צריכה עזרה דחופה לפני חתונהלקראת החלטה
שלום לכולם ,
אני יוצאת עם מישהו כבר כמה חודשים לפני כחודשיים הוא הציע לי נישואים.
בחור טוב, מדהים ואוהב אותי באמת יש ביננו תקשורת טובה ובריאה יחס מכבד ואם אני חושבת על זה יש בו את רוב הדברים שחיפשתי וחשובים בעיניי. רוצה לציין שאנחנו שומרים נגיעה.
יש משהו אחד שלא מניח לי וכל פעם עולה מחדש וזה עניין המראה החיצוני שלו, זה לא שאני חושבת שהוא מכוער רק שהוא פשוט לא יפה . אני כן יכולה להימשך אליו ולראות אותנו במצב אינטימי אבל זה משתנה.
ראיתי את זה מההתחלה ולשבתי שזה רק עניין הלבוש אז ניתקתי את זה ובאמת נקשרתי אליו ואני אוהבת אותו .
זה לא הלבוש כי ניסיתי לעשות לו קצת שינוי וזה עדיין לא עזר וממשיך להציק לי ולעורר בי ספקות כל פעם מחדש.
אני בחורה שנראית טוב ומעבר לזה יש לי עוד דברים להציע ..אם אני מדמיינת שהילדים שלנו ייראו כמותו זה מרתיע אותי.
אני לא מתלהבת להציג אותו לאחרים ואולי קצת מתביישת מה יגידו, ובכללי בחיים אני בחורה עם בטחון עצמי ! ולא מסמפטת מה אומרים.
אני אשמח אם מישהו שנשוי היום והיה במצב הזה אם זה קריטי אחרי חתונה ואני עדיין יחשוב שהוא לא יפה וקצת חסר חן או שזה באמת שטויות ?
כרגע אני מאוד מבולבלת ואשנח לעצה מועילה ואמיתית 🙇‍♂️
נשמע לי משמעותייפית8

לא כל כך יודעת איך לעזור לך אבל רק חייבת לאמר שזו נקודה שיש לה משמעות ואל תפטרי אותה בהינף יד, זה ממש לא שטויות.

אם זה ממשיך להציק ולעורר ספקות את צריכה להתייחס לזה בכובד ראש ולהגיע להחלטה מושכלת

זה כנראה לא יעבור לך אחרי החתונה אפילו להפך - בנישואין יש תמיד עליות ומורדות, בתקופות של המורדות זה כנראה יתעורר שוב ובעוצמה 

מבינה שאת מבולבלת זה באמת ממש מבלבל אבל תני לזה מקום ומשקל. תתפללי לה' שינחה אותך בעצה טובה

מקווה שיתנו לך עצות טובות

תודה על ההתייחסותלקראת החלטה
זה הפחד העיקרי שלי שזה יעלה כל פעם בהמשך ובעיקר בנישואים .

אשמח לעוד עצות ותודה רבה לך😘
לכן אמרתייפית8

כי אני נשואה לא מעט שנים, נשואה באושר ב"ה ועדיין יש דברים קטנים פה ושם שמציקים וזה עולה לפעמים

ולא היה לי רתיעה כל כך משמעותית כמו שאת מתארת - עם רתיעה כזאת זה בכלל נשמע לי הרבה יותר בעייתי

בהצלחה רבה!!!

אני מבינה שאתם מאורסים..שוקולד פרה.
וזו אכן דילמה משמעותית.
אני חושבת שהפתרון של זה הוא לא שכלי.
האם את רוצה אותו עם כל המכלול?
עם המראה הפחות יפה?
האם את שמחה באופן כללי כשאת נפגשת איתו?

אם התשובות על השאלות הן כן, אז מצויין.
יכול להיות מאוד שהפחד מהעתיד מתלבש לך בדמות המראה שלו וסתם מטריד אותך.
אבל אם את לא ממש רוצה אותו כמו שהוא...
זאת בעיה
כנראה שניסית למשוך למרות הדחיה הקלה, ועכשיו כשזה אמיתי הלב שלך לא נותן לך לעשות את הצעד.

בקיצור, ממליצה לך לשאול את עצמך האם את רוצה אותו ככה ופשוט לענות מהבטן..
בהצלחה רבה!!
לדעתי כדאי לעשות עבודה בנושאיהלומ
של הדגשת החשוב והמשמעותי
תוך שימת פרופורציה למראה שלו

בנוסף, לדבר, להרגיש, ולהתחבר לדברים שאת יכולה לאהוב אצלו כרגע..

ואז עוד זמן מה שוב לראות איך את עם ההתמודדות הזאת.

בהצלחה!
היי מבינה אותך דבר ראשון אל תלחציאושרקה
ותחשבי אם את מרגישה שאת מסוגלת להעריך אותו האם את מרגישה כלפיו חמלה מסויימת אם יש משהו שמרתיע אותך מבחינה חיצונית ואת מרגישה שזה מוריד לך ממנו אז שווה לחשוב פעמיים אם את מסוגלת לחיות אם מראה ספציפי מה שכן יופי זה לא הכל בחיים ורובם לא מתחנים אם המראה שהם אוהבים אבל הם כן בסופו של דבר מצליחים לאהוב את המראה , ואם את חושבת שהוא לא מכוער אז למה מפריע לך שהילדים שלך בעזר"ה יהיו דומים לו? אולי את כן חושבת שהוא מכוער
מבינה את המקום שלך..*מה*
אני גם הייתי שם, והתחתנתי עם בנאדם שממש לא נראה כמו שאי פעם דמיינתי (לא מכוער בכלל, פשוט לא משהו שחשבתי אי פעם שיהיה בעלי).. כן זוכרת שעברו לי מחשבות דומות למה שאת כותבת, והתגברתי על זה בסוף.. עכשיו- לא מצליחה לדמיין בכלל משהו אחר, אוהבת בו הכל ב"ה ומרגישה שזכיתי! שמחה מאוד שהתגברתי על זה..
סתם הרגשתי צורך לשתף כי אני באמת זוכרת את עצמי המקום הזה ורואה כמה היום זה רחוק ממני.. בסופו של דבר את מתחתנת עם בחור שהוא כמעט זר וזה מאוד מפחיד, אבל עם הזמן כשבונים את הזוגיות והביחד דברים יכולים כ"כ להתגמד, אם יש משיכה ומציאת חן בסיסית.. 🙂

ועוד משהו- תנסי להעצים משהו במראה שלו שאת כן אוהבת, בבוא הזמן גם להגיד לו (אני ממש אוהבת את הגומה שיש לך בלחי השמאלית, זה ממש חמוד בעיניי ), ולהתעלם כמה שיותר ממה שמפריע לך.. מנסיון- זה יעזור לך לראות בו דברים יפים.
המון בהצלחה! שיהיה במזל טוב!
תודה אחרי כמה זמן התגברתלקראת החלטה
תודה על התשובה
השאלה אם זה עדיין היה שם בהתחלה או שנעלם..
מפחיד אותי שכל בעיה וויכוח זה יצוץ לי
למה זה קשור לכל בעיה וויכוח?פרשוואנס
ההפך - אם המידות שלו מתוקנות - בעזה לא יהיו הרבה ויכוחים
אם כבר בשעות משבר - כשמתבאסים בכללי על הקשר והכל נראה שחור ומתים להתגרש;) - אז זה יבוא..
היו זמנים של אהבה שהוא היה נראה יפה בעינייך?
אם כן - תמנפי אותם..
בכל מקרה ביום החתונה כדאי להיות שלמים עם הקשר. על היתרונות והחסרונות שבו..
בעיה ושעות משבר זה היינו הךיפית8

לא אהבתי את הקשר בין כשמתבאסים בכללי על הקשר והכל נראה שחור לבין  ומתים להתגרש  

לגיטימי וטבעי שיש זמנים שמתבאסים והכל נראה שחור אבל מחשבות על גירושין לא חייבות להגיע בזמנים האלה בכלל!!!

גם בזמנים הכי קשים והכי ירודים שהייתי כועסת על בעלי או מאוכזבת ממנו תמיד ידעתי שזה הבעל שלי ואותו אני רוצה על כל המעלות והחסרונות שבו. ועם הרבה תפילות ועבודה בעז"ה נצליח להתגבר על הכל

וואי, לא זוכרת*מה*
הדחקתי רחוק, אני עדיין יכולה לראות אם אני מסתכלת בעיניים חיצוניות, אבל אני גם יכולה להזכיר לעצמי שאני אוהבת אותו על כל המכלול שלו ושזה ממש לא מפריע לי.. זה באמת לא מפריע, כשמבינים שזה האדם שאני אוהבת, שאיתו בחרתי להקים את הבית שלי.
בקשר לילדים לא יודעת מה להגיד לך, רק שכדאי ללמוד לאהוב כי אף אחד לא מושלם..
את היחידה שיודעת מה נכון לך בסופו של דבר. אני חושבת שאם את מסוגלת להימשך אליו ולראות אתכם במצב אינטימי (עד כמה שאפשר וכדאי לדמיין כזוג שומר נגיעה כמובן..) אז אפשר להתגבר על פגמים קטנים. ושוב- לכל אחד יש פגמים כאלה ואחרים, אין מישהו בלי, זה או זה או משהו אחר..
אני לא רואה סיבה שזה יהיה מה שיצוץ בויכוח אבל סבבה..
תחתכי.הלוי
מניסיון ?🙈לקראת החלטה
כן, רק שאני הייתי הבחור שהמראה שלו הפריע לבחורה.הלוי
עבר עריכה על ידי הלוי בתאריך י"א באדר ב תשע"ט 14:25
היא פחדה לחתוך אז אני חתכתי, שבועיים לפני החתונה.

תחשבי על זה ככה, כמו שכבר אמרת זה ישפיע על מראה הילדים. ואת גם תחלקי איתו את הגוף שלך, הפנים שלו יהיו הראשונות שתראי בכל בוקר. וגם תמשיש שלא מרצון אמיתי יכול להיות סבל ואפילו סיוט והרסני לזוגיות.
נשמה! תתייעצי עם מישהו מקצועי בתחום!רימון
לא שואלים כזה דבר בפורום...
וגם כי הוא יכול לראות את זה פה..
אני מבינה שעברת את זה בעצמך. אבל זהירות!רימון
מאיפה אתה בטוח שזה מה שנכון לה?
זה לא דבר פשוט לבטל אירוסין....
יכולות להיות לזה השלכות..
אתה לוקח על זה אחריות?
תייעץ. תגיע את דעתך. אל תפסוק לה בצורה כזאת נחרצת..
(גם לי ביטלו אירוסין... גם לא כ'כ רחוק מהחתונה)
לבטל אירוסין זה הכי פשוט*אשתו של בעלי*
הרבה יותר פשוט מלהתגרש,זה בטוח!
בטח יותר קל מלהתגרש.. אבל תמיד שיש שאלה זה מה שנכון?רימון
לא אמרתי שזה מה שנכון*אשתו של בעלי*
אבל לבטל אירוסין זה פשוט וקל..
לא תמיד זה פשוט וקל... אבל ודאי עדיף מגירושיןרימון
זה לא פשוט וקל. זה יותר קל מגירושיןיפית8

אבל להפוך את זה לפשוט וקל?? 

כי זו פשוט פרידה ותו לא!*אשתו של בעלי*
כאילו לא התארסו...
יאלה,לא לעשות מזה פסטיבל...
מה את אומרת... קרה לך?!רימון
את מבינה מה עושה האמירה הזאת למי שזה קרה לו ולא היה לו פשוט וקל...
יש מקרים שזה פשוט וקל... יש מקרים שממש לא
קרה וחצי!!!*אשתו של בעלי*
וואלה.. אני מבינה שהיה לך פשוט וקל..רימון
מעניין מאיזה צד היית.. המבטל או המבוטח..
בכל מקרה- לא תמיד זה פשוט וקל וצריך לדעת גם איך לעשות תהליך כזה. לא רק אם כן או לא
כן? את היית רוצה להתחתן עם בחור שהיה לו בעיה עם המראה שלך?הלוי
כל אדם, גבר או אישה, שהמראה של המדוייט/ת או הארוס/ה שלהם מפריע להם, לא כדאי שיתחתנו עם אותו אדם, צריך שתהיה מציאת חן ומשיכה פיזית.

והנקודה שלי בסיפור שעברתי היא: אל תשלו את עצמכם, אם המראה מפריע אז תהיו חכמים ותחתכו עוד בשלב הדייטים, אל תחכו לדקה התשעים או גרוע מכך- תתחתנו כשהמראה מפריע. אתם אמורים לשמוח כשאתם רואים את הבן/בת זוג שלכם, לא להתבאס.
להתחתן כשהמראה של בן/בת הזוג מפריע זו טיפשות וצרה לזוגיות.
לא. ועדיין- אתה לא יכול לפסוק מה נכון להרימון
יש כאלו שהפריע להם המראה וכבר להם.. יש עוד דברים הבנאדם.

וגם- אם היא תחליט לחתולים צריך לדעת ולחשוב טוב טוב איך לעשות מהלך כזה. אז לא מספיק לכתוב- תחתכי.
נכון, אני באמת לא פוסק לאף אחד, רק אומר את דעתי.הלוי
זה לא שטויות כי את נותנת לזה משקל מאוד משמעותיים...

תחפשי מה המקום למראה החיצוני אצלך

גם מבחינתך נשמע שאת שמה יותר מידי דגש על הצד החיצוני

לדעתי תפני לייעוץ לברר את הצד הנפשי שלך בכל זה ואל תמהרי לשום דבר

לא הבנתיפאז
אם התארסתם או לא.

יכולה להגיד לך מכל מיני סוגיות בזוגיויות שונות שנחשפתי אליהן שיש מקרים שבהם כבר לא זוכרים את זה בכלל
ויש מקרים שזה ממש צף ומעיק וכואב.

באופן כללי היתה קורלציה בין טיב הקשר והנישואין לגבי התחושות לגבי זה, וגם בין רמת ההערכה לאיש לחיבה למראהו..

אם היו מציעים לך אותו היום ולא הייתם מכירים, היית יוצאת איתו?
עד כמה את מעריכה אותו ומתפעלת ממנו?
היית נכנסת לזה?

זה נשמע לי מאד מורכב ושכדאי להתייעץ עם איש מקצוע, ועדיין את ההחלטה את תצטרכי לקבל ולחיות אותה...
תתפללי שה' יתקן אותך בעצה טובה.
תשובה מחכימהלקראת החלטה
יש לך דוגמאות נורא חשובות !
ותודה רבה רבה לכולם !!לקראת החלטה
התייעצתי המון עם אנשי מקצוע וגם רבנים !
עדיין לא סיפק אותי..

ומשום מה התשובות פה חידדו לי מה אני מרגישה באמת , ושבסופו של דבר התשובה נמצאת בתוכנו רק להתפלל המון לבורא עולם שיראה לנו את האמת ולהיות מסוגלים לבצע אותה
חיבת רק לאמר לך - תזהרי מאדיפית8

מלקבל עצות שאת לא שלמה אתם

כבר שמענו על לא מעט מקרים כל כך מצערים שאנשים מספרים שלפני החתונה אמרו להם שהרגש יתפתח אחרי החתונה, שדברים ישתנו אחרי החתונה, שאחרי החתונה זה לא יפריע לך - וואללה - אחרי החתונה הגיע ושום דבר לא השתנה. וזה עצוב, וזה עוול לבן/בת הזוג ולעצמך וזה נקודת פתיחה גרועה לחיי נישואין

תקשיבי גם ללב שלך ואל תרדימי את האינטואיציות שלך בכח כי "רב פלוני אמר ויועץ אלמוני אמר "

המון תפילות לבהירות ועצה טובה מאת ה'

רוצה להגיבכי טוב הוא
היי יקרה.

מקריאת התגובות עולים כיוונים לכאן ולכאן, אל חשוב שתזכרי שזה היה המקרה שלהם! ולא שלך! ולכן לדעתי את צריכה ייעוץ מאדם חכם שאת מרגישה בנוח איתו לפתוח הכל ורק על סמך המקרה שלך להחליט.

היה חשוב לי להגיד כאן כי גם אני חוויתי משהו דומה ואצלי ב''ה זה נגמר אחרת מביטול אירוסין. גם אני לא אהבתי את המראה שלו, בעיקר את השדר הכללי של החיצוניות שלו, וזה הפריע לי מאוד כי זה ממש התנגש לי עם הציור הדמיוני של האיש שלי. והייתי מודעת לזה מההתחלה. אבל (אבל גדול...), מהר מאוד שהכרתי אותו התאהבתי בפנימיות שלו. הטוב שלו גרם לי לרצות ככ אותו על אף שהחיצוניות הפריעה לי. וזה לא גרם לכך שאהבתי את איך שהוא נראה. ואני זוכרת כמה דיטים שאני רואה אותו מרחוק מתקרב ואומרת לעצמי כמה שאני לא אוהבת איך שהוא נראה, וזה גם הרחיק לפעמים.
וגם אחרי החתונה שהכל צף הרבה יותר חזק זה הפריע לי.
אך מצד שני הייתי שלימה בבחירה שלי וידעתי בפעם הראשונה בכל הדיטיים שלי שאני אוהבת אותו בגלל מה שהוא. לא בגלל שהוא גבר, חתיך וכו'.. (מה שמאוד בלבל אותי עם אחרים שפגשתי..). והיום, אחרי 4 שנות נישואין אני מודה לה' יום יום שזכיתי בבעל הזה. הטוב שלו עושה את הזוגיות שלנו ככ טובה. וגם מצאתי חלקים בגוף שאני אוהבת... כמו את הידיים שלו , התספורת המסויימת, הבגדים שמחמיאים לו.

אז כל מקרה לגופו, ובאמת שהיו זמנים שהנושא הזה היה ממש מרחיק ומפריע לי. אבל העדפתי לבחור באדם המיוחד הזה (וזה לא שהכל הרתיע אותי...)

אז בהצלחה במקרה הפרטי שלכם,
שה' יאיר דרכך ותקבלי החלטות נכונות.

וצריך לזכור שתמיד יש התלבטויות ובלבולים בזמן האירוסין

זה משתנה...מחי
אני לא אהבתי את המראה של בעלי לפני החתונה ועכשיו אני אוהבת, אבל לא יכולה להבטיח לך שכך גם יהיה אצלך.
לדעתי, אם הקשר ביניכם טוב ויש לו מידות טובות ואת אוהבת את הפנימיות שלו, עם הזמן תרגישי פחות ופחות את החיצוניות. אבל זה רק אם כמו שאת אומרת יש לך איזו שהיא משיכה אליו ואת לא נרתעת ממנו, אלא רק יש דברים שמפריעים לך ואת לא נורא אוהבת את המראה שלו.
אני יכולה לתת דוגמא, אם זה יעזור... לא אהבתי את האף שלו, ומשהו בזקן שלו הפריע לי. אז אני לא יכולה להגיד שהיום אני אוהבת את האף שלו, אבל זה לא מפריע לי, לא רואה את זה בכלל. אני רואה את הבן אדם, לא רואה אף. ושמחה מאוד שאני נשואה לאדם המיוחד הזה. ואת הזקן דווקא כן התחלתי לאהוב עם הזמן והוא מוצא חן בעיני. ככה שלדעתי אם אוהבים את הבן אדם עם הזמן אוהבים גם את המסביב.
מעלה תהיהלראות את האור
אני מכירה כמה בנות יפות ומטופחות שהתחתנו עם גברים מכוערים סליחה שאני אומרת- עם שיניים עקומות ומפחידות אבל הן היו (ועדיין) מאוהבות מעל הראש וזה בכלל לא הפריע להן. אני אומרת את זה בשביל שתחשבי עם עצמך האם באמת באמת זה ענין המראה או שיש משהו אחר שמתלבש על זה?? מעבר לזה אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם מישהו יותר מקצועי ומבין מאחלת לך שתקבלי את ההחלטה שטובה לכם בסיעתא דשמיא
עוד משהו -פרשוואנס
אני מכירה ילדים יפהפיים לזוג מכוער, וגם ההפך. מכירה אחים שחלקם יפים וחלקם מכוערים..
בקיצור יופי זה איזון נכון עם אבקת חן מהקב"ה.
לדעתי זה לא שיקול נכון..
עונה לך גם-חדשה ישנהאחרונה
גם אצל בעלי היה לי קושי קצת עם כמה דברים חיצוניים... פחות בקטע של לפחד איך הילדים יצאו (אגב, בינתיים ב''ה מהממים) אלא מבינה מאוד את המקום שלא הייתי שלימה עם המראה שלו ולהסתובב איתו קצת הביך אותי ובמיוחד להראות אותו למשפחתי.

בסופו של דבר התגברתי , השתדלתי לא לחשוב על זה ולא להתמקד בזה אלא בכל הטוב שיש בו, ב''ה יש הרבה. וגם לראות את הדברים החיצוניים היפים שיש בו (ז''א אם לא אוהבת את הגבות, להתמקד בחיוך היךה או במבנה היפה... )
והתחתנו.
כיום , כשאנחנו מתווכחים זה לא עולה לי עניין החיצוניות . זה לא שהוא פתאום נראה לי חתיך הורס פשוט. פחות מעסיק אותי שיהיה חתיך... שיהיה מסודר ונאה זה מספיק לי. אגב, לבעלי מאוווד חשוב שאני יהיה יפה. הורסת. מהממת. אותו זה מאוד מעסיק. אני חושבת שזה לא נכון להשוות מראה חיצוני של אישה לשל איש. אם גבר היה כותב את זה, בעיני זה יותר חשוב שגבר יאהב את המראה החיצוני של אשתו כי זה מאוד חשוב לגברים. אבל אישה לרב יותר חשוב לה שיהיה גבר, תומך, יציב, עוטף... החיצוניות פחות עקרונית אבל חשובה.

עכשיו. אני ממש לא אומרת לך להתחתן איתו. אבל תשתדלי לא להתעסק עם זה ובאמת לעסוק היופי הפנימי וביופי החיצוני שכן נמצא. תרגישי את עצמך אם זה בסדר. רק את יכולה להעיד על עצמך אם תהיי מסוגלת.
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך