@מיכל318 זכור לי שאמרת שיש לך.. דמיינתי?
למישו יש את המספר של מיכאל מלכיאלי?אמא לנסיך קטן
@מיכל318 זכור לי שאמרת שיש לך.. דמיינתי?
העבירו בקבוצה לפני 200 שנהמיכל318
שולחת לך במסרמיכל318
...מיכל318
איך יש לו 11 ספרות??והוא ישמיענו
וואלהההההמיכל318
אין לי מושג מיזה, אבל שלחו לי את כל המספרים של החברי כנסת והוא שם ברשימה...
היי תודה!!😍אמא לנסיך קטן
בכיף
מיכל318
אה כן אני לא ממש מעודכן בחברי כנסת שלנווהוא ישמיענו
גם אני לא ברוך ה'מיכל318
אני יודעת שיש ביבי ויש בנט ושקד. זהו.
אופס, שכחת את האיש הכי חשוב...השתדלות !

בדיוק!והוא ישמיענו
לגמריהשתדלות !
איש אמת, יציב, לא מתבלבל, ולא מתפשר (בימי בנט לא הבנתי את פשר הסיסמא, היום זה מובן לי יותר...).
הייתי בשוק כששמעתי שבנט הציעה לתת חלק קטן מהכותל לאנשים שרוצים לעשות שם כרצונם. את קדושת הכותל לא מוסרים! מאוד הזוי, לא? אנשים שמצביעים לבנט, מי אתם ?
מענייןברגוע
איך אתה קובע שרק סמוטריץ' איש אמת אם אתה לא מכיר את הח"כים?![]()
אני מסכים שהוא הכי טוב שם, אבל יש עוד טובים. חבל לזלזל ככה בכולם.
מקבל. לפחות את אלה שבציבור שלנווהוא ישמיענו
וברור שהגזמתי עם 'מאה ועשרים זאבים', לא צריך לתפוס אותי על המילה..
אה נכון סליחה😅מיכל318
הוא הראש של האיחוד הלאומי,השתדלות !
בחירות פעם ראשונה 😁
אהההההמיכל318
והאיחוד הלאומי זה לא חזון?
חח מזל טוב! גם לי פעם ראשונה לממשלה
לא ננטש, אלא אפילו התחזק,השתדלות !
האיחוד הלאומי מפלגה שמתמודדת לכנסת, חזון- אותם ערכים, אבל קמפיין, שלא מתמודד לכנסת
אההמיכל318
בשביל התודעה הישראלית,השתדלות !
מכניסים לנו לתודעה שאסור לנו לשתוק על כל אלה..
אההמיכל318
יש את איחוד הימיןהשתדלות !
בנט הוא ראש 'הימין החדש', שהם קצת לא סגורים על מה הם, מנסים לתפוס את הציבור מכאן ומכאן ומכאן, ויותר ליברלי (כלומר פחות מתעקש על ערכי היהדות כשהם מרגישים לו כסותרים אל מול 'מוסריות' כלשהי בתחומים מסוימים).
חח עזרתי לך לבחור?

אהההה חח תודהמיכל318

אני לעד עם ביבי

מה??ברגוע
סיכמנו שאת מצביעה לבן גביר כי הוא דואג לחיילים!!
והרב רפי פרץהשתדלות !
זה הרבה יותר תופס מביבי.
נכון! הוא אפילו רקד עם חיילים בגירוש
ברגוע
כן, כמו איך שלא קוראים לו ליברמןמיכל318
הפך לשר הביטחון, פתאום נעלם
או זהות או עוצמה. נראלי.ארצ'יבלד
מה? מתי?מיכל318
ואם גנץ-לפיד ייבחרו אז הראש ממשלה יהיה שמאלני וזה לא יהיה משנה כמה ימנים בכנסת.
ואם ביבי ייבחר אז הממשלה תהיה ימנית.
תחשבו מה יקרה אם הגנצים האלה ייבחרווו?
בשרשור שבוע שעבר..ברגוע
טוב נו, לא בדיוק סיכמנו, סוג של..
ואת צריכה להבין איך עובד העניין של הקמת הממשלה-
הכל עניין של גושים- גוש הימין מול גוש השמאל.
גם אם לגנץ יהיו יותר מנדטים מהליכוד, אם לא יהיו 61 בגוש שמאל הוא לא יוכל להקים ממשלה!
(וזה כבר קרה בעבר עם ציפי לבני)
לכן ברגע שאת מצביעה למפלגה מגוש הימין, את בעצם מצביעה גם לזה שנתניהו ימשיך להיות ראש ממשלה.
זכרתי אותומיכל318

אהההההההה, עכשיו הבנתיי😅
בפתק הלבן ההוא זה "טב"?
(נ.ב איך הם עם צבא לבנות?)
כן!ברגוע
צבא לבנות? לא שמעתי אותם אומרים משהו על הנושא. אני מאמין שחלק שם תומכים וחלק מתנגדים, אבל אף אחד לא פועל בכח נגד גיוס בנות.
פשש אשריך!השתדלות !
!פתק ועוד פתקברגוע
ועוד מנדט לאיחוד
כל צעד מקרב אותנו
להפוך את בגץ לשלנו
![]()
![]()
טובמיכל318
הבאתיבן_אהוב

מצביעים רק זהות!
ארצ'יבלד
אגיד לך מה הבעיה בזהות-השתדלות !
וגם זה לא נורמאלי, שכל אחד יעשה מה שבא לו. כאוס, תוהו ובוהו. ושים לב שהוא מושך בעיקר נוער ואנשים שלא מרגישים משוייכים לפלג מסויים, זה מראה מעט על חוסר היציבות של המפלגה שממגנטת אחריה אנשים שגם לא כל כך יודעים מה דעותיהם לגבי כל מיני נושאים.
חשוב לגבש דעה.
ודעה מגובשת זה ממש לא זהות.ְ
אני שמעתי ישירות חברת מפלגה של זהות, שבכל דבר דבר ששאלו אותה מה דעתם היא ענתה "אל תשאלו אותי את זה, אני לא בקיאה בזה", והיא לא הייתה בקיאה בכלום!
משה פייגלין לא אוהב להתראיין בעצמו, כך שגם ממנו אין תשובות.
לא חבל על הקול שלך?
חשבתי שזהות זה חלק מהימין שאמרת🤦♀️מיכל318
חתימה נחמדה!אמא לנסיך קטן
תודה רבה
מיכל318
אגב, לגבי שם הניק שלך את אמרת לי משהו! הנה, זה כתוב!ארצ'יבלד

צודק!
אמא לנסיך קטן

..ארצ'יבלד
לולי הייתה לי ההרגשה (ואולי מחוייבות *הלכתית*) למעשי האחר ויכולת למנוע חילולי שבת, הייתי מפריד לגמרי.
ויותר מכך, זה דוחה אותי שחילוני לא נוסע בשבת, זה הופך את הדת לצביעות ושקר. אתה לא מאמין יאללה תסע, מה הסרט שלך? אתה לא נוסע כי 60 שנה היה אסור. זה מטופש לגמרי.
ה' לא אמר לא לסוע באוטובוס, הוא אמר לשמור שבת.
אני לא בעד לדחוף אידיאלים דתיים לחיי חילוני, אני נגד זה.
וזו כפייה דתית. פשוט זוועה.
הבעיה היא מצד המחייבות ההלכתית, שאני לא יודע מה היא.
ציטוט
"וגם זה לא נורמאלי, שכל אחד יעשה מה שבא לו. כאוס, תוהו ובוהו. " לא הבנתי.
הוא בהחלט מרבה לדבר על שוק פתוח, על קפיטליזם, ואני בעד. לגמרי. נמאס כבר שעושקים לנו כסף.
"ושים לב שהוא מושך בעיקר נוער ואנשים שלא מרגישים משוייכים לפלג מסויים, זה מראה מעט על חוסר היציבות של המפלגה שממגנטת אחריה אנשים שגם לא כל כך יודעים מה דעותיהם לגבי כל מיני נושאים."
שימי לב, זה •אולי• מראה על חוסר יציבות הבוחרים, אבל לא על הנבחרים.
אגב, אם יש מפלגה שהכי ברור הדרך הפוליטית, כלכלית, מדינית וביטחונית השנה זו מפלגת זהות. מי עוד הוציא ספר חוץ ממשה פייגלין?
כמו כן, רוב בני האדם מצביעים בלי שמץ של הבנה.
"אני רק ביבי" סיסמא מוכרת. ככה זה בחירות. אין לזה קשר אליו.
לא רק פייגלין מדבר על הגירת ערבים,השתדלות !
ואני חושבת שהדיון כאן הוא הרבה יותר מורכב מאשר 'באיזו מפלגה נבחר'. כי אני לא מאמינה בקיומה של "כפייה דתית" ואתה כן.
עכשיו- זה שחנויות יוכלו להיפתח בשבת זו לא "כפייה חילונית"? שתחבורה תפעל בשבת זו לא "כפייה חילונית"?
ואני רואה את הכיפה שיש לו על הראש ובאמת לא מבינה...
כי בתור יהודים שמחוייבים להלכה אנחנו גם מחוייבים לכלל עם ישראל. אנחנו חלק מכל העם. ואנחנו לא יכולים להפריד בין חייו של אדם אחד לבין חיי, לא במסגרת מדינית כשהדבר תלוי במדינה, כי אכפת לי ממנו, ואכפת לי מהעולם הבא שלו. ואכפת לי מהגאולה, מבית המקדש. אני לא יכולה לתת יד לאדם שייתן לכל אדם לעשות מה שהוא רוצה, כי יש אנשים שלא יודעים לבחור את הטוב בשבילם (ופה נכנס גם הקנאביס).
אז כן, אני לא רוצה שתהיה תחבורה בשבת, ואני לא רוצה שיפתחו חנויות בשבת. ואני רוצה שיכניסו יותר ערכי יהדות לבתי הספר, וזה לא כי אכפת לי רק מהמגזר שלי, אלא כי אכפת לי מהכלל.
אני מאמינה בקב"ה, הוא ברא את העולם. והוא נתן לנו תורה, שהיא המוסר האמיתי. היא מראה לנו איך לחיות בצורה הטובה ביותר, המוסרית ביותר, הטהורה ביותר. ואני סומכת על הרבנים, שליחיו של הקב"ה, שלמדו את תורתו, והם חכמים בה ומחכימים בה בכל יום. והם גם עוזרים לנו ומראים לנו בעצמם מי הולך בדרכה של תורה...
צוונו לשמור שבת- אז נשמור אותה. ומחובתנו לשמור על השבת במרחב הציבורי של מדינת ישראל כמדינת היהודים. יהודים פרטיים שמחללים שבת- זה לא המדינה, אלו כבר פעולות של קירוב לבבות. וזה תפקידי כאדם פרטי לסייע בתהליך הגאולה.
חינוך יהודי בבתי הספר- כי אני יודעת שאלו הערכים האמיתיים שעליהם אנחנו חיים. זה פשוט לחסוך לילדים את הטיול להודו כדי למצוא את הקב"ה (ואל תתפוס אותי על המילה...;).
חילוני שלא נוסע בשבת- ברוך ד'! פחות עבירה. אז נכפה עליו לסוע בשבת כי הוא הגדיר את עצמו כלא שומר שבת? (אהמ כפייה חילונית).
אתה לא יודע מהי המחוייבות ההלכתית? תשאל, תברר! המון אנשים ישמחו לעזור לך, באמת... וכל התשובות כתובות בתורה שבעפ ושבכתב, ובפירושים עליה, ובמאמרי רבנים על הפירושים שעליה.
אגב דעה פוליטית של זהות- בעיני, ימניות שהיא בלי תורה אין לה בסיס חזק. היא בתוך רגע יכולה להתערער (וכבר ראינו את ליברמן). הרי הימניות בסוגיית ארץ ישראל נובעת מהתורה! היא חלק מהתורה...!
בשורה תחתונה- "יהודי חופשי"- לא הבנתי איפה היהודי נכנס כאן לכל הדיבורים.
ההגדרה שלך למילה כפיה הוא נורא. חח סליחהארצ'יבלד
הוא לא כופה עלייך את זה שהוא נוסע.
זה עיוות נורא.
אין לנו סנהדרין היום, לחייב הלכה אי אפשר.
אבל לדחוף לשם בהחלט ניתן. את עושה כפיה חד וחלק, אני לא מבין איך את לא רואה את זה ככפיה. אדם רוצה לסוע לים ואת אוסרת עליו. הוא רוצה להרוויח כסף ואת אוסרת. את בהחלט לא חייבת להכנס למרכול או להפגע שנוסעים. אם כל הכבוד רכב זו לא פריצות.
אז שמעתי על רבנים שהתעלפו, אבל חסיד תהיה על חשבון עצמך.
אני, אם הייתי חילוני, הייתי כועס נורא בלי תחבורה או חוק שאוסר לסוע בשבת או מרכולים. ראבק, תנו לחיות.
אדם חילוני *לא מקבל על עצמו עול מלכות שמים* אז שיעזבו אותו בשקט ולא יצרצרו להם באוזן. זו אמנם מדינה יהודית, אבל זו גם חילונית! (בהחלט סתירה, אבל זה ככה).
"צוונו לשמור שבת- אז נשמור אותה. ומחובתנו לשמור על השבת במרחב הציבורי של מדינת ישראל כמדינת היהודים."
ממתי צוונו במרחב ציבורי?
אנחנו צוונו להיות יהודים.
מגילת העצמאות פותחת שאנחנו מדינת יהודים, זה נכון אבל רק גנטי. המדינה חילונית. (אני לא קוקניק, אבל להגיד שהמדינה לא חילונית זה שקר )
ומרחב ציבורי הינו צביון, לא הלכה. ההלכה היא לפרט.
צביון בעד חירות של אדם המאזנים נוטים אצלך בקלות רבה מדי לצד הצביון.
יהודי- במובן הגנטי. (בדיוק במשמעות של המילה כיום, המגניב הזאת לא דתית. נקודה. יש לה תרבות דתית אבל היא לא דתית ברובה אל חילונית.)
חופש- כפשוטו.
להגיד שהמדינה חילונית זה שקר,השתדלות !
היא לא, היא בתהליך להפיכתה למדינה יהודית כהלכתה.
כפיה-
הילד שלך רואה את הבקבוק עם החומר הסגול של המרכך כביסה, אתה לא תבין למה, אבל זה נראה לו טעים. הוא ירצה לאכול את זה. לא תיתן לו, נכון? עכשיו, יש דרך לומר את זה. לא תצרח עליו "יא משוגע, מה נראה לך, זה רעיל!!!" כי הוא לא קולט שזה רעיל. ואתה גם לא תנסה להסביר לו איזה נזק ייגרם לו לגוף כי הוא פשוט לא יבין.
אני רואה את זה בול ככה, עם השבת במדינת ישראל. במקום הגוף במשל- נזק לנשמה.
יש פה עניין של סדרי עדיפויות בחיים. אנחנו חיים בשביל הקב"ה, אנחנו יודעים בדיוק מה הערכים שאנחנו לא מוכנים להתפשר עליהם ואנחנו לא נתפשר עליהם. והתורה הרי כבר גילתה לנו מה טוב לנשמה ומה לא...
ומסיבות אלה אני לא אתן יד בחילול שבת בליגיטימציה של מדינה יהודית.
אם לא השתכנעת מהמשל (קורע הלב יש לציין;) שנתתי, וסביר להניח שלא השתכנעת, יש כאן בסיס אחר שצריך חיזוק- והוא ההבנה שמדינת ישראל היא ה"אתחלתא דגאולה". כבר התחלנו בתהליך הגאולה ואנחנו לא הולכים אחורה.
להיות יהודים זה להיות חלק מעם. ועמנו שוכן במדינת ישראל. המדינה היא נחלתו העכשווית והנצחית של עם ישראל, ולכן כעם אנחנו מחוייבים לדאוג לכך שהשבת תישמר במרחב הציבורי.
לא אני כפיתי את איסור השבת. הקב"ה 'כפה', לפני אלפי שנים. אני מקיימת...
אם אדם שלא שומר מצוות נואש מאוד ליסוע בשבת, תאמין לי, הוא ימצא איך לסוע... הסתדרנו שנים יופי בלי תחבורה בשבת, אין סיבה שפתאום זה יהיה קשה מדי עד בלתי אפשרי.
ההלכה היא לא רק לפרט, יש המון הלכות שנוגעות לעם ישראל בכללו.
"חירות האדם" זה מושג מאוד מערבי, תרבותי מודרני. ואני לא תמיד תופסת אותו כחיובי (יש תחומים בהם הוא טוב, ותחומים בהם הוא לא טוב).
..ארצ'יבלד
כי אתה הופך את זה לעובדה מוגמרת."
את מבינה שהמשפט הזה שגוי לוגית

אם זו עובדה אז זו עובדה, ואם לא אז לא.
יותר מכך, המילים "הופך את זה לעובדה מוגמרת" לא הייתה בטענתי, סך הכל כתבתי ש*כיום* המדינה חיולנית.
"היא לא, היא בתהליך להפיכתה למדינה יהודית כהלכתה." וואלה, מוזמנת לבוא איתי לטייל בארץ בשבת ולראות שהרוב לא בקטע.
לגבי ההמשך, זו בדיוק הנקודה, הם לא ילדים. הם אנשים בשנות העשרים פלוס שבחרו דרך חיים שונה, שבעייניך אסורה.
מה שאת אוסרת זה בדיוק כמו המוסלמים שכפו וכופים את האיסלם. הנוצרים ומסעות הצלב (לא כולל הרצח כמובן;). זה נורא, ואם אני לא חייב (כשיש סנהדרין אז זו חובה להקשיב להם) לא הייתי רוצה לתת בשום אופן יד לזה.
אני מבין את המשל, אבל הם לא ילדים.
המדינה אתחלתא דגאולה, לא גדלתי על האמונה הזו, אז אכפור בה. גדלתי על ההפך הגמור.
ה' לא כפה (ציווה) על המרחב הציבורי, אלא על יהודי (על הפרט).
ההפרש בין שטח ציבורי לפרטי הינו צביון ולא הלכה. כמובן שההלכה מחייבת גם בשטח ציבורי, אבל יהודים בארץ אינם דתיים, אלא שומרי מסורת. הם משמרים מנהג אבותיהם.
זה בשום פנים ואופן לא הופך אותם לדתיים. וגם אם אותם מנהגים נתנו מאל. זה לא רלוונטי, מה שרלוונטי זה המניעים. קשה לי להאמין שחילוני עובדים את ה' רק בחגים. אני נוטה להאמין שהכל אצלם זה משהו תרבותי, ועל כן. אני לא מוכן בשום אופן לקבל חילוק בנושא.
ז.א. לא מוכן לקבל את הרעיון שלפרט מותר לחלל שבת אך לציבור אסור, שהרי זה סך הכל, וצביון על חשבון האחר לא מקובל בעיני.
הסתדרו שנים כי נסעו ברכב, השיקול של איך אני אחיה, אני אחליט, ולא את. ומה שהיה- היה. מחפשים לשפר את העתיד. עד כאן יהיו דברי החילוני.
הטענה הזו הורגת אותי, כי, אנשים מחפשים ליעל ולהנות, אז מה אם עד היום הסתדרו?? רוצים שיהיה יותר נח, ובגלל שלך לא מתאים, ובכן באסה. את לא חייבת וגם, את לא חייבת להכנס לו לחיים.
זה נורא פשוט
הלכות היא לפרט, אין עול מלכות עם ישראל. יש עול מלכות בין האדם למקום.
חירות האדם זה מושג בסיסי.
אני. רוצה. לחיות. את. חיי. איך. שנח. לי.
חח זהו.
יאו נחמד לדון איתך.
חחח נחמד שנחמד
השתדלות !
והקב"ה כן ציווה על המרחב הציבורי.
תפילה במניין אגב זו אחת המצוות שמראות לנו את כוחה של האחדות...
והעניין של יהודי כחלק מעם מאוד מתחבר לעניין הגאולה. אבל אבל אתה לא מאמין במדינה כהתחלת הגאולה (וחוזר חלילה...).
חירות האדם זה מושג בסיסי בעיניך. אני רואה את התורה לפני הכול.
ואולי קצת הגזמת עם ה'כפייה' המתוכננת. אף אחד לא יעמוד על מישהו עד שהוא יצרח שהוא מאמין באלוקים.
פשוט להכניס יותר ערכים.
המשמעות לקיום שלנו בעולם זו התורה. ואם התורה מתנגשת עם הערכים הליברליים המודרניים- הולכים לפיה, באש ובמים. על התורה לא מתפשרים!
עכשיו יש דרכים לעשות את זה.
אבל שוב- אנחנו, כמדינה יהודית, שהוקמה כדי להחזיר את היהודים לנחלתם, לא יכולה לתת לגיטימציה לחילול שבת ציבורי המוני.
אבל הדיון העמוק הוא למה אתה לא מאמין במדינה כהתחלת הגאולה? ועל זה אי אפשר לענות כאן....
טוב, אני לא מסכים פה עם כלום
ארצ'יבלד
לגבי המשפט האחרון למטה למטה... רבנים חרדים לא רואים את זה כאתחלתא דגאולה.
על זה גדלתי. אישית, אני לא ממש רואה את העולם כיעד של גאולה, אלא כמקום שצריך לשמור בו מצוות. המצוות הן היעד.
אבל, זה באמת לא רלוונטי לדיון. זה פשוט לא מוסיף שום נתון.
המצוות נתנו בהר סיני. האם לכפות על חילוני, כן או לא?
גברת השתדלות! חוק זו כפיה. נקודה. סימן קריאה!
המשך יום נעים😎
אפשר להתערב בדיון?ברגוע
אף אחד לא רוצה לכפות על חילונים את היהדות, ולכן אין חוק שאוסר להדליק טלוויזיה בשבת בתוך הבית.
אבל לא מדובר כאן על הבית הפרטי שלהם, מדובר כאן על המרחב הציבורי שהוא שייך לכולם, וכל אחד צריך להתחשב בשני כדי שנוכל לחיות חיים משותפים נורמליים.
ובגלל שכל אחד צריך לוותר לשני גם אנחנו מוותרים, ולכן גם במרחב הציבורי אין חוק שאוסר לחלל שבת, יש רק חוק שאוסר תחבורה ציבורית ופתיחת חנויות, כי מדובר על חילול שבת גדול שפוגע באווירת השבת. אבל אין איסור לנסוע במכוניות פרטיות (חוץ מרחובות מסויימים מאוד).
איך חנויות בתל אביב פוגע בך?ארצ'יבלד
אין לנו איסור לראות אנשים קונים בחנויות.
אלא מה, האווירה.
לדעתי הפגיעה גדולה יותר בהם.
גם בת"א יש דתייםברגוע
ובאמת בת"א יש יותר חנויות שפתוחות בשבת מאשר ערים שיש בהם יותר דתיים.
מבחינתך אולי לא מדובר על פגיעה גדולה, בשבילי ובשביל הרבה אחרים כן.
אגב, אתה והיא העלתם טיעונים שוניםארצ'יבלד
יחי הההבדל
נכוןברגוע
לא באתי להסביר אותה
כתבתי טיעון אחר
כמובן שאם יש דברים שהם מטעם המדינה (כמו עבודות תשתית או אירוע שהמדינה מממנת), אז אני מסכים איתה לגבי הטיעון הערכי.
אני רוצה לשכנע אותך שאתה לא טוען כמוהארצ'יבלד
ולכן אני נגד עבודות בשבת מטעם המדינה.
לא בגלל שאני לא רוצה שחילוני יחלל שבת אז אני מונע ממנו. אלא בגלל שזה הכסף שלי. ועדת קודמת לערכים חברתיים.
אבל, ברגע שלא מדובר בכספי, יש ערך אחר, מה שאקרא לו "מניעת עבירות", וזה הערך שהשתדלות סבבה (מלשון סיבוב) סביבה.
עד כאן דברי השיכנוע.
הסיבה שבכללי הערך שהשתדלות כתבה לא שווה הרבה, מכיוון שזה פוגע באחרים ולא עוזר.
עכשיו יש 2 סוגי פגיעות.
יש פגיעה בסיסית, ויש פגיעה שקורה מזכות בסיסי.
לסוע בשבת, ותחבורה בשבת וחנויות בשבת, זה צורך בסיסי.
למי שאין רכב, וזה הרבה אנשים, נוער חילוני וחברים רכב.
חנות זה דבר בסיסי, לקנות לפני שבת ולהתארגן זה לא בסיס אלא פתרון.
לעומת זאת להפגע מכך שבמקומות שאתה וכל שומר דת לא נוכח בם אינה פגיעה בזכות בסיסית פרטית. אלא הצביון הלאומי.
לכן זה לא מקובל בעיני.
למה אתה מנסה לשכנעברגוע
אם כבר כתבתי שאני לא מסכים איתה בטיעונים?![]()
ד"א- אתה יודע אם פייגלין חושב כמוך שאין מקום לעבודות תשתית בשבת?
(וכמו שכתבתי למטה- גם תחב"צ במימון מסויים של המדינה)
זה שהמרחב הציבורי מתחת לבית שלי בשבת נראה כמו ביום חול זאת לא פגיעה ב"ציביון הלאומי", זאת פגיעה בי אישית- פגיעה רוחנית, שלדעתי לא פחותה מפגיעה בזה שהם לא יוכלו ליסוע בשבת לים.
אה אוקיי
ארצ'יבלד
הסיבה שמבחינתו יהיה מותר תחבורה כי הוא כקפיטליסט רוצה שתחבורה תהיה פרטית...
צודק כשזה מתחת לבית שלך.
אבל באזוריים חילונים?
באיזורים שיש רק חילוניםברגוע
אני חושב שאין בעיה שיפתחו חנויות.
וזה גם מה שקורה היום בפועל.
במקומות שיש רוב חילוני ומיעוט דתי, צריך למצוא את האיזון הנכון.
כמובן שהייתי שמח אם זה לא היה קורה,
אבל אני לא חושב שנכון לכפות לסגור את כל החנויות במדינה.
מוסיף משהו שאולי לא הובן אתמולברגוע
דברים שהם מטעם המדינה אני רוצה שיהיו עפ"י התורה, לא רק בשביל שלא ישתמשו בכסף שלי לעבירות, אלא בגלל שאני רוצה שהצביון של המדינה יהיה עפ"י התורה.
כמובן שאנחנו לא במצב היום של להפוך את המדינה לגמרי ל"מדינת הלכה", אבל זאת השאיפה.
כמובן, הבנתי אותך
השתדלות !
מדינת הלכה לגמרי זה תהליך, לא משהו שאפשר להפוך ברגע, קודם צריך להכין את השטח מבחינה מחשבתית

בעזרת ד'!
הבנתי, וגם אני חושב כמוך
ארצ'יבלד
אבל פיגלין לא חושב כמוני..ברגועאחרונה
הוא רוצה להפריד לגמרי את הדת מהמדינה
זה לא עניין של מה משכנעברגוע
אני באמת חושב שמבחינה ערכית/תורנית אנחנו לא מחוייבים לחוקק חוקים שיגרמו לחילונים לעשות פחות עבירות.
אנחנו כן מחוייבים שהמדינה תהייה על פי התורה (כמו שכתבתי- עבודות תשתית וכו' וגם שם צריך למצוא את האיזון הנכון במצב הקיים), ולגבי אנשים פרטיים אנחנו מחוייבים להראות להם את הטוב שביהדות, וזה כולל גם להכנס לבית ספר וכו'.
(ותחב"צ נכנסת אולי גם בגדר של דברים כללים של המדינה, כי המדינה מסבסדת חלק ממנה.)
וזה שורש העניין!השתדלות !
והמצוות ניתנות לנו בכל יום,
אנחנו מברכים בכל בוקר בברכות התורה - "ברוך... נותן התורה", "המלמד תורה לעמו ישראל", בהווה, בכל רגע נתון, כשאנחנו מכניסים את ההלכה ביחס לשינויים בעולם, פסיקות הלכתיות בנוגע לחשמל ועוד...

את צריכה לפתוח שרשור יומי על אמונה...ארצ'יבלד
וואו, יודע מה? זה אחלה רעיון!השתדלות !

רק לגבי הפתיחה, אני חושב שהוא נורא יודע להורידארצ'יבלד
והוא מדבר נורא ברור. אולי הכי מכולם.
"חושב", "אולי", אממהשתדלות !
אני חושבת אחרת😁 ושומעת אנשים שמדברים יותר טוב, יותר ברור. הם יודעים בדיוק מה הם הולכים לעשות, יש להם תוכנית.
הם יודעים שהם ימין, הם יודעים שהם יהודים. הם יודעים שהם מוסריים, והם לא נכנעים לליברליזם. יציבים, לא נעים בין כאן לכאן, לא מנסים לתפוס קצת מכל דבר...
כמו שנאמר "תפסת מרובה לא תפסת", אי אפשר להיות גם "יהודי" וגם "חופשי" כפי שהם על פי הגדרותיו של פייגלין, זה פשוט לא הולך יחד. ולכן רבני הציונות הדתית מתנגדים לו.
'חושב' זו מילה לאדם שלא יודע הכל.ארצ'יבלד
אבל אני מבין אותו יותר מביבי, גנץ, לפיד, כחלון, ליברמן, עוצמה יהודית (שלא נותנת מענה רחב לבעיות המדינה, אלא רק לביטחון) .
אז לא קצת סיכון לבחור ככה, בוחרים לפי הידע שמנסים להעמיק עם החיים.
תעשי לי טובה, רוב הבוחרים בוחרים כי? בנינו

מצטט משפט משפט
"הם יודעים שהם ימין" ובכן, תספרי על ההנהגה הביטחונית והכלכלית.
ראית את ההנהגה הביטחונית של ביבי? והכלכלה עדיין עם שאריות קפיטליזם מקום המדינה.
"הם יודעים שהם יהודים." מרגש

הם יודעים שהם מוסריים,
והם לא נכנעים לליברליזם. אבל יש דברים מסוימים שהם כפיה, את נשמעת כמו דעאש

יציבים, לא נעים בין כאן לכאן, לא מנסים לתפוס קצת מכל דבר...😎
זה באמת מרגש שהם יודעים שהם יהודים!השתדלות !
לא כמו ראש מפלגה מסויים, שהדיון במקרה במקרה במקרה עליו (ממש במקרה, איזה צירוף מקרים).
אגב- אני בכלל לא מדברת על ביבי

ושוב- זה נתפס בעניך ככפיה, בעיני זה צורך. זה הצביון היהודי של המדינה.
אממ דאעש? ברור, אני קמה בבוקר כדי לרצוח אנשים, כי זה פשוט כיף, וגם אגב, אנשים משייכים את זה למלחמה על הכיבוש. מצאתי תירוץ, ברווווררר
לא, אין קשר.
חח ניפגש בקלפי?

אבל הוא לא אומר את זהארצ'יבלד

הוא כלל לא מתפשר ואדרבה, הוא מדבר על הזהות היהודית "דתית" (מה שלכאורה נתפס כדתית).
צביון מדיני קודם לפרט? שימי לב שזה צורך לאומי לחלק שרומס את היחיד, שהוא בנוסף גם הרוב.
את בדיוק כמו דעאש!! מרגלת

(כמובן התכוונתי מהבחינה הכפייתית ואף הדגשתי זאת לאורך השרשור הקודם.)
יאללה נפגש

(רק על תביאי חברות מדאעש)
השתדלות !
רגע.. אתה רציני בקטע של זהות?!
אמא לנסיך קטן

אגב, בפסח אני פותח התנחלות בבית שלך
ארצ'יבלד
יש לי עבודה✌️
אתה יכול!אמא לנסיך קטן

אבל אם באמת בא לך תבוא לעזור לי לנקות ונשאיר את לולי לגור איתך כדי שלא תהיה לבד.
תגיד לי אם אתה מעוניין..
יש לי תחושה שתגיד לא
ואיפה תישן באמת בזמן הזה?
ואה ואה זה יצא לך רווח כפול
ארצ'יבלד

אני אשן בישיבה.
לולי מתגעגע אלי?😥
אממ..אמא לנסיך קטן

וסתם אמרתי. לא תצטרך לבוא לנקות. אני אנקה לכבודך😏
אם תרצה אתה באמת יכול לבוא..
וואי פתאום אני קולטת איזו חמודה אני!😎😎
או שבעצם יש לומר אמא מסורה..

..ארצ'יבלד
אמא מסורה😎ארצ'יבלד
רגע.. אתה רציני בקטע של זהות?!
- צעירים מעל עשריםלישון בלי לולי זה לא רווח? תשלחי לי הודעה ב3 בבוקר

את תנקי, אני כבר בשלב הזה ידע לבשל 😋😋
אמא לנסיך קטן

נסיך שלי!

היית נותנת לו! כפיה הורית!ארצ'יבלד

הפחד שלי זה שהוא ידבר כמו ילד בן 5 לפני הפעם הבאה

היי ארצ'י!!אמא לנסיך קטן

תראה איזו מסורה אני
..ואנחנו בעד לתת לאח הבכור מרחב נשימה
ואם תבוא עוד שנתיים אז הוא באמת ידבר כמו ילד בן חמש.. אז תשתדל להגיע לפני🙄
רגעע,מיכל318
אממ..אמא לנסיך קטן

יא'הורסת
ארצ'יבלד
תכלס רעיון, אולי תבואו אלי?? בעלך מת על ירושלים ושיא-ה מפנק אצלנו!!
אחלה חתימה, מזל טוב!

היי זה נעשה במסירות נפש!אמא לנסיך קטן
ועכשיו אחרי שכל העולם ואשתו בערך שאלו אותי אם ילדתי ואיחלו לי מזל טוב אני יכולה לחזור לניק המוכר והאהוב שלי?

אנחנו נתפנק בביתנו תחת מתקפת הטילים שכנראה עוד תגיע.. תאחל לנו בהצלחה עם הלחצים😟
מאמין לך😥ארצ'יבלד

בהצלחה, באסה:/
דש ללולי✌️
היי! לא איחלת לי פה מזל טובאמא לנסיך קטן
נראה אותך מגיע לשם

ארצ'יבלד

זז לפורום משוב.
בטח!אמא לנסיך קטן

סתאאאם. לא באמת.
ושוב אני לא זוכרת מי אלו זהות

..ארצ'יבלד
הוא בעד מדינה קפיטליסטית- שוק חופשי.
הגירת ערבים כדרך לסיום הסכסוך הערבי ישראלי.
יד נוקשה יותר עם מחבלים (דין מוות) ואויבים (גירוש מהארץ)
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
❤❤פתית שלג
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אולינחלת
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!