עוגת יום הולדת יחסית בריאהיראת גאולה
אולי יהיה לכם רעיון...
אני רוצה להכין עוגת יום הולדת יפה ומרשימה, וכמובן טעימה.
אבל רוצה שתהיה יחסית בריאה - בלי מרגרינה או קצפת צמחית, וגם שלא תהיה חלבית.

(ואל תציעו לי להשתמש בקרם קוקוס או מוצרים בלתי-מצויים אחרים)
עוגת שוקולד?סמטאות
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות סוכר
1.5 א. אפיה
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
5 ביצים
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל/יין/ליקר.
לערבב תחילה יבשים ואחכ להוסיף רטובים
לאפות בחום בינוני שעה.

אני מוסיפה שוקולד צ'יפס (אחרי שמערבבים את המים החמים!)
או חמוציות או אגוזים או צימוקים או כל תוספת שמתחשק לי באותו רגע

ובעוגות אני ממירה את המרגרינה בשמן,תמיד.
אין לזה משמעות בטעם ומכיון שאין באמת צורך ממשי בעיסה יציבה לעוגה,אז אין ענין דווקא למרגרינה, לעומת עוגיות 'בהם את מסתכנת בבצק נוזלי מידי
אבקת אפיה - 1.5 כפיות או 1.5 שקיות?אילה שלוחה
כמה אבקת אפיה??אילה שלוחה
לפי שאר החומרים זה בטח שקיותיעל מהדרוםאחרונה
מה זה יפה ומרשימה?אפונה
אני עד עכשיו הכנתי לימי הולדת עוגות גזר ועוגת (חיתוכיות) קוואקר.
קישוט - קוקוס, חמוציות.
תודה לשתיכן!יראת גאולה
הבאתן רעיונות מעולים, ועכשיו אני יודעת עם מה בדיוק אני מסתבכת - עם הקישוט מעל. הייתי רוצה עוגת מספרים או עוגה עם שוקולדים מעל... וכל הקרמים / קצפות / גנאשים למיניהם זה ממרגרינה או ריץ' או חלבי...


@סמטאות נשמע מתכון טוב.
אגוזים אני לא רוצה בגלל הילדים, וצימוקים אין לנו. שוקולד צ'יפס זה רעיון טוב, אמנם לא הכי בריא, אבל סביר בעיניי.
גם אני מחליפה מרגרינה בשמן בכל המתכונים. אני מחפשת תחליף בשביל הקרם או רעיון אחר לקישוט.

@אפונה יום הולדת לבעלי... אני רוצה עוגה שהוא יהנה ממנה, וגם שאני מסכימה לילדים לאכול... מסובך קצת. חמוציות זה רעיון מעולה. קוקוס לצערי הוא לא אוהב.
אז את מחפשת רעיונות לקישוט...טל..

כמה אפשרויות על עוגה בחושה:
- לחתוך לצורה מעניינת - למשל למספר, לרכבת, לעשות קומות.
- מכינה קרם שוקולד ללא קצפות ומרגרינה - שוקולד, קקאו, סוכר, קפה, מים - ממיסה ומערבבת לקרם אחיד במרקם הרצוי (משחק בין כמות השוקולד למים)
- מלמעלה מקשטת עם קוקוס, פירורי עוגיות, חמוציות, שוקולד צ'יפס, גרנולה, פופקורן, בייגלה, פצפוצי אורז, קורנפלקס. אפשר לחלק את העוגה ל4 רבעים (באופן דמיוני, לא לחתוך) ועל כל חלק קישוט אחר.
- קישוט מעוגיות - אפשר כאלו שחותכים לצורות (מספרים, אותיות, פרחים) ואפשר גם עגולות כמו שוקולד צ'יפס, טחינה וכל מה שאת מכינה בד"כ. את מסדרת יפה על העוגה ויש לך קישוט יפה וטעים ואכיל. (עשינו לפני כמה חודשים עוגת יומולדת לסבא עוגיות עגולות ועל כל אחת כתבנו עם שוקולד את השמות של בני המשפחה. סידרנו חופף במעגלים).


-לחתוך את העוגה לרוחב ולמלא גם הופך אותה ליפה יותר (מילויים אפשריים: קרם שוקולד, ממרח תמרים, ריבה, גבינה עם פירות). ומחמעלה קרם שוקולד עם הקישוטים הנ"ל.

עוגות אפשריות נוספות שהן יפות מעצם מהותן...
-רולדה!
-פאי שוקולד (מתכון פרווה על בסיס שמן), מקשטת סמלי עם קצת פירורים, סוכריות או משהו מהנ"ל או יותר - עוגיות. אפשר גם עם חמאת בוטנים - אפשר לכתוב ואפשר סתם לקשקש פסים וזה יוצא יפה
-פאי עם פירות - בסיס בצק ועליו קרם גבינה או פטיסייר ומלמעלה פירות.

תכלס - קצת תלוי למה את קוראת בריא... כתבתי דברים לפי מה שכתבת ללא מרגרינה וקצפות, ובעיני אין כמעט גבול לזה...

עוגת מספרים - אם את מתכוונת למה שדובר פה בפורום לאחרונה ורוצה להמנע מקצפת, וחלבי אפשר - הייתי מכינה קרם משמנת חמוצה וגבינה לבנה (אולי מסננת קצת לפני) ומקשטת עם פירות.

מזל טוב!
וואו נתת לי המון רעיונות!יראת גאולה
ממש פתח לי את הראש,
נותר לי רק לבחור מהאפשרויות .



אי אפשר חלבי, ויש עוד כמה פריטים שלא מתאימים לי מבחינת בריאות או ילדים קטנים, אבל נשארו המון אפשרויות מצויינות!
תעלי תמונה בסוףסמטאות
יש לך מתכון לפאי שוקולד בלי מרגרינה ובלי ריץ'???קפצ'ולה

מה הבעיה עם אגוזים לילדים?אפונה
אסור מתחת גיל 5... לפי בטרםיראת גאולה
אני קצת קיצונית בזה...


או שהתכוונת לטחונים ממש? פחות שווה 😏.
רק אגלה לך ששוקולד ציפס זה מרגרינה בהתגלמותהמקום בעולם
לכן אני ממש מעדיפה שלאיראת גאולה
אבל בכל זאת קיים הבדל קטן בכמויות...
אני לוקחת שוקולד מריר וחותכת לקוביות קטנותסמטאות
נדמה לי שזה תלוי בחברהיעל מהדרום
כל מריר פרווה הוא מלא מרגרינה..מקום בעולם
ואם לא כתוב עליו כלום, לא מרגרינה ולא שומן צמחי?יעל מהדרום
נראה לי שיש הבדל בין שוקולד מריר ממש לביןחילזון 123
צמקאו כזה שזה פשוט שומן מוקשה עם אבקת קקאו.
בכל זאת בשני יש יןתר מרגרינה
זה לא נכון.טארקו
אם הוא איכותי הוא לא עשוי מצימקאו-כלומר הוא לא מלא במרגרינה אלא השומנים שלו הם מהמוצקי קקאו.

ויש למיימון נראלי שוקולדצ'יפס שהוא עם 60% מוצקי קקאו, ונראלי יש לעוד חברות.
הפשוטים שעשויים מצימקאו הם באמת פיכס בקטע הזה..
אם הוא איכותי אז ברור..מקום בעולם
פשוט הרגילים שקונים בסופרים הם לא איכותיים בדכ ;)
את מדברת רק על שוקוציפס נכון?טארקו
רק מוודאת

ואת הזה שציינתי יש בסופרים רגילים לחלוטין..
רוב השוקולד ציפס עשויים מקקאו ולא ממרגרינה..רבה אמונתך!

הרכיב הראשון פה הוא סוכר.. לא טוב בהרבה ;)מקום בעולם
עדיף פשוט שוקולד מריר איכותי, או לקנות בחנויות אפיה שוקולד ציפס טוב
באמת אלה מאד מתוקים.יש סוגים אחרים שהם מרירים יותרחילזון 123
--לפניו ברננה!

קרם שוקולד - לדעתי אפשר לדלל עם מים. יצא פחות "שווה" מריצ' ועדיין נראה לי יצא סבבה (לא מתחייבת, מעולם לא ניסיתי...)

אפשר גם פשוט למרוח מעל חמאת בוטנים אם אין אצלכם אלרגיים...

 

אגוזים/שקדים טחונים לאבקה - לבן על שחור יוצא ממש יפה.

 

הכנתי לאחרונה ליומולדת עוגת שוקולד פירורים - יחסית ממש פשוטה, בתבנית עגולה עם קישוט משקדים טחונים (שפכתי מעל בצורה יפה לפני האפייה, לא עשיתי עם קרם) כולם התלהבו והתרשמו, ואני רק חשבתי לעצמי שזו סה"כ העוגה שאני מכינה הרבה פעמים לשבת... (אפילו החלפתי קמח בקמח מלא...)

 

שוקולד פירוריםהנורמלית האחרונה
אם הבעיה שלך היא בעיקר מרגרינה..
לשוקולד - 150 גר' שוקולד מריר, 2 כפות קקאו, חצי כוס שמן
חצי כוס מים(אולי פחות.. לא זוכרת🤦‍♀️תתחילי מרבע) חצי כוס סוכר. לבשל עד להמסה, לצנן מעט ולערבב פנימה 3 ביצים.
לבסיס - 3 כוסות קמח, 1 אא, ביצה, שלושת רבעי כוס שמן, 4 כפות סוכר.
180 מעלות כחצי שעה, עד לאפיה לא מוחלטת לגמרי של השוקולד.

אני אוהבת לשחק עם הפירורים למעלה.
מציעה לך לאפות בתבנית עגולה (האלומיניום החדפ הן בגודל טוב) ועם הפירורים לצייר את הגיל/ לכתוב מזל טוב.
רעיון מגניב!יראת גאולה
אני מכינה את השוקולד פירורים של אביה, יותר קל ובלי שוקולד בכלל. אבל מעולם לא חשבתי להשתמש בפירורים כקישוט, זה רעיון פגז.
יש אפשרות לציפוי בלי ביצים ועם שוקולד?אילה שלוחה
כן, שוקולד וקצפת או שוקולד וטיפה שמן כדי שיבריקארץ השוקולד
(הטיפ הזה של קרין גורן)
כמה שמן וכמה שוקולד?אילה שלוחה
אם אני זוכר נכון, כף שמן על 200 גרם שוקולדארץ השוקולד

זה יהיה ציפוי מאוד שוקולדי, השמן נועד רק לתת ברק ולכן אם זה מעט יותר או מעט פחות זה לא קריטי

עם שבלונה ואבקת סוכראו"ר
אפשר ליצור מספר או כיתוב במגזרות בדף ולפזר אבקת סוכר מעל ואז יוצא הציור של המגזרת.
לי יש בחומרי יצירה שבלונה של ורד ואז יוצא מרשים. מוסיפה איזה מספר שאני משרטטת על דף....
דווקא חשבתי על זהיראת גאולה
רק שאני לא עפה על אבקת סוכר, וגם אין בבית...

תודה על התגובה!!
אפשר לפדר שקדים טחונים לבנים במקום אבקת סוכראו"ר
אגב באבקת סוכר לפחות את שולטת בכמות סוכר שאת מוסיפה,הרי ממילא את שמה סוכר במתכון, זה בסהכ עוד כף שתים מלמעלה...יש סיכוי די טוב שזה יוצא פחות סוכר מכל שאר הקישוטים. גם יש עניין שזה חומר גולם ולא עוד מרכיב מעובד ותעשייתי כגון שוקולד עוגיות וכו

אבל תאמת שאם העדיפות שלך היא הבריאות אז פשוט תקשטי עם פרחי תותים וקיווי.
שקדים טחונים זה באמת רעיון גאוני!יראת גאולה
זה בדיוק מה שחשבתי לגבי האבקת סוכר, אבל עדיין העדפתי שלא... בפרט שאין בבית😝
(ובעוגה אני לא שמה סוכר לבן... אלא סוכר חום / דבש / סילאן)
סוכר חום וסוכר לבן זה אותו זבל. שלא תטעי...או"ר
ואפשר לטחון סוכר חום ולקבל אבקת סוכר חום...או"ר
אפשר פאי עם מרנג למעלהחילזון 123
או עוגה כלשהי עם קרם שוקולד ולקשט עם נשיקות קטנות
תודה! אלו דברים שאני לא יודעת להכין😏.יראת גאולה
נשיקות אפשר לקנות...חילזון 123
האמת שאין לי מושג איפהיראת גאולה
אבל גם מבחינת בריאות אני לא מתלהבת. למרות שזה בהחלט עדיף על מרגרינה ושות'.
בסוף הכנתייראת גאולה
העוגה - 2 קומות של עוגות בחושות חומה ולבנה, בתבנית עגולה.
בתור קרם השתמשתי בשקדיה, ובשוקולד ביתי (סילאן- שמן קוקוס - קקאו - טחינה).
עיטרתי עם חמוציות וזילופים של חמאת בוטנים ושקדיה (וזה ממש יכול להיות סטארט אפ! יצאו זילופים מהממים).

תודה רבה לכל מי שנתן רעיונות וכיוונים ופתח לי את הראש!!
@סמטאות@אפונה@הנורמלית האחרונה@או"ר@טל..@חילזון 123
נשמע מעולה!להתחיל מהתחלה
מגניב!או"ר
רק מעירה לגבי הקרם קוקוסג'נדס
יש שמן וקרם קוקוס בכל סופר.
כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראוריןאחרונה
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגולאחרונה
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך