תענו כי זה ממש דחוף!!!
קרדיט- @לילה כיום יאיר~ (שניה)
תענו כי זה ממש דחוף!!!
קרדיט- @לילה כיום יאיר~ (שניה)
י"ט אלול

לילה כיום יאיר~כד שבט
ברגועיארצייט של הרב זצ"ל

ברגועאת צריכה דחוף ללמוד הרב זצל
בשביל מה שלחנו אותך למדרשה?![]()

סתם סתם. בתאריך הנ"ל.
אבל אני חוגג ביום המילה בעקרון.
האדר"ת הקפיד מאוד על המברכים אותו במזל טוב ביום ההולדת מפני שמצינו זאת רק אצל פרעה, ואצל ישראל אדרבה- נוח שלא נברא משנברא. (לפי"ז מתאים לעשות חשבון נפש ביום ההולדת כי הגמ' שם אומרת ועכשיו שנברא יפשפש במעשיו ואמרי לה ימשמש במעשיו)
אולם השנה חשבתי שהאדר"ת נולד ביום מתן תורה ואז ברור שהעניין הוא ניצול החיים בדוקא.
ואילו אנחנו נולדנו משנכנס אדר (לפי רוב הראשונים זה נחשב כבר מאדר הראשון) וזה שמחה בקדושת הגוף הישראלי.
לא יודע מה איתך. אני מכיר את האדר"ת בתור חותן הרב זצ"ל ומסביב לזה היו גם חיים של גדול דור ורבה של ירושלים.
זה הגיל שלומדים...
יאללה, תתחילי לקרוא על גדולי ישראל.
מי הוא ר' יחזקאל לנדא, את יודעת? רוב הנוער נראה לי לא יודע...
מה זה דינים?
ומה הבעיה בזה?
אין צורך לעוות את האמת...
אבל אסור לעצום עיניים.
אנחנו צריכים חבר'ה של נוער+ שיבואו לעזור לו לגדול ולפרוח בחצרות אלוקינו.
הגיעה אלינו קומונרית לפנמי סך שנים שבאמת אשריה ממש. והיא דחפה איזה עניין שזכיתי להיות בו ולתפוס בו מושכות. של דיבורים עם החבר'ה, התוועדויות וכאלה.
השבוע קבלתי שמו"ס רציני כשהייתי אצל קרוב משפחה ואצלם יש ממש צוות אקטיבי ממוקד מטרות ומסודר של לרומם ת'חבר'ה ביישוב. אנשים נפלאים ממש אחד אחד.
בעקרון- צריך לקבל קצת בעיטה ב, שם. ולהתחיל לעשות התועדויות לפתוח דיבורים. קומזיצים, פעילויות, שיעורים. לימודים משותפים. חברותות, ועוד כהנה וכהנה מחוץ לקופסא להכניס בנוער שלנו ד' יתברך. שנזכה.
בעיקר בעעיקר חשוב לזכור את המגמה בעצמה. על האיך זה דבר משתנה שצריך לעבוד עליו.
גם הצוות הנ"ל התחיל מדי כלום. ב"ה.
ומה איתך, איפה שאת גרה לכל הבנות יש חצאית מטאטא ושיעור קבועה אצל הרבנית עידית אני מבין....

יום המילה שלי.
אין על רבנו!לא נראלי
למעשה, אני לא מכיר שום סרטים של חבדניקים, התכוונתי שאני מכיר הרבה אנשים חבדניקים, שזה לא יהיה כזה פשוט שאני לא מכיר גם סרטים...
יש שם אנשים נחמדים
וגם קצת מהמניין המאוחר של שבת... חבדניקים מזויפים.
המניין הוא בעשר, זה שהם מזוייפים זה עוד ענין בלי קשר לשעה, סתם אנשים לא חבדניקים אמיתיים.
סתם שאלה יש כזה דבר להיות חבדניק בלי לבקר במקומות המקודשים? 770 והקבר...
אבל חשבתי שחייבים לטוס לפחות פעם אחת כמו להיות דתי בלי להיות אף פעם בכותל.
זה ברצינות הקטע עם האוהל? פעם אמרתי "קבר" למשיחיסט והוא לא תיקן אותי.
אבל כאילו כולם רואים את זה כדבר בסיסי שכולם עושים.
את מאמינה שאין קבר?
נקומה נאאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד