יש איזה קטע כזהבן-ציון
שכאשר יש למישהו שאלה באמונה זה סוף העולם מבחינתו, ואם לא יקבל *עכשיו* תשובה שתניח את דעתו אז הוא זורק את הכל.

אמונה, בפרט בדור שלנו, צריכה בירור עמוק.
אין-סוף שאלות וקושיות.
נהדר!
עכשיו יש מה לחקור ולשאול, יש מה לעסוק בו ולחשוב עליו.
אבל יש שאלות שהתשובות עליהן מורכבות, ומתגלות מעט מעט ע"י לימוד מעמיק ועקבי.
לפעמים גם אין תשובות. לפעמים התשובה פשוט לא נקלטת. לפעמים התשובה סותרת כל מה שחשבנו עד כה בנושא.

העיקר הוא לא לוותר.
גם אם החלטת שכרגע זה לא מספיק כדי שתרצה לקיים מצוות, לעולם אל תפסיק לברר. לשאול שאלות על העולם, לנסות להבין.
את התשובות האמיתיות אפשר למצוא רק כשבאים בלי לפסול מראש תשובות מסוימות, כי זה יחייב אותי לא' ב' ג'.
מסכימה לגמרי.מתנחלת גאה!
הייתי מוסיף-ג'ינג'י
הסיבה- (הרב וולבה בשם החוה"ל) {ואל תחשוד אבותיך במה שמסרו לך, ואל תסתור עצתם שהורו אותך, כי אין עיצה שתעלה בדעתך שלא קדמוך לדעתה! ואמר במי שמאשים אבותיו "דור טהור בעיניו ומצואתו לא רוחץ- דור אביו יקלל"}
מה שבעצם אומר לנו שכן, הגיוני לשמור גם אם אני לא מבין כרגע.
יש לי שאלותקוד אבל פתוח
שיושבות כבר שנים, רק בגלל שאין לי כח לברר אותן...

אז יש קיצוניות גם בצד השני...
ואתה חושב שיש בעיה שהוא לא יאמין אבל ימשיך לקיים מצוות?קיבוצניקית
לא דיברתי על שאלות בסיסיות.בן-ציון
מה שכתבתי לעיל זה לגבי שאלות גדולות אבל לא לגבי עצם האמונה. שאלות כמו מטרת הרע בעולם, מטרת הבריאה וכו'. אבל מי שיש לו ספק לגבי האמונה עצמה - כלומר בקיומו של הקב"ה או בקשר בינו לעמ"י ולתורה, חייב לברר את זה.

כמובן שיש ערך בקיום מצוות גם בלי אמונה, אבל אם הספק הוא בסיסי כל-כך עדיף כבר לעצור הכל ולברר את זה.

לעצור הכל זה להפסיק לקיים מצוות?קיבוצניקית

אבל זאת הבעיה באמונה, שאי אפשר לברר אותה אלא צריך משהו יותר עמוק שנקרא להאמין, ואם אין אותו אז אין אותח.
לא בהכרח.בן-ציוןאחרונה
לעצור הכל זה להקדיש לזה זמן, לשים את זה בראש סדר העדיפויות. בלי זה אי-אפשר להמשיך.

כשאני אומר בירור אמונה הכוונה היא בדיקה של הדברים לעומק. להסתכל על המציאות, לנסות להבין מה הולך כאן ומתוך כך להאמין.
מי שלא רוצה להאמין לא ימצא תשובות, ומי שבא פתוח ימצא.
כל יהודי נולד מאמין. לפעמים החיים, הסביבה או החברה מקשים על האמונה, אבל היא תמיד שם.
השאלה היא רק האם אדם מוכן לקבל את זה כאפשרות, ולא לשלול כי זה יחייב אותו לא' ב' ג'.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך