קבוצה נחמדת ניגשה לבוחן אמצע
המרצה התבאס על הציונים ועל הרמה
דרכו האלגנטית להביע את מורת רוחו
פרסום שיעורי בית בסגנון:
האם קיים log למספר שלילי..
האם sin וcos יכולים לקבל ערכים מעל 1..
אם זה לא היה כזה מביך כנראה זה היה מצחיק..
חן,בחור משעשע...
יום אחד היה איזשהו כנס בבנין הפקולטה שלנו אז העבירו אותנו לבנין סמוך - בנין מוסיקה - להרצאה שלו.
אז כולנו מתיישבים באולם ההרצאות, על הבמה יש פסנתר אבל... אין לוח...
המרצה שם לב לזה די מהר (קורס בענף מתמטי כלשהו שדי מחייב לוח...) ואז הוא פתח במונולוג בלתי נשכח (שאני זוכר ממנו רק ראשי פרקים - זה לא היה למבחן...).
הוא התחיל ב: "I think that something is missing here..."
ואז הוא המשיך (הוא דיבר באנגלית, אבל אני אתרגם):
"אבל לפחות יש לנו פה פסנתר. אתם יודעים, פעם שברתי את היד והלכתי לרופא ושאלתי אותו אם אני אהיה מסוגל לנגן בפסנתר והוא אמר לי שכמובן, למה לא? אז אמרתי לו שעד היום לא הייתי מסוגל..."
ואז הוא התחיל לדבר על האוניברסיטה:
"זו אוניברסיטת **** בשבילכם. פשוט לא ייאומן. זה כאילו שהם אומרים לכם ***ביטוי שאני לא יכול לחזור עליו***, אז אני אומר לא! אני אומר לאוניברסיטה ***אותו ביטוי שאני לא יכול לחזור עליו***"....
וככה זה נמשך בערך חצי שעה עד שהביאו לנו לוח לאולם ההרצאות.
זה היה די משעשע...
חן,מידת ההבנה שלי בגיאומטריה והאינטואיציה הגיאומטרית שלי חלשות במידה שהייתי מכנה אותה אפילו מביכה. נראה לי שאפשר אפילו לומר שיש לי פוביה מגיאומטריה.
פעם במטלה באינפי 3 באחד הסעיפים באחת השאלות היתה מעורבת יותר מדי גיאומטריה בשבילי. במקום לענות עליה כתבתי:
״כבודו מודע למידת ההבנה שלי בגיאומטריה ולמידת החיבה שאני חש כלפי מה שנודף ממנו ריח של זה. עבור״.
המנחה שמכיר אותי טוב ובפרט בנקודה הזאת כתב לי בתגובה ״פטור מטעמי מצפון״ ונתן לי את כל הנקודות (5-10 משהו כזה).
פעם אחרת רציתי לערער על הבדיקה של המבחן שלי בלינארית 2, ירדו לי עשר נקודות בצורה מוגזמת, וזה עצבן אותי.
פניתי אליו במייל כדי להתייעץ איתו על כך (כמובן שזה לא היה קורס שלו). בתגובה הוא ענה לי:
שלום בן מערבא
קודם כל: אני לא אמור לייעץ לגבי ערעורים בקורסים של אחרים.
שנית. וכאן הוא כתב לי מגילה קטנה וכמו עורך דין שמייעץ ללקוח שלו, הדריך אותי בפירוט מה לכתוב בערעור שאגיש!!!
אין דברים כאלה. כבר אמרתי שאני אוהב אותו ?
אגב. הערעור לא התקבל בסופו של דבר, ולא בצדק.
חן,אחרונהמקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...
מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס.
במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.
המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.
אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת.
מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.
מישהו?
ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..
בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים
מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם
לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.
שולח כוחות מכאן.
תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?
היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?
והרבה דירות שותפים.
בלוד יש כפר סטודנטים.
ברחובות יש כפר סטודנטים.
מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.
אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.
איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..
פתית שלגאחרונהשלום לכולם!
לי קוראים חוה.
אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמנריונית במסגרת סיום תואר ראשון באוניברסיטה פתוחה מחפשים אנשים אשר ירצו להשתתף במחקר שלנו, ולענות על שאלון.
אם תרצו לקחת חלק, אנא תקראו מכתב פנייה למשתתפים אשר מצורף לשאלון.
המחקר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.
השאלון מתארח ב-Google Forms, ומאפשר לכם לענות עליו באופן אנונימי ומבלי להזכיר פרטים אישיים.
השתתפותכם במחקר היא מרצונכם לחלוטין. אם לא תרצו להשתתף במחקר במהלך המענה על שאלון אתם יכולים לסגור אותו.
השאלון מיועד אך ורק למי שמלאו לו 18.
השאלון מיועד הן לאלו שאובחנו עם לקות למידה והן לאלו שלא אובחנו עם לקות למידה.
תודה רבה לכל מי שירצה לעזור.
אנו מאחלים יום טוב ושקט לכולם!
קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית
זה אחלה שאלון.
רק סתם מעניין להבין מה ההבדל בין השכלה אקדמית מלאה (בטעות-נפוצה כתבתם אקדמאית), ובין תואר אקדמי.
שלום לכולם!
אנחנו עדיין בשלב איסוף הנתונים ומחפשים גם אנשים שיש להם לקויות למידה (דיסלקסיה / דיסגרפיה / דיסקלקוליה).
האם יש בקרבתכם אנשים עם ליקויי למידה אשר הגיעו לגיל 18 והם ירצו להשתתף במחקר?
תודה רבה לכל מי שרוצה לעזור או שכבר עזר.
יום נעים ורגוע.
שלום!
אנחנו צריכים עוד 22 אנשים עם ליקויי למידה (דיסלקסיה / דיסקלקוליה / דיסגרפיה).
תודה רבה על כל עזרה אפשרית.
מאחלת יום טוב ורגוע.
אפילו אם אתם סתם דילגתם על המסרון שלי ולא הגבתם אליו בשום צורה אני לא יאחל לכם "יום גרוע". תשמרו על עצמכם.
למעשה השאלון לא צריך לקחת 30 דקות, והוא לוקח הרבה פחות זמן.
כדי להתחשב באנשים שקשה להם לקרוא ולמקד קשב ציינו שצריך למלא את השאלון "במשך 30 דקות".
כלומר, מותר לקחת עד 30 דקות.
אני רציתי להדגיש כי את/ה כעונה על השאלון יכול/ה לקחת לעצמך עד 30 דקות לענות על השאלון, כדי לא למהר לשום מקום ולא להילחץ שהזמן יגמר.
אנחנו צריכים עוד 21 אנשים עם לקויות למידה! תעזרו להגיע למטרה ולסיים את התואר ראשון בהצלחה.
בבקשה אל תלחצו השאלון הוא קצר, אנונימי, ואתם יכולים לפרוש ממנו בכל רגע.
תודה רבה על עזרתכם ותודה למי שכתב לי.
יום טוב לכולם.
תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.
תודה רבה. יום טוב.
היי לכולם! 👋
במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.
אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):
🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"
השאלון אנונימי לגמרי.
מיועד לגילאי 18 ומעלה.
כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.
תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד
אני לא יודע באיזו רמה זה קריטי.
מתמטיקה זו אותה מתמטיקה.
מדעים זה אותם מדעים.
לשון ואזרחות זה כלל ארצי אני מניח.
חינוך מיוחד אני משער שלא אמור להיות קשר השקפתי
נשארת עם תנך ותושבע ואולי אנגלית אם זה הכיוון שלך אין לי מושג כמה זה קריטי ההבדל ביניהן, אני לא למדתי בהן מעולם אבל אתה יכול לקרוא מאמרים שהם מוציאים באינטרנט.
ככלל, אורות ישראל היא מכללה נוחה שמטרתה להעביר כמה שיותר סטודנטים. הלימודים שם בדרך כלל נוחים יותר, אין דרישות מוגזמות וממוצע הציונים יחסית גבוה.
והיפכם בהרצוג - שם יש יותר אג'נדה, בטח הלימודים יותר מעמיקים (לפחות ביהדות) אבל גם הדרישות והציונים נם קצת שונים.
מאיפה תצא יותר חכם? לא ערכתי מחקר מסודר, אבל ההנחה שלי ביחס למכללות לחינוך, זה שאין קשר בין חוכמתך לרמה וסגנון הלימודים שלך. אם אתה חכם וסקרן - תתפתח בכל מקום, וכן להיפך.