אות קין, בטחון והצדקה לרצח.
אולי נכון יהיה לפתוח ולומר שראיתי היום כמה חיילות עם תג היחידה בה שירתתי ורציתי לצעוק היי את, יש בינינו חוט מקשר תראי הרבה דומה בינך וביני תמסרי ד"ש לברוך מהמטבח ולמעוז מהלוגיסטיקה ומי שם בשלישות תגידי, אולי לא השתנה הרבה בעצם. אבל פחדתי לצאת הזקנה המעצבנת שמשגעת אותך בשאלות כאלה בצהריי חמישי כשאת רק רוצה הביתה מהצבא כי היה כבד עליך השבוע הקיטבג הזה שנקרא החיים עצמם.
והיום ניסינו החניכה שלי ואני לומר שקין בכלל עשה דבר מוסרי שכן הוא הגן על עצמו ובכדי לעשות זאת נעזרנו במילים של הרב שרקי. לא סתם כתוב וַיָּ֥קׇם קַ֛יִן אֶל־הֶ֥בֶל אָחִ֖יו וַיַּהַרְגֵֽהוּ. הרי הוא קם להרוג את הבל לאחר שזה הפיל אותו לרצפה בשעה שהלכו מכות וניסה להרוג אותו בעצמו. וקין רק רצה להגן על חייו, על בטחונו, ובכך מתגלה המוסר. בשמירה על החיים. והבל היה רועה צאן, משמע מחנך במהותו. ולכן דינו מוות, כי איך מחנך שכמותו בכלל ניסה לכתחילה להרוג את אחיו במכות.
ויקם קין.
וסיבות שונות נוספו ללימוד כדי להגן על קין אבל החניכה שלי לא התרצתה עד ש
אמרתי לה תשמעי. קין הוא כמו הילד הזה בכיתה שהורידו בהורדת ידיים עכשיו בהינף יד, בקלות רבה. ואיזה עצוב אתה מרגיש כשמורידים אותך בקלות כזאת, בא לך להרוג את הילד השני, להרוג אותו. אבל מה תהרוג, מה אתה צריך עניינים עם בית כלא.
והיא לא הבינה ממש אבל קצת התרצתה ואז אמרתי לה זה כמו כשאת רוצה להגיד תשובה למורה בכיתה ומלכת הכיתה מתפרצת ואומרת תשובה נכונה ואת רוצה להרוג אותה כי את בכלל ידעת בעצמך את התשובה.
אבל למנחתך לא שעתה המורה, למנחתה כן.
והחיים הם הסתר פנים וּמִפָּנֶיךָ אֶסָּתֵר אמר קין לאלוהים אבל אלוהים הסתיר פניו מקין קודם לכן בהעדפתו את מנחת הבל. ואז מה שככה הבל הביא יותר מהמובחרים שבצאנו, אנחנו רוצים שההורים שלנו יאהבו אותנו אם הבאנו רק שמונים במבחן, אז מה שאחינו הביא מאה.
והיא צחקה ואמרנו, לפחות אות הקדישו לקין. להבל אין.