מה דעתכם על גמד וענק בכיתה- אתם עושים? מעודדים? קובעים כללים מסויימים?
גמד וענק- בעד או נגד?חי(נ)וך
אני עשיתי השנה ומתלבטת אם זה היה נכוןעסוקה בחינוך
קבענו כללים, שכללו סכומים (סעד איזה סכום כל פעם) וכמה פעמים צריך להביא.
בפועל לא הצלחתי לתחזק את זה כמו שצריך ויש בנות שהתבאסו/לא קיבלו. ובגלל שאני גם במשחק לא יכולתי לעשות את הרשימה בעצמי והכל הסתבך.
מצד אחד כשזה עובד טוב- זה כיף ומפרגן ועוד אוירה טובה, אבל הסיכון כשזה לא עובד טוב.. עלול להיות כאב לב, אכזבה ובושה לבנות שלא הכינו ואז זה יתגלה..
נמצאת בעיצומו של הדיון עם עצמי בעניין. לא הכרעתי..
היו פעמים שזה עבד לך טוב לגמרי?חי(נ)וך
אם כן, במה זה היה תלוי?
כן. בשנתיים הקודמות זה היה נהדר!עסוקה בחינוך
זה תלוי כיתה,אווירה ובגרות.. השנה אני מתמודדת עם המון בעיות חברתיות שלא היו במחזור הקודם
אז לדעתךחי(נ)וך
הצלחת המשחק תלויה במצב החברתי של הכיתה?
כן, מאוד. בבגרות ובקבלה של בנותעסוקה בחינוך
מתלבטת עדין אם זה ראוי וטוב.. לא יודעת.
משמח לשמועחי(נ)וךאחרונה
אולי באמת צריך לקחת בחשבון את הרכב הכיתה, ולחשוב אם השנה מתאים לעשות או לא.
אז מה עושים עם משלוחי המנות?חי(נ)וך
מוותרים על זה לגמרי?
נגדעפה
זה פשוט יוצר מריבות..
נגד.גלים.
נגדקוראתמתעניינת
וכן, זה גם מוזיל בעיניהם את כל היחס לחברים ולחפצים. העיקר כמה ומה קיבלתי ואם זה היה שווה... הרבה פחות הערכה כנה לטרחה ולמחשבה של חבר.
אבל גמד וענק בלי ממתקים ודברים קנויים זה בעיני פתח ליצירתיות והשקעה!
בעד. אפשר להגביל לממתק אחד בכל פעם ולהגידארלט
שהברכה המצורפת היא החשובה יותר. אפשר גם להגביל שנותנים כל יומיים. צריך מרכז משחק שמוודא שכולם מקבלים.
אני לא מורהאם6
התברר שזה נושא כאוב שיצר הרבה טראומות. גם מהעבר (כילדות) וגם מההווה (כאמהות)
אני אסביר למה אני נגד:
1)הוצאה גדולה ומיותרת. מורה יכול להגיד שהפתק הכי חשוב, נו באמת. הילדים רוצים לקנות, ולהשקיע, ואני מוצאת את עצמי קונה הפתעות יקרות ומיותרת.
2) מאמץ- מה לעשות, אבל ילדה בכתה ד לא תמיד יכולה להכין בבוקר פנקייק. מצד שני יש לחץ חברתי- אז צריך להכין! וככה מצאתי את עצמי בשבוע שעבר מטגנת פנקייקים ומקציפה שמנת.
3) לחץ חברתי, קינאה,עלבון, תחרות, אכזבה, כעס, מריבות,...- מה קיבלתי, מה היא הביאה, מה לא קיבלתי, איזה קמצנית, איזה לא משקיענית, כיף לך...
לא מבינה למה לסחוף כיתה שלמה למערבולת כזאת. תמיד יהיו בנות שישקיעו ויתאכזבו, תמיד יהיו בנות שלא ישקיעו וייתלו על עמוד הקלון, תמיד יהיו הורים שירגישו שנתנו להם עוד פרויקט מיותר.
אני נגד באופן מוחלט וגורף.
וחבל שהמורה של הבת שלי לא חשבה על זה מספיק.
מסכימה איתך. גם כמורה וגם כאמא-+mp8
תמיד יש את אלה שמשקיעים המון ולא מקבלים כלום,
תמיד נופלת על ההורים השקעה מעצבנת ומיותרת,
תמיד נוצר לחץ חברתי.
בכל שנותי כמורה וכאמא, וזה לא מעט- חא זוכרת אף פעם שזה היה מוצלח וטוב ומילא את המטרה. תמיד היה מלווה בהמון עוגמת נפש.
מורה מקצועיתבלדרית
בכיתות התיכון זה לא נופל על אמאארלט
נגדסודית
משחק מגעיל
אם כל כך הרבה נגד-חי(נ)וך
- אז למה ממשיכים לעשות את המשחק הזה?
- למה שומעים גם על מבוגרים ביישובים / גרעינים תורניים / צוותים בעבודה שעושים את זה?
- לדעתכם זה מתאים למבוגרים ולילדים לא?
לא ברור באמתאם6
אולי אני מדברת גם בתור אמא עם עומס שוטף גדול, שלא מבינה למה צריך להוסיף פרויקטים לחיים
הסיבה למשחק לדעתי, היא שבקבוצות גדולותבלדרית
השאלה היא-חי(נ)וך
השאלה היא- אם לא יצא שכרו בהפסדו..
רוצים לחסוך, ולגרום לכך שכולם יקבלו, אבל כל אחד מקבל משהו אחר וזה יוצר הרבה מתחים כמו שכתבו פה.
הוא גם מעניק אפשרות הכרות בין שכבות שונות במוסד לימוד גדולארלט
נקודה מעניינתחי(נ)וך
זה כיוון מעניין. שמעתי שבדרך כלל עושים רק בתוך הכיתות.
אני לא הורהami1113
אני גם לא חושב ששיגעתי את הורי, בסך הכל הבאתי דברים נורמליים והשקעתי בברכה. אצלנו עשו שבמסיבת פורים בבית הספר כל ענק מביא לגמד שלו משלוח מנות - ככה זה יגרום לשוויון הדדי (למרות שלא חשבתי על ההשלכה הפסיכולוגית של העניין).
בכל אופן, נשמע שהרבה מבוגרים ממני רואים אחרת את הסוגייה.
נ.ב. יש לציין שישנה בעיה גם בנושא של המשלוחי מנות. מי שגר ביישוב בודאי יודע במה מדובר. ואין כאן המקום להאריך (או שכן?)
נגדרקפת לבנה
בסוף מתגלות השוואות מי נתן יותר מי פחות
סתם מיותר
ברור שנגדאנונימי 444
יש מי שלא בראש להשקיע (גם מי שאין לו בעיות של כסף ברוך ה') גם אם זה הורה וגם זה ילד, פשוט לא נולדו עם הכישרון לכתוב ברכה מחממת לב, לקשט פנקייק וכד'.
יש גם את אוירה מתוחה שנוצרת בכיתה, "להביא עכשיו, אחר כך", "עוד לא הביאו לי", "להעביר לחברה שתעביר לחברה", "למה את לא מגלה למי את עושה" "למה את כן מגלה למי את עושה" וכל מיני כאלה.
זה גורם לילדים להתעסק בחומריות, ולדאוג מכל מיני שטויות.
במקום נתינה שבאה מכוונה ורצון להטיב, זה רק משחק של עמידה בציפיות מוגזמות, שלא לדבר על הבריאות של התלמידים שאוכלים את כל הממתקים האלה ומיד אחרי שבוע, אוכלי המון משלוחי מנות (שסובלים בימינו מבעיות דומות, אבל זה נושא אחר)
בכיתות תיכון ראיתי הרבה רצון להיטיב ולהפתיע ופחות חומריותארלט
לא צריךמשהאחרונה
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard
יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?
אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.
לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/