סיפור יציאת מצריםחי(נ)וך

איך אתם מלמדים את סיפור יציאת מצרים: מספרים את הסיפור לפי הפשט- רק מה שכתוב במפורש בתורה, או מוסיפים מדרשי חז"ל ומפרטים יותר?

למה?

לא מורה, אבל רוצה להעלות נקודה:מתואמת

לדעתי חשוב מאוד להבהיר לילדים מה פשט הכתוב ומה במדרשים. במו עיניי ראיתי גננת יושבת עם חומש פתוח, ומספרת כאילו מתוכו מדרשים ממדרשים שונים... ומה שקורה אחר-כך - כשהילדים כבר יודעים לקרוא, הם פותחים את פרשת ויצא, למשל, ולשווא מחפשים שם את האבנים שרבו על מראשותיו של יעקב אבינו...

מצד שני - הרבה דברים בתורה ובנ"ך אי אפשר להבין בלא המדרשים, ולכן צריך לספר אותם, אך במינון נכון ובהפרדה נכונה.

זה באמת מורכבחי(נ)וך

כמו שציינת פה. 

תודה על חידוד הנושא.

זאת שאלה כל כל לימודי התורה ונ"ך..עסוקה בחינוך
חייבת לומר שזו סוגיה לא פשוטה.
אני מבהירה מה הפשט ומה מדרש ובכל זאת לעיתים זה באמת קשה.. קשה להבין את הפשט בלי פרשנות, וקשה להבין את הפרשנויות השונות ("אז מה *באמת* קרה??")
גם אני לא מורהefyefy

יש המון הגדות מאוירות ופעילויות חינוכיות סביב פסח.

רק צריך להיזהר שזה לא יהפוך ל"עוד" סיפור שהיה פעם, ולא רלוונטי לנו בימינו.

אני לא יודעת איך בדיוק זה יכול להיות בר-ביצוע בבי"ס / גנים, אבל אחי הנשוי +4 עושה כל שנה טיול כמה ימים למדבר יהודה עם משפחתו, דווקא בשבוע שכולם מנקים ואין פקקים ועומס (הם פשוט מתארגנים קודם), ועושים קמפינג כדי לחוש את ההרגשה של מה זה להיות קצת מנותק מהבית, ולנסות להרגיש קצת מה זה טעם של גלות, ועד כמה אנחנו משתוקקים לגאולה...

ככה הם מגיעים לליל הסדר טעונים בחוויות עכשוויות ומציאותיות רלוונטיות להגדה, כך שזה לא סתם עוד טקסט שקוראים כי זה מה שכתוב בחוברת...

זה לדעתי, הלימוד הכי אפקטיבי, חי ונושם לפחות לגבי סיפור יציאת מצרים.

איך אפשר ליישם את זה במסגרות חינוכיות? לנסות כמה שאפשר להחיות את הסיפור. תמונות, סרטים, שירים, הצגות - זה יפה, אבל זה עדיין לא לגמרי זה.

* אפיית מצות במאפיות או שמביאים טאבון לשטח שלהם.

* סיורים (ואפשר גם מעבר ליום בודד) למקומות שמזכירים מדבר.

* ליל הסדר בבי"ס/ בגנים

ואם מרחיבים את המשמעות של היציאה ממצרים ליציאה מכל צרה פרטית שיש לנו, אפשר לדבר עם הילדים על ההתמודדויות והקשיים שלהם, כך שמבחינתם ליל הסדר יהיה גם ליל שבו מתעורר הרצון לגאולה הפרטית שלהם בע"ה...

מעניין ממש!חי(נ)וך

וואו. כיוון אחר ומקסים!

איזה רעיונות יפים!

אהבתי ממש את רעיון הטיול!

תודה.

אולי יעזור. מחזה עפ"י המדרשים על יציאת מצריםאנונימי (2)
ממש אוצר!חי(נ)וך

תודה רבה על זה!

לגמרי! התודה ממש לא מגיעה לי..מצאתי אתאנונימי (2)

המייל של הרב אלחנן בן נון.. אולי התלמידים נהנו וירצו לשתף אותו בחויה וכו'..

binnunel@neto.net.il

תודה רבה!חי(נ)וךאחרונה

התקן תדלוקאנונימי (פותח)
האם אכן צריך את זה לצורך הכרה בהוצאות רכב?
ואם כן, איזה התקן מומלץ? אשמי להמלצות מניסיון בלבד. שיטוט ברשת עד עכשיו לא הניב לי מידע משמעותי, בעיקר פרסומות.
לא צריךמשהאחרונה
זה נוח כי יש לך חשבוניות מרוכזות ואתה לא מאבד אותן.
שיווק דיגיטלי: כרטיס ביקור דיגיטלי לעסקיםlicard

יש כאן עצמאים ובעלי עסקים שמעוניינים בקידום ושיווק העסק שלהם? שרוצים למתג את העסק שלהם בצורה יוקרתית שתמשוך את העין ותזמן לקוחות?

אז אני רוצה לתת לכם המלצה קטנה ממני, בשנים האחרונות עולם השיווק עבר מהפכה משמעותית! השיווק החזק ביותר כיום הוא ברשת. אחד הכלים החזקים והמשפיעים כיום במיתוג, שיווק וקידום עסקים הוא לא אחר מאשר - כרטיס ביקור דיגיטלי.

לפרטים נוספים כנסו לקישור הבא:
https://www.licard.co.il/

אולי יעניין אותך