לא הבנתי איך כל אלו שחוגגים את הראשון במאי מטיפים לצדקיחידי
כלומר, על פי מה אתם יודעים מה צודק? על פי תחושת החמלה שהיא תוצר אבולוציוני חסר משמעות?
לא הבנתי בכלל איך אנשים חוגגים את ה1 במאיחסוי מאוד

מה יש בתאריך הזה?רק בשמחה.

חג של הקומוניסטים ברוסיה.חסוי מאוד

מתברר שעדיין יש אנשים שחוגגים אותו... מסכנים.

אה,קשור לסטלין או משהו בסגנון?רק בשמחה.

אה,רק בשמחה.

היה זכור לי משהו כזה.

לא הבנתי איך אפשר להשתמש בתאריכים הללו בכלל?!המקדש השלישי בדרך

ואגב, נצטט מויקיפדיה, לרגל יום השואה:חסוי מאוד

משטרים טוטליטריים בעלי גון סוציאליסטי כזה או אחר אימצו את אחד במאי כיום חג. המפלגה הנאצית בגרמניה, לאחר עלייתה לשלטון בשנות ה-30 של המאה ה-20, קבעה את היום כחג לאומי שנקרא "יום העבודה", אך אסרה על הפגנות של ארגוני שמאל ביום זה, ופירקה את איגודי העובדים שלא היו קשורים למפלגה הנאצית...

לא הבנתי את הטענהsimple man
למעשה יש להם רגש חמלה שימושי, זה בערך כמו להגיד שלא יהיה אכפת להם שייחתך להם היד כי הוא נוצר בתהליך אובולוציוני
לעניות דעתי, הוא ניסה לטעון ש"רגש חמלה שימושי" לא שווה דברחסוי מאוד

כיון שהוא לא מחייב אף אחד.

במידה והשכל אומר לי שהחמלה לא שימושית לי כרגע- אני יכול לזרוק אותה לכל הרוחות.

לא הבנתי מה הקשרsimple man
למה הרגש לא שווה בגלל זה? כאן השכל כן אומר להם להשתמש בחמלה.
גם אצלך אם השכל יגיד שלא להשתמש בחמלה, אתה תזרוק אותה, למשל אם יש לך מצוה שלא לחמול על עמלק, כמובן שתמיד צריך להקשיב לשכל, ולא לתת לרגשות לשלוט.
איזה ניצלו"ש...חסוי מאוד

כדאי שמעתה אדבר בשמי ולא בשמו...

קודם כל, שלא תבין לא נכון, אין לי שום בעיה עם רגשות חמלה טבעיים וכו'. דרך ארץ קדמה לתורה וכו'. לדעתי הרגש הזה שווה ועוד איך.

יש לי בעיה עם התפיסה שהרגש הזה מקומו באבולוציה. כיון שאם כן אין למוסר חשיבות מצד עצמו אלא רק בשביל ליצר חברה תועלתנית.

גישה כזו היא לא בריאה ומובילה בסופו של דבר לזניחת הרגש הטבעי והבריא לטובת כל מיני תועלתיות אישיות.

עם זה אני מסכים מאדsimple man
ובאמת פתחתי על זה שרשור בצמ"ע שבוע שעבר, שאמרתי שלמי שלא מאמין באלוקים, קשה להסביר מה הבעיה בנאצים, כמו שהמוסר שלך כעת אומר לך שמותר להרוג זבובים כשהם מעצבנים אותך ושמותר להרוג חיות כדי לאכול, אז המוסר שלהם אומר שהכח והיופי אמורים לשלוט בעולם ומי שלא יפה וחזק צריך להיות משועבד להם ולמות אם הוא לא מביא תועלת, לא שמעתי לזה עדיין שום טיעון ששכנע אותי, שהסביר למה. זה לא ככה, אפילו שגם לי זה נשמע מאד מוזר שחייבים אמונה באלוקים בשביל להבין באמת למה הנאצים הם חיות אדם.

מקוה שיסלח לנו על הניצלוש.
אין שום טיעון לוגי שמוביל לערכים (בעולם מטריאליסטי עסקינן)יחידי
יש לכל היותר עובדות שאפשר לספר על המציאות החומרית, לא "חובה" ולא "זכות" לאף אחד כלפי כל דבר
ובכן, יש הבדל בין מניעת סבל מעצמךיחידי
למאבק למען צדק חברתי. למה שישקיעו למען אידיאולוגיה? אם אין שום דבר חוץ מחומר, אין משמעות לתחושה שהאדם מסווג כמצפונית או כמוסרית. אי אפשר להוכיח מהמולקולות שיש דבר כזה צדק חברתי ושהוא מתקיים כשיש שוויון או כל ערך אחר.
לא נראליsimple man

גם אם אין שום דבר חוץ מחומר, חמלה היא רגש וברגשות הם גם מאמינים, הערכים נקבעים על פי החברה, ובדיוק כמו שחתול מרחם על הגורים שלו, אז הם מרגישים חמלה כלפי מוחלשים, מה הבעיה עם זה.

הבעיה היא שהופכים את זה לערךיחידי
שמדברים על חובות ועל זכויות. איך אפשר להגיע למסקנה שחברה שוויונית היא חברה צודקת? שיש חברה צודקת? שצריך לפעול למען משהו? שיש חובה מוסרית?
מי שרוצה שיפעל ע"פ תחושות הבטן שלו, אבל שלא יתווכח עם אנשים על מה מוסרי יותר ומה פחות, ושלא ידבר במינוחים אידיאולוגיים בעולם שבו הם לא יכולים לקבל משמעות.
נכוןsimple man

ועכשיו אני מפנה אליך את השאלה ששאלתי את חסוי מאד, מי שמאמין שהוא אובולוציוני לא יוכל להסביר מה הבעיה בנאצים?

גם אבולוציוני וגם מטריאליסטיחידי
אפשר להאמין באבולוציה ובאלוהים שאִפשר לה להתרחש (האמת היא שלהאמין באבולוציה בלי אלוהים זה מופרך, וכבר עמדו על זה כמה פילוסופים בני דורנו). צריך להיות גם מטריאליסט, ולהגיע למצב שבו אין מקור חיצוני ומוחלט למוסר ואפילו לרגש המוסרי (אם מטריאליסט יגיד שזה רע כי הוא מרגיש שזה רע, איך יסביר את העליונות של הרגש המוסרי שלו על פני הרגש של רוב האומה הגרמנית אי אז?)
אפשר להאריך בזה הרבה
צודקsimple manאחרונה

חג הפועליםחופשיה לנפשי
סתם יום של קומוניסטים ממורמרים שמחפשים לא לעבוד
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך