תורה שבעל פה:
1. מוס שוקולד:
על כל ביצה 30 גרם שוקולד (מספיק למנה-מנה וחצי)
להפריד את הביצים, להקציף כל סוג בנפרד (חלמונים וחלבונים)
את החלבונים להקציף לקצף קשה (ככה שניתן להטות את הקערה 90+ מעלות בלי שהקצף יזוז במנותק מהקערה)
ואת החלמונים להקציף לקצף אוורירי.
להמיס את השוקולד ואז לקפל לתוך החלמונים או להקציף מעט איתם.
לקפל בעדינות את החלבונים לתערובת השוקולד והחלמונים במספר פעמים ולהכניס למקרר ל4 שעות לפחות.
להגיש קר, אורך חיים במקרר מומלץ עד 24 שעות.
2. נשיקות
על כל 2 חלבונים רבע כוס סוכר, מספיק ל25-50 נשיקות, תלוי בגודל. (הם לא תופחים כמעט בתנור)
להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים בלבד, לאחר כדקה הקצפה להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף קשה (כמו שהגדרתי עם המוס).
ניתן לקפל פנימה שוקולד צ'יפס (מומלץ כ50-75 גרם לכמות הזו) ולהכניס לתנור על 100 מעלות (טורבו, כמו שאני תמיד ממליץ לאפיה) לשעה וחצי, לצנן בתוך התנור הסגור למספר שעות ואז להכניס לאריזה סגורה עם נייר לייבוש שיספוג לחות. (שומרים באותה הדרך את המקרונז.)










)