חינוך ילדים בחברה מעורבת4K
הרבה מחברותיי כבר נשואות ולא מעט מהן עם בחיר ליבן שהכירו עוד בגילאי התיכון (בני עקיבא וכו)
החינוך שגדלתי בו הוא פחות פתוח ככה שלהכיר חבר'ה, בנים בגילי אז, לא היה אופציה. עכשיו כשנגמר התיכון והשירות וכל זה אני נפגשת עם בחורים, כבר לא ילדים (; בנקודת מוצא אחרת לגמריי.. ומתלבטת... מרגישה קצת פיספוס . הטכניות הזאת שבהכרויות ובדייטים ממש מעיקה עליי. מרגישה שהבחור שעומד מולי לא באמת יודע מה זה אישה (אולי יודע אבל במובן המצומצם והקיטשי יותר) ותכלס גם אני לא באמת יודעת איך לגשת אליו בתור גבר. באמת מתלבטת אם החינוך שגדלתי בו, מוסדות הלימוד שחונכתי בהם הטיבו איתי. האם לא היה ראוי שאחשף לעולם מקביל אליי עוד מגיל צעיר מתוך מקום קצת יותר טבעי?
יוצא לי לחשוב על זה לא מעט גם בהקשר של לאילו מוסדות אני אשאף לשלוח את ילדיי...
אשמח לשמוע מה אתם חושבים.
אישית אני חושבחלל הפנוי
שיש את היתרונות לכאן ולכאן.
מצד אחד גדלתי בחברה מעורבת (אפילו עם חילונים) אבל כבר בתיכון נכנסתי לישיבה תיכונית ואז פחות היה זמן לחברה המעורבת ולכן בעניין של זיווגים וזה אין לי ולא הייתה לי חברה מהילדות או בני עקיבא וכו וכן אני מקבל הצעות שידוכים ומצד שני אני לא עומד בפני הבחורה כאילו היא חייזר. ואני חושב שאני מי שאני בזכות שגדלתי בחברה מעורבת. היום יש לי אמונה פשוטה וחזקה מאוד בה' יתברך ומצד שני אחיות שלי לא דתיות. וכן יש גם להפך במסגרות נפרדות יכול לקרות אותו דבר. לכן אני חושב שהכל מאת ה' ומה שהיה היה מדוייק. לגבי חינוך ילדים אני אומר את דעתי רק, שאני כן מעוניין שיה גם מעורב וגם נפרד. לדעת לעשות את השילוב הנכון של הדברים וככה להתחבר לכל עם ישראל ולא להיות מנותק. להיות מחובר ובקדושה. אבל הכל אני יעשה רק ע"י התבודדות ותפילה של השלכה על ה' יתברך שהכל יהיה כרצונו.
בהצלחה
איך "להיות מחובר ו*בקדושה*" מסתדר עם חברה מעורבת??שמואל5
כמו שהרב ראם אומרחלל הפנוי
צריכים להיות יוסף הצדיק.
יוסף הצדיק לא היה יוסף הצדיק אם לא היה מגיע למצרים בשיא הטומאה
מבטיח לךכי בשמחה תצאו.

בלי להכיר אותו או אותך,

שיהיו לו ניסיונות גם בלי חברה מעורבת וסמארטפון...

אל תעירו ואל תעוררו.

יוסף גדל אצל יעקב אבינו,

שם שמיים שגור בפיו תדיר,

וגם אצל יוסף, כידוע, ויפזו זרעי ידיו, וד"ל.

לא צריך להביא לידי ניסיון,

להפיל חצי מהנוער ולרדד את החצי השני,

ולעשות מזה אידיאליזציה.

האינטגרטיביות הזאת נשמעת לי זיוף,

וכמי שגדל בחברה מעורבת ולא הכי דוסית,

וממה שנחשפתי לנוער (שחלקו כבר הספיק להתבגר)

מכל הזוויות והזרמים של הדת"ל,

ממש לא השתכנעתי.

[מניח שיש מי שיסתכל עלי כעל הדוגמא של הרב רא"ם שליט"א,

ונעזוב את השאלה מה בין זה לבין האמת,

ואפילו הכי לא השתכנעתי...]

שמעחלל הפנוי
אני מאמין שזה בדיוק השילוב שצריך להיות ולעשות. אני לא יודע עדיין איך אבל כן מתפלל על זה שה' יאיר את עיניי כי זה משהו שחשבתי וחושב עליו.

כמו שאמרתי, זה שתגדל את הילדים שלך באופן סגור לא בהכרח ישאיר אותם במסגרת הזו.

לא עוזר "להחביא" את העולם. צריך עזרה מהשמיים שיכנס קדושה לבית שכל בני הבית יהיו מחוברים לקדושה ולה' יתברך ויפיצו את האור ולהיות מחוברים לעם ישראל.

אז נסכים לא להסכים
מסכימה איתך!! יישר כוח!מחייכת =)

לצערי לא שמעתי שיעורים של הרב ראם. אבל לא ניראה לי שזה הכוונשמואל5
הגמ' הברכות אומרת-"אמר רבי חייא בר אבא אמר ר' יוחנן משל לאדם אחד שהיה לו בן הרחיצו וסכו והאכילו והשקהו ותלה לו כיס על צוארו והושיבו על פתח של זונות מה יעשה אותו הבן שלא יחטא".

יוסף לא הגיע למצרים מיוזמתו! הוא גדל בבית של קדושה וטהרה. והקב"ה רצה שהוא יגיע למצרים אז הוא 'דאג' לזה.
תשמע שיעורים ותחזור אליחלל הפנוי
אני לא אוצר לזרוק אותו בלי כלום... אלא לעשות שילוב נכון.
אנחנו רואים את האבות שלנו.
אברהם גדל בשיא הטומאה
היו לו שתי בנים שחיו בשיא הקדושה אחד צדיק ואחד רשע
יצחק גידל שתח בנים בשיא הקדושה ושוב אחד צדיק ואחד רשע.
יעקב גידל בנים שיצאו לרעות בעולם. ויעקב שלח את יוסף לעולם לחפש את אחיו.. הם לא היו בחצר של הרבי אלא רחוק

בסופו של דבר צריך המון תפילות.
והכל ה' יתברך

הזוי שאתה נדבק לגישה שנשמעת שגויה מיסודה..לב אוהב

יש מלא צדיקים שמדברים בנושא.. 

שובחלל הפנוי
אני רק אמרתי מה אני חושב בשבילי.
ואני פשוט מנסה להסביר את הגישה שכרגע אני נמצא בה. ושאנשים מנסים להגיד שזה לא דרך ה' אז אני מראה אחרת. רק דעתי בשבילי. יש 70 פנים לתורה.
כן, יש 70 פנים לתורה. אבל המכנה המשותף,והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ג' בניסן תשע"ט 23:36
שלהם, הבסיס, המסגרת- זה יראת שמים.
מה שאתה אומר זה ממש לא לכתחילה. אם היינו שואלים את הקב''ה האם לשלוח את יוסף למצרים, לשיא הטומאה- ברור לכולנו שהיה אומר שאסור. אבל הקב''ה החליט... אז בדיעבד, הקב''ה מנהל את המציאות לפעמים בצורה כזאת. שמתוך הדיעבד צומחים דברים טובים. גם הגאולה של עם ישראל מהשיעבוד.

צריך מאוד להיזהר כשלומדים חסידות (ואני משתדל ללמוד גם חסידות - ר' נחמן, בעל התניא, מי השילוח וכו'.. אני לא נגד החסידות ח''ו) קודם כל להיצמד להלכה. ברור שגדולי החסידות לא התכוונו שנתיר עכשיו לעשות עכשיו עבירות בגלל שגם מהם בסוף יוצאים דברים טובים.

כמו שחז''ל אומרים שלא תשים ילד עם כיס של דינרים וכו'. וכמו שלא תיתן לילד שלך להיות בבניין רב קומות על שפת החלון כשאין שם זכוכית... כי הוא ייפול! הוא לא ייבנה מזה, הוא יתרסק!..
אז כן. צריך פתיחות. אבל בגבולות, בזמן ובמקום המתאימים. ואת הדרך הקב''ה קבע בתורה

יש שני מסלולים בעולם הזה שפועלים במקביל (המהר''ל מדבר על זה בתפארת): המסלול שלנו, והמסלול של הקב''ה. אנחנו פועלים ע''פ התורה, אנחנו בוחרים בין הטוב לבין הרע. הקב''ה במקביל מנהל את העולם כך שיגיע להשלמתו, ובמבט לאחור פתאום יתברר שלא היה דבר שהוא מיותר- הכל נצרך. כל מה שה' עושה הוא טוב גמור. אבל אלו חשבונות שמים, ועבורנו זה בצורה של דיעבד. העולם שלנו מורכב מטוב אבל גם מרע. הרב קוק מדבר על זה, שכל ניסיון, כל חטא וכל נפילה של האדם יש לה מטרה. והתשובה מאהבה מהפכת הכל לזכויות. אבל ממש לא בגלל זה אנחנו נעשה עבירות...

יש עוד הרבה מה להרחיב אבל מאוחר.. חזק ואמץ!
ישר כחחלל הפנוי
הבעיה היחידה בכל מה שכתבת זה בנקודת הנחה שלך שאין את הבסיס של יראת שמים.

וגם מה שאני אמרתי מחכתחיחה זה שאני יעשה הכל על תיפה והתבודדות והשלכה על ה' יתברך כי באמת אני חא יודע מה ה' רוצה. כי אני רואה חברים שלי שגדלו במסגרות של "יראת שמים" ואני רואה איפה הם עכשיו.

בשבילי העולם הוא לא שחור ולבן וצריך להקשיב לדבר ה'.

חחח לפי מה שכתבת זה נשמע כאילו אני זורק את הילדים שלי למועדונים וללא יודע מה מהרגע שנולדים חח. ממש לא ככה.

ופתאום נזכרתי... בחבד שהשליחים ממש הולכים למקומות האלה ונמצאים לבד בלי שום קהילה ומסגרת של לא יודע מה, ומגדלים את הילדים שלהם שם. הרבי הבטיח לכל מי שיהיה שליח באמת ובאמונה לא יזוקו מהדבר הזה עם הילדים.
(רק שם את זה פה)

אני חושב שאנחנו לא נגיע להסכם אז בוא נסכים על האי הסכמה.
אוקיי אז נגיד את זה מפורשוהוא ישמיענו
חברה מעורבת זה נגד רצון ה'. בשביל לקבוע מהו רצון ה' יש לנו את תלמידי החכמים וגדולי הדור (וגם כמובן להבדיל הבנת התורה ע''פ שכלנו).

יש הבדל בין לגדל את הילדים שלך בחברה מעורבת סתם ככה, לבין לגדול שם מתוך שליחות. לא אומר שהילדים מוגנים, ילדים צריכים לגדול מתוך תמימות וטהרה, אבל לפחות המבוגרים לא מושפעים כ''כ כי הם באים להשפיע...
לא הבנתי מה אתה רוצה ממנוברגוע

הוא מביא את דעת רבו

איך אתה אומר לו בכזות החלטיות שזה נגד רצון ה'?מבולבל

גם אני נגד חברה מעורבת

אבל מה לעשות שיש רבנים גדולים שכן בעד?

אתה יכול לנסות לשכנע אותו בטיעונים שונים למה זה לא נכון.

אבל איך אפשר לבטל ככה דעה אחרת בטענה שזה לא רצון ה'?

ציטוטוהוא ישמיענו
''אני רק אמרתי מה אני חושב בשבילי.
ואני פשוט מנסה להסביר את הגישה שכרגע אני נמצא בה. ושאנשים מנסים להגיד שזה לא דרך ה' אז אני מראה אחרת. רק דעתי בשבילי. יש 70 פנים לתורה''

לא הבנתי את הכותרת
תתחיל מתחילת הדיון,ברגוע

הוא מביא את דעתו של הרב ראם, לא של עצמו.

ככה לפחות אני הבנתי.

הכותרת?

הפריע לי ממש שאתם תוקפים אותו שהוא בסה"כ הביא את דעת רבו.

כי אני לא חושב שהרב רא''ם מתכווןוהוא ישמיענו
שבגלל זה נרד למצרים, לשיא הטומאה...
גם חלל הפנוי לאברגוע

אבל עזוב

אני ישאיר לו להסביר את עצמו

דבר עם הרב ראם על זהחלל הפנוי
ועל עניין של השליחות שלנו. לא להיות כמו נח בתיבה. יש לרב ראם הרבה מאוד ביקורת על הציבור שלנו שהפכנו להיות נח בתיבה.

אז דבר עם הרב ראם במקום לנסות להסביר את דברו בלי לשמוע חחח
גם אני לא בעד להיות כמו נח בתיבה...והוא ישמיענו
כל החיים הם שליחותחלל הפנוי
וזה בדיוק העניין
אני לא חי בשביל לחיות אחא בשביל לעבוד את ה'.
ויש תלמידי חכמים שאני יכול לסמוך עליהם שיגידו לי מה רצון ה' ויש רבנים שחולקים על הרבנים שלי וזה גם בסדר. ואני מאמין שזה מחלוקת דקדושה ולא מחלוקת לשם המחלוקת.

דעתי היא מבוססת על פי דברים שאני לומד ושומע מרבנים וצדיקים.
טוב מזל שאתה מקושר לר' נחמן מה אני אגיד לך..לב אוהב

וזה ממש לא 70 פנים לתורה.. זאת טעות לפירוש התורה..

לא כל פירוש הוא לגיטימי.. 

באמת אשרינו שזכינו להיתקרב לרבינוחלל הפנוי
נכון שלא כל פירוש הוא לגיטימי. אבל האם את יודעת שזאת טעות לפירוש?
כשהגיע הבעשט הליטאים יצאו עליו ואמרו שהוא כופר וזה לא חלק מהתורה וכן גם שהתחיל להתקבל החסידות אמרו אותו דבר ואםילו יותר גרוע על רבי נחמן. גדולי ישראל טעו בדברים האלה וכן גם יכול להיות שאני טועה אבל אני יודע שרבינו אומר להצמד להלכה וזה מה שאני משתדל לעשות כל יום ויום ואני נאחז בצדיק וברבנים ולכן אני מאמין שיש גם דרך אחרת מאשר הדרך שלך.

ואנשים יגידו גם על הדרך שלך שאת מתכתבת פה בפורום בכלל שזה פריצות ושאת לא חלק מה70 פנים לתורה ושזה פירוש לא נכון.. ותמיד יש יותר ויותר חומרות שאנשים חושבים שזה הבסיס והנכון והשאר לא (גם בתוך ברסלב יש דברים כאלה על ברסלברים אחרים... )

אני חושב שלא נגיע להסכמה על הדברים האלה כי באמת קשה ל"שכנע" את השני דרך הפורום אז נסכים שלא להסכים.

ואני מסיים עם זה שאני אומר שאני לא יודע כלום.
טוב לא רוצה להיכנס לזה כי זה עניין ארוך ומורכבוהוא ישמיענו
אבל... בוא נגיד שאתה לא לגמרי יודע (וגם אני..) על מה היתה המחלוקת ביניהם.
לא נראה שהם חשבו שזה לא חלק מהיהדות, הם חששו מדברים אחרים ככל הנראה..
ולעניות דעתי והבנתי (אין לי הרבה הבנה בענין, לא חקרתי את זה אבל אני משתדל לקרוא הרבה ספרים של תלמידי חכמים בנושא- למשל תקרא את הספר 'תורת הגר''א ומשנת החסידות' של הרב צבי איינפלד) החשש היה שהחסידות תגיע למקומות כמו שעולה מדבריך.
מתנצל על הישירות
על פי מה שלמדתי וקראתיחלל הפנוי
חשבו שהבעשט (חסידות בכללי) ובכלל רבינו לא חלק מהיהדות וזה לא עבודת ה' ועבודה זרה. ועדיין יש כאלה. אז תמשיך ללמוד ולקרוא.
לא לא רגע סטופ..לב אוהב

מה שהבעש"ט בא להגיד וזה היה חידוש , זה לא היה נגד יסודות התורה או נגד השולחן ערוך!

ובשמחה אם מישהו יגיד לי שהשהות פה בפורום זאת פריצות, אני בהחלט אשקול ברצינות לעזוב.. 

קדושת המחנה זה אחד מיסודות התורה, אי אפשר לצאת נגד זה...

אבל אשריך שאתה מחובר לרבינו, 

באמת ממליצה לנסות לשמוע צדיקים גדולים ומה הם אומרים בנושא.. 

זהו.. 

נכוןחלל הפנוי
אבל אין דבר אחד שאמרתי שנוגד את ההלכה או את יסודי התורה.
מצחיקבוריסה
כי זה נכון מה שאתה אומר. כל פעם עד ל12 השבטים היה קליפה וגרעין. הגרעין ממשיך את עמי והקליפ לא. אגב בגלל זה גם האחים מכרו את יוסף.. כי חשבו שהוא הגרעין והם הקליפה..
אבל מי אתה שתשים את הבן שלך בתרבות רעה ותגיד שהוא יצא מזה בטוב? בתורה ה' כיוון שכך יהיו הדברי8.. לא נאמר: וירצה אברהם שיצחק יהיה צדיק אז גידל אותו עם ישמעאל.. אל תכניס לכתחילה לניסיון.. אתה גם מתפלל על זה: ואל תביאי לי חטא ולא לידי ניסיון" סימן שלא זו הדרך.
מי קבעחלל הפנוי
מה היא תרבות רעה?
יש לי המון מה לומרקוד אבל פתוח
אין לי זמן להגיב באריכות...

בקצרה, לדעתי בהחלט עדיף ערבוב באיזה מובן, אבל זו לא הסיבה, מכיר המון אנשים שהצליחו להכיר את המין השני למרות שלא גדלו איתו (ואני שגדלתי בחברה נפרדת, דוגמה לכך).
אני חושב שאם לאדם יש אחיות,והוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך ג' בניסן תשע"ט 15:26
וקרובות משפחה וכו'- זה מספיק.
לדעתי ההיכרות נצרכת בשביל לקנות את הרגישות הראויה, אז בשביל זה ממש לא צריך חברה מעורבת ח''ו...

תמיד יהיה מישהו שיהיה ממש מנותק.. אדם נורמלי מבין שההתנהלות עם בחורה צריכה להיעשות ביתר רגישות.
(אני אישית חושב שצריך תמיד לנהוג בעדינות, גם עם חברים. אבל בסדר, הנח להם לישראל...)

חוץ מזה, אני חושב שניתוק מוחלט הוא לא אידאלי. אבל צריך ה-מ-ו-ן זהירות בענין. אבל מצד הרגישות, למשל, אין בעיה לומר לשכנה 'בוקר טוב, מה נשמע' לדעתי.. זו התנהגות טבעית, כל עוד היא נעשית ביראת שמיים. ויש לי כמה דוגמאות (של אנשים כאלה) בענין
בכל מקרה, כן, המצב כיום לא הכי אידאלי. זה לא מה שהיה בבית שני. אבל זה המצב של הדור... יצר הרע כיום מאוד חזק
בעיקרון משתתף באותן התלבטויות, ללא קשר לדייטיםארץ השוקולד
ואין לי תשובה כעת
נושא גדולדעתן מתחיל

א. הצגת בעיה. מסכים איתה מאוד. אבל חברה מעורבת היא לא פתרון מחוייב לבעיה, והיא גם לא פתרון בכלל, היא דרך חיים. לא בוחרים בדרך חיים אחרת בגלל בעיה קטנה שמעיקה, פשוט מחפשים פתרון.

ב. לחברה מעורבת יש יתרונות וחסרונות כמו בכל דבר. מאריך שכל מי שנמצא כאן בפורום הוא לא קיצוני לחלוטין לאף כיוון, פשוט כי אם היה לכיוון אחד לא היה לו גישה לאינטרנט ואם לכיוון השני לא היה מוצא כאן חברה המתאימה לו. השאלה היא איפה האיזון הנכון, ולאו דווקא האם חברה מעורבת נכונה או לא.

ג. לא חושב שיש תשובה אחת לכל אדם. אבל אני מתייחס רק לדעת התורה איך שאני מבין אותה, כך שבתוך המרחב הצר שניתן למשחק יהיו כאלו שירצו פתוח קצת יותר ויהיו להפך.

ד. מעבר לשוני באדם, אני מאמין שיש גם שוני בזמן בחיים ובגיל. ולא צריך להאריך.

ה. כאדם תיאורתי השולח את ילדיו לבני עקיבא, הייתי חושב שלוש פעמים לפני. מצד שני לשלוח ילדה לשירות לאומי כקומונרית הייתי חושב פחות (אם כי זו בכלל לא החלטה שלי). מצד שלישי סוג מוסד לימודים, ודאי לי שרצון ה' ממני הוא מוסד תורני "דוס" עובד ה' וממילא סגור יותר. זה לא מדע מדוייק מתי לפתוח ומתי לא, זו דרך חיים שמבררים בכל רגע. אני רוצה לחשוב שבכל נושא בו הסוגיה תעלה בחיי אשקול ע"פ מה ה' רוצה ממני.

ו. מבחינתי זה לא קשור לדייטים. חשוב לי שיהיה בסיס משותף לחיפוש אחר רצון ה', לא חשוב לי לברר כל סוגיה לפרטי פרטים לפני, וגם לא חייבים להסכים על כל מילימטר. העיקר בשבילי שהשאיפות והמטרה יהיו משותפות.

ויש הרבה להאריך.

קשה להציג עמדה לא מובררת לגמרי בכמה שורות. ניסיתי. 

מגיבה רק על בנותמתו"ש
אני בקשר עם החברות הדתיות שגדלתי איתן, אבל גרה, עובדת ולומדת בסביבה חילונית כבר כמה שנים. הפער בין החברות הדתיות שלי לחברות החילוניות מאד ניכר, ולדעתי זה הרבה מעבר לדת. לדעתי זה מושפע מאד מכך שמסגרות הלימוד בגילאי ההתבגרות (כשהאופי התעצב) היו נפרדות/מעורבות... בסביבת בנים בנות תמיד רוצות להראות מושכות, גם אם זה לא משפיע על צורת הלבוש בפועל - על העיסוק המתמיד באיך להראות מקסימה/מושכת/מעניינת זה משפיע מאד. הדברים המפגרים והמקסימים האלה של אולפניסטיות בפנימייה של בנות (כמו להזניח את השערות ברגליים בחורף ולהציג אותן לחברות בגאווה בסופו, לצאת עם פיג'מה מהחדר, לרקוד בצורה מגוחכת בהרקדות כי זה רק בנות ולדלג ברחבי האולפנה תוך כדי שריקות... כל אחת ברמת מופרעותה היא) מעצבים את האופי מאד. משהו יותר טבעי, זורם, פתוח, פחות חיצוני... דברים שעם כמה שהחברות החילוניות שלי מתוקות וכייפיות - זה תמיד יחסר לי אצלן.
לא חושבת שצריך לסגור בנות בחדר עם 4 קירות, כן רואה קסם בחופש הזה שמסגרת נפרדת מאפשרת ולדעתי? גם שווה את זה. ככה אני תופסת טבעיות אמתית
וואי תודה על זה!!כי בשמחה תצאו.

טוב שנחשפתי קצת למקום הנפשי הזה,

כאחד שאין לו אחיות וכו' כאלה...

למדתי!

מזל שיש את הפלטפורמה הזאת (;4K
בשמחה!מתו"ש
גבר חייב להבין את הנפש העדינה של האישה
מסכימה מאד.44444
בתקופה מסוימת יצא לי להיות בחברה חילונית של בנות גילי בנות 20+ (אז...)וזה ממש בלט לי.
גםיצא לי לעשות מלגה בתיכון חילוני וזה ממש בלט לי. חברה מעורבת גורמת להתנהגות יחצנית ומוחצנת, לא אמיתית שרומסת וגורמת למלחמות מתחת לפני השטח.
תירוצים של היצר.. מחילה על הניסוח..לב אוהב

אני יודעת שזה נשמע מעצבן...

יש לנו את התורה קודם כל, ואת הציווי של התורה של והייתם קדושים עם כל המשתמע מכך,

והיה מחניך קדוש.. וכו'

כמו שהוא ישמיענו כתב , בני דודים, משפחה, ואפילו שכנים בהחלט מספיקים בשביל ה"חברה המעורבת"

אני אישית ראיתי את בני דודים שלי שגרים בקהילה אשכנזית ליטאית מופרדת לכל הדעות..

והבנים יודעים מצויין איך להתייחס לבחורה ולא חושבים שהיא עב"ם.. זה מאוד תלוי איך המסר עובר בבית.. 

בתור אחת שגדלה קצת בחברה מעורבת, בעיניי זה רק הרס לי את העדינות..

אין שום "יתרון" בלהיות משופשף בלדבר עם בנים.. סתם המצאה שאנשים המציאו כי הרגישו שאולי זאת הסיבה שבשידוכים יכול להיות קצת מתקיל...

נדמה לי שיש כאלה שלא מגשרים על הפערמשה
יכול להעיד על עצמי במידת מה, אבל גם על הרבה אחרים שראיתי שגרמו נזק לעצמם ולאחרים בחוסר טאקט.
לכן אמרתי שזה מאוד תלוי בהורים..לב אוהב

זה האחריות של ההורים לחנך ליחס בריא ונכון בין שני המינים.. 

לא הילד לבד אמור למצוא את עצמו משלים פערים או מנסה לגשש בין מה נכון ללא נכון.. 

לא תמיד הם יודעים או יכולים להשליםמשה
יש דברים שצריך להתנסות בהם
זאת כבר בעיה של ההורים..לב אוהב

זה עדיין לא תירוץ להיחשף למשהו נגד ההלכה.. 

הורים יכולים לעשות הרבה נזק בגלל חוסר מודעות.. 

זה יותר מזהמשה

יש  אנשים שצריכים את החיכוך (ואת היכולת לעשות פאדיחות וגם להזיק לעצמם קצת) בגיל 15-16.

אחרת הם יעשו את אותן טעויות בגיל 23 והנזק יהיה גדול בהרבה.

גילוי נאות: אני בקטגוריה

מי אמר לך?לב אוהב

אתה בעצמך לא יודע, כי לפי מה שאתה אומר גם אתה נחשפת לחברה מעורבת בגיל מבוגר

אין לך איך לדעת איך זה היה משפיע עליך אם היית נחשף לזה בגיל צעיר יותר.. 

ועוד נקודה.. 

יש אנשים שזה לא ישנה להם.. כלומר הם יימצאו את האיזון בין אם ייחשפו לחברה מעורבת ובין אם לא.. 

ובכל זאת האחריות של ההורים היא לשים את הילד שלו במקום הכי טהור וקדוש שיכול להיות

ביחד עם חינוך להתייחסות בריאה בין שני המינים.. (כמו שכבר כתבתי..)

אין שום היתר להביא לאיסורים חמורים על חשבון זה שנער יהיה משופשף בתקשורת שלו עם המין השני.. 

אני קצת חריג בנושא הזהמשה

בחרתי במודע להיחשף בגיל צעיר (בעיקר במדיות דיגיטליות), כשהסביבה שלי הייתה השאיפה שלך.

אולי זה רק אני שקצת קשה לי, אבל זה היה קריטי ונחוץ.

הייתה לי הזדמנות להתנסות גם בצד הזה וגם בצד הזה של העולם, וללא ספק ברור איפה נכון למקם אותי.

מצד שני, ראיתי הכל -

יש כאלה שחברה מעורבת הזיקה להם ממש,

יש כאלה שהיו זקוקים לה נואשות ומסיבות של צניעות התרחקו (והזיק להם).

המציאות יותר מורכבת.

בדיוק הנקודה!4K
אני גדלתי בחברה מעורבתהשקט הזה
עבר עריכה על ידי השקט הזה בתאריך ג' בניסן תשע"ט 23:08
ומאמינה מאד בשיטת הדייטים
נכון, יש לך הרבה חברות שהתחתנו ב"ה עם בחיר ליבן שהכירו בתנועת הנוער.
אבל לא שמעת על כל אלו שלא.
אני לא
ועליי את לא שמעת
ועל הבכיות המיותרות שבכיתי בגלל קשר שהיום נראלי כל כך טיפשי.
ועל שבחור אחד העסיק אותי כל כך במשך כמעט שנתיים עד שהצלחתי להתנתק מהמחשבה עליו.

ובואי נדבר רגע על אלה שכן התחתנו עם בחיר ליבן.
האם הן באמת היו מתחתנות איתו אם הם היו יוצאים היום? שאלה
האם חברה שלי רצתה להתחתן בגיל 19 כשבעלה בצבא? פחות

אז יש בזה משהו מאד ורוד וקוסם לעומת הדייטים שהם טכניים ומעיקים ומעייפים.
אבל בעיני עדיף שזה יקרה ככה
ותמצאי את הבנאדם הנכון בזמן הנכון בעז"ה.

**עריכה- הוספה לאחר קריאה מחודשת של השאלה-
לא חושבת שלגדות בחברה נפרדת/ מעורבת בהכרח יוצרת הבנה יותר או פחות במין השני.

אני יצאתי עם מישהן שגדל בחברה מעורבת. והמון פעמים הרגשתי שהוא קצת מתנהג איתי במין קלישאתיות דווקא כי הכיר בנות.
אמר לי משפטים שבנות אוהבות לשמוע.
אבל מה לעשות שאני זה לא כל הבנות ואני לא רוצה לשמוע משפטים כאלה
בסופו של דבר אני כן חושבת שהייתה יותר פתיחות והרגשה טובה מההתחלה כי שנינו יותר רגילים לדבר עם החייזרים מהצד השני אבל מאמינה שהפתיחות הזאת הייתה מגיעה גם אם היינו גדלים בחברה נםרדת, פשוט אולי טיפה אח"כ.

**הערה קטנה
אני לא שוללת לגמרי חברה מעורבת. זב נושא מאד מורכב בעיני. פשוט זו דעתי בעניין הזה סםציפית של הכרות.
רק מדייקת4K
שחברה מעורבת היא לא בהכרח פרוצה ומתירנית. הכוונה למסגרות דתיות לא פורמליות.. כמו בני עקיבא, קו לחיים.. שיש איזשהו אידיאל ומטרה מסויימת שסביבה נוצר המפגש והאינטרקציה עם בני המין השני.
ותודה על התגובות (:
זה מקרר את היראת שמיים ברמות..לב אוהב

ומשאיר אותך באיזה מצב רוחני רדום כזה.. קשה מאוד להתעלות רוחנית שיש מסביב בנים שיכולים להיות פוטנציאלים לחתונה,

וכאלה שסתם אפשר לדבר איתם.... 

חלק מהסכנה שבחברה מעורבתadvfb

שהיחס בין בנות לבנות יכול להיות 'משחק'.

חבר/ה בגיל צעיר זה בהכרח זוגיות לא רצינית במידת מה.

זה לא סוף העולם וב"ה יוצאים מזה דברים נפלאים (ליד נפילות קשות) אך קשה לי מאוד להבין דבר כזה כאידיאל.

זוגיות זה דבר רציני, אמא אבא וילדים. לא רומטיקה של שביעיסטים (הכי בוטה שלי עד כה חח).

גדלתי בחברה נפרדת כל החייםadvfb

אפילו בצבא הייתי בחברה נפרדת (!).

מזדהה מאוד עם מה שכתבת. אמנם כל אחד חווה את זה אחרת.

אני חושב שלאחר קצת שפשוף בסופו של דבר אין הבדל משמעותי.

מה שכן - התחושה ש'פתאום מותר' לדבר עם בני המין השני לא בריאה. כדאי לטעמי לזרום (באופן מסויים) גם מעבר למשבצת של הדייט עצמו בעניין היחס לבני/ות המין השני. אחרת זה גורם לתופעות מוזרות ולא בריאות. בזהירות אבל הבריאות מאוד חשובה בנושא הזה (לדוגמא לתופעה מוזרה - כל בת שאני מדבר איתה היא כביכול פונטיצאלית באופן אוטומטי לשידוך... לא בריא). 

בסופו של דבר כל אחד איפה שהקב"ה שם אותו צריך לתפקד הכי טוב שיכול, בלי להתבכיין ללא תועלת.

אני אישית הייתי שמח לשלוח את הילד שלי לחברה נפרדת קלאסית, אך זה לא 'יהרג ואל יעבור'... 

אני מכיר חברים שהיו בחברה מעורבת ויש לו תסביכים על העניין הדייטים המצד השני.

שיש לזה מחיראתגר מתמשך
אולי בשביל יראת שמיים כדאי וטוב
אבל יש מחיר. יש כאלה שמשלימים את הפער אחר כך ויש כאלה שלא ממש.
נגד חברה מעורבת..הולך בדרכך
זה פשוט סותר את ההלכה...
קשה לי להאמין שהקב"ה חפץ בחברה כזו..
וזה שאת לא יודעת איך לגשת אליו, והוא לא יודע איך לגשת אלייך. יש בזה משהו מיוחד
קצר וקולע..מחייכת =)

למה קשה להאמין? תהיה נחרץ- הקב"ה לא מעוניין בחברה כזאת!לב אוהב

צריך להיות תקיפים בעבודת ה'!

הקב"ה שונא זימה, ושונא כל מה שמתקרב לזה..

מי שפעם היה בבני עקיבא יבין שקדושה אין שם... לצערי הרב.. 

לכן עם כל הכבוד לדעות ויש הרבה דעות.. לא כל דעה מוצדקת ולגיטימית

היי.. לא להכליל בבקשהוהוא ישמיענו
(הייתי בבני עקיבא)
גמאני הייתי. מה סותר?לב אוהב

כל עוד הסניף מעורב.. כן כן גם אם יש מדריך לשבט ומדריכה לבנות.. אבל הכל באותו מקום..

ישבצ מעורב.. 

בקיצור. 

no

לא כל בני עקיבא מעורבוהוא ישמיענו
יש סניפים נפרדים, ויש כל מיני סוגים של סניפים. ביישובים למשל זה הרבה יותר טוב מאשר בערים.
אבל לא אומר שהכי אידאלי
התנועה דוגלת במעורב לכתחילה "על פי ההלכה"לב אוהב

בכל אופן, אם הסניף הוא כמו אריאל.. כלומר רק בנים .. או רק בנות אז אשריהם

ועדיין הטיולים, מחנות, וכו' במעורב לכן.. 

בנ"ע מעורב זה בדיעבד...ברור שלא לכתחילהמחייכת =)

אבל גם בדיעבד זה בעייתי..

באמת שבחיים לא הבנתי מה קשור מעורב ודיעבד...לב אוהב

לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא הכי בקיאה בנושא,מחייכת =)

אבל בגדול הדעה שלהם היא שיש כאלה שלא ילכו לסניף נפרד אלא רק לסניף מעורב (אני מכירה אישית הורים שלא ישלחו את הילדים שלהם לנפרד)- ועדיף שהם ילכו לבנ"ע מעורב מאשר שיהיו ברחוב ויגיעו למקומות הרבה יותר גרועים! כי זה לא שאם הם לא יהיו בבנ"ע הם יהיו צדיקים. ההפך, הם ילכו למועדונים ח"ו וכו'..

שלא תביני לא נכון- אני בצד שלך בעניין, אני רק מסבירה לך את דעתם...בעיניי אי אפשר לעבור עבירה על מנת לקרב..זה לא רצון ה' וזה יכול להשפיע לרעה על מי שבא לקרב.

כן מכירה את הדעה הזאת..לב אוהב

גם אותי האכילו בדעות כאלו..

למה שילד יילך לרחוב אני לא מבינה.. אין לו בית? משפחה? חברים?

בני עקיבא היא לא עמותת נוער נושר לפי מה שזכור לי..

כן אבל היום הילדים חשופים למה שקורה בחוץ,מחייכת =)

לרחוב. הם לא כל היום בבית. 

אז בסוף הם יגיעו לרחוב והרחוב לא יותר טוב מבנ"ע.\

נכון, אבל למה שאפתח בפניהם אופציה לא תורנית?לב אוהב

אפשר לפתוח אופציות שהם כשרות לכל הדעות...

אבל לטעון שבלי אופציה פתוחה ודיעבדית הם בטוח בטוח יילכו לרחוב זה קצת מצחיק..

לא בטוח שהם ילכו לרחוב אבל הגיוני שכן!מחייכת =)

היום החשיפה לעולם היא קלה ומהירה..

אוקי.. זה משהו שצריך להתמודד איתו..לב אוהב

היום יותר הגיוניבוריסה
שהם כנראה בבית משחקים פורטנייט . והם בטווח השגה של ההורים.. הרחוב פחות נפוץ היום אז בואו. תנו גם להורים קצת קרדיט על החינוך שלהם ועל ההשגחה על הילדים
בכל מקרה, את צודקת- חברה מעורבת היא לא נכונהמחייכת =)

ולא טובה. הרבה מאלו שבאו לקרב הושפעו והתרחקו מן הדרך..וגם החניכים לא נשארים בתלם. זה לא באמת עוזר. כשנראה להם שאנחנו הולכים עם רצון ה', הולכים לסניפים נפרדים-ומהווים דוגמא אישית, אז יהיה להם ממי ללמוד! הם ידעו את האמת ולא יתבלבלו!!

כי כשאני רואה את המדריך שלי מדבר עם מדריכה אחרת מהסניף\ קומונרית- זה גורם לי בתור חניך להבין שזה מותר!! ואז אני מתבלבל. כי אם המדריך שלי מדבר עם המדשית שלו, והרב אמר שמותר ללכת לבנ"ע אז ככה אני מבין את התורה..והופך את זה לאידיאל

מסכימה ממשלב אוהב

בעיקרון לא כולם חשבו דיעבדארץ השוקולד
למשל הרב צפניה דרורי (רב העיר קרית שמונה חשב שזה לכתחילה)
זה לא ככה כבר לא מעט שנים.44444
מי שדגל במעורב לכתחילה הוא כבר עשרות שנים לא מנכ"ל בנ"ע....
היום לסניפים נפרדים יש גם טיולים/ מחנות וכד'... נפרדים.
*מזכ"ל 44444
חח..ניסיתי להיות עדין..הולך בדרכך
כל מילה בסלע..
מאז ומעולם לא ההצלחתי לתפוס את העניין של בני עקיבא וכו'.. זה ממש תרתי דסתרי(ככה כותבים?)..
הקב"ה לא אוהב שמקטרגים על בניוadvfb

צריך לדעת את האמת... ולא להתייפייףלב אוהב

אין בעיה תגידי את האמתadvfb

אבל למה לשלול את האחר בלי צורך אמיתי?

בני עקיבא תנועה שתרמה ותורמת המון לעמ"י, צריך להיות מודע לזה.

אפשר להתנגד באופן בלי מתפשר לפעילות מעורבת אבל אין עניין לבטא את זה ע"י שלילתם. למה לשלול תנועה מסויימת? מה זה יעזור?

הנה בדיוק ככה ..לב אוהב

צריך לשלול משהו שגורם לירידה ביראת שמיים.. 

אני לא באה כאן כדי להגיד על "נפלאות" התנועה.. אפילו אם קיימות.. 

זאת בעיה מאוד גדולה לחיות בשקר ולהאמין בו... 

ומה זה יעזור? לא לעודד להיות שם, לעודד את התנועה להיות מופרדת לחלוטין, להאמין בערכים של תורה אמתיים. וכו'

אני יכולה להגיד על עצמי שאם הייתה לי מודעות לדברים האלה בגיל צעיר בהחלט לא הייתי הולכת לשם.

מבין את הלהט..advfb

לדעתי כדאי להשתמש בלשון יותר זהירה שמדובר בעמ"י.

גדולים ממני השתמשו בלשון קשה יותר..לב אוהב

זאת צביעות לדבר בלשון רכה שנעשה עוול לנוער בלי שהם אפילו מודעים לנזק..

יש הרבה בחורים ובחורות שבתמימות מאמינים באידאלים שגויים.. 

מאמינים במושג של חברה מעורבת, של לחפש את החתן דרך חוסר צניעות ועוד.. 

אין בעיה להשתמש במילים קשות והזהר בכבודהadvfb

של התנועה עצמה. יש כאלה אנשים שבנ"ע העלה להם את היר"ש ויש כאלה שהשתתפות בתנועה הורידה להם את היר"ש.

בסופו של דבר אני חושב שהרבה מקרים הבנ"ע הוא ביטוי של הנוער הקיים במקום של דוסים יהיה נפרד וכו' ובמקום אחר יהיה מעורב וכו'. את צודקת יש כאלה זה דירדר אך יש כאלה שבני עקיבא הצילה להם את החיים. מכיר אישית.

לכן אפשר חשוב מאוד להעמיד את הערך של חברה חברה נפרדת והסכנות הקשות הטמונות בחברה מעורבת, אך חוץ מזה, אני לא רואה צורך לצאת נגד בנ"ע. זה לא מוסיף יר"ש.

אתה יודע משהו?לב אוהב

יש כאלה שבזכות זה שהיו במועדונים, בהודו ובקיבוצים גילו את האור וזכו להיות ירא"ש

אז בוא אני אגיד לך:

מה שייצא חזק מבני עקיבא זה לא בגלל שהתנועה חיזקה אותו, זה בגלל שהוא חיזק את עצמו , והיה חזק מול הרבה שלא..

יש כזה דבר שלפעמים דווקא בגלל שאתה המיעוט אתה לוקח את האחריות להתחזק יותר מהשאר,

בבני עקיבא יש כזה דבר של לקחת אחריות וזה בהחלט יכול לרומם אנשים למקומות טובים...

ושוב, גם מוסד חילוני יכול להציל את החיים למישהו שהיה במקום נמוך ביותר.. 

עדיין שאתה בוחן מה הדרך הנכונה לכלל ישראל ככלל ולא כיחידים, אתה עושה יתרונות מול חסרונות 

ובוודאי שהחסרונות עולות על היתרונות, ואסור לחזק תנועה שמרימה בודדים ומחלישה רבים ביראת שמיים וצניעות...

לילה טוב  

לא מסכים עם הנתונים והפרשנותadvfb

באמת אני משתדל להיות עם לב אוהב לכל עמ"י גם שאני כותב כמו 'טוקבקיסט' קטן. מתנצל על הכתיבה הבוטה. באמת משתדל לשים את האגו בצד. ואחרי התנצלות ארוכה -

לא הייתחסת עניינית לטענה שלי - בני עקיבא זאת פלטפורמה. להעליה או לירידה. אני לא מסכים עם הנתון הלא מבוסס ש'מי שהתחזק מבנ"ע זה לא קשור לתנועה'. בנ"ע זאת תנועה אידיאולוגית רצינית (לא כמו מועדון). כל הת"ח מהציבור שלנו (אני יכול להרחיב לך בפרטי על דמויות כאלה ואחרות) מחבקים את בנ"ע (מי בגלוי מי בנסתר). גם הרב שמואל אליהו (שלא חשוד ביתר ליברליות) שמעתי מפרגן לבנ"ע שהואאומר שהוא רואה שבפרספקטיבה רחבה היא עולה ומשתפרת.

זאת בדיוק הבעיה בציבור שלנו, שהרבה שנחשבים 'דתיים רציניים' מזוהים כבדלנים. יש בזה מורכבות מאוד גדולה, מצד אחד לא להתפשר בכהו זה מהדרך, מצד שני לכבד תופעות מורכבות מטוב ורע ולדעת להפריד ביניהם.

ושוב סליחה. אני חושב שזה בירור מאוד חשוב.

קודם כל.. תרגיש בנוח אין צורך להתנצללב אוהב

אני לא נפגעת .. אין על מה..

ודבר נוסף כואב לי הלב לראות שתומכים בתנועה, גם אם מדובר בתלמידי חכמים.. 

לדעתי הקטנה זאת טעות .. 

וזהו..

שורה תחתונה לא יודעת איך אפשר להתיר מקום שמאפשר ערבוב בין המינים בגילאים כל כך קריטיים

וזה מביא נזק גדול..

אני לא תומכת ומעודדת נגד. רבותיי לא תומכים.

גם אם אי אפשר לומר שחברה מעורבת מותרתadvfb

מבחינה עובדתית אני לא מסכים איתך. גם האוסרים הכי גדולים של חברה מעורבת מבינים את החשיבות של בני עקיבא. אם את רוצה לדון על זה את מוזמנת בפרטי.

תגובה יפה, אהבתיארץ השוקולד
זה ממש לא מדוייק654321

לדוגמא אבא שלי גדל בבית מסורתי-חילוני והיה בבני עקיבא. מעורב. ובזכות בני עקיבא הוא חזר בתשובה. היום הוא שיא הדוס ובחיים לא ישלח אותנו לבני עקיבא, אח שלי הלך פעם אחת כי עניין אותו מה זה ואחרי זה חטף על זה עונש קשה.. אבל כן, בזכות בני עקיבא אבא שלי חזר בתשובה! אני ממש מסכימה איתך ואת ממש ממש צודקת אני לגמרע נגד חברה מעורבת! אבל כן אי אפשר להתכחש לעובדות שיש אנשים שבני עקיבא באמת עזר להם. 

רק הערה: הרב צפניה דרורי (רב העיר קרית שמונה)ארץ השוקולד
בעד בני עקיבא שתהיה מעורבת.
(מוזמנת לגגל ולמצוא את דבריו)

סביר להניח שזו גם דעת הרב דרוקמן.

אז להיות נחרצים זה סבבה, אבל לא תמיד מוסכם שרק מה שאת אומרת נכון ואז נחרצות פוגעת במהות דברייך.
לא יודע בקשר לרב דרורי שליטאהנגר

אבל בקשר לרב דרוקמן הוא תומך בזה בדיעבד ולא לכתחילה (כך מחבר שחבר שלו שאל אותו בעצמו, לא נשמע אמין אני יודע אבל זה בחור אמין).

במיוחד לא סביר שהוא תומך בזה לכתחילה בהתחשב בכך שגם הרב נריה תמך בדיעבד.

לגיטימי שהרבנים דרוקמן ודרורי יחלקוארץ השוקולד
אבל אם תרצה לדעת על הרב דרורי תגגל ותראה את דבריו
ודאי שלגיטימי שהם יחלקוהנגר

רק בקשר לרב דרוקמן אמרתי שזה לא דעתו. מה שכן - לדעתי הרבנים שמתירים לכתחילה ובצורה גורפת (כלומר גם בסניפים שתפקידם פחות לקרב רחוקים כמו בפריפריה) לא ממש מכירים את המציאות בסניף מעורב ממוצע (איך לא יצאו משם זוגות בגילאי ההדרכה? מסכנים... הם רק בני אדם, תכלס לא אשמתם).

תודה שהערת ביחס לרב דרוקמןארץ השוקולד
הרב דרורי בעד כי הוא גדל בסניף מעורב, ואגב הוא רב עיר של עיר לא כזו דוסית
בכיף, רק כשאני מגבש דעה על משהו שרב גדול אמרהנגר

אני לרוב מעדיף לחשוב שהוא קיבל נתונים לא נכונים מאשר לחשוב שהוא פסק משהו רק כי הוא גדל בצורה מסויימת. רבנים בסדר גודל הזה חושבים קצת יותר לעומק על מה שהם אומרים.

אם זה היה בגלל שהוא רב של עיר לא דוסית ככ, אז הוא היה תומך בדיעבד ולא לכתחילה.

תזכור שהוא לא איזה רב שולי, הוא אחד הרבנים הוותיקים והמוערכים בשטח

אם תרצה את האמת, עדיף לקרוא אותו ולהבין אותוארץ השוקולד
ולא להניח שזה בעייתי וממילא לצמצם את דבריו, כי אז יצא שהמצאת דברים ולא אמרת את דבריו. דווקא בגלל שהוא רב חשוב קבל אותם כפי שהוא אמר ואם זה קשה לך, תשאל אותו. (הוא חי וניתן להשיג אותו)
זה מה שאתה קראת אותו אומר?הנגר

שבגלל שהוא גדל בסניף מעורב ושהוא רב של עיר לא דוסית אז הוא מתיר לפי ההלכה?

אני לא צמצמתי את דבריו. אני הרחבתי ואמרתי שכנראה יש לו סיבה טובה. "ככה גדלתי" זה לא סיבה טובה. "אני רב של עיר לא דוסית" זו גם לא. ראית פעם את השולחן ערוך מנמק פסיקה ב"ככה גדלתי"? ראית את הגמרא מנמקת דין לכתחילה ב"משום שאין בני עירי דוסים כל צרכם"?

אני בטוח שלא זו הסיבה עליה מסתמך הרב דרורי שליטא.

היו שני דברים שכתבתי ביחס לדבריך:ארץ השוקולד
1. הוא גדל בתנועת בני עקיבא המעורבת, ככה שהוא ידע על מה הוא מדבר.
בראיון במקור ראשון הוא אמר שהוא בעד, כי הוא גדל שם ויצא בסדר, אבל אם תרצה באריכות, חפש את דבריו באינטרנט ותקרא.

2. ציינתי שהוא רב של עיר לא דוסית ולכן כנראה שהוא מכיר את העם גם. (לא כנימוק לדבריו, אלא להעיר שהוא מכיר את המציאות)

שוב, במקום לדרוש את דבריו, קרא אותם ותפנה אליו אם זה קשה לך.
אה בסדרהנגר

לא הבנתי את התגובה *שלך*, חשבתי שכשציינת את העובדות האלה התייחסת לפסיקה שלו ולא להבנת המציאות שלו. אשריך.

שמח שדבריי הובנו בסוףארץ השוקולד
אכן, התייחסתי להבנת המציאות ולא לטעמי הפסיקה
תזכה למצוותהנגר

תודה, אמן וגם אתהארץ השוקולדאחרונה
כנ"ל- אני יודעת על מישהו ששאל אותו.44444
הרב דרוקמן בעד סניפים מעטרבים בדיעבד.
ובגדול הנושא הזה הוא מאד תלוי סניף.
וואוו תקשיביבוריסה
בתור אחת שגם הייתה באותה סיטואציה בדיוק. רוב חברות שהתחתנו דרך קו לחיים/בנע ויצאה לדייטים שטחיי8 כמו שאת מגדירה אותם והיום אני נשואה אז אולי יהיה לך יותר רלוונטי לשמוע צד שעבר את כל התהליך.. ואולי גם לחברי הפורום שחושבים כמוך..
א . איך להתייחס לגבר? אם זה דייט אחד שתיים אין יותר מדי מה .. כי זה באמת שלב די טכני. ולדעתי ככל שהקשר מתפתח את יודעת איך להתייחס לאותו אדם ספציפית- את יותר תדעי מה יעניין מה מצחיק בלי קשר לזה שהוא גבר ואת אישה.. והסיטואציות עצמם יצרו את ההבדל.. למשל אם תעשו טיול והוא יציע לך עזרה עם התיק.. אם הוא ידאג ללוות וכו.. בעיני זה הדגש הגברי יותר בשלב הזה.. הוט לא מצפה שתדברו על כדורגל ..
ב. אני חייבת לציין שקשרים ארוכים שנגמרו טוב נראי8 טוב מהצד אבל אם חשובה לך דרך תורה- את לא יודעת אם היו נפילות ובואי. קשר של שלוש שנים+ קשה להאמין שיחזיק עם דיבורים כשיש משיכה ואהבנ גדולה. ומצד שני-לא כל הקשרים הסתיימו בטוב ואז יכולה להישאר צלקת מאוד גדולה והשוואות מיותרות בדייטים שסתם יכולות לעקב.
ג. נישואין זה השגחה פרטית לגמרי בעיניי. והשלב הכי קריטי בגיבוש העצמיות ברגע שמכניסי8 את עניין המעורה יכול לטשטש לגמרי. אני זוכרת איך בנות בגיל הזה מתנהגות ליד מישהו שהן דליקות עליו ואיך כשהן לא-הבדלים עצומים.. וחבל.. תהיי מי שאת תמיד!
ד. לגבי הטכניות- זב בדיוק דייט שתיים שחוסך מלא כאב ראש אחכ כשמתאים-זה הכי לא טכני בעולם!
יש לי עוד מה לכתוב בהמשך אבל ממהרת לאירוע
לא יודעתחופשיה לנפשי
לי הספיקו בני הדודים בתור בני המין השני, הבעיה שלי היא אחרת-אני לגמרי לא מתחברת לקונספט הדייטים.
בעייני. שאלה טובה. וחשובהנרו יאיר.

לא כ"כ מסכימה....44444
אני אתן רקע:
למדתי בעירוני- רק בנות, כל חברותי היו בסניפים מעורבים מי יותר ומי פחות.
היום בת 30+ ונשואה קרוב ל-10 שנים.

בשכבה שלי, ספצפית, איכשהוא יצא שהמון חברות שלי הכירו בצורה יחסית "טבעית" שהיינו בתיכון ובשרות הלאומי.
אני הכרתי בשידוך "קלאסי" ולפי הנתונים שאת רואה בגיל סטנדרטי.
עוד אין לי ילדים בגיל אבל ממה שראיתי אצל חברותי אני ממש אזהיר אותם מקשר בגיל תיכון עד כמה שניתן ובכלל ידריך אותם להתרחק מחברה מעורבת עד כמה שניתן (עד כמה שניתן בגלל שאין בצקום מגורי סניף נפרד לגמרי).
למה?
בגלל שראיתי את חברות שלי. במיוחד אחת מהן שהיה לי איתה קשר קרוב.
היא היתה בקשר בגיל יחסית צעיר עם מי שהיום בעלה (תחילת תיכון). אז כביכול, סוף טוב, הם התחתנו אבל...
היא סבלה, פשוט סבלה במשך שנים!!!
היא העבירה את כל תקופת ההתבגרות שלה המאוחרת והמוקדמת בלחכות לחתונה איתו, הציפיה המורטת עצבים (מעל 5 שנים!!!) לחתונה איתו היתה גומרת.
תקופה שמי שמכיר בשידוך "רגיל" עובר ב-3-4 חודשים היא עברה כמה שנים.
זה גם מפריע לבנות אישיות ולבחור דרך (היא כל הזמן חשבה גם עליו).
הלכתית זה היה קשה ובעייתי.
אחרי י"ב היא פשוט נהפכה לאדם פחות שמח וזה לדעתי קצת םגע והרס לה את כל החוויות החשובות והמעצבות של התיכון ושרות לאומי.
עוד אחרי החתונה בעלה היה בטירונות ולא יצא כל יום הביתה גם לאחר מכן והיא לא הפסיקה להתגעגע אליו.
זה היתה תחילת קשר לא בריאה וקושי מתמשך מצטבר של לא מעט שנים.

בעיה נוספת של הכרות "טבעית" שלא פעם ממשיכים להיות בסביבת ה"אקס" גם לאחר שמחליטים להפרד (למשל מדריכים באותו סניף) וזה ממש פוגע שאי אפשר "לסיים לגמרי".
זה נכון גם בגיל גדול יותר אבל בגיל תיכון ההתמודדות קשה יותר בעיני גם בגלל הסביבה שפחות בוגרת וגם ה"זוג לשעבר" בעצמו.
עניין נוסף- העניין ההלכתי. בעייתי מאד למשוך קשר כזה - גם מבחינת שמירת נגיעה וגם אם לא, עצם הקשר בעייתי. קשר אינטימי גם ללא מגע בעייתי בין גבר לאישה ולצורך הכרות מתירים . אבל בכיתה ט'-י'-י"א המטרה מספיק רחוקה וזה הופך להיות קשר בעייתי.

עוד עניין- גיל ההכרות הוא בדר"כ יהיה צעיר ויהיו בו את כל הבעייות שהזכרתי לעיל. בנוסף, יש את הבעיות הטכניות של נישואין בגיל צעיר מאד. לא אידיאלי לרב הנערים והנערות היום.
אגב, הבעיות הטכניות יכולות מאד להשפיע על הזוגיות.

בנוסף, יש את העניין של ההשוואה.
שנמצאים בכיל תיכון בחברה מעורבת, מכירים הרבה "פונטציאלים" וחווים חוויות משותפות. אח"כ כשמגיעים לדייטים קשה "לשכוח ולהפטר" מהן. זה גם כל המן גורם להשוואה ומקשה על מיקוד במדויט בלי השוואה ו"רעשי רקע".

לגבי הכרות עם המין השני- לרב הנערים והנערות יש משפחה בני המין השני- החסרונות גדולים יותר.
לפעמים אני תוההמשה

אם הייתה לי חברה בגילאים האלה, האם החיים שלי היו נראים טובים יותר?

אני לא יודע, אבל יש לי כמה נקודות אחיזה להבין שכן. סביר להניח שקשר כזה היה מציף עוד קודם דברים שגיליתי בגיל מבוגר מדי. במקרה כזה הייתי כמובן מקטר על הקשר ועל הנזק שהוא עשה לי ולא מודע בכלל לאלטרנטיבה.

מה זה היה נותן?44444
הרבה מאד אנשים "משתפשפים" עם המדוייט הראשון והשני.
גם אני "השתפשפתי" אצל הראשון אבל עדיף ל"השתפשף" בגיל 20 מאשר בגיל 16 שיש גם ככה עוד 4 שנים בערך עד שמרגישים בוגרים לחתונה.
זה הרבה מעבר לדייטיםמשה

זה תפיסת חיים שלמה שהייתה חסרה לי ושילמתי מחיר יקר על ההשלמה החלקית שלה.

סביר שאם הייתי בקשר מוקדם דברים מסויימים היו עולים עוד קודם והיה אפשר (או לא) להתייחס אליהם.

לא כ"כ הבנתי.....44444
מה היה חסר הבנה בתחום הדייטים או בהכרות עם נשים?
גם וגםמשה

והאמת שלא רק דייטים. דברים שקשורים לעולם הזה בכלל שהיה מועיל אם הייתי מגלה כמה שנים קודם.

מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני

והאחד שהשקעתי עליו הכי הרבה מאמץ...

מלאכיות או רגלים על הקרקע? - לקראת נישואין וזוגיות

מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות

ו"לא מתלהבים משטויות"...

הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה

כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.

זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.

מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
מחפשים מה לעשות ברביעי בבית שאן, אטרקציה זוגית שווה/מעניינת וכדומה. עדיפות למקום סגור.

רעיונות?

חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
בפרטי
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד

הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.

וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.

תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות. 

נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020

איך שלא מסובבים את זה,

זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).

עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים.  יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.

אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...

אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.

אה עכשיו זה המשחקהפי
שנתפסים על מילים מוצאים אותם מההקשר? 
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח

שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.

ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

אולי יעניין אותך