אני מחפש לעזור לאיזה בחור מבית הכנסת שלי, בחור טוב ונחמד אבל מהטיפוסים האלה שהולכים לאיבוד בחיים, איזה יד מקצועית שתכוון את החיים שלו בצורה יותר טובה.
הבעיה היותר דחופה אצלו נראה לי זה שהוא סובל מ ocd. זה מתבטא בין היתר בכך שהוא מנסה ליצור קשרים עם בנות אבל מתנהג בצורה קצת אובססיבית שמרתיעה, ובעקבות כך הוא בעצבות ודיכאון שכל הזמן דוחים אותו ושהוא לא יתחתן וכו׳.
או למשל בכך שהוא יושב המון זמן בשירותים עד שהוא מנקה את עצמו. מעבר לזה הבן אדם קצת ׳יצור׳, יש לו כל מיני התנהגויות שגורמות לאנשים להסתכל עליו בעין עקומה. נניח מגישים כיבוד בשיעור אז הוא ייקח כמה עוגיות בבת אחת וימלא את הפה שלו, ואנשים מסתכלים עליו בעין עקומה ולא תמיד מכילים אותו ומתייחסים אליו בסבלנות. וכואב לראות את זה.
הוא לא חינוך מיוחד אבל הו סיפר לי שהוא למד בכיתה קטנה.
הבנתי ממנו שהוא כבר בערך שנתיים מדי כמה חודשים הולך לאיזה פסיכיאטר שנתן לו כדורים אבל זה לא ממש עזר. (יש אולי שיפור מסויים משעה בשירותים לנקות את עצמו לחצי שעה , אבל הוא עדיין סובל מזה).
אקיצר, אני מחפש המלצה ליד מקצועית שתעזור לו בחיים, זה דבר ראשון. ודבר שני, בעולם קטן לפני כמה שבועות היתה כתבה על רף ארגון או עמותה שעוזרת במימון לאנשים שזקוקים לעזרה פסיכולוגית או פסיכיאטרית, מישהו או מישהי יודעים על מה אני מדבר ויכולים להפנות אותי ?
(אגב, עדכון קטן וראוי: לפני כמה שבועות פתחתי הודעה על בתי כנסת בפתח תקווה עבור חבר מהלימודים עם סכיזופרניה שיוציא אותו קצת מהבדידות שלו אז לצערי זה בוטל. הבנתי ממנו שהוא אמנם לא התאשפז כבר 17 שנה אבל מבחינת הטיפול התרופתי הוא על המקסימום והרופא שלו אמר לו שזה מסוכן עבורו בגלל הקטע ׳המשיחי׳ וזה סיכון שאסור לקחת. מסכן. חתיכת תיק הדבר הזה).