השתרשות העובר ברחםמירב23
היי בנות,
בשבוע 4+2
רציתי לדעת האם חייב להיות דימום השתרשות של העובר ברחם?
עדיין לא היה לי שום דימום...
לא חייב להיותציפורית
אני בשבוע 4+5 וגם לי לא היה
לא חייבבתי 123
הבנתי שרק לרבע מהנשים יש.נפשי חמדה
לי היה בשבוע 5+4
לי בהיריון ראשון לא היהאנונימית 50
בהיריון שני כן. בשבוע 7+
לא חובהאמא וגםאחרונה
לרוב הנשים אין
יש פה אימהות סטודנטיות? או כאלה שעשו את זה יחד?הילושש

נרשמתי לקורס שאני צריכה. הראשון מבין השלושה. 

שילמתי כסף. 

אמרו לי שהבחינה תהיה במרץ אפריל. עדיין אין תאריך. 

כמובן שחששתי כי מדובר בהמון (!!) חומר. ויחסית למישהי שלא נגעה בחומר הזה 5 שנים.. 

אבל כשפתחתי את השיעור הראשון נלחצתי כפליים.. המרצה אומר שהבחינה תערך (השערה שלו) בערך במאי. אולי סוף מאי, אולי תחילת יוני. והוא אומר שצריך מעבר ל10 שעות שבועיות של ההרצאות- צריך גם 20 שעות שבועיות של תרגול. ובנוסף, 3 שבועות עד חודש מתאריך הבחינה- חופש! להודיע בעבודה כבר מעכשיו. הוא ממליץ על 12 שעות לימוד ביום בשלושת השבועות האחרונים. 

מצד אחד, פצצה שזה יוצא במאי ולא במרץ.. - יש לי יותר זמן ללמוד. 

מצד שני- ה' ישמור- זה יוצא על ה 3 חודשים שצריך לעבוד הכי הרבה בשביל דמי לידה נורמליים. איך אעשה את זה?! 

ומאיפה הזמן הזה ללמוד כ"כ הרבה?! 

נלחצתי ממש! 

בא לי לבטל! 

מפחדת עוד פעם מכישלון. לאכזב את כולם. 

הבית שלי הפוךךך. חדר שלם של כביסות לא מקופלות. 

ערימות של כביסה מלוכלכת. 

חדר משחקים נוראי ברמה שהילדים נכנסים ויוצאים משם בלי משחק מרוב הבלאגן. 

בעלי עובד הרבה ערבים ובבקרים בד"כ לומד בכולל. 

אני בד"כ באיסופים ואחה"צ. עד שנרדמים-הכי מאוחר 20.00 

ואני זהו.. אין אותי. עייפה גמורה. אין לי כוחות לכלום. אפילו להפעיל רגע מכונה. 

נלחצתי ממש מאיך אני הולכת לעשות את זה. 

אם יש לכן טיפים אשמח ממש! 

עוקבתמדפדפת
צריכה טיפים גם
לדעתיאיזמרגד1

קחי הלוואה בשביל להשלים את הדמי לידה ועזרה בבית בתשלום עד אז.

שווה עכשיו להיכנס לזה כדי להעלות את המשכורת אחר כך, ונשמע שאת צריכה ממש להיות על הלימודים ולתעדף את זה ממש גבוה בסדר עדיפויות שלך כדי לעבור.

ממש לחשוב על מה את מוותרת, בבית או בעבודה כדי שיהיה לך זמן ופניות נפשית ללמוד.

עשיתי את זה עם תינוקת קטנהבוקר אור

אבל עפ המון עזרה וכמובן לא עבדתי תוך כדי

מה שאת מתכננת נשמע לי לא סביר שיעבוד..  צריך לחשוב מאיפה אפשר להוריד באופן זמני

אני סטודנטיתרקאני

ילדתי פעם אחת במהלך התואר

ועכשיו בהריון שני עדיין באמצע התואר

קשוח מאוד מאוד

אני לא עובדת במקביל, לא רואה איך אפשר לעשות את זה

מצד שני אני עושה 6-7 קורסים בסמסטר ואת צריכה רק אחד

את צריכה להבין שזה תקופה קשה מאוד ולהרפות ממטלות בית, לקחת עזרה בתשלום ובעלך יצטרך לקחת יותר אחריות

וללמוד בערבים כשכולם ישנים

אבל היא כתבה שהקורס מצריך ממנה עשר שעות שבועיותקופצת רגע
של ההרצאות עצמן, זה בערך חמישה קורסים נראה לי, לא?

@הילושש נשמע עמוס ממש ממש, זה נשמע באמת שאי אפשר ממש לעבוד יחד עם הקורס הזה. את עובדת בעקרון משרה מלאה? כי לצערי זה לא נראה אפשרי לשלב יחד עם הקורס 😬

נכוןרקאני

זה נשמע באמת קורס כבד מאוד

נשמע עמוס בטירוףיוקי

אני נרשמתי למשהו הרבה פחות קשוח ודחיתי את הקורס למועד לא ידוע זה פשוט היה בלתי אפשרי מבחינתי גם עם עבודה וילדים 

אניתקומה

עשיתי את זה, אבל לא עבדתי תוך כדי.

אני חושבת, שאי אפשר הכל.

את מתארת שאת בעצם גם סטודנטית, גם אמא וגם עובדת במשרה מלאה (וגם הריון, שמוסיף אתגר)

לפי דעתי, זה לנסות לרקוד על כל החתונות, ועלול לגרום המון תסכול.

אני ראיתי שאצלי מה שהכי עזר לעבור תקופות עומס, זה סדרי עדיפויות.

התחושה של לנסות להשיג הכל ולצאת בלי כלום, היא מתסכלת מאוד.

אז הייתי משתדלת להגדיר סדרי עדיפויות.

אם החלטת שהקורס הזה חשוב, הוא צריך להיות במקום גבוה מאוד בסדר העדיפויות שלך.

זה אומר שאת מנסה "לנקות" מסביב את כל הטכני. זה אומר גם להוריד סטנדרטים, ואם יש יכולת, לשלם למישהו חיצוני שיעשה את הבסיס.

לגבי הילדים - אולי זה לא העולם שלי ואני לא מבינה, אבל בעיניי יש הרבה הקלה כששני ההורים עובדים ביום, ואז בערב נמצאים יחד. להיות לבד עם הילדים רוב השבוע, זה מאתגר ובאמת מעייף.

השאלה אם העבודה של בעלך יכולה להיות גם בבקרים?

האם זמן הלימוד יכול לעבור לזמנים אחרים שהילדים הולכים לישון?

(את לא צריכה לענות לי כמובן, זה נקודות למחשבה שלכם)

נסי לחשוב מה תקע אותך בפעמים קודמות, מה היה מה שמנע ממך להצליח, ואז לנסות לחשוב איך הפעם זה לא מהווה מכשול, איך את מתגברת על זה.

לא כדאי לדחות את הקורס לאחרי הלידה?הריון ולידה

נשמע קצת בלתי אפשרי

באיזה קורס לומדים כל כך הרבה שעות?

לא יודעת באיזה קורס מדובר, אבל לפעמים יש נטיהשופטים
למרצים להגזים, אם במשך התקופה את מתרגלת כל הזמן את החומר שולטת בו תצטרכי להשקיע פחות לקראת הבחינה.

בקשר לכביסה ולמשחקים, נשמע שיש שם יותר מדי משניהם, תנסו לשבת שניכם איזה שעה מרוכזת למיין ולהרים/לתרום כל מה שלא בשימוש. כשיש הרבה נהיה בלאגן מהר יותר .

אוף.. חשבתי שתתנו לי כוח.. חחח לא הפוךהילושש
אני הכיתקומה

בעד לתת כוח, כשזה ריאלי.

אבל את מתארת משהו שאת מנסה לעשות כבר הרבה זמן ולא מצליחה

ולכן העידוד כאן מבחינתי זה לחשוב מה הפעם את עושה שונה כדי להצליח, ואם נעודד אותך פשוט ללכת על זה בלי לחשוב, זה יהיה נחמד עכשיו, אבל מתסכל אחר כך.

בכנות, חושבת שכדאי להחליט על קושלומית.

וללכת איתו עד הסוף. כי לנסות בנוסף לעומס המטורף שיש לך כבר עכשיו להוסיף משהו כ"כ משמעותי לא נראה לי מוצלח.

אם את על הקורס הזה: להפחית עבודה למינימום, להפחית מטלות בית, להפחית נסיעות. כבר מעכשיו, וכשיתקרב המבחן אז עוד יותר.

אם את על העומס של החיים: לדחות את הקורס לזמן אחר. לחשוב מה הזמן שיהיה לך הכי ריאלי. אולי כ4-5 חודשים אחרי הלידה? ואז נניח להאריך חל"ד עד לתאריך של המבחן ובחודש חודשיים האחרונים גם לשלוח את התינוק למסגרת.

בקיצור, לחשוב הכי תכל'ס איך יהיו לך הסיכויים הכי גדולים לעבור את זה.

אני עברתי תואר עמוס עם הריונות ולידות, אבל תוך כדי התואר לא עבדתי בכלל. 

בתכלס..הילושש

אין לי אפשרות לא לעבוד. באמת. 

אין לי אפשרות כלכלית לקחת מנקה/עוזרת. 

האפשרות היחידה זה להוריד את הרגל מהגז בכל ענייני הבית אבל פשוט מרחמת על הילדים.. 

לדחות את הקורס.. אפשרות, אבל מה, יותר קל לעשות את זה עם 3 קטנים? עדיף 2 קטנים, לא?! 

אני הייתי סטודנטית + אמא + עובדתכבתחילה

היה נוראי, הרגשתי בהישרדות יום יומית. כל תקופה נשברתי ולמרות זאת המשכתי. היום אני כבר 3.5 שנים אחרי ועדיין סובלת מהשלכות של התקופה ההיא.

סליחה שלא מעודדת.

סיימתי תואר ראשון כשהבן שלי היה בן שנתיים וחצי. ילדתי בתחילת סמסטר ב' של שנה א'.

תמיד עבדתי במקביל, באיזור ה60% משרה. לפני שהוא נולד אפילו עבדתי יותר - הייתי עושה משמרות בשעות שלא למדתי. נגיד בימים שלמדתי בבוקר - עבדתי ערב עד הלילה. ביומיים שלא היו לימודים עבדתי משמרת בוקר, וכמובן שישי או מוצש.

אחרי הלידה עבדתי רק בוקר, 3-4 ימים בשבוע. בהמשך עברתי למשרת סטודנט במשרד ממשלתי שזה בדיוק 60% משרה(120 שעות בחודש), אבל היה לי תוספת מעונות ופרמיה למשרד שלנו שזה יצא עוד כמה מאות שקלים בחודש.

בגדול מה שהנחה אותי זה -

לתעדף מה עיקר מה תפל, מה דחוף עכשיו ומה יכול לחכות, במה אני משקיעה ובמה עושה את המינימום או לא עושה.

1. ציונים - מבחינתי שאפתי לעובר, לא היה לי צורך ביותר. בסוף סיימתי עם ממוצע מעל 80 ובחיים התעסוקתיים ידעתי שאף אחד לא מסתכל ויודע בכמה ציון ממוצע סיימתי את התואר לכן לא ראיתי עניין להתאמץ. מחריגה תחומים מסויימים שכן יש ערך בציון ממוצע בתואר - תבררי איך מקובל בתחום שלך.

מאמינה שאם הייתי רווקה ולא עובדת, או רק נשואה ולא עובדת הייתי יכולה להוציא מעל 95 מבחינת היכולות שלי..

2. עבודות הבית וטיפול בילד - להתחלק עם הבעל.

נשמע שבגלל שהוא לא בבית בצהרים ובערב הכל נופל עלייך עם הילדים. יש אפשרות שהוא יהיה יותר נוכח בצהרים ובערב? גם במחיר של עזיבה חלקית/מלאה של הכולל לתקופה זמנית..

בסוף זה גם חשוב שלילדים יהיה קשר עם אבא, וגם בשבילך לזוגיות..

3. להחזיק בראש שזה זמני, ולעשות ספירה לאחור מתי זה נגמר.

במיוחד אצלך שמדובר בכמה חודשים בודדים ולא בכמה שנים..

מבינה שאצלך זה במקביל להריון אז ספירה ביחד.

4. למקסם זמנים וסדר יום מאורגן - להחליט איך את מחלקת את הזמן בין הלימודים, לעבודה, לבית, לבעל ולילדים, ולתמרן בתוך זה.

בשעתיים של הלימודים - להיות רק בלימודים. פלאפון בצד, לא חושבת על הילדים ועל כלום.

בשעתיים של הילדים - נטו להיות איתם. לשחק, לטפל, וכל מה שצריך.

5. לפנק את עצמך מידי פעם. מגיע לך.

לצאת עם חברות/משפחה, לראות עולם שהוא מעבר ללופ של עבודה-לימודים-בית-ילדים.

זה מכניס קצת אנרגיות וכוחות.

בהצלחה

אני רוצה להוסיף משהו לסעיף 1כבתחילה

מציעה שיטה שאני השתמשתי בה -

תבדקי כמה שאלות יש לך במבחן, וכמה בערך מכל נושא.

תבדקי מה ציון עובר שאת צריכה בשביל לעבור את המבחן הזה, ואז תוכלי להתמקד בללמוד טוב טוב כמה נושאים עיקריים שיספיקו בשביל לעבור, במקום ללמוד את כל הנושאים אבל לא לעומק ולא בצורה שבאמת תהיי בטוחה שאת מצליחה ועוברת.

ככה לפחות אני עשיתי.. למדתי שלושת רבעי מהנושאים בדכ. 

כותבת קצת...פצלשהריוןאחרונה

קודם כל לנשום... לנשום לנשום!

זה מלחיץ זה מציף וככה אץ לא מצליחה בכלל לחשוב על כלום. 

תנשמי תרגעי ומחר תחשבי מה לעשות זה יהיה יותר יעיל. 

ב. תתייעצי עם כאלה שעשו את זה ספציפית כמה באמת איך למדו? כמה זה דורש וכמה זה קשה? ואם מספיק לך לעבור, גם מה צריך רק כדי לעבור ולא לקבל 100.

ג. האם זה עושה לך טוב? למה את באמת רוצה את זה? זה שאלות חשובות. כי הם המניע. כשיש מה אפשר כל איך...

ד. בגדול זה להוריד עומס שאפשר במקומות אחרים. הרבה להתפלל על זה, ולא לשאוף לעשות את מה שאת יכולה בלי האמהות כי היא מאד שואבת ואי אפשר להיות 100 אחוז בהכול. תחשבי שש80 אחוז פה ו80 אחוז פה זה כבר 160  אחוז...

ה. ניהול זמן. לחשוב מראש מתי את לומדת מה ולהשתדל לעמוד בזמנים שהספקת. לעזוב טלפון בזמן כזה הופך את הלמידה להרבה יותר יעילה. אם אפשר להביא אלייך חברה יכול גם לעזור. לתכנן לא רק את הלמידה אלא בכללי יותר את הלוז. כי זה משפיע אחד על השני. כמה שאפשר להכין אוכל במרוכז להרבה זמן, או לתכנן אוכל שבוע מראש. להביא יותר ביביסיטר לילדים. ולראות מה נותן לך כח.

ו. כשאין כח ללמוד- רק להתחיל נגיד 10 דק עם טיימר. אחרי זה תראי שהלימוד כבר יזרום וימשיך מעצמו... 

זה מה שעולה לי בשלוף.

הרבה בהצלחה!!

איפוס סוף יוםאיכה

עושות או לא עושות?

ממש קשה לי עם בלאגן.

זה לא שהבית מסודר יותר מידי. אבל המרחב הכללי כן..

ואני כל הזמן עסוקה - עבודה, ניקיון בסיסי, כביסות, בישולים, זמן עם הילדה וכו'

מרגישה בלי אוויר ולא רוצה לוותר על האיפוס כי מסדר לי את הראש ומעצבן אותי ממש שיש בלאגן.

האמת במעירותי היה לי כוחותממתקית

לא היה יום שהלכתי לישון והבית לא היה 100, 100!!! אבל היו לי מעט ילדים, פחות עבודה והייתי צעירה ורעננה...חחח
היום אין לי כוח, זה הגיל, יותר ילדים, עבודה גדולה יותר ב"ה.

כיתה ב שלא יודע לקרוא?אנונימית בהו"ל

העברנו אותו ביה"ס אחרי שלא נמצא לו מענה בבית הספר הישן. קיבלו אותו והכילו אותו הוא היה הילד הטוב שם. זה שלומד מהמופרעים שבכיתה.

הוא עבר לפני שבוע לביה"ס חדש. היתה לנו פגישה עם המנהל והמנהל אומר שהוא ברמה של אמצע כיתה א. לא יודע לקרוא לא מזהה חלק מהאותיות.

(למרות שכשאני יושבת איתו הוא מזהה אותן אבל לפעמים קשה לו בשליפה הוא מתבלבל ואז מתקן)

הוא אמר שהוא קצת היפר. ושהוא לא יודע מה לעשות איתו איך מתקדמים כי הוא לא מתאים לכיתה

יושבת איתו כל יום. עכשיו התחלתי שיטה חדשה בליווי של מורה מתקנת.

סיימנו קמץ פתח ושווא פעם ראשונה שזה עובד והוא יודע ברמה טובה. פעם אפילו שווא הוא היה מתבלבל וממציא חיריק צרה...מה שבא

התחלתי אתמול חיריק.

אבל מה בנתיים??? הילד צובר פערים וזה הולך וגדל.

לא נשמע שהמנהל רוצה אותו.

אני מיואשת. אבודה. בא לי להעלם. 

אלופה שאת יושבת ועובדת איתו!חזקה בעורף

הוא הולך למורה מתקנת? או שהיא נותנת לך כלים לעבוד בבית?

הייתם באיבחון כלשהו? קלינאית תקשורת? קשב? איבחון דידקטי?

מומלץ להתחיל לבדוק בכיוון. בד"כ הכתובת זה יועץ בית הספר.

שווה לגשת לוועדה לקבל סל או שילוב בבית הספר.

זה קשה, מאתגר ולפעמים גם מאייש😔 אבל יש דרכים להתמודד עם זה, וכל הכבוד לך שאת על זה!!

הוא מפריע בכיתה?כורסא ירוקה

הרבה ילדים חולמים. להרבה יש פערים. הרבה ילדים מתקשים. עד כאן זה לא סוף העולם.

אם הוא מפריע בכיתה בגלל שקשה לו - זה משהו אחד.

אם הוא לא מפריע, הכל בסדר, הפערים היו שם גם לפני, פשוט עכשיו אתם מודעים להם ובדרך לגשר עליהם. זה יקח זמן והוא יהיה בקצב של כולם.

השאלה אם מבחינה התנהגותית וחברתית המקום הזה מתאים לו וכמה הצוות אכפתי.

בעיניי אלה הדברים שצריכים להיות המכריעים בנוגע למקום החדש.

אם היה לו טוב במקום הקודם וקיבלו אותו למה העברתם בעצם?

יש היום הרבה אנשי חינוך שאין להם כח להתעסק ומנסים להלחיץ הורים ולגרום להם לעזוב רק כדי שיהיה להם שקט תעשייתי. אל תבהלי וגם ההגדרה של קצת היפר יכולה להיות כאן כדי ליצור סיבות יש מאין למה הוא לא מתאים להם. היה הרבה יותר מדאיג אותי היחס של המנהל מאשר הפער הלימודי..

לא יודעת אם רלוונטי לבדוק עוד מקומות, אבל אם כן אז כדאי לעשות את זה עכשיו, ולא אחרי שכבר יתחיל להתאקלם

עונה לשתיכןאנונימית בהו"ל

עשינו לו פסיכודידקטי (ומוקסו) הוא יצא גבולי בקשב וריכוז. אבל ברמה הלימודית הוא ממש נמוך. כנראה יש לו איזשהו לקות למידה אבל המאבחנת לא הסבירה לי , ככה אני מרגישה. עובדת איתו מלא והוא עדיין מתבלבל או שוכח . ילדים גדולים שלמדתי איתם בבית קלטו הרבה יותר ממהר ממנו. רואה שזה לא משהו הגיוני.

המורה בכיתה א אמר שהוא לא רואה שהוא צריך עזרה של כדורים.

הוא ילד טוב שלא היה רגע בשיעורים. מקשיב למורה בכיתה א וב' כל הזמן המורה היה אומר שהוא ילד מושלם ומחמיא עליו ראיתי שהוא אהב אותו מאוד.

הסיבה שהעברנו כי לא ראיתי שמקדמים אותו שם מבחינה לימודית בכלל והבנתי שבביהס החדש שעבר אליו כן יש סל של שעות שיכולים לעזור לו.

יכול להיות שעכשיו בכיתה הוא הפריע כי לא מבין את החומר? לא יודעת עדיין .

לא אכפת לי לנסות לתת לו ריטלין ודומיו אבל צריך הפניה לזה ועוד פרוצדורה.  יש דרך להשיג מרשם בקלות כדי לראות אם זה יעזור לו? 

נראה ליתקומה

חשוב שתהיה לכם דמות מקצועית שתוכלו להתייעץ איתה, וממה שאת כותבת, למרות שניסיתם, עוד לא מצאתם דמות כזו וזה באמת ממש מתסכל😕

הסיבה שבגללה חשוב מישהו מקצועי, זה כדי שתוכלו לקבל הכוונה נכונה מה נכון ובאיזה סדר, ולא לנסות "לירות" לכל הכיוונים.

בקשיי למידה, יש משמעות גם לחוויה של הילד, לתחושת הביטחון שלו (שכנראה מתערערת) ולדרך שבה מקבלים את הקושי שלו ומבינים אותו ואת ההתנהגויות שלו.

לכן הייתי מתמקדת בזה,

אם עשיתם אבחון ואת מרגישה שלא קיבלת הסבר מספק, הייתי פונה שוב למאבחנת. רושמת על דף שאלות כדי לא לשכוח, ואפילו לכתוב לעצמך את התשובות שהיא נתנה.

בדרך כלל מי שאחראי על זה בבית הספר זה היועצ/ת. יש לכם קשר איתו/ה? זה חשוב.

גם עבורכם, חשוב להבין שיש דבר כזה קושי לימודי שמקשה ממש על הקריאה. את כותבת על ההשוואה לילדים אחרים. וזה בדיוק הקושי, שגם אחרי הרבה חזרות הוא לא בהכרח יודע. בניגוד לילדים בלי קושי, שאחרי כמה חזרות, מצליחים. הוא כנראה צריך משהו אחר (כמו שאתם כבר מנסים).

ועכשיו לפן הרגשי, תחשבי על התסכול שלך, ואז תחשבי איך הוא מרגיש. אני לא יודעת לכוון מבחינה מקצועית מה השלב הבא הנכון, אבל כאמא, הייתי מנסה לחשוב על דרכים נוספות לחזק אותו (כמו פיתוח תחביבים, להתעסק בדברים שהם לא רק לימודים וכו')

הוא בחוג כדורגלאנונימית בהו"ל

ובערך פעם בחודש גולש בים עם מדריך

כרגע נראה שמצאנו שיטה עם מורה מתקנת בשם יעל חדד . נשמע שהיא ממש מקצועית

כן התסכול גם שלו גדול אני רואה את זה

יכול להיות שיש להם סל שעותכורסא ירוקה
והם לא מעוניינים לתת לו...

הייתי מנסה להבין כמה הם באמת רוצים לעזור לו, ואז אולי אפילו מחזירה למקום הקודם ודואגת לקדם לימודית בעצמי. בעיניי ביטחון עצמי ותחושה שאתה אהוב במסגרת שווה הרבה יותר מקידום לימודי

האמת מסכימה עם הסיום..אוהבת את השבת
אבל זה צעד רציני לעבור מסגרת שוב.. אז ממש ממש ממליצה ללכת לגורם מקצועי בתשלום פרטי שיכוון אתכם ותוכלו להתייעץ איתו.

אני יכולה להמליץ לא מניסיון אלא מדברים שלה שאני קוראת על אורה פולק. נשמעת גם רצינית בתחום וגם עם לב גדול...

תודה אבדוקאנונימית בהו"ל
כדי לקבל סל שעותאין לי הסבר

צריך לעבור וועדת שילוב, וגם אז זה תקף רק לשנה הבאה.

אם הם הגיעו לביה''ס השנה, ולא עברו שום וועדה, הוא באמת לא יקבל שעות כי הוא לא זכאי לכך.

כדאי לבקש מהמאבחנת הסבר יותר מעמיקחילזון 123
אם זה איבחון מלא אמור להיות לכם מפגש סיכום בלי הילד עם המלצות
אם התחלתם תהליך של הוראה מתקנת וזה עובדיעל מהדרום

לק"י

אז תנו לזה צ'אנס.

ואולי כדאי לדבר עם היועצת ולשמוע מה היא מציעה, איך לקדם אותו. מניחה שהיא תדע לראות בסיכום של האבחון אם יש שם אבחנה/ המלצות.

בהצלחה!!

וואי תקשיבי אני רוצה למחוא לך כפיים👏👏👏אוהבת את השבת

אני קוראת את השרשור ופשוט מודהמת שכמה שאת אמא אלופה ולביאה!!

באמת וואו!!!

מתואמת

אני חושבת שהצעד הראשון שלך הוא עבודה עם עצמך:

הילדים שלנו הם יוצאי חלצינו, אבל הם לא המראה שלנו.

אם יש לילד שלנו בעיה - זה לא אומר שום דבר עלינו. ה' נתן לו את הבעיה, והתפקיד שלנו הוא רק לעזור לא ככל יכולתנו - וזהו. מה שיצליח - תודה לה', מה שלא - גם כן תודה לה'. ואנחנו לא אשמים אם לא יצליח.

הצעד השני לדעתי הוא לערוך לו אבחון. בקשו מבית הספר המלצות למאבחנים לקשב וריכוז ולקשיי קריאה או שתחפשו בקבוצות באזורכם.

אחרי שהוא יאובחן ותדעו על מה יושב הקושי - תדעו באיזה כיוון לעזור לו.

הצעד השלישי הוא לשתף את בית הספר ולבקש מהם שיתוף פעולה. לא יכול להיות שהם יאמרו שאין לו מקום אצלם... בית ספר נורמלי אמור להכיל גם ילדים שיש להם קצת קשיים (הרי לא מדובר פה בחינוך מיוחד - אף שגם ילדי חינוך מיוחד יכולים להשתלב לפעמים בבית ספר רגיל).

אם הם ממש לא משתפים פעולה, אז כנראה שיהיה צורך לשקול מעבר שוב לבית ספר אחר...

ובכל השלבים והצעדים האלה תמשיכי לחזק את עצמך/עצמכם - אתם הורים מצוינים ומשקיעים, לילד שלנו יש קושי שלא תלוי בנו (וגם לא בו), אנחנו נעשה כמיטב יכולתנו - והשאר בידי הקב"ה...

הרבה כוחות והצלחה!❤️

איזה פערים אפשר לצבור בעיברית?חילזון 123

ברגע שהוא ירכוש את הקריאה יוכל להצטרף למה שעושים בכיתה. אין לך מה לדאוג בקטע הזה לדעתי.

הבן שלי הצליח לקרוא ממש ספר רק בכיתה ג' לדעתי. והיום הוא תולעת ספרים, קורא כל היום.

זה לא כמו בחשבון שאם הוא מפסיד חיבור/חיסור ואז נוחת באמצע כפל זה בעייתי...

ומה זה המנהל לא רוצה אותו? לא הבנתי זה כיתה ב' לא אוניברסיטה שיש תנאי קבלה.

תגידי למנהל שהוא זכה שקיבל ילד טוב עם מידות טובות. והתפקיד שלו זה לחזק לא להוריד.

אגב ממליצה לך לבדוק על שיטת חמוטל שהינו

קראתי את כל השרשוראין לי הסבר

הילד ברמה של אמצע א',

קשה לו בשיעורים,

עבר אבחון פסיכו-דידקטי ואבחון קשב.

קשה לו בשיעורים בוודאי- כי הוא לא ברמה. ממליצה לשוחח עם המורה, ולקנות לו חוברת מותאמת לרמה שלו. ככה הוא יתקדם גם בשיעור, ויהיה עסוק ולא יפריע.

הגיוני מאוד שכרגע הוא משועמם, כי הוא פשוט לא מבין.

מרגע שמסייעים קמץ-פתח, שאר הקריאה יכולה לרוץ. זה דורש תרגול, תרגול, ותרגול. לתרגל קריאה כל יום.

בנוגע לאבחונים- קשב גבולי אז הגיוני בשלב זה לא יזדקק לטיפול תרופתי.

פסיכודידקטי- מה ההמלצות של האבחון?

צריך להיות כתוב לך בסוף...

ממליצה לך ליצור קשר עם יועצת בית הספר, ולברר מולה על תהליך של וועדת שילוב כדי שיוכל לקבל עזרה בשנה הבאה.

עד אז, כמו שכבר כתבתי, זה לתרגל קריאה.

אם יש אפשרות לקחת מורה להוראה מתקנת- מומלץ.

ואוסיף עוד משהואין לי הסבר

הרבה פעמים מנהלים מנותקים מהשטח. הם לא נמצאים פיזית בכיתה. מומלץ יותר לשוחח עם המורה שלו, שרואה אותו יום-יום.

בנוסף, כמו שכבר כתבתי, יועצת ביה''ס מבינה יותר המנהל בכל תהליך השילוב והזכאות.

שאלה שכדאי להתייחס אליה-

איל הוא בחשבון? גם בפער לימודי?

אם כן, אז הבעיה מקיפה יותר מהקניית קריאה...

אצלנוooאחרונה

היו קשיי קריאה גם בגיל יותר גדול

ולא ידענו לטפל בצורה מיטבית

(גם אני הייתי מתוסכלת מאד מזה)

עד שקבלנו המלצה מעולה

לתת עזרה במקביל לכל התחומים שהוא צריך

הוא קבל

הוראה מתקנת (מקצועית) לקריאה במשך כמה שנים

מורה פרטי למקצוע שהוא מתקשה בו (גם חזרה על הנלמד וגם הכנה לשיעור שעתיד להלמד)

גם היום כשהקשיים נגמרו

הוא עדיין מקבל שיעורים פרטיים לחיזוק

בת 8 שרוצה תחפושת יצירתית, לדבריה... אשמח לעזרת חבאוהבת את השבת

מאיך שאני מכירה אותי זה יידחה לרגע האחרון ואין לי חשק...

גם כי היא תתלבט ממש כי מצד אחד רוצה יצירתי מצד איד רוצה להיראות כמו כולם מבחינת רמת תחפושת..  שלא ייראה עלוב..

אבללל אני לא יצרתית בכלל, לא בראש ואני בידיים,

ובנוסף אני עם קטן ובלי ראש וזמן להתעסקויות..

יכולות לעזור לי לחשוב מה לעשות?

יצירתית מבחינת עיצוב או מבחינת משחק מילים וכד'?חילזון 123

אם הראשון אז-

אפשר מלכת הממתקים או הפרחים- שמלה נפוחה כמו של כולם ולחבר ממתקים/פרחים שתכינו מחומרי יצירה בבית.

אפשר מלכת קשת בענן.

ילדה בגשם. עם מטריה שקופה שמשתלשלות ממנה טיפות.

סליחה היא אמרה מקורית התבלבלתי..אוהבת את השבת
הראש שלי נאבד איכנשהוא. 
טוב אז גם במקורית תנסי להגדיר מה בדיוק צריך,חילזון 123

משחק מילים או משהו מקורי שהוא פשוט לא ''מלכה כמו כולן...''?

אולי חיה כלשהי? נגיד ינשוף, עכבר, טווס

מקצוע? אחות, מגדת עתידות, מדריכת טיולים, מלצרית על סקטים (או בלי)

דמות מסרט? נגיד עוגיפלצת

אולי משהו כמו ''החיים שלנו תותים''

''החיים קשים''

וכד'

החיים קשים זה יפה!אמאשוני

מניחה שזו תחפושת עם הרבה קשיות שתיה?

יש קטע בתחפושת מקורית לחלק משהו שקשור לתחפושת אז אפשר לחלק בכיתה טרופיות עם קש..

כן זה הכוונהחילזון 123אחרונה
תכנסי לאליאקספרס ותחפשי תחפושות לבנותקופצת רגע
תראי אם משהו תופס לך את העין.

הבת שלי נניח חשבה להתחפש למכונת מסטיקים ולחלק מסטיקים עגולים. אז אמנם תחפושת כזו אין באליאקספרס אבל יש שם שמלות חמודות ממש בנושא ממתקים, בטח יש עוד, אמנם לרובן צריך בגד גוף מתחת אבל אולי יתאים לכן. 

אם את כן רוצה תחפושת של מכונת מסטיקיםטארקו

יש באמאזון ובאתר הלוויין קאסטום

משניהם הזמנו תחפושות מעולות לגמח תחפושות שלנו

אני בכיתה ד' התחפשתי לרואה את הנולדחמדמדה

הייתי לבושה כזה כבד, ואיפור כבד קצת בעיניים, ועם תינוק

ואז זה רואה את הנולד

אבל

אציין שאף אחת מהכיתה לא עלתה על זה או הבינה מה זה מגדת עתידות (אני נהנתי מאוד ביום פורים כי המבוגרים שבמשפחה כן הבינו, אבל בכיתה זה היה קצת מעפן)

רופאת שינייםאוזן הפיל

לוכדת חרקים

עורכת דין

כובסת של פעם

כל מיני מקצועות לא שגרתיים

אחרי חיסון רוטה, התינוק מתאמץ לעשות בטיטול. תקין?פלפלונת

חוששת מהתפשלות מעיים.

בנוסף, הצבע ירוק כחול.

מצטערת שנתתי לו בגיל 6 שבועות. עצוב לי לראות שסובל ממאמץ. וחוששת שזה גיל מוקדם מדי.

תתייעצי עם רופא ילדים/מוקד של הקופהאמהלה
בגדול יש תופעות לוואי של בלאגן בבטן אחרי החיסוןמוריה
הייתי מתייעצת עם רופא.
אין לי מושג לגבי המאמץ. את הצבע הייתי מצלמת ובהקדםיראת גאולה

מתייעצת בדחיפות.

צבע ירוק זה תקין לתינוק יונק, אבל מראה שהוא לא מקבל מספיק חלב אחורי - שומני.

צבע כחול נשמע לי מלחיץ.

הוא בוכה הרבהשמעונהאחרונה
באינטרנט כתוב שבהתפשלות מעיים ,הצואה מעט אדמדמה... אז זה לא נראה הסיפור...אבל כן כדאי להתייעץ עם רופא 
באיזה שלב מתחילים תסמינים?אנונימית בהו"ל

בעוד שבועיים וחצי יש לי השתלמות עם כמה ימי לינה. בזמן הזה אני אמורה להיות או בסוף הווסת, או בהיריון (אמן🙏🏻)

מה הסיכוי שאם זה הריון, יהיו לי תסמינים בולטים?

ממש חשוב לי שהנשים שאשן איתן בסמינריון לא ידעו על הריון בשלב כזה מוקדם, ברמה שאני מתלבטת אם לישון במקום אחר ולהגיע רק לפעילות.

בדכ התסמינים מתחילים סביב שבוע 6השקט הזה
לא הייתי חוששת..

וגם- חמה הן כבר יכולות לשים לב? נניח תקיאי.. תמיד אפשר לתלות את זה בוירוס/ קלקול קיבה

דווקא הקאה נראה לי הכי חשודאנונימית בהו"ל
בשונה מכאב בטן או סתם חולשה.
לרוב לא מתחיל עדיין בשלב הזההשם שלי
וגם אם יש, זה לאו דווקא משהו שאחרים יראו.

הנשים שיהיו איתך מכירות אותך, יוכלו לשים לב לשינוי, או שהן לא מכירות אותך ביום יום?

זהו, אחת מהן זאת אחותיאנונימית בהו"ל

ויש לה חושים לדברים האלה...

איזה סימנים יכול להיותבתאל1

אצלי הכי הרבה זה בחילות מריחות כלשהן אבל לא עד כדי כך מוקדם.

לי מתחיל רק בשבוע 8 וזה הכי הכי מוקדם שהיה ליירושלמית במקור
אצליAvigailh1

היו תסמינים שבוע לפניי

צרבות, הרגשה של מלאות בחזה, בחילות, כאילו הרגשה של התחלת חולי

אבל אני מאוד רגישה אז כל אחת מרגישה בזמן אחר

בהצלחה ואמן וכן

שבוע לפני שהייתי אמורה לקבלAvigailh1אחרונה
לפעמים אני חושבת לי, הרופאים לא חושבים?…אנונימית בהו"ל

אני כשנה אחרי לידה, ומאז הלידה המחזורים עושים מה שהם רוצים

גם לפני לא היה הכי סדיר אבל מאז ממש יכול להיות שבעים יום והיה גם מאה יום

הלכתי לרופאת פוריות והיא ממש רצתה תהליך ארוך של מעקבים והורמונים וזריקות ובדיקות דם ובגלל שהתינוקת קטנה סך הכל ולא רציתי להרוג את עצמי סביב זה (אני רוצה הריון אבל סך הכל הלכתי בשביל שהגוף יעבוד תקין עם הווסתות ולא ממש בשביל הריון הרגע) אז ויתרתי על זה עכשיו.

במקביל שמתי לב שבמחזורים האחרונים יצאו לי אפטות בפה ממש כואבות גדולות ורק סביב במחזור

בדקתי בצאט עניין אותי אם קשור- וואלה קשר הדוק

בקיצור קצת דיברתי איתו, קצת עם גוגל קצת לחפור

מסתבר שויטמין די, חומצה פולית, ופריטין קשורים בקשר הדוק לאיכות וכמות הביוצים ולסדירות הוסתות (ואפטות יכולות להיות קשורות לזה גם), ואצלי הם אומנם לא מאוד נמוכים אבל רחוקים ממש מהטווח שהאינטרנט והצ'אט אומרים שאופטימלי לביוצים, וכדאי לי מאוד לקחת תוספים

עכשיו עזבו רגע אם כדאי להתייעץ עם הצ'אט ולקחת תוספים לפיו וצריל רופאה ומעקב בדיקות דם ולא להעמיס, כל זה ברור

אבל אני שואלת על הרופאה ההיא- לשלוח אולי להזריק ואת בעלי לבדיקות זרע, כשיש לי ילדים בבית מהריונות טבעיים לחלוטין, לפני בדיקות דם פשוטות??

מה שלומינו? מה נשמע?

הצחיק אותי

באמת מוזר ששלחה אותך לתהליך ארוך לפני בדיקות דםדיאן ד.

לעניות דעתי, רופאים כבודם במקומם מונח.

אני חושבת שכדאי לבדוק וללמוד כמה שיותר לפני שמגיעים לרופאים

לא כדי לזלזל בהם ולא להקטין מהידע שלהם 

אבל כדי לדעת לשאול את השאלות הנכונות ולהעלות עוד נקודות למחשבה.

וגם הרפואה היום לצערי לא כל כך הוליסטית

אם יש בעיה במשהו מתמקדים רק בו ולא כל כך מסתכלים על ההקשר הרחב ועל תופעות נוספות שאולי קשורות.

סיפרת לה על האפטות בפה?סטודנטיתאמא

גם אם לא ככל הנראה היא לא היתה מתחילה בivf לפני שהייתה עושה בדיקות דם לבדוק מאגרים ופרופיל הורמונלי.

יותר מזה, קופת חולים וביטוח לא היו מאפשרים להתחיל תהליך יקר של ספירת זרע והזרקות לפני בדיקת דם.

לא חשבתי שהאפטות קשורות רק עכשיו בדקתי את זהאנונימית בהו"ל
אבל למה הנטייה זה לדחוף לי ישר הורמונים ולא לעשות לי בדיקות דם כלליות (ולא רק פרופיל הורמונלי) כדי שנייה לראות אם הגוף חזר לעצמו אחרי הלידה?
זה באמת לא תקין. בלאומית הרופא פוריות שלח אותיאמהלה

למלללללא בדיקות לפני התחלת הטיפולים. 

ועוד לפני שפניתי לרופא פוריות, ראשית הרופא נשים שלח אותי לבדיקות דם מקיפות וטען בתוקף שגוף בריא עם מלאי ברזל וויטמין D צריך לאזן את עצמו... אמנם לא עבד אצלי

אבל בהחלט יש רופאים שכך עובדים- וכך צריך לעבוד.

היא נתנה לך הפניות כברסטודנטיתאמא
או רק דיברה על זה? שואלת באמת כי נשמע לי מוזר מאוד אפילו אם אני מנטרלת את הפן הרפואי, תקציבית, שיאשרו דבר כזה...
נתנה הפניות לא לivf כמובןאנונימית בהו"ל
אבל נתנה להורמונים וזריקות ומעקבי דם ואוס
ואוו הלם!מולהבולה
אולי יש גישה שאם מגיעים לרופא פוריותלב אוהב
הפרוטוקל זה הטיפול המקובל הורמונים זריקות וכו'

זה מה שמבאס אותי ברפואה את הידע יש וזה ידע מטורף אבל בפועל לא תמיד משתמשים בו אלא יצרו איזה פרוטוקול אחיד וזהה יחסית לכל מטופל אולי כדי לחסוך בזמן... בפועל תמיד אני אעדיף רפואה שרואה אותי כאינדיבידואל, רפואה שחושבת יצירתית ומחוץ לקופסה ובעיקר מדוייקת לנתונים של הגוף שלי... 

קודם כל הרפואהסטודנטיתאמא

מתקדמת לעידן של רפואה מותאמת אישית.

דבר שני באמת להרבה מאוד דברים ואנשים הפרוטוקול האחיד מתאים, להרבה לא.

אבל זה לא שלא משתמשים בידע העצום.

וגם כן, בשביל רפואה שתהיה נגישה לציבור הרחב לפעמים צריך לעשות ויתורים מסויימים

זהו שזה בדיוק מה שאני לא מבינהאנונימית בהו"ל

כי אנרתי לה מפורשות

אני רוצה לטפל בגוף שהווסתות יגיעו נורמאלי

אני אשמח מאוד להריון, אבל לא לשם כך התכנסנו

זה מוזרפצלושון
אותי שלחו למלא בדיקות לפני שנתנו זריקה אחת
זה מאוד תלוי רופאפרח חדש

נתקלתי כבר ברופאים שלא יודעים מה הם אומרים

ממציאים תאוריות

מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

ודוחפים הורמונים בלי לחשוב פעמיים

לעומת זאת גם נתקלתי ברופאים קשובים, מבררים הכל לעומק לפני שמתחילים טיפול

ולא מזלזלים בתחושות ורגשות של המטופל

נזכרתי בך באמת כשזה קרהאנונימית בהו"לאחרונה

בסיפור שלך עם הדלקת, שבאמת בסוף את עלית על זה…

מעניין אותי ממש לראות אם באמת הויטמינים ישפיעו אצלי

זה עניין רק של לחכות ולראות

אוף-מנקה ממש גרועהאובדת חצות

היא ואחיה (שני מנקים מסרי לנקה) מגיעים אלינו לשעתיים שזה כאילו ארבע שעות-המון זמן ובקושי מספיקים משהו.

היא עובדת כאילו היא עושה טובה, זזה לאט ואז בקושי מספיקה דברים. את ארונות המטבח היא עושה עם ספריי מלמעלה ונייר סופג -שזה מבריק אבל לא מנקה באמת. 

למרות שאני מבקשת ממנה סקוץ עם סבון-רטוב ויבש.

היא מנקה "מלמעלה" ובמקום להספיק עוד דברים מעבר ללהבריק את הבית כמו לשים מצעים, לקפל כביסה, להעמיד מכונה, הם מספיקים בקושי. אם עושים כמה דברים לא עושים את השאר. במקום להשתמש במגבת או גופייה היא מבזבזת את כל הנייר סופג גליל מלא. 

בעלי נמצא בבית כשהם מגיעים ואני בעבודה והוא בחיים לא יגיד משהו, זה לא מעניין אותו-הוא מרוכז בעבודה.

אני נותנת לה הוראות\בקשות אבל היום כשאני כאן ומסתכלת סוף סוף היא עובדת לאט להכעיס.

ואני ממש עדינה אבל סליחה, זה לא ניקיון! ולא הספק. 

הבעיה שאלו שמבריקות את הבתים, לא חוקיות ואני רוצה לעשות ביטוח לאומי. 

הייתי מוותרת על שירותיהן אבל שאר המנקות לא חורקיות או רוצות יותר מ-80 ש"ח. מעצבן אותי שזו עבודה בעיניים ולא נקיון אבל אין לי ברירה עובדת קשה ולא מגיעה לניקיון.

אבל אם היא לא מנקהשירה_11

אז את רק מפסידה ממנה

80 זה יקר אבל אם הן מנקות טוב יותר שווה לך, אולי גם יעשו לך באותו הזמן עבודה של שניהם וישתלם לך יותר.

ומזה לא חוקיות? אולי זה לא הכנסה עיקרית? וגם אם כן ממש לא הייתי נכנסת לזה, שתקבל את הכסף ושלום.

בעיניי כמובן

רשימה מסודרת באנגלית של דברים ספציפיים כל פעםמרגול
ואם הם לא מנקים טוב, אולי עדיף מנקה יקרה יותר ל3 שעות מאשר לשלם על 4 שעות ולקבל פחות הספק

חייבת לענותמולהבולה

שכן אלה שלוקחות יותר ולא חוקיות ממש לא זריזות ולא משהו

הלוואי שאמצא מישהו כזו שתקבל 80 ותבריק

כולן שקרניות

כשהייתי סטודנטיתפילה

עבדתי בזה. אז אני אומרת לנקות דירה סטנדרטית לוקח שלוש - ארבע שעות.

שנית , זה עבודה פיזית , מתעייפים אחרי זמן מסוים.

שלישית , אם זה לא איזו חברת ניקיון מקצועית , אז למנקה אין שום ידע על ניקיון מעבר לידע בסיסי.

רביעית , אני במקומם לא הייתי מעמידה מכונה . זה אומר למיין את הבגדים , לבדוק כיסים , לשים על תוכנה נכונה..

לכי תדעי מה שכחתם בכיסים ואולי מכונה על גבול סתימה

ומה עושים אז?

הייתי מחליפהממתקיתאחרונה

אולי יעניין אותך