מי רוצה לתרום לי 7אלף שקל :טיסה לאומן+ביזבוזים?matan2
אממ שאתה הכי מצחיק בפורום!!!חח תישאר בארץ!!!אוריין
7 אלף?!אח..
ותבקש מה' שיתן לך סיעתא דשמיא בזכות זה...

מי שאין לו מה לאכול שאלך לבית תמחוי..matan2
ואתה תשב במטוס בשלום...[?]אח..
יפריעו לך בהחלטה האמיתית ו...לפי רצון קונך - ה' יתברך!
בשורות טובות!

לדעתי....שיח השדה..

...
...
.....מזתומרת "תבקש מרבנו"? מה עם ה'??חילא דמשכנא
ה'?? הוא אולי יקבל מרבינו גם כרטיס...אח..
] הזהרו בדברייכם...".אח שלי , אז בא תסברי לי.אח..
ו...למה בדיוק שה' יקשיב לך?אח..
יש סדרי עדיפויות.אח..
יש סדרי עדיפויות.שמחה ואמונה
מצטער , אבל לא "אח..
סורי , קפץ -אח..
ז [ד] כל הנותן צדקה לעני בסבר פנים רעות, ופניו כבושות בקרקע--אפילו נתן לו אלף זהובים, איבד זכותו או הפסידה. אלא נותן לו בסבר פנים יפות ובשמחה, ומתאונן עימו על צרתו, שנאמר "אם לא בכיתי, לקשה יום; עגמה נפשי, לאביון" (איוב ל,כה); ומדבר לו דברי תחנונים ונחמות, שנאמר "ולב אלמנה, ארנין" (איוב כט,יג).
מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!
יש מצב!שתצליח..תרגעו ברור ש'ה קודם לרבנו!יקירה
אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל..שמחה ואמונה
אומרים שרבי נחמן שולח הזמנה...הירהורי הלב
זאת אומרת הרבי דואג שיקבל את האמצעים להגיע אל הקבר...
אז תבקשו מה' להגיע אל הרבי והלואי ונזכה שהרבי יגן אלינו בזכויתוו!!
תבקשו מהשם שיעלו את רבי נחמן לארץ.. ולא שאתם תטוסואוריין
לא.. רבי נחמן בחר להקבר באומן. הייתה לו אפשרות שלאשמחה ואמונה

רבי נחמן אמר:אוריין
זה לא הענין.אח..
בשורות טובות!
אח לך למכור את המחשב שלך בשביל עוד כמה ילדיםאנונימי (פותח)
כנראה שלא קראת את כל דברי.אח..
אני רוצה להביא לך!!!!!!!!!!מתו"ש
אז למה הוא בחר להקבר באומן? בטעות?..שמחה ואמונה
תשובה:אוריין
אחותי, איזה גדול ברסלב תומך בזה?..שמחה ואמונה
איזה גדול תומך? הרב אודוסר "הסבא הקדוש"אוריין

"העתק הדבק" את עושה יפה מאוד
שמחה ואמונה
תודה תודה
.... איך את יודעת שרוב גדוליאוריין
) : הלכה מפורשת בשולחן ערוך הקובעת חד משמעית ולכל הדעות שמצווה להעלות כל קבר של יהודי לארץ ישראל {אפילו אם הביע בחייו התנגדות}וכל שכן קברי צדיקים שמשתוקקים לקבורת ארץ ישראל . אורין אויי את קודחת על האומן.חלאס.?יקירה
כן ת'כלס...קראתיך

אורייייייייייןןןןןן דייי כבררררררר יא פאשיסטית !!!matan2
]]]ולך אין ..חחחח לא נורא מידעללה...דברי עם אבא שבשמים וגם את תקבלי שטרות אדומות...אז שהאפגניסטנית הזאת תסתום כבררר!!matan2
"עשה שבתך ח-ו-ל - ו-א-ל תצטרך לבריות" -אח..
בשורות טובות!
אהמ אהמ תגובתי :אוריין

אוריין,די לבוא כל הזמן עם אותו תירוץ שיש הלכה וכ'וקראתיך

לאוריין ואח.שמחה ואמונה

נווו - זה נקרא "רגש".אח..
אמן

תגובה לאוריין....matan2
אח- אם זה לא מה ששאלתשמחה ואמונה
בתגובות הקודמות -אח..
לא היה לי כח לעבור על בכל..שמחה ואמונה
זו שאלה אחת , כן.אח..
חחח מתן אתה קורע אותי 
:

אוריין

אוריין את מזכירה לי את פילגש בגיבעה בהתנהגות שלך!!matan2
תגובה לשמחה ואמונה.....matan2
ד"א..נ"ב..."אוריין" זה שם רומאי מתקmatan2

שם רומאי מה??? מה קישקשתה שם.???אוריין
ומזה אתה חושב?? מי אמר לך שאתה מסוגל בכלל לחשוב???אוריין
טמבל.. חחח אני עדיין חיה קיימת ונושמת!!אוריין

צדיקים וצדיקות - לא לריב.אח..
בשורות טובות!
אתה צודק כמעט לגמריי!אוריין
אז זהו ש....לא.אח..

ו....יישר כח.אח..

לאח... אז זהו שלא!אוריין
שבועה גדולה השביענו הקב"ה: לאהוב ולכבד את הרֵעַ היהודי כעצמנו, שנאמר (ויקרא יט:יח): "ואהבת לרעך כמוך, אני ה'". ואמרו חז"ל (אבות דרבי נתן טז:ה): "רשב"א אומר, בשבועה גדולה נאמר דבר זה - 'ואהבת לרעך כמוך, אני ה'', [אני ה'] בראתיו. אם אתה אוהבו, אני נאמן לשלם לך שכר טוב. ואם לאו - אני דיין לפרוע". וזה הבסיס לציווי האלוקי לאהוב כל אחד מישראל הראוי לכך, כנפשו. אך המצוה של "ואהבת לרעך כמוך", חלה רק על ישראל שלא בעט בתורת ה' להכעיס, כמו שאמרו חז"ל (תורת כהנים, קדושים פרק ח:ד): "'[כאזרח מכם] יהיה לכם הגר הגר אתכם ואהבת לו כמוך' (ויקרא שם:לד) - כשם שנאמר לישראל 'ואהבת לרעך כמוך', כך נאמר לגרים [גרי צדק] 'ואהבת לו כמוך'". הרי מפורש שמצות "ואהבת לרעך כמוך" חלה רק על ישראל. וכן אמרו (אדר"נ שם): "'ואהבת לרעך כמוך' - ושנאת הבריות כיצד? מלמד שלא יכוין אדם לומר: אהוב את החכמים ושנוא את התלמידים, אהוב את התלמידים ושנוא את עמי הארץ. אלא אהוב את כולם ושנוא את האפיקורסין והמסיתים ומדיחין וכן המסורות. וכן דוד אמר (תהלים קלט:כא-כב): 'משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט, תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי'. הלא הוא אומר 'ואהבת לרעך כמוך אני ה''? [כלומר, איך מותר לשנוא את אלה, והלא נאמר ואהבת לרעך כמוך? ומתרץ] מה טעם? כי אני ה' בראתיו, ואם עושה מעשה עמך אתה אוהבו, ואם לאו, אי אתה אוהבו".
עוד אמרו (ספרי, ראה פט): "'[כי יסיתך אחיך...] לא תאבה לו ולא תשמע אליו [ולא תחוס עינך עליו... כי הרוג תהרגנו]' (דברים יג:ז,ט-י) - מכלל שנאמר 'ואהבת לרעך כמוך', יכול אתה אוהב לזה [כלומר, גם למסית]? ת"ל 'לא תאבה לו'". ואפילו אם עומד המסית בפני סכנת חיים אסור להצילו, כמו שנאמר בספרי (שם): "מכלל שנאמר (ויקרא שם:טז) 'לא תעמוד על דם רעך', יכול אי אתה רשאי לעמוד על דמו של זה [המסית]? ת"ל (דברים שם): 'ולא תחוס עינך עליו'". וכן לגבי עז פנים אמרו (תענית ז
: "רב נחמן בר יצחק אמר, מותר לשנאותו" (ופירש רש"י: "אע"ג דכתיב ואהבת לרעך כמוך").
הרמב"ם כותב (הל' דעות ו:ג): "מצוה על כל אדם לאהוב את כל אחד ואחד מישראל כגופו, שנאמר 'ואהבת לרעך כמוך'. לפיכך צריך לספר בשבחו ולחוס על ממונו כאשר הוא חס על ממון עצמו ורוצה בכבוד עצמו, והמתכבד בקלון חברו אין לו חלק לעוה"ב". וכן בספר החינוך (מצוה רמג [ריט]) כתב: "לאהוב כל אחד מישראל אהבת נפש". וז"ל הגהות מיימוניות (על הרמב"ם שם, אות א): "ודוקא שהוא רעך בתורה ובמצוות, אבל אדם רשע שאינו מקבל תוכחה, מצוה לשנאותו, שנאמר (משלי ח:יג): 'יראת ה' שנֹאת רע', ואומר (תהלים קלט:כא): 'הלוא משנאיך ה' אשנא'..." (ועיין בפסחים קיג:, ועוד נרחיב בענין זה בעז"ה, להלן).
-------------------------- עד פה מאור הרעיון.. -----------------------------------------
אתה שומע מה אתה מדבר?? להיכשל!!-- להיכשל זה רע!!
וזה כמו להגיד שעדיף להיכשל בעבירה אחת מאשר בעבירה אחרת... זה אסור וזה אסור!!!!
שנאת חינם אסורה ואהבת חינם אסורה!! אנחנו לא נוצרים ולא להפוך את היהדות לנצרות!! ולאהוב יהודי זה לא אהבת חינם כי יש לי ציווי של "ואהבתה לרעך כמוך"..
מוזר שדוד המלך לא משתמש באהבת חינם "משנאיך ה' אשנא...תכלית שנאה שנאיתם לאויבים היו לי"!!
סיכום- לאהוב את הצדיקים ועמ"י ולשנוא את הרשעים!!!
אז זהו שלא... אין מושג כזה אהבת חינם!!!שירה =)
מרן הרב קוק [מותר לכתוב משהו שלו בפורום ברסלב?!;)] אמר שאין מושג כזה..
"אהבת חינם" הוא יהודי! הנה... זה אחלה סיבה לאהוב אותו...
והרב צבי יהודה אמר ש"עדיף שניכשל ב"אהבת חינם" מאשר בשנאת חינם".....
יום מצוין צדיקים!! אוהבת אותכם, יהודים...
אז זהו ש...אח..

נכון...יהודי מרמ"ג
אח אם התכוונת אלישמחה ואמונה
מוזר -אח..
ו - לענין משה רבינו -אח..
בשורות טובות!

צודק הייתי בטוחה שעניתי..שמחה ואמונה
כן , כמה שאלות למעלה - ו -אח..
בשורות טובות!
אח אף אחד לא מתפלל לרבי נחמן..שמחה ואמונה
אוריין בא לך נעשה סולחה..?[בתנאי 1 !!]matan2
חחחח סולחה אחיי
!!אוריין
תגובה -אח..
כבר אמרתי לךשמחה ואמונה
שוב -אח..
כמו שה' אמר "וידעת היום , והשבות אל לבבך..." -
זכה , טובה ואמיתית ורגש שכל כולו - מוקדש לנותנו - יוצר האדם - ה'.

אנא תרמו לאמא חולה בהודעה בפורוםימין ישראל
"בהודעה בפורום" - התכוונתי שיש פרטים בהודעה בימין ישראל
בפורוםימין ישראל
לא הבנתי...שמחה ואמונה
רק משו שטכני לא מובן -אח..

אההשמחה ואמונה
באנה אתה דפוק? אני שעות מתחרפן פה מהחפירות שלךרוצה להתבודד
תודה על ה"מחמאה" אחי.אח..

אתה לא תגיד לי לקרוא שוב את הדברים שלךרוצה להתבודד
אמרתי -אח..

תקשיב למה שאני אומר לך, באמונה! זה לארוצה להתבודד
אוקי.אח..

דבר ראשון אני בן. דבר שני- במסר"שרוצה להתבודדאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
געגועצאצא
וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...
יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו
ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד
מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?
סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק
היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!
ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה
אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל! על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.
מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה
אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס"
יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך
להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי
תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס
תודה!רק להידבק בצדיק
השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?
כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע
לפני שאשלח אגיד מה שאלתי ובקשתי.
1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?
2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .
וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן
אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?
שכוייח...
אומןאשר ברא
אף פעם לא הייתי אצל רבנו.
ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..
קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.
ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.
האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?
כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.
רעיונות? מחשבות? הגיגים?
תודה!