אז...רק בשמחה.

@נגרינסקי

איך אתה מתייחס לזוהר?

ולקבלה בכלל?

כולם יכולים לענות אם הם חפצים...רק בשמחה.

אתה יכול לפרט את שאלתך?חסוי מאוד

איך היחס שלכם (שלך\של המשפחה שלך\של הרב שלך) לזוהר?רק בשמחה.

ולקבלה?

זוהר-כלומר,ספר אגדה,ספר הלכה,ספר מדרש,ספר שנכתב ע"י משה די ליאון ואין לו תוקף...

ולקבלה-צריך לעסוק בה,לא צריך...

אבא שלי ליטאי...חסוי מאוד

אבל הרב שלי חסיד.

וכמוהו גם אני מאמין גדול בחשיבות לימוד פנימיות התורה על כל חלקיה.

ובקשר לזוהר?רק בשמחה.

מה, בגלל שאומרים שכתבו משה די-ליאון?חסוי מאוד

או בגלל שזה גילוי סודות התורה?

אני מאמין שגם קבלה גלויה יש ללמוד (בזהירות כמובן, בגיל מתאים וכו' וכו').

לא רואה נפק"מ גדולה בגלל משה-די-ליאון.

אבל איך היחס לספר?רק בשמחה.

ספר אגדה?ספר הלכה?ספר מדרש?

מה רע בספר קבלה?חסוי מאוד

שום דבר...רק בשמחה.

אבל יש פוסקים שפוסקים אותו,

ויש כאלה שאומרים שהוא ספר אגדה..

אה לגבי הפסק ההלכתי...חסוי מאוד

לא נהגנו לפסוק על פיו, או על קבלה בכלל.
עיין חזו"ע לפסח על מ"ש הבא"ח שאין לברך ברכת האילנות בשבת משום בורר.

אגב אורחא אביא מ"ש בשם אדמוה"ז, וחבל שאיני זוכר את הציטוט המדויק:

פעם אדמוה"ז נשאל אם יש לפסוקים לפי המקובלים או לפי הפוסקים, וענה שלפי הפוסקים. כשהעירו לו שהוא במקומות מסוימים פסק ע"פ המקובלים, ענה שתשובתו היתה לדעת הפוסקים, ואילו לדעת המקובלים יש לפסוק כמקובלים....

משעשע.

הבנתי.רק בשמחה.

חצי חיוך

סתם הערה:יסורין ממרקין

אצלנו בבית כנסת במדף של הזוהר כתוב (ואני מצטט): ספר הזוהר ו"קבלה" 

כלומר?רק בשמחה.

מה באת להגיד?רק בשמחה.

סתם הערה.יסורין ממרקין

.אם אתה ממש רוצה להכניס עומק: יש כאלה שמזלזלים בקבלה, אבל לא בהכרח שזה מתוך הבנה בנושא

התכוונת לדרדרעים?רק בשמחה.

למען האמת, בית כנסת מזרוחניקי נורמטיבי.יסורין ממרקין

בקצרה.נגרינסקי
בתחום התיאורתי רעיוני - במקסימום כמדרש... ז'תומרת, אם הוצרכתי לעסוק בספר ופשוטו סותר עיקרי תורה, אעדיף להוציאו מידי פשוטו ולהתאים אותו למקום הנכון יותר (עקרון החסד)... לא אקפוץ למקום השולל ואומר שהוא ע"ז...
מול תנועות קבליות, גם אם הן לא מיישמות הלכה למעשה, עצם הנטייה למיסטיקה וליציאה מן המציאות, הגשמת הא.ל, דרכי פעולתו בעולם... כל אלה, הן רעות חולות ושיבושים מחשבתיים שיש לעקור...
קבלה מעשית - בפירוש ע"ז שיש להתייחס אליהן בסייג... לא נוהג מנהגים מהקבלה ולא מכריע הלכה על פיה... גם בדברים שעצם המעשה בהם אין בהם רעיון רע...

ההתייחסות בכלל - לא ניגש לעסוק בזה באופן מיוחד מראש... רואה בזה כילוי הזמן לעומת דברים חשובים רבים אחרים...
טוב,רק בשמחה.

איך הוא סותר את עיקרי התורה?

ובקשר לקבלה מעשית,אני חושב כמעט כמוך,בפרט שבדור שלנו צצים כל מי אנשים שעושים מזה עסק,וכל מיני "מקובלים".

אבל בקשר להלכה,יש אתה הכלל של "אם הזוהר לא חולק על הגמרא הולכים אחריו,גם מול פוסקים" של הבן איש חי,או כף החיים.

ובקשר לזה,כתוב שמי שלא עוסק בחייו בכל תחומי הפרדס חוזר בגלגול או משהו בסגנון..

[השאלה היא אם אתה מאמין בגילגולים.]

הקבלה המקורית בדברים שקשורים לעצמות הבורא...נגרינסקי
יש דברים שיכולים להיות בעייתיים כמו ריבוי הבורא, הגשמתו וכו'...
תוכל למצוא מושגים כמו שהא.ל עצמו זעיר אנפין, דכרא ונוקבא וכו'...
והקבלה הלוריאנית בדברים שהם בענייני הגאולה, תחיית המתים וכו'...

הכלל שהבאת כתב אותו רבי ישראל מאיר ראדין (בעל המשנה ברורה) ואני לא מקבל אותו...
אני לא לוקח דבר מהקבלה להלכה או כמנהג (גם לא שש/שבע/שמונה כריכות על הזרוע בתפילין)

אה... ואני לא סובר שתורת הקבלה היא תורת הסוד...
[ ולגבי גלגולים, ציטוט שלרס"ג -
"והנני אומר, כי אנשים ממי שנקראים יהודים, מצאתים מאמינים בגלגול... ועניינו לדעתם רוח ראובן תהיה בשמעון, ואחר כך בלוי, ואחר כך ביהודה. ומהם או רובם סוברים שיש שתהיה רוח האדם בבהמה ורוח בהמה באדם, ודברים רבים מן ההזיות הללו... ונתברר לי מה שמדמים, שהוא הביאם לידי דבר זה... התחקותם אחר מידות רבים מבני-אדם ומצאום דומים למידות הבהמות, במה שיש עדין כתכונת הכבשים, ותקיף כתכונת הטורפים, ורע ושפל כתכונת הכלב, וקל כקלות העוף, וכל הדומה לכך.
והסיקו מן הדברים הללו, שלא באו המידות הללו בבני-אדם אלא מפני שיש בהם מרוחות הבהמות, וזה... מורה על עודף סכלותם, שהם חושבים שגוף האדם משנֶּה את הנפש מעצמותה עד כדי שעושֶׂה אותה נפש אדם, אַחַר שהייתה נפש בהמה, ואחר כך היא עצמה משנה אותו ממהותו עד שעושה מידותיו כבהמות ואף על פי שצורתו כאדם, ולא די בכך שהם עשו את עצמות הנפש מתהפכת ולא קבעו לה עצמות אמתית, אלא שסתרו את דבריהם ועשו אותה משנָּה את הגוף והופכתו, והגוף משנֶּה אותה והופכה, וזהו יציאה מן המושכל" (הנבחר באמונות ובדעות)
הוא כותב שהוא נאלץ בדיעבד להתייחס לאמונה זו בגלל הטפשים שמאמינים בה - "והייתי חס על דבריי מלהזכיר שיטתם... לעוצם גריעותה, לולי שאני חש לפתאים"
היה שרשור בנוג"ה על גלגולים גם...]
זה בוודאי לא כפשטו...רק בשמחה.

רבי ישראל?!

אתה בטוח?

וכמה כריכות אתה כורך?

אני יודע,ואיך זה מסתדר עם המשנה "אין דורשין"?

אני מכיר את הרסג הזה...ובכל זאת...

ככה לדעתי צריך לקבל את הדברים... שלא כפשוטם...נגרינסקיאחרונה
ראה ביאור הלכה (סי' לד ס"ב: "...וידוע דכל היכא שהפוסקים חולקים עם המקובלים הדין כהפוסקים..." ובמשנה ברורה (סי' כה ס"ק מב): "כתב ה'כנסת הגדולה' בכללי הפוסקים: כל דבר שבעלי הקבלה והזוהר חולקין עם הגמרא והפוסקים - הלך אחר הגמרא והפוסקים. מיהו אם בעלי קבלה מחמירין - יש להחמיר ג"כ. ואם לא הוזכר בגמרא ובפוסקים אע"פ שנזכר בקבלה - אין אנו יכולין לכוף לנהוג כך. ודין שאין מוזכר בהיפוך בש"ס ופוסקים יש לילך אחר דברי קבלה. וגם במקום שיש פלוגתא בין הפוסקים דברי קבלה יכריע."

לא קבוע... אחת... שתיים...

מה הבעיה עם המשנה?

אוקי... אז גם אני לא מאמין בגלגולים...
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך