שבתות וחגים אצל ההוריםנשואה + 2
ההורים לא חייבים לכם כלוםהסטורי
לגבי בעלך - אולי את יכולה להסביר לא את המצב ולבקש שיעזור יותר. איני יודע מה כחותיו, כמה שעות הוא עובד או עושה דברים אחרים נצרכים וכמה נשאר לו כח וזמן. אבל כן שייך או שיעזור יותר או שתבדקו ביחד את האפשרות של לקחת עזרה: עוזרת בתשלום, בייבי סיטר שתאפשר לכם יציאה זוגית מידי פעם וכד'
לגבי עזרה בתשלוםנשואה + 2
אם יש אפשרות כלכליתהסטורי
ב. תבהירי לבעלך שזה לא מספיק נקי. או שינקה כמו שצריך לפחות לקראת כל שבת, או שיסכים לשלם למנקה.
בהצלחה
באמת נשמע קשהג'סיקה
ועוד משני הצדדים...
כל מה שעולה לי בראש אם הייתי במצבך זה לקבוע לעצמי זמן לפחות פעמיים בשבוע לעשות רק דברים שאני אוהבת.
שיהיה לך כיף בחיים... גם אני קצת מרגישה סוג של הישרדות (גם נשואה+2) אבל לפחות פעם בחודש אנחנו אצל אחד הצדדים בשבת, ובאמת זה עוזר מידי פעם שלא צריך לבשל לשבת. ועדיין זה קשה.
אל תסתכלי על אחרים איך הם בקלות יכולים ללכת להורים או להעזר בהם משתי סיבות:
א. זה לא תמיד נוצץ כמו שזה נראה, הרבה פעמים יש מתחים ותסכולים בלתי נראים לעין, וגם אצל הורים צריך עדיין לטפל בילדים תוך כדי שאת תחת עיניים אחרות של מבוגרים ממך... בקיצור לא תמיד זה חוסך הרבה (פיזית ונפשית)
ב. זה לא יקדם אותך לשום מקום.
כדאי לך להתמקד במה יכול לעשות לך יותר טוב בתוך המצב שאת נמצאת בו. לגבי שבתות - אפשר מידי פעם לקנות אוכל מוכן מקייטרינג טוב, לפעמים עם שני ילדים זה לא יוצא יותר יקר מהקניות לשבת לפני הבישולים... וככה נחסכת המון טרחה, את כאילו מתארחת רק שאת לא צריכה לארוז ויש לך את השקט שלך והמיטה שלך 
לגבי שאר השבוע - פשוט כמו שכתבתי בהתחלה - תקבעי לך זמנים בשבוע שאת עושה מה שאת רוצה - סרט טוב, ספר טוב, יציאה זוגית למסעדה, יציאה להליכה, או אפילו איזה שיעור אירובי. ככה תשפרי את איכות החיים שלך בתוך כל השגרה הסוחטת.
ותחייכי הרבה !!! ![]()
מקווה שיהיה לך רק טוב.
תודה על העצותנשואה + 2
מה עם חברים?דעה נוספת
אני לא יודעת מה האופי והסגנון שלכם, אבל אולי כדאי להתחיל להשקיע בחברים? מוטב כאלה שגרים קרוב אליכם.
יש מספיק זוגות עם שנים שלשה ילדים שכבר לא הולכים להורים לכל חג ויתכן שתכירו כאלה שיהנו לחגוג איתכם, אפילו כמה זוגות ביחד.
גם ביומיום, חברים במצב דומה לשלכם ישמחו לעשות איתכם הסכמי שמירת ילדים. אחרי הכל-בודאי תסכימי להקריב אח״צ עם ארבעה ילדים במקום שנים (שאמנם יוצרים קצת יותר בלאגן, אך מצד שני נהנים לשחק ביחד) ולהנות ביום אחר מאח״צ שקט
אני באופן אישי אשמח לעשות הסכם כזה אפילו לשמור מספר ימים על שני ילדים ולקבל בתמורה חופשה עם הבעל
וגם בלי הסכמים וחגים-חברים זה כיף! אפילו לשמור ביחד על הילדים עם חברה נותן יותר כוח מאשר לבד.
נשמע קשהאמא וגם
עם הזמן הדברים נהיים בד"כ קלים יותר, ומקווה שגם אצלך...
לגבי פתרונות טכניים,
ראשית- נראה לי שצריך לעשות סוויץ' מחשבתי מהציפיה לעזרה מכיוונים שאינם רלוונטיים, כגון ההורים בשלב הזה.
שנית- ללמוד להנות מהבית וממה שיש, ולהקל על עצמכם כשאפשר באמצעות עוזרת בית, אוכל מוכן לשבתות ודברים כאלה.
כדאי גם ליצור קשרי חברות עם משפחות שמתאימות לכם, ומדי פעם להזמין ולהתארח לשבתות אלה אצל אלה.
נקודת המוצא שלך מקשה עליךבונים מגדל
ההורים לא חייבים לנו כלום. הם כבר נתנו המון.
הילדים שלנו, לא שלהם. האחריות לגידול היא שלנו.
כיף ומצד לקבל עזרה, אבל זה תמיד בונוס.
לא להעיר ילד לעולם מתוך התבוססות על ההורים. וקושי בחגים ושבתות זה עניין שלנו.
מה יעשה לך הרגשה יותר טובה?
לאכול עם חברים בשבת?
להכין אוכל פשוט לשבת?
תורנות שינה אחה"צ?
לצאת לגינה? יש כאלה שלהם זה נופש יחסי... תלוי בגיל הילדים ובאופי...
חגים זה יותר מורכב, גם בתחושה ועדיין. יש עוד אנשים במצב הזה.
יש מי שיצור קהילתיות מסויימת. יש שהבית מספיק. מי שמסוגל להוסיף ולארח מי שאין לו בכלל מבורך...
ההורים מתבגרים. לא תמיד יש להם כוחות לארח בכלל. לרעש וללכלוך של הילדים. זה גם אופי. לצורך אישי. מי שיקרעו את עצמם לארח ומי שלא שמים את זה בראש מעייניהם. וכמובן גוונים באמצע.
אפשר גם לחשוב איך אנחנו כמתארחים. נעים? דורש? עוזרים? מפילים עליהם הכל? איך משאירים את הבית אחרי?
נעים להיות איתנו? יש ביקורת? מנהגים שונים?
יכולת כלכלית? זה גם לא תמיד פשוט.
ברוך ה' על מה שיש.
הכי נעים להרגיש תמיד רצויים ושאפשר לנוח אבל אצל רבים זה בכלל לא המצב. ככל שהגישה היא אחרת יותר קל לקבל את זה נראה לי.
הרבה הצלחה! גידול קל! תהנו מהאוצרות שלכם
זה באמת צובט בלב מה שאת מתארתכלה נאה
ואפילו לבוא להתפנק אצל אמא שבת.
ואפילו שיש שיגידו שההורים לא חייבים לך כלום.
גם כשמתחתנים במיוחד הבת רוצה להרגיש הילדה שאמא ואבא דואגים לה.
הרגשות שלך נורמליים!
ובמיוחד שאת רואה סביבך את כל החברות שהמצב שונה.
אני לא יודעת באיזה גיל ההורים שלכם.
אם הם מאוד מבוגרים אז יותר אפשר להבין אותם שקשה להם. ובאמת יותר מזמינים הילדים במצב כזה.
אולי תפתחי את הנושא עם אמא שלך. רק בשביל לא לשמור טינה בלב
להורים של בעלך,ד.
מותר לנסוע לאיפה שהם רוצים - בחגים או סתם - ולא צריכים להציע לכם להצטרף.
אני מניח שגם את ובעלך, אם תצאו לנופש, לא תציעו להורים "להצטרף".
אם להורים שלך קשה להזמין אתכם עם הילדים - זה לגיטימי.
ההורים אינם אמורים "לעזור עם הילדים", שלכם. אם הם רוצים, כמובן בסדר גמור..
אל תסתכלי על חברים.. למה החברים הללו "מתפנקים לבד" במלון או בחו"ל, בלי "להזמין את הוריהם"?...
צריך לצאת מהמבט הזה. ההורים גידלו אתכם, מותר להם לחיות את חייהם. אין מה לבוא בתביעות ודרישות.
אחרי זה - אפשר לנסות לבקש עזרה ספציפית. לפעמים לא יודעים בדיוק מה אפשר לסייע.
אם תצאי לגמרי מהמבט שאולי עזרה מההורים היתה יכולה לפתור את הבעיה - זה גם יעזור לך להיות יותר חיובית.
אגב, יש משפחות שזה ההיפך: היו שמחים אם הילדים היו מגיעים יותר..
לגדל שני ילדים, כעת נראה לך קשה - כי אלו ילדים ראשונים. עם הזמן זה נהיה קל יותר..
לגבי הנושא של העזרה מבעלך, וההרגשה שלך מול מטלות הבית ושאין זמן לשניכם לבד - זה כבר משהו אחר לגמרי. באמת ראוי לסדר את הענין.
כדאי שתדעי, שזה לחלוטין לא תלוי בעזרה מההורים. זו התארגנות פנימית.
חסרים כאן נתונים לגבי עבודתכם, כדי שאפשר יהיה להציע התארגנות יעילה; אבל בכללי, כדאי שתשתדלי למצוא זמן מנוחה לעצמך ביום. כשהילדים ישנים בצהריים. אפילו לקחת נערה שתשגיח עליהם שעה. כשלא עייפים, העולם נראה אחרת..
כדאי שתשבי עם בעלך על הענין. לא תלונות על ההורים ח"ו. רק מה שלגבי האפשרות שיהיו לכם יותר זמנים משותפים, ואיך תרגישי פחות עמוסה. אולי יהיו לו רעיונות. אולי עצם השיתוף. אבל לא בצורה שירגיש שאת מטילה עליו אשמה כלשהי, אלא בקשת עצות טובות ממנו.
אולי תחליטו על פעם- פעמיים בשבוע, שאתם יושבים בנחת ביניכם. בין בבית, בין יוצאים. תשימו לב שזה יהיה אחרי מנוחה. זה יכול לתת לך "אויר" בנושא הזה, גם לשאר הזמן.
מעבר לכך - גם המבט ביחס להתעסקות עם הילדים. להתבונן מידי פעם, איזו שמחה זו, זכות, לגדל שני ילדים. להסתכל בחביבותם, באידיאל הגדול שיש בכך. זה יכול לעזור להפוך את זמן ההתעסקות איתם - ואפילו עם מטלות הבית - לזמן עם ערך "רוחני", מרומם. עוסקת במשימה גדולה ויקרה. הרבה תלוי במבט.
אז קודם כל, לצאת מתליית הענין באחרים. אח"כ - לעבוד הן על כך שיהיה לכם זמן רענן ביחד; והן על כיוון ההסתכלות על הבית והילדים למקום חיובי, משמח ובונה.
לדעתי תפרידי בין הורים לבעלך.44444
אגב,מאולי הורייך לא מזמינים כי לא רטצים שתרגישו "חייבים" ותבואו למרות שקשה לכם?
לדעתי ההורים לא חייבים לעזור. נכון שזה עוזר המון עזרה של הורים וקשה שאין אותה אבל עדיין הם לא חייבים.
לגבי הבעל- הוא מחויב, תשבו ותחשבו על "פתרונות" - גם על עזרה מבחוץ.
איתך!נביעה
מצד אחד מבוגרים- עייפים
מהתד השני- הוריי- עסוקים במשרה מלאה...
אין פניות לילדים, נכדים, אין הכרות.
אין עזרה.
באמת זה כאב לי ולעיתים כואב,
אך- אלה החיים שלהם. הבחירות שלהם, וזבשם...
נבחר איך אנחנו נראה כסבתות... מתוך המציאות הזו.
נזכור איך אנו מרגישות עכשיו..
גם אני מרגישה לפעמים ח"ו 'יתומה'- אין הורים במציאות החיים...
יש בי חמלה כפיי ההתנהלות הזו. ושיהיה להם לבריאות..
חמותי וחמי- מבןגרים, חמותי עם פה מזעזע שפוגע וביקורתי, אז גם הם מצמצים את שהייתם.
אלה החיים....
.
בהצלחה!
את לא לבד..
וואי קשההכלה נאה
תמיד אמרתי לבעלי שממנה אני אלמד איך סבתא צריכה להיות.
וגם סבתות שלי היו מבוגרות. אבל התיחסו כל כך. ונתנו הרבה אהבה כשכן היינו נפגשים. ולא שהיה להן כסף או כח.
ותמיד חיכתי להגיע אליהן.
לא יודעת.. ניראה לי שהדור הזה יותר עסוק בעצמו
ולא יודע להנות מהנכדים כל כך.
מסכימה עם הסוף-לא לגמרידעה נוספת
הסבתות של היום הן לא כמו פעם. היום הסבתות עסוקות-ולא בטוח שזה בגלל שהן עסוקות בעצמן, פשוט החיים הרבה יותר עמוסים מפעם. פעם כל הסבתות לא עבדו, הילדים הקטנים שלהם היו די גדולים ונראה לי שאיכשהו היה להן אפילו יותר יכולת כלכלית כך שכל מה שנותר להן לעשות היה להנות מהנכדים ולהשפיע עליהם שפע. היום הסבתות עובדות והילדים הקטנים חופפים (או כמעט) לנכדים הגדולים. כמה אנרגיות נותר להן בשביל הנכדים?
גם אני כמוך מנסה לשכנע את עצמי שאני אהיה סבתא שונה, אבל אני די ריאלית ולצערי אני יודעת שזה יהיה מאד קשה. תחשבי שעם עומס כמעט דומה לעומס שיש לך היום תאלצי להקדיש זמן לעוד אנשים.
לא באתי לסתור משהו ממה שכתבו כל ה״פגועות״ (גם אני ״פגועה״ כמותכן ממצב הסבתות
) פשוט מנסה ללמד עליהן זכות
דווקא אני רואה מסביבי מציאות אחרת....44444
בעבר, אדם בן 60 וקצת כבר היה אדם במצב גופני הרבה פחות טוב משל בני ה-60 של היום.
כשהייתי ילדה זה היה נדיר לראות סבתא מוציאה ילד מהגן ושומרת כליו באופן קבוע יחסית- רק אצל העולים דאז מאתיופיה ובעיקר רוסיה ראו את זה. היום זה ממש נפוץ. שלא לדבר על סבא וסבתא שיוצאים לטייל עם הנכדים ועוד לים זה היה ממש חריג. היום זה ממש נפוץ.
הילדים שלי מכירים הרבה סבים/סבתות של חברים שלהם. אני הכרתי רק סבא אחד של חברה שלי וגם זה בגלל שהוא גר איתם באותו בית (שהיה מחולק לכמה דירות).
נכון שכל מקרה לגופו אבל סה"כ שאני משווה את המצב היום ללפני 20-25 שנה הסבים והסבתות הרבה יותר עוזרים ומעורבים.
אבל זה לא המצבנשואה + 2אחרונה
ההורים לא מחויבים לעזור, ואת לא לבד..אנונימית לרגע1
נסי להעזר בנערה שתשמור על הילדים אחרהצ ואת תוכלי לנוח
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב
מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.
כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל.
מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה
קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו
התקציב דיי דל 🤧
אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!
תודה!
מקסיםזיויק
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.
ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה
זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.
פיתות על הטאבון ביער..
זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.
סעודות שבת - קטסטרופה
אבא פגום
אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.
יש למישהו עצה מלבד תפילה?
אני עובד עצות..
לצערי מוכר גם ליליפא העגלון
החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.
אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''
בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב.
תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק
שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.
אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?
שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24
זה נשמע מאד מעיק.
למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?
אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת
מאוד מבינה אותךשם פשוט
מאוד מאוד מבינה אותך💔
מאוד כבר אמרתי?
אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.
אל תכביד עליהם
תקליל
שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים
א כלהעני ממעש
צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .
תשחרר
שיעור כללי תעביר במקום אחר
בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים
אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי
יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת.
פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה
אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...
קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.
1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון.
2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !
3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'
4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.
5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.
6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.
8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.
9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]
10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.
11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.
12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]
אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.
כמה מוכר...arlan
לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.
לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.
משהאחרונה
לא מבין..יהולב
יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).
נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.
אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)
תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה
כמה דברים:תהילה 3>
1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.
אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.
תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...
2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..
סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.
3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.
כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.
בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.
ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.
4. כמובן תפילות!!
מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה
הבן שלי בן 16. מתוק, אבל עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!
מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום
לק"י
אמהות
הריון ולידה
ועוד
אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון
יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב
עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
טעותמתיכון ועד מעון
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום
1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.
2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.
3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו
4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו
5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.
6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)
7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים
8. ישראל איננה חברה בG20.
9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה
10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.
מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.
(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)
תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.
לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"
ישראלאריק מהדרום
היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.
ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.
כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).
ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.
בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.
מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה
לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.
ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם
קראווניםיוני21
עד כמה ילדים זה מתאים
עם 2 ילדים איך זה?
כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?
מערב השומרון
תודה רבה
תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה
אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.
לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.
והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....
הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+
היא מתכוונת קווים בעור.
אני חושב שאלו קמטים.
מה עונים לה?