יש לי בעיה.
ואני חושב שיש אותה בכל בתנועה, אז תקשיבו...
אחרי שנה + של הדרכה, שאלתי את עצמי שאלה אחת פשוטה: איזה אחוז מהפעולות שעשיתי היו "אריאלניקיות" ואיזה אחוז היו כאלה אפשר לעשות בכל תנועת נוער דתית?
התשובה היתה פשוטה, חד משמעית ומביכה. אני לא ממש זוכר איזשהי פעולה עם הערכים המיוחדים לאריאל שעשיתי.
תשאלו": אז מה? וכי לא העברתי פעולות על ערכים טובים? כן, אבל אני חושב שאם ראו אבות התנועה צורך קיומי להתנתק מהמערכת הישנה ולהקים משהו חדש, זה אומר שאנחנו כמדריכים (ומחילה למי שלא) צריכים ללמד את החניכים ערכים דומים אבל אחרים במקצת.
אני מבקש מכל מדריך שיעשה סקר קצר אצל חניכיו וישאל אותם: למה אנחנו דווקא באריאל? מה הערכים שאנחנו מאמינים בהם? ואני כמעט בטוח שהתוצאות יגרמו לכל מדריך ששכלו בראשו לעשות דחוף פעולה או אפילו מערך על הנושא.
ואם זה היה רק חב"א עוד הייתי רגוע. אבל אני יודע שאצלנו בסניף, גם רוב חב"ב ז"ל הי"ד זצוק"ל לא יודעים לענות על השאלה: "הסבר ב2 דקות מה הם הערכים של אריאל", או "כתוב חיבור באורך 2 עמודי פוליו על הנושא: "אריאל, לא רק הפרדה". כמובן, זה נובע מהעובדה שאף פעם לא לימדו אותם. ואני זוכר שעברנו מחב"א לחב"ב אז הסתובבנו בישוב ודברנו, ואמרנו לעצמנו: הסניף הז מעפאן, אז יאללה בואו נעביר אותו לבנ"ע ונעשה אותו נפרד. עד אז פשוט לא ידעתי מה הקטע של אריאל, רק כשהגעתי לישיבה נאלצתי להבין עקב מתקפות חוזרות ונשנות של המון חברים שחברים בתנועות אחרות. (אגב "המון" מוסב כמובן, על כמות החברים בתנועות אחרות, ולא על כמות החברים שלי...
)
גם היום אני לא ממש יכול להסביר לעצמי את הערכים של אריאל למרות שאני כבר די בכיוון, אבל אני זה בסדר כי אם אני אסביר את זה לחניכים, מתוך כך אני אבין טוב יותר.
מה עושים?
שמעתי פעם שהחליטו המליאה על שבוע אריאל מתישהו, זה נכון?!
בכל מקרה, אני צריך פעולה על הנושאףאו לפחות שמישהו יתמצת את הערכים בקצרה.ברמה של חניכין בכיתה ו', ולא ברמת חב"ב כי את זה אני כבר מכיר.
בתודה מראש. בצבל"א.