טוב, זה הולך להיות ארוך.בן-ציון

קטע ראשון- journey before destination (מסע לפני יעד)בן-ציון

"The most important words a man can say are: 'I will do better'. These are not the most important .words any man can say. I am a man, and they are what I needed to say

The ancient code of the Knights Radiant says 'journey before destination.' Some may call it a simple platitude, but it is far more. A journey will have pain and failure. It is not only the steps forward that we must accept. It is the stumbles. The trials. The knowledge that we will fail. That we will hurt those around us.

But if we stop, if we accept the person we are when we fall, the journey ends, that failure becomes our destination.

To love the journey is to accept no such end. I have found, through painful experience, that the most important step a person can take is always the next one.

I'm certain that some will feel threatened by this record. Some few may feel liberated. Most will simply feel that it should not exist.

I needed to write it anyway."

(Brandon Sanderson, Oathbringer)

קטע עוצמתי, אנסה לתרגם.  (הכי קל זה להביא ת"ח שאומר דברים נפלאים, מילים מדויקות ונכונות. אבל לפעמים מילותיו של גוי נושאות חכמה שנחרטת חזק בלב. זה מה שקרה בקטע הזה, ולכן הבאתי אותו.)

"המילה הכי חשובה שגבר יכול לומר היא 'אשתפר'. זו לא המילה הכי חשובה שכל גבר יכול לומר. אני גבר, וזה מה שהייתי צריך לומר.

הכלל העתיק של אבירי האור אומר 'מסע לפני יעד'. חלק אולי יקראו לו אמרה נדושה, אבל הוא הרבה יותר מכך. במסע יהיה כאב וכשלון. לא רק את הצעדים קדימה עלינו לקבל. גם את המעידות. הנסיונות. הידיעה שניכשל. שנפגע בסובבים אותנו.

אבל אם נעצור, אם נקבל את האדם שאנחנו כשניפול, המסע נגמר. הכישלון ההוא נהיה היעד.

לאהוב את המסע זה לסרב לקבל סוף שכזה. גיליתי, דרך נסיון כואב, שהצעד הכי חשוב שהאדם יכול לקחת הוא תמיד הצעד הבא.

אני בטוח שחלק ירגישו מאוימים מהקטע הזה. מעטים ירגישו משוחררים. הרוב פשוט ירגישו שזה לא אמור להיות קיים.

הייתי צריך לכתוב אותו בכל זאת."

(ברנדון סנדרסון, בעל השבועה)

(הספר עוד לא נמכר בעברית, אז נאלצתי לקרוא אותו באנגלית ועל-כן התרגום הצולע הלז. מחילה על חוסר-הדיוק...)

אינספור שבילים, ויציאה. |רושם בתוך יומן מסע| ()בן-ציוןאחרונה

אני לא מחזיק (בלשון המעטה) מאביב גפן, אבל זה שיר מדהים (הלוואי והיה רק עם אריק איינשטיין, בלי הקול הבכייני של אביב גפן.)

אינספור שבילים ויציאה
רושם בתוך יומן מסע
להתערבב ולא להיבלע
רושם בתוך יומן מסע

והיה אם מישהו בא
אל תסתובב
כי זה תמיד יכול להיות
זה שידליק לך את הלב
יפרוק את הכאב בשלווה

מגע הרוך גובר על המכה
רושם בתוך יומן מסע
כולנו עשויים אבק של אהבה
רושם בתוך יומן מסע

מביטים למעלה ונושאים תפילות
כשבינתיים שוכחים
שהמשמעות לחיות
היא לשאול את השאלות ולענות

והיה אם מישהו בא...

- - - 

היו לי כמה שיחות טובות היום. איכשהו זה הגיע לנקודה הזו שוב ושוב - 

יציבות. 

ובכל פעם חזרתי וחילקתי בין היציבות הנפשית ליציבות הרוחנית.

למרות שברור לי שיש השפעה וקשר ביניהם, הם לא אותו הדבר.

בעקבות הצבא (בעיקר), היציבות הנפשית שלי השתפרה פלאים. המודעות גם עלתה, ואיתה באה השליטה. פעם רק הייתי מודע, בלי הרבה שליטה על זה. עכשיו אני הרבה יותר יציב, ושולט בזה.

רוחנית... זה סיפור אחר.

זו רכבת הרים.

לפעמים זה תפילות מטורפות ולימוד מדהים

ואח"כ צלילה עמוקה לתהום.

ב"ה השאיפות ידועות, ולא משתנות אלא מתחדדות.

אבל המעשה צריך עבודה.

הת'כלס.

|משועשע|

אני צריך מגמה, מגמת שיפור.

(מעניין מאיזה הר יוצאת לבה כזו.)

- - - 

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך