תורת חיים בעז.אנונימי (פותח)

יש לי בעיה.

ואני חושב שיש אותה בכל בתנועה, אז תקשיבו...

אחרי שנה + של הדרכה, שאלתי את עצמי שאלה אחת פשוטה: איזה אחוז מהפעולות שעשיתי היו "אריאלניקיות" ואיזה אחוז היו כאלה אפשר לעשות בכל תנועת נוער דתית?

התשובה היתה פשוטה, חד משמעית ומביכה. אני לא ממש זוכר איזשהי פעולה עם הערכים המיוחדים לאריאל שעשיתי.

תשאלו": אז מה? וכי לא העברתי פעולות על ערכים טובים? כן, אבל אני חושב שאם ראו אבות התנועה צורך קיומי להתנתק מהמערכת הישנה ולהקים משהו חדש, זה אומר שאנחנו כמדריכים (ומחילה למי שלא) צריכים ללמד את החניכים ערכים דומים אבל אחרים במקצת.

אני מבקש מכל מדריך שיעשה סקר קצר אצל חניכיו וישאל אותם: למה אנחנו דווקא באריאל? מה הערכים שאנחנו מאמינים בהם? ואני כמעט בטוח שהתוצאות יגרמו לכל מדריך ששכלו בראשו לעשות דחוף פעולה או אפילו מערך על הנושא.

ואם זה היה רק חב"א עוד הייתי רגוע. אבל אני יודע שאצלנו בסניף, גם רוב חב"ב ז"ל הי"ד זצוק"ל לא יודעים לענות על השאלה: "הסבר ב2 דקות מה הם הערכים של אריאל", או "כתוב חיבור באורך 2 עמודי פוליו על הנושא: "אריאל, לא רק הפרדה". כמובן, זה נובע מהעובדה שאף פעם לא לימדו אותם. ואני זוכר שעברנו מחב"א לחב"ב אז הסתובבנו בישוב ודברנו, ואמרנו לעצמנו: הסניף הז מעפאן, אז יאללה בואו נעביר אותו לבנ"ע ונעשה אותו נפרד. עד אז פשוט לא ידעתי מה הקטע של אריאל, רק כשהגעתי לישיבה נאלצתי להבין עקב מתקפות חוזרות ונשנות של המון חברים שחברים בתנועות אחרות. (אגב "המון" מוסב כמובן, על כמות החברים בתנועות אחרות, ולא על כמות החברים שלי...)  

גם היום אני לא ממש יכול להסביר לעצמי את הערכים של אריאל למרות שאני כבר די בכיוון, אבל אני זה בסדר כי אם אני אסביר את זה לחניכים, מתוך כך אני אבין טוב יותר.

מה עושים?

שמעתי פעם שהחליטו המליאה על שבוע אריאל מתישהו, זה נכון?!

בכל מקרה, אני צריך פעולה על הנושאףאו לפחות שמישהו יתמצת את הערכים בקצרה.ברמה של חניכין בכיתה ו', ולא ברמת חב"ב כי את זה אני כבר מכיר.

בתודה מראש. בצבל"א.

בקצרה אני אומר מה שאני חושבהדרדק
א.מה שמיחד כל כך את אריאל זה שאין לה מטרות מוגדות.
מתוך גרעין מרכז אנ ייודע שברגע שמתמקדים במשהו אז הוא לא עובד- "כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונים" "אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ"(ע"ז לז. כמדומני) ואני חשוב שלא רק בתורה- גם בעשייה. ולכן גם היתרון החזק של גרעין מרכז הוא שאין הגדרה ספציפית- כל סניף פועל בכח שלו, במה שמתאים לו, במה שהצוות רוצה(אם בכלל יכול, ובמרכז הסיפים עדיין די קטנים ולא כולם יכולים). וזה גם העוול הנורא כאשר במליאה מצביעים באיזו דרך פועלים.(בכלל עומדת להתפרסם כתבה גדולה שלי על המליאה)
וכמו שאמר נועם בטל שמים האחרון- אנחנו חוד החנית- לייצור דברים שלא היו, לא לקבע את השכל.
ומשל יפה זה במבחן בחיבור(להבדיל...) אומרים שאדם יזרוק את כל מה שיודע על נושא מסויים ורק אז יקרא את המאמר שהם מביאים לקרוא- כי אם אומרים לאדם כיוון זה עוצר בעדו מלחשוב בצורה שלמהץ
ב. דבר שני שמייחד את התנועה זו ההנהלה, וד"ל ובלנ"ד לא אוסיף עוד בנושא
פעולה- אין לי מושג אבל אני חושב שזה חשוב שנבין את א.
חשבתי על זה... אבל תשמע...יוכי

דוגרי, הערכים הבסיסיים שלנו ושל שאר הציבור שלנו הם אותו דבר, וכמו שאתה יכול להעביר לחניך באריאל על אהבת הזולת, אמון, א"י וכו' אתה יכול להעביר אתזה גם לחניך בבנ"ע או בעזרא...

אני חושבת שהשוני לא בא דפקא בפעולות, אלא זה יותר ההואי, פעולה שיש בה גם בנים וגם בנות תהיה שונה מפעולה שיש בה רק בנים / רק בנות... וחוצ'מזה, מסעות / מחנות / טיולים.. או סתם ככה... כל ההואי שונה בתנועה! הערכים הבסיסיים שלנו לא שונים מערכים של תנועות אחרות! כולנו הולכים לפי התורה! אלא שאצלנו יש הוואי אחר... שזה בעצם נותן את השוני.. (וואי.. ניראלי אני ממש לא מובנת בעע)

ההבדל ברמהראשון_בנשמ"ה
ברור שיש הרבה נושאים משותפים ביננו לבין שאר תנועות הנוער הדתיות מעצם היותנו אנשים שומרי תו"מ. אני חושב שההבדל הוא ברמה. אם ראית את החוברת שיצאה עם בנ"ע ועזרא על זהירות בדרכים אתה תבין למה אני מתכוון. אני הייתי צריך לקחת משם פעולות של חב"ב והרים להם קצת את הרמה כדי שיתאימו לחניכים שלי שהם שבט ניצנים!! אני יודע שהתנועה הוציאה חוברת מיוחדת עם פעולות חב"ב בנושא בגלל שפעולות חב"ב בחוברת שיצאה בשיתוף עם בנ"ע ועזרא היו יותר מדי רדודות. יש הרבה נושאים שאני יכול לדר עם החניכים שלי בלי בעיה ואני יודע שחברים שלי שמדריכים בתנועות אחרות לא יכולים לדבר עם החניכים שלהם באותה רמה.

חוצמזה, ההבדל הוא לא רק בפעילות השוטפת בסניף אלא גם במסעות, מחנות ושאר האירועים התנועתיים.

אני יודע שבכל סמינריון הדרכה יש יחידה אחת עם יוסי בה הוא מסביר מהם בדיוק הערכים של התנועה. כנראה שחב"ב אצלך לא היו/לא הקשיבו.

אם אתה צריך פעולות על התנועה, תנסה להשיג את החוברת של שבט זרעים מחודש ארגון, הנושא שלהם זה תנועת אריאל ויש שם פעולות ממש נחמדות.
תגובה לעצמיאנונימי (פותח)

אוף.

אני שואך שאלה ממש חשובה על התנועה ועל בעיותיה, ואף אחד חוץ מ3 אנשים לא עונה לי, ובשירשורי בגרות יש מאות תגובות. אז מה אם אני כותב ארוך לפעמים, תשקיעו ותקראו!

מ-ת-ס-כ-ל!

סורי...מוריונת

אתה צודק..

זו אחת המטרות של הפורום אבל רובינו מגיעים לפה לכמה דק' עם הלחץ של הבגרויות ולא קל לשנות פאזה..

אני אשתדל לקרוא בקרוה.

חים ארוכים!

שבת של שלום ורעות!
בצלב"א...

בקשר ל-ז"ל זצ"ל וכו....אפושאחרונה

בס"ד

אין כל כך מצב שיענו לך ז"ל זצמ"ל הי"ד וכו....

וגם אם ינסו אתה לא תשמע...;)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך