קודם כל, נשמע שעברת חוויה קשה של אבדן, שהמתנת הרבה זמן (8 חודשים זו תקופה לא קצרה!), ולבסוף לאחר שעברת את כל המסע הזה- היה אבדן טראומטי...
כמה כואב וכמה קשה!!!
אני רוצה לומר לך שלאחר הפלה, מכל סוג שהוא, ישנן נשים רבות ששואלות את עצמן שאלות.
יש לנו רצון לדעת מה היה לא בסדר, מה היתה הסיבה למה שקרה, איך אפשר למנוע בעתיד...
נשים רבות מרגישות אשמה על כל מני דברים. אולי עשיתי משהו לא בסדר, אולי חשבתי משהו לא בסדר, אולי הגוף שלי לא בסדר...
אני רוצה לומר לך שיש סיבות רבות להפלות.
לעיתים קרובות זה היה הריון לא תקין, שלא היה מתפתח, ולכן התקיימה הפלה. הריון אחד מתוך כל 4 הריונות מסתיים בהפלה, ורובם מסיבה שאינה ברורה. ההריון פשוט לא היה תקין.
לפעמים ישנן סיבות אחרות, ואותן ניתן לדעת אם עושים נתיחה לעובר, ואם רופאים ממליצים על בדיקות מסוימות. אך נותניפ בדיקות אלה רק אם יש הפלות חוזרות, לרוב רק לאחר שלוש הפלות. כשמבינים שכנראה ישנה בעיה כלשהי וההריון זקוק לתמיכה.
לשאלותייך,
כן. חוויתי והייתי עדה לעשרות נשים שחוות את מה שתיארת. תחושות אשמה, רצון להבין, חוסר אונים, כאב, כעס, וגם בושה סביב המחשבות הללו- אלה דברים שחוות נשים רבות.
אינך לבד.
אני מחבקת אותך, רוצה לומר לך שאין לך מה להתבייש במחשבותייך וברצון שלך להבין מה קרה.
ואני מציעה לך שאם את חשה כאב נפשי שאינו מרפה סביב ההפלה, וזו מורגשת לך כטראומה שאינה עוזבת אותך- פני לטיפול כדי לשחרר את עצמך מהכאב הקשה הזה שהטראומה יוצרת. לא מגיע לך כך לסבול.
ולא, אין שום סיבה לחשוב שלא תזכי להיות אם.
נשים רבות חוות הפלה, ויולדות אחר כך ילדים בריאים.
לפעמים זה פשוט קורה.
חיבוקים חמים!!!