המשפחה של בעלי בכלל, הבנות בפרט, מאוד מאוד ביקורתיות. זה מתבטא בעין לא טובה ובהערות כל הזמן. בהתחלה חשבתי שמדובר בחוסר טאקט, כי איזה גיסה תגיד לכלה החדשה שהשמלה שלה לא משהו?
אבל עם הזמן, הבנתי שזה פשוט עין ביקורתית, לא מסוגלים להחמיא למישהו ולשמור את הדעה לעצמם.
דוגמאות? הרבה...
כתבתי כבר, הערות על מה שאני לובשת כל הזמן... השמלה לא משהו, החצאית והחולצה מה הקשר ביניהם? האיפור, בטוח שהתאפרת? (אני מתאפרת עדין הן אוהבות יותר כבד), הכיסוי ראש לא מתאים ועוד ועוד.
אח''כ נולד הילד, למה ככה? ואיך את משאירה אותו ככה? ולא קר לו חם לו? ומה זה הבגד הזה? אני אוהבת סגנון יותר קליל לילדים אז איך את, האמא העזת להלביש משהו יותר מחוייט?
כל מה שאני עושה איתו לא טוב, הערות על הבגדים שלו, אף פעם לא מחמיאות... נורא.
בעלי מגיע ממשפחה ברוכה מאוד ב'ה, ויש שם הרבה בנות, נשואות ולא, רק רווקות יש בגילאים של 16-24, 5 בנות... שתבינו כמה פיות מבקרות יש שם. אני יודעת שהתיאורים שלי נשמעים קיצוניים, אבל זה המציאות. אף פעם אני לא מקבלת מחמאה:איך את נראית טוב,איזה שמלה יפה וכו'. רק ביקורות שליליות מהרגע שאני רואה אותן. לדוגמא בשבוע שעבר התחתנה אחות של בעלי, איך שאני מגיעה לאולם, שום מחמאה על הבגד, על הילד, שתי גיסות שלי ניגשות אלי ובזה הלשון: וואי איזה איפור, למה כל כך עדין, היתה צריכה להדגיש לך יותר את העיניים, ומה זה הצבע של האודם?
דווקא בחתונה פחות עיצבן אותי, חוץ מהקטע שכיף לקבל פידבק חיובי, כי ממש אהבתי את הלוק שלי ושל הילד בחתונה וגם בעלי ממש אהב...
אני טיפוס מאוד מאוד מפרגן, תמיד כשאני רואה מישהו אני מוצאת על מה להחמיא, כנל עם הכנסות שלי, תמיד, גם אחרי ולפני ביקורות מצדם, אני נותנת מחמאות מכל הלב, על השמלה ועל האיפור ועל כל מה שהן אוהבות לשמוע.. כזאת אני וכל כך קשה לי להבין בזמן האחרון שקצת נדבקתי מהן, ונהיה לי קשה לפרגן ונהיה לי מעצבן לבוא לשם,מאין לי כוח להתמודד יותר....
אולי זה קשור לזה שעכשיו אני בהריון ב'ה, ההורמונים, לא יודעת... בעלי מציע לדבר איתן, אני לא רואה איך זה יכול לעזור. ממש לא רואה.
יש למישהי עיצה אחרת אולי?
אני לא רואה איך זה יעזור כי זה הסגנון של הבית, כולם ככה גם כלפי השני. וכלפי הגיסות האחרות. אני רואה ושומעת...
בעלי היה גם כזה ובעבודה משותפת הצלחנו להגיע למצב שהוא דבר ראשון מחמיא לי ואז אם משהו לא מוצא חן בעיניו אפשר גם להגיד
אבל לא כמו שהיה קודם שתמיד היו רק הערות...מקווה שהבנתי. תודה!