לאוזן המן שלוש פינות.
כל בר דבי גננתא דחד יומא, או כל מאן דחזא ל'דיג-דיג-דוגא', ודאי מכיר להשיר היותר מפורסם 'לכובע שלי שלוש פינות' וזו לשון השיר:
'לכובע שלי שלוש פינות,
שלוש פינות לכובע שלי
לולא היו לו שלוש פינות
לא היה זה הכובע שלי.'
וכך נישר לו שיר זה בכל פומא דינוקא, וכל דרדקי מידע מדעי האי שיר.
ומצאתי כת'י קדמון ואית ביה מילים אחרינא להאי שירא. וכך כתוב שם:
'לאוזן שלוש פינות,
שלוש פינות לאזון המן
לולא היו לה שלוש פינות
לא היתה זו אוזן המן'.
ומה תמהתי במציאה נפלאה זו. על כן חקור חקרתי לחקר האמת, ויסמרו שערותי, ותאחזני חיל ורעדה משיר הכפירה המושר בפי ינוקיא עד שיקויים בהם הכתוב 'בגננו הילולה הילולה וטרללה' ורח'ל אין זו הילוליא דצדקיא אלא 'קול הילוליא אני שומע'.
ואבאר דברי השיר הקדמון ומתוך כך יובנו הדברים.
דהרי יש להבין מה נשתנה אוזן זו מכל האברים?
אלא האוזן דייקא, כי האוזן שמעה בהר סיני,
והמן הרי גם היה במדבר - כמה שכתוב 'המן עד בואם אל ארץ נושבת'.
אם כן המן שהיה במדבר - וגם שמע 'כי לי בנ'י עבדים' - והוא רצה לאבדם - על כן אוכלים דווקא את אוזניו.
אלא דיש להבין למה עושים אוזן המן בצורת משולש דווקא וכי ראית אדם (וכי המן קלינגון היה?!) שיש לו אוזן משולשת?
וראיתי מי שבא לומר שזה כנגד השילוש של הנוצרים - להראות שאנו אוכלים את שלושתם.
אך זה תמוה - דמה הקשר להמן ופרס שהיו הרבה לפני הופעת הנצרות בעולם. (כנראה השיר המודרני על הכובע בילבלו כמו שאבאר לקמן)
אלא שהאמת היא ד-ג׳ הפינות הן כנגד מה שרצה המן לעשות לעמ'י - להשמיד להרוג ולאבד - את הגוף, גזר גזרות על קיום המצוות - כדאיתא בחז'ל וגם - רצה לקחת את ממונם-' ושללם לבוז'. כנגד 3 גזרות אלו שהתפהכו - אנו אוכלים את ג' הפינות.
ועל כן חוזרים ג' פעמים בשיר על כך דלאוזן המן ג' פינות, לקבוע בלבבנו את אהבת ה' אלינו שגאלנו מהמן הרשע.
אלא שבאו כמה סמולאנים יפי נפש ואמרו דאין יפה לשיר על אברי האויבים, שזה מזכיר להם תהליכים אפלים מתקופות חשוכות, שככה מייצרים חיות אדם ושזו גזענות ופשיסטיות - וכרגיל שינו את השיר לשיר כפירה.
ומהי כפירתו?
כובע הוא מה שמעל ראשו של האדם
אנו מסתובבים עם כיפה או כובע עגול - שאין לו פינות לרמז שאין לנו שום פנייה ושום דבר אחר חוץ מקב'ה - שהוא מעלינו.
באו אותם כופרים ושרו על הכובע שיש לו ג' פינות - כי הם רוצים לכפור - ולכן שרו על ג' הפינות שהם השילוש הנוצרי רח'ל.
על כן יש לעקור שיר נורא זה, ולחזור לשירנו הקדמון.
בברכת 'יד לאחים' שלוחה, וה' יצילנו מידם.