למשהו/י יש עבודת ביוטופ בנושא פיקוס השקמה?שרית
חחח...רחלי ברק
מה זה הקללות האלה? 
בהצלחה רבה כפרה.... חחח..... פיקוס השקמה..... 
(עוזיה, תסביר להם שעדיף לעשות על יוסף פיינברג...)
בצלב"א.
אני חוזר ואומר:עוזיה
אין לי עבודה אבלמוריונת
אני אשמח לעזור אם את רוצה להכין אחת..
גם אני צריכה ביוטופ..בע..
ררק שלי הוא על כלניות!!!
בהצלחה!
(ועוד משו יש פולים מקומות באינטרנט שאפשר להוריד ביוטופים שלמים בערך בכל נושא..חפשי בגוגול..)
יומצוין!
בצלב"א...
חיפשתי..ואין כלום..שרית
שרית? קונה תארים?דורותי
אני מתפלאת עליך!
לחפש עבודה בגוגל?
אפילו בצחוק לא ראוי.הדרדק
וכן, השתמשתי בגוגל, אבל בחיפוש מיוחד שם.(scholar, הבעיה היא שיש שם רק חיפוש באנגלית...)
אין לי קישורים פשוט תכתבי לו ביוטופ והוא פותחמוריונת
פולים אתרים..
אין פה קטע של התעקה..אני למשל השתמשתי באתר של הגן הבוטני בירושלים כדי להגדיר זקנן...זה חלק מהביבילו'...
בהצלחה!
וואלה? זה לא נקרא העתקה?דורותי
שמעתי על אנשים שפשוט קנו ביוטופ...
אני לא יודעת מה אני יעשה שנה הבאה עם הביוטופ, אבל מה שבטוח אני לא אקנה את זה...
לא לא לא לא לא לא לא, לא הבנת.הדרדק
אי פעם פתחת אינציקלופדיה לעבודה? זאת לא העתקה?
מה עושים; לוקחים עבודת ביוטופ של מישהו אחר, רואים את המבנה של העבודה ולפעמים עושים מבנה דומה.
רואים מה הוא כתב על אותו פרח וכו'.
אני יודע שכשאנ יהייתי צריך להגדיר חיטה ושעורה אמא שלי הסבירה לי איך עושים את זה בלי להעתיק:
קוראים את האינציקלופדיה, סוגרים אותה, ואז כותבים מה שזוכרים וכו'(כך זה יוצא הלשון שלך) את הנתונים המספריים כותבים בצד כדי לא לשכוח...
להעתיק ממש אסור.
ואת החלק שכן לוקחים מאחר זה רק קטעים מאוד ספציפיים. לדוג'- התוצאות את לא יכולה להעתיק כי זה מה שהיה בעבודה שלך.
וברור שאסור לקנות ביוטופ...
כשיהיה לך ביוטופ המנחה שלך תסביר לך איך ומה עושים, אל דאגה.
טוב נחכה עד הביוטופ...דורותי
אתם לא תצליחו..מוריונת
בדיוק כמו כולנו!!
בע....מחר בגרות מעבדה! ! 
שונאת ביולוגיה!
בצלב"א..
חחח תודה על העידוד...דורותי
זה דוקא כן מעודד..מוריונת
צרת רבים חצי נחמה! 
חוצמזה בביולוגיה עובד הכלל של 'החרשנים יצליחו'...מי שיש לו מספיק כוח אמור להצליח (ורק אני מכלה זמני לריק פה במקום מול מחברת ביולוגיה...)
את עושה גם פסיכו' וגם ביו'?
משועממת??למה את צריכה 1,700,045 יחידות?
בצלב"א...
א. כי פסיכולוגיה זה יכול להיות מעניין....דורותי
ב. תראי, האמת שלא נכנסתי מתחילת השנה לשיעור פסיכולוגיה, ז"א עקרונית אני בביולוגיה, אבל נכנס לי לראש רעיון שלמה לא לעשות עוד בגרות די מעניינת בלי להשקיע יותר מידי מאמץ? אז קניתי את המיקודית, ובעזרת ה' אני אלמד אותה ואגש איתם.
חוצמזה, שאם את חושבת שהייתי בשיעור ביולוגיה אחד מתחילת השנה...את טועה...ככה שתמיד טוב שיהיה לי איזה ברירת מחדל, שאני אוכל להחליט שאני פשוט עוברת מגמה...כי באמת כמו שאמרת צריך להיות בשיעורי ביולוגיה...השכבה שמתחתי שלומדת איתנו במגמה הם החרשניות פשוט להקיא ואצלנו כולם סטלניות...אמנם לא ברמה של לא להיות כל שנה כמעט באף שיעור..אבל לא כ"כ רחוק מזה...
דורה השתגעת?????????שרית
יש לי כבר את רוב החומר לביוטופ(אם לא שמת לב כבר סוף שנה...)
אני רוצה לראות עבודת ביוטופ בנושא הפיקוס כדי לקחת תמונות..לראות איך לבנות בידיוק ת'עבודה..וסתם להתרשם..
היה פה שילוב של הומור...דורותי
תראי, תיארתי לעצמי שאת לא מתכוונת לקנות תארים, אבל חשבתי שזה בערך כמו לעיין במבחן יום לפני (להגניב טופס) ז"א לא להעתיק ממש בשעת המבחן, אבל לראות איזה שאלות הולכות להיות במבחן שעומד להיות כביכול ביום שלמחרת.
עכשיו אני פשוט מבינה שזה כמו לעבור על מבחנים של שנים קודמות...
סליחה על כל הדוגמאות...שרית, אחות שלי,תמיד ידעתי שאת שה תמים...
אני בשוק סופי.עוזיה
שאני אבין, אני ורחלי היחידים שבאמת מגישים עבודה שלנו נטו? כלומר-אני מרגיש חמור! אני יושב בפנימיה, חורש ארץ ישראל, ואתם משוטטים באינטרנט! יפה! מאד הוגן.
ב. שרית! כל מה שחסר לך זה רק תמונות?! כבר התחלתי לחפש בשבילך ביוטופ שלם. כשאגיע הביתה, אני אמצא לך כמה תמונות..
ג. דורה - יפה לך! הייתי מת להיות במגמת פסיכולוגיה אם הייתי יכול. לא נורא, ארץ ישראל יותר חשוב.. חוצמזה, היועץ של הישיבה שלי המליץ לי לא ללמוד פסיכולוגיה, כי אז אני אנתח כל פעולה שאני עושה.
ד. יש למישו פה עבודה באנגלית לתת לי? אני מתחיל (?) להתייאש..
משעשע...רחלי ברק
על מה אתה צריך להגיש עבודה?
מקסימום אם אתה לא מוצא, תחפש באינטרנט... 
בהצלחה.
בצלב"א.
אוהו..עוזיה
דוגרי...רחלי ברק
אנחנו עשינו על ראשון, זכרון והברון ואל תשאל אותי איך בדיוק הגענו לזה אבל כתבנו בהקדמה (איפה שכותבים למה בחרנו בנושא זה) שאנחנו גאות להיות חלק מעם פועל ויוצר שלא מוכן להתפשר אלא משיג את מטרותיו גם כשקשה....
קיצר, בחרנו כי היה על זה הכי הרבה חומר...
למה באמת בחרת בזה?
בצלב"א.
אני כבר עכשיו מנתחת כל דבר שאני עושה,דורותי
וגם את כל מה שמי שמסביבי עושה...(זהירות...) זה כל מה שמעניין בנושא הזה.
ובקשר לאנגלית, איזה עבודה אתה רוצה? חיבור?
אני ממש בבעיה, כל השנה למדנו לעשות חיבורים למכתב רישמי ועשיו במיקוד מסתבר שיש דעה ותיאור, ויש לי מחר מתכונת...מה לעשות?
שאלה יפה....רחלי ברק
פשוט לכתוב.. זה שטויות.
בדעה זה ממש את יכולה לכתוב מה שבא לך וככה גם בתאור רק שכדי לך ללמוד כל מיני 'סופיסטיקייטד וורדס' שכאלה שבעזרתן ניתן לתאר אנשים. יש כל מיני דפים כאלה- תבקשו מהמורה שלכן.. או כמו שהמורה שלנו נוהגת לקרוא לזה לפעמים, מילים של שבת..
בצלב"א.
מילים של שבת? הסבר.דורותי
כן, קיבלנו דף כזה...אבל זה ממש לא עוזר לי..למי יש כח לקרוא את זה?
תקשיבי, אני עשיתי כל החיים שלי רק חיבור אחד תיאור, היום! מה אני אמורה לעשות עם זה?
מילים מתוחכמותרחלי ברק
ולא מוכרות כאלה, בהקשר הזה... בעיקרון זה מילים מיוחדת, לא שפת היומיום... אני כשאני כותבת חיבור ויש לי זמן אני םותחת את המילון איםה שיוצא לי, מחפשת מילה יפה וארוכה כזו וכבר מוצאת לה איזה הקשר לטקסט... תאמיני לי, המורה מרוצה עד הגג.... 
פשוט תקווי שיהיה פסדר מחר! אין סיבה שלא..
בצלב"א.
גם אם לא..מוריונת
לי אין מושג של החים באנגלית זה בשבילי כמו להגיד לכתוב חיבור במוקדנית עתיקה..
ולמדתי שבשביל להוציא ציון נורמלי צריך 3 דברים:
1.ללמוד בע"פ מבנים של משפטים מתחוכמים (ככה מההוה המושלם)אבל עם מילים שיזכירו לכם בדיחות ותזכרו ואז בבגרות רק משנים את המילים הבסיסיות (אנחנו למשל למדנו להגיד משו כמו זה הבוסם הכי טוב שהרחתי אי פעם.. {סוג של בדיחה פנימית..אל הלא נודע..} )
2.צריך בבגרות גם מילים כאלה של שבת כמו שרוחלה כתבה ופעם חברה אמרה (וזה באמת עובד)פותחים מילון ואיפה שיוצא מעתיקים לדפים שלך מילה שנראת מתוחכמת ומנסים ככה לשלב איזה 5 מילים בטקסט..
3.הכי חשוב-תכתבי בבטחון כאילו את המצאת את הדבר שאת מתארת ואין מישו שיודע יותר טוב ממך מה זה...הדברים האלה פשוט צועקים מהטקסט וןאז לא נעים להוריד לך על תוכן...
זה עובד!!!
בהצלחה רבה!!
בצלב"א...

תודה על הטיפים...דורותי
אני אזכור את זה...
מעולם לא חשבתי שצריך ביטחון בחיבורים? על תושב"ע שמעתי, אבל חיבור?
לפחות בתושב"ערחלי ברק
ש לך מבחן בע"פ... אצלינו הכל בכתבת ועוד תוכנית חורב....
בצלב"א.
תכנית חורב?דורותי
כן, זאת באמת היתה בגרות קלה...האמת שהבוחן עלה עלי, והוא אמר למורה שלי "שמת לב, גם כשנ=היא אומרת שטויות, היא עושה את זה בכזה ביטחון עצמי כאילו שזאת התשובה הכי נכונה..." חחח בסוף קיבלתי ציון מעולה...זה פשוט עובד!
אשרייך..רחלי ברק
זה תוכנית אחרת של לימודי תושב"ע.
זה אומר בעצם שאנחנו נבחנות על יותר חומר ובלי חומר פתוח בבחינה. חוצמזה, אין לנו בגרות בע"פ אלא כל חמש היחידות בכתב.
אולי זה יותר נעצבן אבל אין ספק שבזכות זה אנחנו יותר זוכרות את החומר גם אחרי שניה שיצאתי מהבגרות..
בצלב"א.
וואי, זה נשמע מעצבן!דורותי
שיהיה לכם מלא בהצלחה!
איזה כיף שלנו זה היה בע"פ...
אויייוכי
מושחתות!עוזיה
חחמוריונת
סמוך על הרבנים שלנו לתושב"ע שהם לא עשו לנו את החיים קלים..
גם אנחנו הינו צריכות לפסוק מה דינו של יעקב אם הוא אכל 2 מל' גבינה ואח"כ 2 גרם בסקויט מרוח ב-5.5 טיפות שוקולד נוזלי...מה הוא צריך לברך ברכה 1?מה ברכה אחרונה?ומה היה דינו אם הוא היה בת!
בע..
העיקר שגמרנו את זה וכמו שרוחלה היטיבה להגדיר- גמרנו ואנחנו עוד יודעות את זה!!! (אפילו את בספרות ההלכה..בשעה טובה קלטתי ביום של הבגרות מי הנושא כלים של מי ולמה למען ה' כל הפרשנים שם צריכים סבלים...
)
בהצלוחה לכולם!!!
בצלב"א..
מוריה שגמרה בשעה טובה בגרות במעבדה ולכן לא תיגע יותר במבחנות עד סוף ימיה אי"ה (בלי נדר), אמן!!!
מה שהכי מעצבן זה,דורותי
שלמדנו לבגרות בתושב"ע את שמירת שבת כהלכתה, מיליון הלכות וכו' והעניין הוא שזה בכלל לאשכנזים!
כיתה שלימה של ספרדיות צריכות לשנן בע"פ הלכות של אשכנזים!!
תאמינו לי, שווה להתחתן עם אשכנזי רק בשביל לא להרגיש שלמדתי לשווא...
גם אצלנומוריונת
יש לנו בכיתה כמה ספרדיות (אומנם לא כולם וממש לא הרוב אבל ככה קצת בשביל הפרוטקול..
) הם חרשו כל השנה ת'הלכות של האשכנזים ובסוף ביום של הבחינה אחת מהתימניות בכיתה תפסה אומץ והלכה לשאול את הבוחן (יקה אמיתי!!) אם היא בתור תימניה יכולה לכתוב את ההלכות של התימנים...הוא אמר לה -בהחלט כן!!!
בקיצור אחרי שנה שלמה של חרישה של הלכות שבחיים היא לא שמעה (היתם מאמינים שאשכנזים באמת אומרים תפילת הדרך?פלאי הבריאה... ;) היא כץבה בסוף מה שהם עושים בבית וקיבלה כמעט 100!
יש חים אחרי המות!יהיה טוב!בהצלוחה!
ובקשר לאשכנזי-תמיד אפפשר לסדר לך משו...
(אבל אני במקומך היתי פוחדת שכל הסניף יחרים אותי לעדי עולמים...
)
חיים ארוכים!
בצלב"א...
חחחחחחחחחדורותי
זה דווקא באופנה להתחתן עם אשכנזים...
אין לי בעיה עם אשכנזים בנים, זה יותר הבנות המתחנחנות שיכולות להוציא אותי מדעתי...חחח
בואנה!!מוריונת
אל תעסקי איתי!
מנסיון!אין על הפולניות!

יומצוין!
בצלב"א...
יש ספר דקהדרדק
על השש"כ שמביא כל מקום שיש חילוק בין אשכנזים לספרדים.
הספיק לי ללמוד את הסר העבה הזה!דורותי
לומדים כדי לדעת את הלכות שבת.הדרדק
עייני בהקדמת הח"ח למשנה ברורה חלק ג על חשיבות לימוד הלכות שבת.
אצלינו,רחלי ברק
המיעוט הסספרדי....
סתם חברה שלי היא תמניה והחיא נגשה לבוחן ביום של הבגרות ואמרה לו שלום אני תמניה אז אני כותבת את ההלכות של התימנים.
זה מה שהיא עשתה ובסוף היא קיבלת ציון סבבה.
(מה הבעיה לכתוב על כל המבחן מותר מותר מותר?)
בצלב"א.
רוח!מוריונת
אני כתבתי את זה קודם!!!
ומה למען ה' את עושה בבית???
יומצוין!בצלב"א...
אני מוחה!עוזיה
אצלנוהדרדק
ועוד יחידה שחצי אנסין וחצי הלכה(ומתוך זה חצי זה תושבע שצריכים להעתיק מהספר את התשובות- ממש כך ספרים פתוחים ושאלות דוג' "מה זה חודש חסר")
אבל אני לא לומד גמרא בכיתה כבר 3 שנים, אז השנה אני בע"ה בלנ"ד ניגש ל4 יחידות גמרא בע"פ- מסכת שאני בחרתי חחחח ועוד יחידה אחת הלכה.
יש דברים שחייבים מהאינטרנט/מספריםשרית
כמו סיכום על בית גידול חולי..שיוך ססטמתי..הגדרות לסמביוזה,טפילות מטאוליזם,טפילות..ושאר מרעין בישין.
הרי משרד החינך לא מצפה שנעשה את העבודה ללא עזרה חיצונית (ספרים,אינטרנט)-ראייה לכך בבילוגרפיה מציינים את האתרים והספרים מהם נלקח החומר הנ"ל!
הערה האחרונה שלי היתה כתגובה לעוזיה..שרית
פוס.עוזיה
פוס.עוזיה
פוס.עוזיהאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים
פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,
אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,
וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....
*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*
למה ערוץ 7קעלעברימבאר
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים
אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.
אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.
אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...
המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
כן גם ליקעלעברימבאר
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי
מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל
לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה
😜
סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז
מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?
צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה
מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).
בהצלחה רבה
הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb
או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?
צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל
מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,
ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל
מאוד
לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה
ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"?
בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?
מבחינת סגנון דתי/חרדי, מה חשוב לך?
איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...
הכנסה נוספת 4נטע ברזני
דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗
(ללא השקעה) וללא ניסיון!
ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי
👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇
זמינות מיידית!
יש פה איראלנקים?בת סוד
בואו נעשה מאגר פעולות