https://www.inn.co.il/News/News.aspx/400486
מצחיק שאיזה זמר מתבכיין שהוא כנראה יעדיף לעשות מנגל עם המשפחה מאשר לשיר בשביל 70,000 שקל.
ממש מסכן, רחמנות!!
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/400486
מצחיק שאיזה זמר מתבכיין שהוא כנראה יעדיף לעשות מנגל עם המשפחה מאשר לשיר בשביל 70,000 שקל.
ממש מסכן, רחמנות!!
יש הרבה סיבות לטמטום הזה של שפיכת כסף על אמנים מתקציבי העיריה (כסף של "אף אחד"), אבל החוקים והנהלים של הממשלה זה לא הדבר הנכון פה.
כנראה שהתושבים של אותן עיריות שמשלמות כאלה סכומים (אגב, רק על זמרים מזרחיים!) חושבים שזה עסקה משתלמת, אחרת היו בוחרים את ראש העיר.
בנוסף - 70K לא הולך לזמר עצמו. אולי רבע מזה.
לפחות חצי הולך על הוצאות שונות (מנהל, נגנים, ציוד מסביב, נסיעות)
עוד 15% בערך מע"מ
עוד 15% מס הכנסה נניח
השאר נשאר לאמן. זה סכום יפה אבל כנראה שהוא חושב שעדיף להישאר בבית.
על פני רמה גבוהה. תמיד.
זה באמת בעיה שהם מבזבזים הרבה כסף, אבל אני לא חושב שצריך לאסור עליהם לעשות את זה. זה עוד מקרה פרטי של פיקוח מחירים שאני לא מאמין בו באופן כללי.
יש בעיה כללית עם ניהול תקציבי העיריות על הרבה זוטות אחרות שלא לדבר על משרד התרבות.
ראש עיריה לא קובע את ההכנסות, לא קובע את ההוצאות. הוא יכול רק לבזבז קצת יותר כסף על עומר אדם או קצת פחות כסף על אהרון רזאל.
הוא רוצה להתפרסם עם משהו, אז הוא הולך על זה.
סתם ככה אשמח לשמוע יותר למה הזמר מקבל רק רבע וכו' מה שכתבת.. זה מעניין.
אבל בכל זאת, אז שיעשו מנגל כל הזמרים... ברוך ה' שהמציאו רמקולים!
עם המשפחה, אני מתפעל. לא יודע.

העיריה משקפת את התושבים שלה.
הלכתי פעם למשחק כדורגל, חוץ מזה שכולם שמחו לצעוק ביחד, לא ראיתי שום תועלת...
גם הסתירו לי אז הייתי צריך לעמוד כל המשחק,
וגם כשהיה גול לא ראיתי בדיוק מה קרה ואין שידור חוזר. על הפנים!!
כדורגל עצמו (מי שרואה כדורגל איכותי) זה הנאה ממהלכים מטורפים, דיוק, שערים יפים ועוד..
זה ממש הנאה!
באותה מידה אני אוהב לצפות בליגה של משחק מחשב מאד יפה, ולא אכפת לי מי ינצח..
אבל כן, יש נטיה והרבה לוקחים את זה למקום של שייכות לקבוצה כלשהי.
בא לי בירה
בא לי בירהבס"ד
את יודעת מה היתרון אצלי? הזמרים שאני אוהבת מראש מזייפים אז אין אכזבה
אני חולת הופעות הולכת כל הזמן זה מדהים לשיר יחד עם הזמר ויש אנרגיות מדהימות והבס ברמקולים מרעיד את הלב
הזוי לי שהחוויה מרגישה לך כזאת מזיעה ומבאסת

הרבה אנשים היו מסתפקים ברמקולים ומעמד שעולה פחות כסף.
וב. אם לא היו משלמים כל כך הרבה, הם לא היו דורשים כל כך הרבה..
זה לא שבאמת הסכום הזה נדרש כדי לכסות את העלויות.
אבל מי שרוצה אותו שיזמין מכספו הפרטי... בכבוד!
אני לא חושב שההופעות יתבטלו
לדעתי גם הזמרים הגדולים יסכימו להופיע
כדי לצאת טוב מבחינה ציבורית
הזמרים מנצלים את העובדה שמדובר על ערב מסויים שכולם רוצים אותם.
בכל ערב אחר הם לא היו מבקשים סכומים כאלה על הופעה של חצי שעה.
חוץ מזה שברגע שהזמרים המובילים מבקשים 300,000 גם שאר הזמרים מעלים מחירים.
אז אפשר להסתכל גם על מה שמשרד הפנים עושה במושגים של שוק.
הצרכנים מתאגדים ביחד, [ע"י השר הממונה, שהוא נבחר ציבור שמייצג את כלל הציבור מהמועצות השונות], וכך הם ישיגו מחיר זול יותר.
והם יכולים להתאגד יחד, כדי לא לתת למוכרים להרוויח מהתחרות ביניהם.
[ויש דברים כאלה, למשל ברכישת דירות ע"י קהילות מגובשות]
בעיקרון, היה הגיוני שכל ראשי הרשויות יתכנסו, ויתאמו מחירים, כדי לחזק את כוחם מול הזמרים, במקום לתת לזמרים להרוויח מהתחרות ביניהם.
בפועל, זה לא כ"כ מעשי.
אבל אפשר לראות את שר הפנים כמייצג את כל המתחרים,כי כל אחד מייצג את הציבור המקומי, והוא מייצג את כל הציבור במדינה.
נניח שקהילה מגובשת [למשל - חסידות], רוצה לקנות דירות באיזור מסויים, ועיקר הביקוש לקניית דירות שם הוא של אותה קהילה.
לכל דירה יהיה רק קונה אחד, ולכל דירה יש מאפיינים משלה. [מיקום, מבנה, קומה].
אם הם לא יתאגדו, לקונים העשירים יחסית יהיה יתרון בהשגת דירות טובות יותר, אבל כולם ישלמו מחירים גבוהים.
אם הם יתאגדו, כולם ירוויחו מחירים זולים יותר, אבל העשירים יותר עלולים להפסיד את היתרון היחסי בהשגת הדירות הטובות יותר, או חלק מהיתרון הזה.
זה עדיין יכול להיות משתלם לכל הקונים.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
זה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי