טל שמיםהדרדק

כמו שכולם יודעים טל שמים יוצא בערך עכשיו לאור(אולי אתמול, אולי מחר או מחרתיים, אבל בזמן הזה) ובקשה הייתה שהמאמרים יתפרסמו פה. אז החלטתי לפרסם כאן מאמר שאני כתבתי לטל שמים(ועד כמה שידוע לי הוא פורסם, ואף כתבו תגובה שלא ראיתי) אז הנה הוא:

ה-מ-ל-י-א-ה!!!

כל כך הרבה דברים יש לומר, כל כך הרבה שבחים יש לחלק על הארגון והעשייה. מליאה זו הייתה הראשונה שלי (כן, כבר אמרו לי שביוה"כ אני צריך לכוון חרטה ב"ועל חטאים שחטאנו לפניך ביודעים ובלא יודעים"), והתפעלותי רבתה. עם זאת אני רוצה להעיר כמה נקודות (שהתארכו מאוד) שהפריעו לי ו/או נ"ל דיש לשפר:

לוח הזמנים

דבר ראשון הוא לוח הזמנים במליאה; לוח הזמנים היה מתוכנן היטב ובקצרה כלל:
שיעורים
פנאלים
הצבעות
אני חושב שהלו"ז מצוין, עם זאת אני חושב שבפנאלים יש לתת יותר זמן לחב"ב(לא יותר זמן להרצאות של מעביר הפאנל, אותו שומעים מספיק (אהם אהם), אלא כדי לשמוע את החב"ב) ואם ח"ו יגמרו לפני הזמן, אוי גוועלד הפסקה קטנה! לא יעשה כן במקומנו! ברצינות, מה כל כך קשה להוריד זמן ממקום אחד ולתת זמן לפאנל?
אה ועוד הערה, אני חושב שיש לתת גם למי שבפנאל אחד להעלות רעיונות לפאנל אחר; אולי ע"י תליית דפים שניתן למלא, אולי בדרך אחרת, אבל חבל שרעיון טוב ייפול בגלל ביוקרטיה.

ההצעות במליאה
את ההצעות במליאה ניתן לחלק לשלוש קטגוריות:
א. הצעות מעשיות- הצעות שיש נ"מ (נפקא מינה), במידה והן מתקבלות- יוצא עשייה תנועתית.
ב. הצעות רעיוניות
הצעות שהרעיון שלהם מאוד יפה, אבל הצבעה בעד/נגד אינה עושה דבר, כדוגמא לכך אנו רואים את ההצבעה על השבת. כולם מסכימים שצריכים למחות על עוולות ועברות שאינם בהכרח א"י, עם זאת הצבעה של המליאה לא תשנה את מספר החב"בניקים היוצאים, והצבעה היא סתם "כצפצוף הזרזיר ודיבור התוכי"(פקה פקה בלשון המליאה) שלא יוצא מהם דבר(אה, כמבון חוץ מהמון זמן מבוזבז)
ג. הצעות עשייה של סניפים – דוגמת חלוקת נרות שבת וכד'- דבר יפה מאוד, אבל מה זה קשור להצבעות במליאות אשר(לפחות אמורות להיות) קשורות לכלל התנועה?!
נראה לי שרק על הצעות מעשיות (א) יש לערוך הצבעות; הצעות רעיוניות(ב) צריכות להאמר בלי הצבעה על ידי המזכירות("אנו, תנועת אריאל בלה בלה בלה, מאמינים בקיום התורה ולכן אנחנו בעד הפגנה כנגד: חילול שבת בארץ, מכירת חמץ בפסח... בלה בלה בלה"). הצעות העשייה של סניפים(ג) צריכות לעלות כהצעות לגרעינים, אבל בלי הצבעה על כך! כי כמו שאמרו במליאה "כל הרעיונות מצויינים" אז למה לכל הרוחות לסגור אופקים?
מליאה היא למעשה מה שהחב"ב מבקש מההנהלה ארצית לעשות, לכן כל הצבעה על פרוייקט תנועתי שצריך מימון, כל בקשה לעשייה של ההנהלה ארצית בנושא מסוים ועל זה הדרך צריך לעלות במליאה. הצעות עשייה של סניפים ספציפיים אינם נחלת המליאה, כי אם תפקיד הגרעינים(הרחבה בהמשך). הגרעינים, בין היתר, יקבלו רעיונות מהמליאה ויפעלו בשיתוף עם הסניפים כדי לראות מה מתאים לכל סניף וסניף.
אני מבין שנשאלת השאלה "אם כן על מה יצביעו במליאה?" – אבל אני מאמין שאין חובה להקריץ נושא רק כדי שנוכל לומר שיש מליאה. אם אין הצעה אז אפשר להסתדר בלי מליאה, נכון אין זה האידיאל, אבל גם מריחת זמן על שטויות אינה אידיאל צרוף ועליון. בע"ה במליאות נקבע את שם השבט החדש, ולא נשתמש באותו שם של תנועה אחרת (כבר נושא למליאה פעם בשנה!). באותה מליאה(כל שנה), אני חושב, קבוצות הדיון יחולקו בצורה שונה- לא על פי נושאים, כי אם על פי גרעינים. במידת הצורך כל גרעין יחולק לכמה קבוצות. בקבוצות דיון הללו ידברו על הדברים שנעשו בשנה האחרונה, מה היעדים לשנה הקרובה וכד'  (ושוב, אם יהיה הפסקה קטנה לא יקרה אסון).

וועדת יישום
הוועדה הנ"ל נקבעה ליישם את ההצעות אשר התקבלו ע"י המליאה. אם אני צריך  לתאר במילה אחת מה שקרה זה יהיה מחדל/מחטף מישהו הבין בהצבעה עצמה בדיוק למה הוא מצביע? אני הצבעתי "בעד" במחשבה שהמליאות יכללו רק הצעות מעשיות- להנהלה ארצית. בפועל יוצא שהוועדה היא הקובעת בענייני חב"ב של כל סניפי הארץ, היא אינה "וועדת יישום"- אשר מייצרת את התשתית לפעילות הנקבעת, היא וועדת קבלת החלטות. וכדברי המזכירות "הוועדה תחליט אילו סניפים צריכים לעשות כל פעילות, למי מתאים ולמי לא"- זו קבלת החלטות, לא יישום! אתם יודעים מה התוצאה של דבר זה? אני אומר לכם: התוצאה תהיה זילות במליאה, כי אחרי הכל הדבר עובר "הצבעה שניה" בידי עשרת חברי הוועדה, שלמעשה, קובעים הכל(=המליאה תהפוך לבובה, ולכן גם מספר הבאים ייקטן).
אני לא מבין את הרעיון שמצד אחד ישנה הצבעה על עשייה במליאה, דבר המראה שזה קשור לכולם(כי המליאה זה כלל ארצי ולא סניפי). מצד שני הוועדה אומרת בריש גלי שזה יתאים רק לכמה סניפים ורק איתם ידברו על אותה עשייה. למה מה שהוצבע כ"נגד" ע"י סניף אחד לא יוכל להיממש ע"י סניף אחר שהצביע "בעד"? ולמה שסניף שהצביע "נגד" יהיה חייב לעשות מה שסניף אחר הצביע "בעד"- אם אינו רוצה בכך? למה שסניף בישוב יצביע על החלטות שסניפי הערים צריכים לעשות(ולהפך)? למה יש מצב פרודקסאלי בו הבנות מצביעות האם סניפי הבנים צריכים לצאת לרחובה של עיר לקבלת שבת?(כי הרי הבנות לא יצטרפו למניין שאין בו מחיצה, ויש בעיה בחלק מהמחיצות בגלל "בניין וסתירה בכלים". אה, כמובן נקנה מחיצה יקרה שמותר להרכיב, אבל מי ישלם? שוב סניפי הבנים- שהבנות הצביעו שהם יעשו.) האם כל זה כדי שנוכל לומר "תנועת אריאל עושה!"? סליחה?! חובת העשייה מוטלת על כל סניף! ולא שכולנו נוכל לומר "יש סניף אחד באזור המרכז(כבוד!) שעושה
XYZ, ואני הצבעתי שהם יהיו חייבים לעשות". הגרעינים עצמם, בינם לבין עצמם עם  הסניפים באופן פרטני הם הם יקבעו אילו הצעות מתאימות לסוג הסניפים שלהם. למה לכפות את זה מגבוה? אם במילא זה לא דבר לכל התנועה, כי אם לסניפים ספציפיים? תנו לנו, הסניפים, להחליט בעצמנו. ההיסטוריה(התנועתית, והלא תנועתית) הוכיחה, כאשר דבר בא מלמעלה ההיענות נמוכה פלאים מאשר זה בא מהנוער. תנו לנו, הנוער, להפעיל את עצמנו, תנו לגרעינים לקחת את הרעיונות ולבצע דיון פנימי עם כל סניף האם זה מתאים לאותו סניף!(אגב, ממתי שמענו שתנועה מכריחה את חניכיה להפעיל את החב"ב מעבר להדרכה? ועוד בצורה מאוד ספציפית?) ואם המליאה עוסקת בעשייה פרטנית, והוועדה קובעת מה מתאים לכל סניף(והרוב לא יתאים לסניפים הרחוקים שנמצאים בערים כי הרי בסופו של דבר סניפי ייו"ש עומדים לקבוע הכל כשעכשיו אין להם שום הגבלה..), למה לבוא מרחוק למליאה?
על ידי הצבעה במליאה הקרובה המגבילה את ההצבעות במליאות רק לנושא של הצעות מעשיות, ותנועתיות(עד כמה שניתן, ואי אפשר לדקדק כחוט השערה בנשוא הנ"ל) הוועדה תקבל את התפקיד לה היא יועדה- יישום(יצירת תשתית), ולא 8 רכזי חב"ב נוספים.
בטח שואלים אתם "אם כן מה תפקידו של הוועדה" אני אביא כמה דוגמאות: נניח והמזכירות צריכה עזרה בלסדר מליאה, אז הוועדה מגיעה לעזור. אם המליאה החליטה להוציא חוברת הדרכה(ומרכז ההדרכה אמר שהחלטות המליאה לא יכריחו אותה להוציא חוברות) אז הוועדה תוציא את החוברת.  נניח ו"חיים בידך" היה החלטת מליאה, אזי תפקיד הוועדה היה להכין את הפליירים, לבחור את צבע הסרט וכו'. אם יוחלט שיש צורך בטקס יום זיכרון בהנא"ר (לא שאני סובר שיש צורך, אבל סתם רעיון שעלה לי בראש בלי קשר)- אז חברי הוועדה יהיו המארגנים. שמתם לב מה משותף לכל הדוגמאות? דברים הנוגעים להנא"ר/לכלל התנועה, לא לסניפים באופן פרטני.

גרעינים

למרות הבעייתיות באפשרות שוועדת היישום תהיה וועדת קבלת החלטות, כמדומה שברור (מתוצאות ההצבעות) שצריכים פעילות חב"ב חזקה יותר והגברת העשייה של הסניפים(וכאן המקום להזכיר שבועידת חירותנו קבעו שיש לבנים ולבנות אפיקים קצת שונים במטרת העשייה שלהם. לכן זה קצת פרדוקסאלי שבנות יצביעו על עשייה של סניפי בנים וסניפי בנים יצביעו על עשייה של סניפי בנות). האפשרות הנראית בעיני(ובעיני עוד כמה שעזרו לי להגיע להחלטה זו...) הכי טובה היא: הגרעינים. אני חושב שיש להרחיב את הפעילות של הגרעינים, הן במספר הסניפים הפעילים דרכם, והן ע"י מספר הפעילים (מי שלא הבין, יש כאן הזמנה לכל הסניפים להצטרף).
מוטלת עלינו החובה לזכור שיש שוני מהותי בעשייה של סניפים בישובים לבין עשייה של סניפים בערים (ומקומות דוגמת נוף איילון, אשר בישוב אבל לא ביו"ש, יהיה כשאר הארץ בגלל מיקומן הגיאוגרפי). לכן יש את שתי המחוזות, אחת(גרעין ירושלים) לייו"ש, ואחת לערים וישובים באזורי הערים(גרעין מרכז, ואם צריך ניתן להחליף שם). לכן הצבעה כלל תנועתית אינה שייכת, היא רק פוגמת וגורמת לזילות המליאות!

פינת תרבות בטל שמים
איזה יופי שדאגתם לפתוח עוד פינה בטל שמים. הבעיה היא שחסרים כתבים (תחשבו שהם מכניסים את הכתבות שלי כי אין אלטרנטיבה...). הלאה! כולם להתחיל לכתוב ולשלוח מאמרים (לא בהכרח קשורים לתרבות יהודית. הבעיה היא שאם הבנתי נכון מהמזכ"ל(אחרי הצעקות שלי במליאה...)האי-מייל אינו walla כי אם  netvision. אבקש מהעורכים להעיר את האי מייל הנכון לשליחת מאמרים(וגם בעמוד 2 בצד). תודה)
וכל מי שאומר שאין לו את היכולת לכתוב אז ממה נפשך?

אם הכתיבה שלי על הפנים, שלכם לפחות תהיה פחות גרועה ותבוא במקום שלי.
אם אני כותב יפה (יש כאלה שסוברים כך?) אז לי אין ניסיון בכתיב (ואני לא אזכיר את הציון שלי בחיבור). אבל אם אני כותב יפה אז גם אתם יכולים. לפחות תנסו, תראו שזה לא כזה גרוע.

סיכום:
* יש לקבוע את הנושאים בהם המליאה צריכה לעסוק, ומתוך כך לראות את תחומי הוועדה. כמו כן אין לעשות מליאות על נושא מוקרץ כדי שנוכל לומר "היה מליאה".
* יש לעשות קבוצות דיון של הגרעינים במליאות בהם בוחרים את שם השבט החדש(לאחר שיוחלט שמשנים את השמות).
* יש להגדיל ולהעצים את הגרעינים(מזכירות יקרה, את זה לא נצביע- כי זה סוג ההצבעה הרעיונית (ב) ואין צורך להצביע עליה)

*תכתבו מאמרים!!!!! (כנ"ל)

בציפייה

מזכירות המליאה.123

קחו נא דברים אלו שנכתבו לעיל לתשומת ליבכם. אתם נמצאים שם בתוך העניינים, אז אנא רחמו על ביישנים בני ביישנים ותשפרו ותייעלו את מה שאפשר.

שכוייח ובצ"ל אריאל!

מצטערראשון_בנשמ"ה
אבל אני שונא לקרוא דברים ארוכים במחשב. אני אקרא בעז"ה מתוך העלון.

שכוייח!!
נראה לי .....אנונימי (פותח)

נראה לי שזה ארוך מידי....

חוצמזה שטחנו כבר ת'נושא מכל הכיוונים..

אולי נביא גם את התגובה שהייתה בט"ש...אנונימי (פותח)

כן, אני ידוע שאףאחד לא יקרא את כל זה, אבל בכל זאת...

(אם בכל זאת אתם רוצים לקרוא משהו אפשר לקרוא את הערות האחרונות ליאיר...(אחרי הסמיילי למטה...)

בהיסטוריה של התנועה רשומות כבר הרבה מליאות ואפילו ועידה אחת, אבל משום מה המון דברים טובים וחשובים שעלו והוחלטו שם, נשארו על הנייר בלבד. לדוגמא: כמה סניפים מיישמים את החלטת המליאה מלפני שנתיים, שכל סניף יצא לפחות פעם בחודש לפעילות התנדבותית? מישהו בכלל זוכר את ההחלטה הזו!? ועוד דוגמאות רבות... לנו ואני מאד מקווה שגם לכם, נמאס כבר שבמליאה מדברים ודנים על נושאים כ"כ חשובים, מחליטים החלטות, ואח"כ הולכים הביתה ושם זה נגמר!! בדיוק מסיבה זו הוקמה ועדת ההפעלה (או בשמה הקודם - ועדת יישום).

כל מי שהקשיב להקראת ההצעה במליאה ולמהלך הדיונים, היה אמור להבין שההצבעות במליאה הן הצבעות עקרוניות :האם הצעה פלונית היא טובה/חשובה/שלילית/לא ישימה בכלל וכו'. הועדה כשמה כן היא - תפקידה להפעיל דברים. כלומר, לקחת את ההחלטות שהתקבלו במליאה, לפרוט אותן לסעיפים ולבדוק באיזו צורה יוכל כל סניף לבצע אותן (לפי: אוכלוסיית סביבה, מצב סניף, חב"ב וכו'). וכמובן להחליט באיזה זמן התנועה תתחיל את הפרויקט. יש הרבה החלטות לפרויקטים, וצריך לחלק אותן לזמנים כדי שנוכל ליישם את כולן. במקרים מסוימים  אם הועדה תראה שהחלטה כלשהי לא ישימה עבור סניף מסוים, היא "תפטור" אותו מהשתתפות באותו הפרויקט. אבל ברור שבאופן כללי, ההצעות שהועלו הן הצעות לפעילות של כל התנועה, אלא שהפעילות מתחלקת לסניפים (מה לעשות שהתנועה שלנו מחולקת לחמישים סניפים ולא עשויה מסניף אחד גדול). ברור,שכאשר הפעילות היא של כל סניפי התנועה ביחד (או במילים אחרות של כל התנועה ביחד), ההשפעה היא הרבה יותר חזקה. גם מבחינה סגולית, רוחנית, שהרי כידוע "ורדפו מכם חמשה מאה ומאה מכם רבבה ירדופו" (ויקרא כ"ו, ח) וכמו שהסביר רש"י (שם):"אינו דומה מועטין העושין את התורה למרובין העושין את התורה". לכלל יש עוצמה גדולה הרבה יותר!! וגם מבחינה טכנית יש המון פרויקטים שכאשר הם ייעשו ע"י סניף בודד השפעתם תהיה קלושה. אבל כאשר תנועה שלמה מריצה את הפרויקט, תהיה לו השפעה גדולה יותר. וכך גם נוכל לפרסם את הפרויקטים שלנו כלפי חוץ, דבר שלא נוכל לעשות כאשר כל סניף יעשה פעילויות לפי מה שיתחשק לו (אם בכלל).

מטרת ועדה זו היא לא להחליט החלטות מחדש! בשביל זה יש לנו את המליאה ורכזי החב"ב. הועדה תדאג שכל סניף יבצע את המירב שהוא יכול.

אם כן אין כאן בכלל הנחתה של החלטות מלמעלה. יש החלטות שהחב"ב החליטו בעצמם, ויש כאן ועדה שהחב"ב החליטו על הקמתה בעצמם, ובחרו את חבריה בעצמם! כיון שמנסיון העבר למדנו שאם אין מישהו מלמעלה שישב לאנשים "על העורק הראשי", המצב אבוד... אנחנו לא באים לזלזל בחב"ב, כי באמת אתם נפלאים! אבל, לכל אחד יש אלף דברים על הראש, וקשה מאד לשים כל היום בראש מעינינו את העשיה במסגרת הסניף והתנועה.

ולפי זה, כל מי שחשש שהועדה תגרום לזילות במליאה ושחב"בניקים לא יבואו יותר,התוצאה תהיה הפוכה לגמרי. כי סוף סוף המליאה היא משהו אמיתי שההשתתפות בה באמת משנה את פני התנועה ומגדירה מחדש את דרכי פעולתה! הנה, כל החלטות שהוחלטו במליאה ע"י החב"ב, בוצעו והתקיימו, ברוך ה', בהצלחה מרובה (המשפט הזה תלוי, למען האמת, בכם יותר מאשר בנו).

ושוב אנו חוזרים ומדגישים: רק במקרים מאד מיוחדים אנחנו נחליט שסניף מסוים לא ישתתף בפעליות כלשהי. העיקרון הוא שבאופן כללי, כל ההצעות שהתקבלו במליאה מחייבות את כל הסניפים. ולכן כל סניף שחושב שיהיו לו בעיות עם החלטות מסוימות, מוזמן לפנות אלינו בהקדם, כדי שנוכל להתארגן ולתאם את הדברים בעזרת ה'. וכמובן, שהחלטה שהועברה ע"י רוב הבנות, למרות שהבנים התנגדו לה, או להיפך, יש בכוחה של הועדה להחליט שהחלטה זו אינה ישימה לסניפי הבנים/הבנות. הועדה היא צוות חשיבה בלבד. מי שיפעיל בשטח את הסניפים, יהיו רכזי החב"ב וחברי ההנהלה הארצית. הועדה מקסימום תלחץ על המפעילים. כמובן, שחברי הועדה, שהם לומדים בישיבות ואולפנות שונות והם בשבטים וסניפים שונים, יוכלו לעזור בהפעלת הסניפים. אבל זה לא חלק מוגדר בתפקידי הועדה. וגם בהקשר של חוברות ההדרכה והסל"קונים, תפקיד הועדה יהיה ללחוץ על מחלקת ההדרכה ליישם את ההחלטות ולא לכתוב בפועל את החוברת.

הועדה תתן לכם, עם כפית זהב לפה, את הדברים שאתם יכולים לעשות, לאור ההחלטות התנועתיות, תדאג שילחצו עליכם לעשות אותן... קשה מאד (מהנסיון עם הגעינים...) לעבוד כמה סניפים יחד - תמיד יש דברים שהם הרבה יותר מהירים/פשוטים אם פועלים כל סניף בנפרד.

אין לנו, ח"ו, כל כוונה שמהיום והלאה תפסיקו ליזום ותהיו "נצנצים" ראש קטן. להיפך! אנו בטוחים שכאשר כל החב"ב יכנסו למעגל מסודר של פעילות קבועה, ממילא החבר'ה יתחברו לנושא הרבה יותר ובעצמם יקחו את היוזמה לידיים וירימו פרויקטים נוספים בסניפים. ואם הם בכלל ראש גדול, הם יעלו את הרעיונות למליאה הבאה וכך יהפכו את הרעיון שלהם מפרויקט סניפי לפרויקט כלל תנועתי.

אגב, כל מי שחשב שועדת הישום צריכה גם לדאוג לכתבים עבור פינת התרבות ב"טל שמים" טועה, ובגדול! אתם הצבעתם בעד? אתם חושבים שזה חשוב? איכפת לכם מעתידו ואיכותו של "טל שמים"? אז בבקשה תתחילו לכתוב. אתם יכולים לכתוב על כל דבר שקשור לתרבות יהודית: ביקורת ספרים, מאמרים בנושא תרבות, מוזיקה, טיולים ועוד ועוד... יש המון נושאים. ואל תספרו לי שאף אחד מהם לא מענין אתכם ואתם לא מכירים אף אחד שזה מענין אותו. כי אז נצטרך לפתוח פינה חדשה בעלון על "למה אסור לשקר"!! (ובה אני מתנדב להיות כתב קבוע).

וכמה שאלות קנטרניות לסיום, כתגובה למאמרו של יאיר שוורצבאום: 1. מה ההבדל אם "הגרעינים יקחו את הרעיונות ויבצעו דיון פנימי בכל סניף" לבין אם הועדה תעשה זאת? יש הבדל בין יושב ראש הועדה ליושב ראש הגרעין, חוץ מזה שיושב ראש הועדה זה אני ויושב ראש הגרעין זה אתה?!מה הייתרון שעגרעינם יעשו את זה? 2. למה אתה חושב שבהרמת אצבע אתה תנדב אותי להיות ה"כושי" שיסדר את הכיסא שעליו אתה תשב בזמן המליאה? או במילים אחרות: למה אם המזכירות צריכה עזרה בלסדר את המליאה, חברי הועדה יהיו אלה שיגיעו לעזור? 3. מה ההבדל בין פרויקט "החיים בידך" להצעות שעלו במליאה כגון :ארגון מפגשי נוער, פעילות למען התו החברתי, שאת הפרויקט הזה אתה כן "מאשר" לועדה להפעיל? בשניהם הועדה "מנחיתה" (לדעתך) הכל מלמעלה והפעילות היא לא תנועתית אלא לפי סניפים, וגם יש סניפים שלא יכולים להשתתף בפרויקט?

בקיצור, חבר'ה! אנחנו מתחילים להזיז את עצמנו בתור ועדה, ובע"ה בקרוב ממש נצא אל כל סניף וסניף. תבינו את זה - כל אחד מכם יכול לשנות את מצב העשיה. אנחנו בונים עליכם ממש! אז יאללה, תגדילו ראש, אתם מוזמנים תמיד להתקשר, להציע רעיונות חדשים, לשאול שאלות, להעיר הערות וכו'.

אתם עוד יושבים??? יאללה! קומו!

בציפייה לבנין אריאל ולתיקון עולם במלכות שדי.

יופי!יוכי
רציתי שיכתבו אתזה כאן... לפי דעתי כל הכתבה ממש מעולה... חוץ מהסוף... אחרי הסמיילי- כאילו, יש הבדל בין להגיב לכתבה ללהגיב על הבנאדם.. לדעתי הם הגזימו!!!
מיי ארוך!רסנרוביץ'
סליחה על ההקפצה...ענת=)אחרונה

אבל יש לי כמה מילים להגיד..

ראשית הייתי שמחה עם היו מעלים לכאן את התגובה הנוספת לכתבה של יאיר שהתפרסמה גם כן בש"ט,

ועוד דבר שתהיתי לעצמי, מדוע לא פורסמו בעלון שמותיהם של אלו שהגיבו למאמר של יאיר?

בתודה מראש 

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך