חייבים לשמוע. למרות שזה משוכתב (פחות או יותר) תקשיבו להקלטה. זה מרטיט וכ''כ אמיתי.. בקיצור תקשיבו 
ביקור כ"ק האדמו"ר מקאליב זצ"ל בבית אל | אתר ישיבה
לדעתי זו אחת השיחות הכי חזקות והכי אמיתיות שיצא לי לשמוע בשנים האחרונות.
חייבים לשמוע. למרות שזה משוכתב (פחות או יותר) תקשיבו להקלטה. זה מרטיט וכ''כ אמיתי.. בקיצור תקשיבו 
ביקור כ"ק האדמו"ר מקאליב זצ"ל בבית אל | אתר ישיבה
לדעתי זו אחת השיחות הכי חזקות והכי אמיתיות שיצא לי לשמוע בשנים האחרונות.
"בזמן המלחמה, כשהייתי בגטו ורשה, אספו אותי עם אנשים נוספים וסגרו אותנו יחד מאחורי דלתות של ברזל במשך יומיים בלי אוכל ובלי שתייה. לכל אחד מאיתנו היו בכיס כמה פירורי לחם שנותרו. קיבצנו יחד את כל הפירורים ושמרנו אותם למקרה שמישהו יחל לגסוס. כל אחד מאיתנו היה מוכן לתת את הפירורים שלו לשני. ומה קורה היום? מאיפה נוצרה היריבות והקנאה הזאת האחד לשני?
אני שומע כל הזמן שישנם מי שעולים ובונים בארץ ישראל, ואז מגיעים מי שמכנים עצמם 'שמאלנים' וחוברים לערבים, ששפכו ושופכים את דמנו, ופועלים לעצור את הבנייה ולהרוס. אני לא מבין את זה, הרי גם הם חיים פה בארץ ישראל, מאיפה הקנאה הזאת? אחד בונה והשני סותר, איך זה יכול להיות? לי יש זכות לשאול את השאלות האלה משום שבעשרות השנים שאני מתגורר כאן מעולם לא הייתי שייך לאף מפלגה, אני שונא את כל המפלגות, ואוהב את כל היהודים השייכים אליהן. העובדה שאין אחדות היא הגרועה ביותר. בגטו וורשה ובאושוויץ, כשקיבלנו יחד מכות, היינו באחדות"
(מתוך ראיון בוואלה)
אין מילים.. יהי זכרו ברוך
נראה לי שמצאתי לי רב'ה
"אי אפשר לדעת מתי אחד יעזור לשני. ראיתי אנשים שעזרו לאחרים במצבים של רעב, סבל, כאב. נתנו את פרוסת הלחם האחרונה שהיתה להם.
אם נשכיל להישאר עם אחד, בלי שנאה, בלי הפרדה בין חילונים וחרדים, נוכל להפוך כל אבן בארץ הזו ליהלום. חייבים לעקר את
השנאה והקינאה השוררים בעם. על כך אני נותן בכל יום את נפשי. מבקש להרצות בפני יהודים בכל מקום
בארץ, בכל עיר, בצבא.
אחד הדברים החשובים ביותר שאנו צריכים לעשות בכל יום, הוא לחקות את משה
רבנו. לרדת אל העם ולשמוע את סבלותם. זו המסקנה שלי מהסבל שראיתי"
אז כן.. שמעתי את השם והכרתי את התמונה.
אבל כמו תמיד במקרים האלה הייתי טיפש ולא היה לי את השכל לרוץ אחריו, וללמוד ממנו
אבל לא חשבתי לחפש בתוך האתר
אופס... ![]()
פשוט תודה!והוא ישמיענוחייב דחוף.

הרבה התחיל כאן.
כתיבה ופריקה ודברים חדשים, אנשים חדשים
מסגרת שונה לתקשורת.
לילות קרים, שיחות ארוכות שעוברות בהרבה מקומות אבל בסוף משאירות טעם מר של אכזבה וכמיהה.
ציפיות, בלי מקור. פרשנות, רצונות ודמיונות.
נגמר מהר או לאט, אבל בעצם בכלל לא התחיל.
או לא נגמר באמת, עד שנגדע. ואז שוב, מבליח, מצפה-מתאכזב-שוקע, נשאר לבד.
ובסוף הכל חוזר לאותה הנקודה, אותה הכמיהה, אותו החוסר.
מה שמילא אך ייסר ובכל פעם היה בלב חצוי, רק הגביר את הרצון בכל פעם.
קוראים לזה בכל מיני שמות - בדידות, חוסר בחום ואהבה...
רכבת הרים של רגשות, חיים שלא ממשיכים בשום כיוון למשך תקופה ארוכה.
בכל פעם משהו אחר בא ומתחיל הכל מחדש.
אין סוף. בסוף זה רק אני.
שלום בנצי 👋)
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול