שאלה!מתו"ש
בס"ד

ברסלבים באמת שמחים כמו שהם ניראים? או שזה גם סוג של סם כזה לישכוח מהצרות?
התורה היא סם החיים..שמחה ואמונה
בס"ד

ברסלב היא סם השמחה 
מזתומרת סם?נחמד לזרוק משו פילוסופי בלי להסביר...=]מתו"ש
חחחחחחחחחחחחחחח איזה חמודהשמחה ואמונה
בס"ד

בברסלב את רואה הרבה שמחה כי רבי נחמן שם על זה דגש עצום
הוא הוציא הרבה ספרים שמנחים אותנו איך ללכת, נתן עצות... ותמיד הוא חוזר ואומר שלא משנה מה עובר על הבן אדם תשאר שמח.. כשאתה מתחבר לרבי נחמן.. אתה כבר נכנס אוטומטית.. הוא מושך אותך אליו...
אבל אל תתבלבלי יש כאלה שמרוב שהאש כל כך חזקה הם נכבו.. יש ויש..
 ברסלב האמיתיים שמחים שמחים שמחה אמיתית.. (משתדלים כמה שרק אפשר כן?)
אני לא מבינה......את אומרת שברסלב זה בדיוק כמומתו"ש
בס"ד

כל דבר אחר?.........גם ברסלבים חוזרים בשאלה?
כל אחד!והחיים שלו כן הם שמחים.יש כאלה באמת ויש לא.יקירה
בד"כ השמחה הזאת באה ממקום אמיתי ומבוסס...קראתיך
זה לא עוד שמחה שיש לנו מדי פעם בלב על משו כיף שקרה לנו....
זה משו מבוסס על תורות שלמות של ר' נחמן,ולכן זה בא מהמקום הכי אמיתי ונכון שיש לנו...
וזה לא כמו אותה שמחה של הדברים הגשמיים..
גם אם היה לי יום רגיל לגמרי בלי שום ריגושים מיוחדים,תמיד השמחה הזאת תהיה קיימת...

מקווה שהובנתי...
חחחח...את באמת מתוקה...שיח השדה..
תודה נשמה...גמאת!קראתיך
מתוקה שכזאת..שמחה ואמונה
בס"ד

מה זאת אומרת כמו כלל דבר אחר?..

כל מי שנכנס לברסלב יכול להגיע לשמחה הזאת.. אומנם זה דורש עבודה לא פשוט אבל כל אחד יכול "אפילו" חוזרים בתשובה
..מתנחל גאה.
בע"ה ית'

זה שימחה שפורצת מיבפנים.. משהו שקשה לבטא, מתוך שמחה וקדושה.. וזה פשוט תענוג.. גנעדן ממש! .. (השמחה בכוחה לשבר חומות!) ובשעת שמחה כזאת כול מה שמבקשים מקבלים.. וההיתבודדות בשעה כזאת-כמו באמצע חתונה במערת המכפלה.. תענוג..
ולפחות מי שאני מכיר ככה..
(=
תאמיני לי שזה משהו מיוחד!!!הירהורי הלב
אני ממש לאחרונמה התחלתי להתעניין בברסלב, להתבר לזה, וזה ניכנס עמוק!!
אין, זה פשוט שמחה מדהימה, נכון, כרגע אצלי זה לא בעוצמות מטורפות וכאלו,מ וזה גם דורש מימני המון עבודה, אבל אני מרגישה יותר שמחת חיים אמיתית, יותר קל לי להתחבר לצד השמח שבי, לשמחה האמיתית!!!
ברסלב...אנונימי (פותח)
גם אני לאחרונה מאוד מתעניינת בברסלב
וזה משפיע על כל החיים
בכל שעות היום
במצוות במחשבות
צריך להתחבר ללמוד ולהאמין בזה!
האמת אמרו לי שיש כאלה שלוקחים סמים
זה כלכך מוזר לי
זה הגיוני?
אתם יודעים על זה משהו?
יש בזה כלכך אמיתיות!!!!!!
רבי נחמן יודע להגיע
למקומות הכי פנמיים שלנו
להכיר את עצמנו ומה טוב לנו...
אל תקשיבי לשטיות האלה..שמחה ואמונה
בס"ד

תמיד יהיו את האלה שסתם שם..
יכול להיות שהם אולי חוזרים בתשובה.. ועדין תקועים בזה או משהו.. לא יודעת..
עזבי אותך.. אל תתעסקי בזה...
ר' נחמן זה האמת... כל  מה שמסביב זה סיטרא אחרא אחד גדול ומגודל
שמחה ואמונה אמרה את מה שאמרה על הסמים...רוצה להתבודד
למי שלא הבין.

אז מה אם יש כמה ננחים מסכנים שלוקחים סמים? [חפרנית, כן. זה קיים]

זה לא הופך את התורה של רבי נחמן לאסורה.

זה מצחיק אותי הטענות האלו על המסוממים. דבר ראשון הם מיעוט, דבר שני זה בפרוש לא דרכו של רבנו(ההיפך הגמור!),
דבר שלישי, זה לא מעיד בכלום על החסידות עצמה!! כמו בכל מגזר וזרם, גם לברסלב נדבקו קצוות של "ליכלוך"...

לא נורא. לומדים לחיות עם זה, אבל קודם כל לדון לכף זכות
איזה רע זה לומר "רבי נחמן זאת האמת".אוסנת
פשוט טעם רע.

תנסי רגע לקרוא בלי דעות קדומות, בלי לקנטר, בלי להתרגז עלי שאני לא בסדר כי אני לא ברסלברית...
בואי נדבר על אמירה כמו: "הרב קוק זה האמת, כל השאר סיטרא אחרא".

איפה נמצאת האמת?
התורה כפי שניתנה ממשה היא האמת המוחלטת.
מתוך התורה, בתורה שבעל פה, הכללים של התורה הורדו לפרטים - והפרטים מרובים. כל דעה היא צד אחד מהאמת המוחלטת.
התורה לא מצטמצמת לזרם קטן אחד, אלא יש לה הופעות שונות.
הופעות שמתאימות לסוגי אנשים שונים. לנפש שונה.

ההלכה היא הלכה. תיאורטית, יש רק אחת בישראל.
אבל איך ממשים? על מה שמים דגש? איך לומדים? מה לומדים?
כל זה מובע בדרכים שונות.

ואני בוחרת את מה שמתאים לנפש שלי.

אז אם אני בן אדם שכלי שאוהב לחקור, אני באופן טבעי אתחבר לדרך שתפתח אותי רוחנית בתחום השכלי.
אם הייתי בדרך אחרת, שמשתיקה את השכל - הייתי מתוסכלת. הייתי מדוכאת.
במלוא מובן המילה. דכאון.
לא הבנת למה התכוונתי..שמחה ואמונה
בס"ד

דיברתי על מה שקורה בברסלב..
אמרתי שרבי נחמן זה אמת וכל השאר(ז"א המסוממים למיניהם" אלו הם הסיטרא אחרא..
יופי. טוב שהסכמנו. אוסנת
אוסנת סליחה אבל את כבר קרציהאנונימי (פותח)
בבקשה אם יש לך דעות והגיגים אז לא כאן 
עם כל הכבוד ויש כבוד
את יכולה לפתוח פורום "ויכוחים על ברסלב" ושיהיה לך בהצלחה
בלי כוונה לפגוע אבל אנא תעזבי אותנו בשקר עם החקירות האלה כי זה מעצבן
ואת יודעת שזה אף פעם לא יגמראנונימי (פותח)
אינ לא מבינה אותכם?!הירהורי הלב
מב את מפחדת להתווכח על הדעות שלך, אז כנראה שאת מפחדת לגלות שאת טועה...
פורום זה כדי לענות על שאלות, ליצור דיון, מה את רוצה לראות פה?!
 לשאול:
 מה טוב ברבי נחמן? ושכולם יגיבו: 
 הכול
אז יהיה לך יותר נחמד בפורום?!?!?
זה יהיה פשוט שיעמום....
זה לא קשור..שמחה ואמונהאחרונה
בס"ד

אין בעיה לעשות דיניונים.. אבל לא בנושא הזה... כי הם גורמים לחלק מאיתנו באמת לפנות לחקירות.. ואת יודעת טוב מאוד מה רבי נחמן אומר על חקירות..
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך