סיירת מתחברים (אזור ירושלים)מיכל160

"נו, תעשה טובה"

"האם פעם עשית טובה למישהו?

האם הייתה לך את הזכות העצומה

לעשות טובה למשהו? געוולט!!

רבינו הקדוש ר' קלונימוס קלמן זי"ע

אומר:"הדבר הכי גדול בעולם הוא לעשות טובה למשהו"

(הר' קרליבך)

עכשיו גם לנו יש את הזכות העצומה לעשות טובה למשהו, בלי תמורה, ביחד, כקבוצה, כתנועה.

ועכשיו גם זכינו לעבור מהדיבורים למעשה...

ב"ה זכינו להקים את סיירת מתחברים, כיום יש בסיירת כ-80 בנות, כל אחת מהבנות מתנדבת אחת לחודש,. הסיירת פועלת כבר למעלה מחודשיים בשני ענפי עשייה שונים, האחד- "ארגון אור מאיר וברכה"- הארגון עוזר למשפחות נפגעות טרור הן בעזרה כספית, והן בעזרה תפקודית. המתנדבות עוזרות גם עם המשפחות עצמן, וגם בעבודה משרדית

והענף עשייה השני הוא "אגודת אפרת"- אגודה לעידוד הילודה, בזכות תמיכתם הכספית של האגודה זוכים ילדים רבים לצאת לאוויר העולם (מעל ל-16,000 ילדים) המתנדבות אורזות מוצרי תינוקות כגון- בגדים, מטרנה, שמיכות, טיטולים, בקבוקים וכו'.

בהזדמנות זאת אגודת "אפרת" ו"אור מאיר וברכה" מוסרים תודה רבה לכולן, הם מאוד מעריכים גם כשהם לא מראים זאת, וגם כשהם לא אומרים תודה כל שנייה.

"ישלם ה' שכרכן ותהיי משכורתכן שלמה מעם ה'."

רוצה גם את\ה להיות חלק?

בנות: רות-0525-665921                        בנים:(אם תשתפו פעולה גם פה יפעל...)

מיכל-0525-665032                       איתן-0524295106

אלעזר-0524295130

אני מרוצה לאזור אבל אני בןמכאל 2 3
אני רוצה לאצור אבל אני בן ;אני מי עינבמכאל 2 3
אפשר לומר משהו?הדרדק
אולי המקום שלו הוא לא כאן אלא בדרכים אחרות, אבל בכל אופן אכתוב כאן.
בגלל שסניפי י-ם פועלים בצורה משותפת אני חושב שכדאי שיהיה אחראי(ת) מכל סניף, כדאי שאותו אחראי יעשה רישום של מספר חניכים הרוצים להתנדב וכו'- את זה אני משער כבר יש, אבל רוצה אני להרחיב זאת-
יש 3 סניפים גדולים מאוד באזור.
בית אל- אני משער קרוב ל30 בנות בנצח- מתוכם גם אם מחליפים את כל צוות ההדרכה נכנסות 14 להדרכה.
גב"ש- כ60 בנות- כנ"ל.
רמב"ש- אין לי נתונים על הסניף הזה, אבל אומרים שבשבט מסויים שם יש 60 חניכים (בבנים!) אז ק"ו לבנות.
כמו כן יש עוד הרבה סניפים קטנים יותר (מבשרת, הר נוף, הר חומה(?), מ"א, פג"ז, אולי ב"ש וא"ש(למרות שלהן אין חב"ב, עדיין)) 
יש לשנות את המצב העכשווי שיש אדם שנכנס להדרכה והשאר- חב"בניקים שבמקרה הטוב פועלים פעם אחת בחודש.
אני חושב שצריכים לשנות את המצב שמצד אחד יש את אלו הנכנסים להדרכה, ומצד שני אלו הנכנסים לגרעין. הם הופכים לפעילי גרעין(לא שהמדריכים אינם פעילים שם, אבל הם יותר), אליהם ניתן להוסיף את הראה- כפעילים דומיננטיים של שנה אחת(לאפוקי אלו שלא נכנסים הדרכה בסניף- שהם בגרעין גם י-יא, ולהם אין בגרויות)
ומה הם יעשו? דבר ראשון נעיר שזה כח שאין באף תנועה, כל כך הרבה חב"בניקים, עם כח רצון, אידאלים וכו' שלא חושב שאפשר למצוא בתנועה אחרת בריכוז כזה. צריכים לדבר עם המדריכות של שבט נצח להתחיל את זה מהן- יש את הבנות שנכנסות להדרכה- ויש את המדריכות בגרעין. אותן מדריכות בגרעין יהיו אלו שהולכות למועדונית היובל וכו'. פגישת גרעין- עדיף שלא יהיה- היא תבוצע במליאה הקרובה שאחת מקבוצות הדיון יהיה של גרעין י-ם(שיקבעו מטרות וכו')
אותן בנות שאינן מדריכות יוכלו להתנדב כל שבוע במועדונית, אפרת וכו'- כי זה כמו פעולת אמצע שבוע בשבילן, ולא אתמה אם בעוד שנה שנתיים גם יקומו מועדוניות נוספות.
את הבנות יש לערבב- שלא כולן מסניף אחד(אבל לא אחת מכל סניף, חמולות)- גם שיהיה גורם מלכד, ויותר מזה שאם לבנות מסויימות יש מבחן ענק ביום אחרי אז הבנות מסניפים אחרים לא יהיו עם הבעיה הזאת ואף יוכלו להביא חברות להחליף במקרא חד פעמי.
זה יתחיל מנצח בחופש, והרואה תחילת שנה הבאה(למעשה ט-י), יהיו גם נספחים מאחיה-לביא- אבל אל תצפו להרבה. שנה אחר כך יהיה את הרא"ה-שם חדש-נצח(ט-י-יא) וכך במחזוריות של 3 שכבות כל הזמן.
זה יכול לתפוס מאוד חזק, אני גם יכול לכתוב על זה מאמר יותר מפורט, יותר מורחב וכו' לטל שמים, אבל אחרי הבגרות במ"מ שיהיה לי יותר זמן לכתוב את זה בצורה יפה.
מה אתם חושבים על הרעיון?
אני רוצה לשמוע בעיקר מה סניפי י-ם חושבים, אבל גם השאר!
לא כ"כ הבנתי מה השינוי \החידוש.מיכל160

בעיקרון,הדרדק

א. כל בת שלא נכנסת להדרכה (כי אין מקום), וגם בנות בשם החדש, ברגע שנכנסות לחב"ב(על פי התאריך של ההנהלה, ולא התאריך של של הסניף)- הופכות לפעילות בגרעין באופן שוטף- התנדבות שבועית.
ב. לקיחת מועדונית קריית יובל כחלק מהדברים שלכן(עכשיו, אם הבנתי נכון, נצח בית אל דואגות לזה).
ג. לפמפם את הגרעין.- להפוךאת הגרעינים חלק מהמליאות(קבוצות דיון במליאה אחת בשנה יחולקו על פי גרעינים וראשי הגרעינים יחליט בדיוק מה להעביר...)
ד. לדבר עם המדריכות של נצח(אם זה עוד לא נעשה) שיסבירו כמה שיותר מוקדם לחניכות שחלק יהיו מדריכות, וחלק, לא פחות טוב, יהיו עוסקות בהדרכה מסוג שונה.
ה. יותר יעילות במערכת.
מתוך כך גם נובע כתיבה יותר מאסיבית בטל שמים, גם דברים קצת תקועים, כדי להרבות ברצון לעשייה(אני חושב שהכתיבה של גרעין מרכז העלתה בדי הרב את הרצון להתנדבות(גם אצל הבנות בירושלים))

שכחתי,הדרדק
גם מי שלא קוראים לה "מיכל160", וגם מי שלא מהבירה הניצחית המורחבת, יכולה להגיב. 
רעיון מעולה!מיכל160

אבל הרעיון הוא כן שיתוף מסוים של כל חב"ב בלי חלוקה של מדריכות ולא מדריכות וסתם ד"א אולי רק בערך ב4 סניפים יש חב"ב שיוכל לפעול כי בשאר הסניפים אין מספיק חב"ב אפילו להדרכה בסניף עצמו.

אם גם משהי שמדריכה מתנדבת זה מחבר לחב"ב ממש, ולא משאיר אותך רק עם חב"א!

אני אישית חושבת שזה יכול ליצור קשר בין הסניפים כי כמעט כל אחת יכולה לקחת על עצמה משהו של פעם בחודש ופעם בשבוע מדובר על קבוצה נורא קטנה שתהיה בערך מ4 סניפים.

בכל אופן אני חושבת שהרעיון שלך באידיאל הרבה יותר טוב אבל לאור המצב של חב"ב אפילו אם זה יחזיק מעמד לאורך זמן של שנים זה כבר השג א-ד-י-ר!!!

קראתי מה שכתבת ב"שכחתי" רק אחרי שהגבתימיכל160
אז הגבתי אחרת הייתי חושבת פעמיים...
זה נאמר בצחוק, נכון?הדרדק
רק מוודא, כי לא אמרתי שלא תגיבי, אמרתי שגם אחרים/ות יכולים להגיב להביע עמדה וכו'.
נו, מה?! ברור שזה בצחוק!!!מיכל160

בוא נראה אותךהדרדק
בין תרגיל מתמטיקה אחד למשנהו מגיע עם ראש שיכול לחשוב, ועוד ראש שמבין בדיחות.
נראה לי שמספיק ללמוד עד 12!!!מיכל160

יאללה, לילה-כבר לא אמורים ללמוד!-לא כן?!

בשעות כאלה המוח מפסיק לקלוט...

אני אומר לשלבהדרדק
מי שלא מדריכה(ויש לך יותר מ200 כאלו בנצח של כל הסניפים, אחיה-לביא בית אל גב"A ורמב"ש(אלו שלא מדריכות)) מתנדבת כל שבוע- זה כמו הדרכה, אבל בלי ישב"צים.- הן דואגות יותר בתחום של מועדונית, ואולי אף להקים עוד אחת.

מי שמדריכה(ומי שלא ורוצה להיות במתכונת זו)- פעם בחודש במשהו בל יקשר אישי דוג' אריזת מצרכים וכו'.
כמובן שאם מישהי רוצה להתנדב כל שבוע באריזת מצרכים יהיה אפשר.

אולי נצח(כיתות ט, לא כשהן ב-י') צריכות להיות עם הקבוצה השניה, והקבוצה הראשונה תכלול רק את ה120 שלא מדריכות(15 בית אל, 40 גב"ש, 20 רמב"ש כל זה *2= 150, 30 שלא רוצות= 120)
ומתוכם כמה בנות ירצו להיות חלק???מיכל160

אני אנסה לברר את המספרים המדויקים של החב"ב בסניפים האלה ונראה אם זה שווה...

אם יש כאן משהי מהסניפים האלה בבקשה שתגיד בערך כמה בנות יש להם בחב"ב חוץ מנצח שנראה לה שהן גם ירצו את זה.

אם יש מס' מספיק גדול של בנות שווה להשקיע בזה...

הבעיה היאהדרדק
שאם תלכי עכשיו לשבט אחיה ההענות תהיה נמוכה.
לעומת זאת ההענות של נצח(שנה הבאה) יהיה גבוה, וכך תמיד כיתות י יהיו עם הענות גבוה.
ואגב, גם40 בנות זה מספיק לייצור הרבה מאוד.
לפי הנסיונות המרים של התנועה הזאתמיכל160

כל פרויקט שהתחיל בגדול נעלם עם הזמן...

הקטע הוא שאני חושבת שאפילו 40 בנות לא יהיו, זו התחיבות רצינית של פעם בשבוע!

אבל כמו שכבר אמרתי ואני הוסיף על זה קצת-באידיאל זה מה שצריך לעשות אבל רק בהמשך ורק אחרי שדברים קטנים יותר יפעלו ויחזיקו מעמד טוב כמו שצריך-ואז נוכל לרוץ ולהתקדם בענפי עשיה רחבים יותר ורציניים יותר.

ד"א- אם נרצה לעשות קיטנה לילדי רווחה בחופש באחת הערים אנשים ישתפו פעולה?

שנה שעברה עשינו את זה ובסופו של דבר רק סניף מא"ד לקח חלק, והיה ב"ה מ-ע-ו-ל-ה!!!

לא מסכיםהדרדק
כל פרוייקט שייצא מלמעלה כשל.
פרוייקטים שבאו מהחברה הצליחו, שלא נדבר על גרעינים שב"ה נוצר מצב של "קנאת סניפים תרבה עשייה"- במובנה הטוב של הדבר.
והדרכה זה לא התחייבות רצינית? ועוד פעמים בשבוע! יש לך 65 בנות שלא נכנסות להדרכה- את נותנת להן מה לעשות, וגם זה ייחשב להדרכה בעינינו(אותן בנות יקבלו את המועדונית- והן יהיו שם שנתיים, כמו בהדרכה), ואם צריך אפשר ל"השתלט" על מועדונית קורסת(כבר כתבתי על זה מאמר).

כדי להצליח יש להשתמש בשתי דרכים:
1. לארגן אחראית מכל סניף- להפיץ לרשום בנות וכו', ולדבר עם המדריכות. אם מדריכה שולחת מישהי להיות פעילה בגרעין י-ם, זה לא כמו חב"ב של סניף שהוא רדום- פה זה מערכת פועלת. אם זה בא מהמדריכים וחב"ב זה יצליח, אם זה יבוא מגבוה זה ייכשל. מה עוד שדברים משתנים, אם בעבר כשלנו זה אומר שעוד פעם ניכשל? יש ללמוד מיצר הרע- לפעמים הוא מפסיד עשרות פעמים ברצף, עם זאת הוא לא נכנע! וידוע שגדולה מידה טובה ממידה רעה פי 500
2. להפגיז בעשייה בטל שמים, לא לת לדבר לחמוק, וכבר אמרתי שאם צריך אני אכתוב כתבה.(בלנ"S אחרי הבגרות במ"מ)

השרשור כבר מתחיל להיראות כמו המסר שלי, קווה קיוויתי שגם אחרים יגיבו.
דרך אגב-מיכל160

הילד שכתוב אצלך להתפלל עליו רשמתי לעצמי ת'שם שלא אבל בבקשה אל תשכח לעדכן כשבע"ה הוא יבריא ולא יהיה צריך להתפלל עליו!

אני אישית עובדת המון על הסיירת ולא נראה לי שאני מסוגלת לקחת על עצמי גם את זה וחוץ מזה שעוד לא הגעתי לעומק העיניין מאיפה יש לך כזאת קבוצה גדולה של בנות רציניות שירצו לפעול...

אני ממש רוצה תגובות על הרעיון של הקיטנה כדי לדעת אם שווה להשקיע בזה ואם אנשים  באמת יתנו יד לעסק הזה

אני אודיעהדרדק

(ומה עם אפרת בת סמדר?)
התכוונתי שההרצה הרצינית תהיה בקיץ לקראת תחילת שנת הלימודים, אבל אם את לא יכולה...
תקחי לך עוזרת. (עם עדיפות לסניף גב"ש/בית אל/רמב"ש)  הייתי עוזר, אבל לא שייך.

יש מקומות שזה כבר קיים. ברחובות מחפשים מדריכים, מי שרוצה להתנדב אני הכתובת(אני לא יודע עדיין אם נפרד או מעורב...)

מצבה של אפרתמיכל160אחרונה

ב"ה משתפר- עוד צריך הרבה תפילות אבל ב"ה עכשיו יותר טוב יחסית.

קוראים לה אפרת בת מזל-פעם בטעות כתבתי אפרת בת סמדר.

אם אני אגיע למסקנה שזה שווה להשקיע בזה פוול כוחות אני אעשה את זה השאלה אם זה באמת נכון- ושוב צריך לראות מה הענות מצד הסניפים.

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך