יחידת דובדבןפיתון
שמעתי שמי שיש לו מספר משקפיים גבוה מ2 קשה לו להתקבל ליחידה הזאת מי שבאמת יש לו מספר גבוה אבל עשה ניתוח להשתלת עדשות (שימו לב ניתוח להשתלת עדשות לא ניתוח לייזר) יכול להתקבל? עוד שאלה כה מבין אלה שרוצים להתקבל מתקבלים?
דובדבן....DG
כל מי שיש שקיבל זימון לגיבוש צנחנים יכול להתמיין לדובדבן אם מאתרים אותו בגיבוש לפני הגיוס
גפ אם המספר שלו 2
אם הוא מספיק מעניין את המאתרים שלהם(מביע מספיק רצון לשרת שם וגם עם כושר טוב)
חוץ מזה שאני אישית לא מבין מה יש לחפש ביחידה הזאת שכל היעוד שלה זה לעצור מחבלים. שזאת בעייה שולית של המדינה שלנו הרבה יותר מסכן אותנו זה מדינות ערב ועם כל הכבוד ליחידת דובדבן היא לא באמת מיעודת לפעול בצורה רצינית מידי כאשר תפרוץ מלחמה

דובדבן....DG
כל מי שיש שקיבל זימון לגיבוש צנחנים יכול להתמיין לדובדבן אם מאתרים אותו בגיבוש לפני הגיוס
גפ אם המספר שלו 2
אם הוא מספיק מעניין את המאתרים שלהם(מביע מספיק רצון לשרת שם וגם עם כושר טוב)
חוץ מזה שאני אישית לא מבין מה יש לחפש ביחידה הזאת שכל היעוד שלה זה לעצור מחבלים. שזאת בעייה שולית של המדינה שלנו הרבה יותר מסכן אותנו זה מדינות ערב ועם כל הכבוד ליחידת דובדבן היא לא באמת מיעודת לפעול בצורה רצינית מידי כאשר תפרוץ מלחמה

חחח מה זה קשור?אליסף ט
זו יחידה מעולה שביום יום תעשה הרבה יותר מאם תלך לחה"ן או משהו בסגנון. אז במלחמה תהיה קצת פחות פעיל...מלחמה זה פעם ב10-15 שנה לעומת הבט"ש השוטף בשירות הסדיר שלך,וכנראה שכבר תהיה מילואימניק וגם ככה לא יקחו אותך למשימות החשובות באמת. חו"מ שזה וואסח מטורף.
לא נעם לי להגיד אבל אף אחד משניכם לא ענה עלפיתון
השאלה שלי. האם ניתוח להשתלת עדשות נחשב בצבא כמו ניתוח לייזר?
מה אנחנו וועדה רפואית? תתקשר ללשכת גיוס ותשאל.אליסף ט

בשביל מה יש פורום? וחוץ מזה...פיתון
רשמית אין בעיה להתגייס לדובדבן עם מספר גבוה אלא שבשטח זה לא ככה
חחח?!DG
מה תעשה ביום יום? תסכן את החיים שלך בישביל פולטקאים
תעשה פעולות ברמת סיכון מטורפת כמו שהיה בקלקיליה שנפצעו לוחמים מדובדבן בגלל שביבי החליט שמותר לשוטרים פלסטנאים להסתובב בליליה
או שתעלה את הרמת סיכון לדו"צ בעת פעילות כדי למנוע פגיעה בחפים מפשע?
כל הוואסח הזה הוא לא הדרך שבה כולנו מאמינים שצריך להתנהג עם הפלסטנאים למחוק בית אם יש שם מחבל
וחוץ מזה הם בכלל לא עושים הרבה יותר מהחה"ן לא יודע אם אתה בכלל יודע מה וכמה הם עושים כי אני כן.
ולא עשינו בכלל הרבה פחות אם לא יותר אם תחשיב את עופרת יצוקה שבה בקושי הסכימו שדובדבן יכנסו וגם אז הם לא היו בנוים לסוג הלחימה הזה ולא עשו כלום.
לידיעתךפיתון
לפי כללי הפורום הזה אסור להכניס פה פוליטיקה 
לידיעתך אם גם בצבא תהיה כזה בוק צהוב.....DG
מה יש'ך כמה מילים על אידיאלים ודרך חיים

מה הקשר?פיתוןאחרונה
הפוליטיקה השתלטה על הפורום הזה אז אני בסך הכל מנסה להחזיר את הפורום לייעודו המקורי
לשיטתךאליסף ט
כולנו לא היינו צריכים להתגייס לצה"ל כי הוא עובד ע"פ גחמות של פוליטיקאים שמאלנים,אגב-אני מסכים לחלוטין עם הטענה הזו ואנחנו אכן צריכים לשאול את השאלות ולדעת לשים את הגבולות בצבא. אבל אם הוא רוצה את הפעילות המעניינת היא תהיה לו בדודבן ולא בחה"ן,וכן יש לי חברים שמשרתים במקומות כאלו אז אני יודע. כמו שאמרתי עופרת יצוקה זו לא פעילות סדירה אלא משהו בסדר גודל יוצא דופן וגם חפ"ש בגדוד נתקל בהרבה פעילות מבצעית.
לא בדיוק...פיתון
נגביסט מעורב גולני סיפר שאת עיקר העבודה עשו השריון. לעומת זאת יחידת מיתר לדוגמה חיסלה עשרות מחבלים. ככה שבאמת סביר שהחפ"שים באמת לא יחשפו גם במבצע גדול ליותר מידי פעילות מבצעית
לשטתי חובה להתגייס לצבאDG
כי זה הדרך היחידה שנוכל להגן על עמ"י מפני השונאים שלנו אין שום דרך אחרת.
עכשיו לאן אני מתגייס זה לפי האני מאמין שלי איפה באמת אני אגן על עמ"י בדרך הטובה והאמתית ביותר
לדוג' חיל שריון מגן יותר על המדינה מאשר יחידת דובדבן למרות שבשריון לא כל אחד ירגיש שהוא ממצא את הפוטנציאל הפיזי שלו, וגם הוא יחשב פחות מגניב!!!! אז מה הוא עושה יותר טוחן יותר ותורם יותר.
לפני הגיוס הייתי ממש קרוב להתגייס לשריון מהשיקולים האלה...
בסוף גם יצאתי קצת מגניב קצת עשיתי פעילות מעניינת וגם אני יודע שבעת הצורך אני יהיה בחוד החנית של כוחות המילואים של צה"ל, אז עשיתי קו 4 חודשים ולא יצאתי כל שבת כמו לוחם בדובדבן אבל יצאתי מסופק שעשיתי שרות במקום הכי נכון לדעתי.
שאלה לגבי צו ראשון,ימח שם עראפת
אם מישהו התייצב לצו ראשון אצל חרדים, דהיינו שהוא דוחה גיוס, הוא יכול לבטל את המהלך ולהתייצב לצו ראשון רגיל?

ואם כן, לאחר הצו ראשון הרגיל הוא יוכל לדחות גיוס?

כמו כן,ימח שם עראפתאחרונה
אם מישהו התייצב רגיל ולאחר מכן קיבל נשק עקב היותו במקום הדורש זאת, הוא יכול לדחות גיוס או שעצם קבלת הנשק מבטלת את האפשרות?
גיוס לצה"ל בגיל 45danielt

הי לכולם,

פטור מגיוס  מגיל 18. סיבה אינה בעיות נפשיות או בריאותיות, אלה סרבנות. לא אכנס לפער בתפיסת העולם והערכים שנצבר לאורך השנים, אך כבר שנים סוגיית השתמטות פתוחה אצלי ובימים אלו אני מעוניין לסגור את הסיפור אחד לתמיד. במלחמת לבנון השנייה פניתי לצה"ל בבקשה להתגייס, אך קיבלתי תשובה לקונית "פטורך נשאר בתוקף". היום אנחנו לצער כולנו במציות אחרת  לגמרי, לכן אולי יש סיכוי שיגייסו אותי. מטפס הרים לשעבר, בן 45, בריא.

אשמח לקבל מידע, מה הסיכויים שמהלך יצליח ויגייסו אותי ולאיזה גורם ניתן להגיש את הבקשה. 

מנהלת חרדים. אוליהעני ממעש
גיוס חוק טלאדם בכיר

גיוס אחרי גיל 22 לשנה וחמש לבני ישיבות ההסדר. מישו יודע איך ניגשים לזה ומה אומר השירות הזה?

באתר ניתן למצואכי קרוב.אחרונה

תתקשר 1111 או לתל השומר.

תעודת שחרור בכבוד- כוכב זהב/כסף/ארד- קציני הסדראחד שמשתדל

מחפש לדעת א מישהו פ יודע, אם הייתי קצין במסלול הסדר- זאת אומרץ בפועל לא הייתי בקבע.. (יצאתי לפיקוד במסלול ישיר), האם אני מקבל תעודת שחרור משירות סדיר- ארד? 

כי בפועל לא הייתי בקבע

אין לי מושג. תתקשר 1111 יענו לך...אם רק נאמין
איך זה משנה?נפשי תערוג

יש משמעות לצבע?

יש לי תעודת השתחרר בכבוד. האמת ל זוכר באיזה צבע.

בזמני.. לא יודעת איך זה היום..עוגת גבינה.אחרונה

הצבע היה נגזרת של תפקיד.

ג'ובניק קיבל ארד, תמכל קיבל כסף ולוחם זהב.

מידע על תוכנית "בינה בירוק"זאב קדוש

מחפש מידע על התוכנית בינה בירוק, ממשהו שהיה/משרת שם, כמה זה מתאים לחרדים/דתי תורני, מה בדיוק עושים, כמה זמן סה"כ, ועוד. תודה

שיר השריונריםאליסף עמר1

אולי יעניין אותך