מישהו פגש את הניק, שהגן כאן בחריפות על מעני הנערים?הסטורי
מחכים להתייחסותו אחרי שעוד נער שעבר התעללות בחקירה ובהמשך התעללות בתנאי מעצר נוראיים - יוצא בלי כלום.
(טוב, הוא כן ריסס גרפיטי...)
איפה הניק שהגן כאן בחריפות על השימוש בעינויים כלפי יהודים - אקטואליה וחדשות
הוא עסוק בישיבה מסתומא לומד אורותנחשון מהרחברון
יש אנשים שלא יחזרו בהם מכלום. חבל על המאמץ...
אני מבין שיש לך משהו נגד הרב קוקימ''ל

לא כך הבנתי את דבריוהסטורי
יש לו משהו נגד מישהו שבשם הרב קוק, הצדיק עוולות נוראיות.
אז מיותר ה"מסתומא לומד אורות"ימ''ל

אם מישהו תולה בוקי סריקי ברב קוק לא צריך לזלזל בגלל זה בלימוד הספר שלו או להכליל ככאלה את כלל לומדיו.

אישית לי כן יש בעיה מסוימת עם כתבי הרב קוק, בדיוק בגלל הסיבה הזו - השפה מאפשרת הבנה של כמעט כל דבר שרוצים להבין מהם, לכן יש כל כך הרבה שמגדירים את עצמם 'תלמידי הרב זצ''ל' ועדיין עם השקפות שונות מהותית. ועדיין לא הייתי מתבטא בזלזול כלפי לימוד הספר, גם אם הלומד הספציפי טועה ומטעה בעיניי.

אתה חושב שזה דווקא השפה שלו?סביון
גם בר' נחמן אפשר להבין דברים הפוכים לגמרי והאמת שגם בגמרא ובתנ"ך ובכל ספר כמעט
נכון שזה קיים בכל טקסטימ''ל

אי אפשר להתנסח בצורה שלא סובלת פירושים נוספים, אבל יש הבדל בין מי שמתנסח בבהירות ובכל ניתן להבינו אחרת לבין מי שמלכתחילה מתנסח בערפילי טוהר.

מזכיר לי שאחד מהרבנים שלי סיפר שפעם כשהוא לימד בישיבה מסוימת הוא ראה מספר בחורים יוצאים מהישיבה בזמן סדר ערב, אז הוא שאל אותם לאן והם אמרו לו שלהופעה של איזו זמרת. הוא שאל אותם "ומה עם איסור שירת נשים וכו'?" אז הם ענו לו שהרב קוק אומר שלא יכול להיות שהתורה תסתור את עוז החיים הטבעיים.

אנשים יכולים לעוות ולטעות בכל רב בערך..והוא ישמיענו
אז תתנגד לחסידות, תתנגד לפנימיות התורה, תתנגד למהר''ל, תתנגד לגר''א
ולכל דבר שקיים בעצם

לא בגלל האנשים האלה התורה הזאת לא נכונה
הסברתי את ההבדלימ''ל

ואני לא מתנגד לרב קוק חלילה, אני כן חושב שהכתבים שלו לא מיועדים לציבור הרחב - בטח שלא בלי תיווך.

ואותו דבר לגבי הקבלה - גם בה יש הרבה מקום לטעות ולהבנה שגויה ולכן גם היא לא מיועדת לציבור הרחב לדעתי.

וללמוד את כתביו עם תיווך?והוא ישמיענו
(באמצעות תלמידיו?)
אדרבה, מבורךימ''ל

בתיווך הנכון ובזהירות הראויה, בהתחשב בכך שהשפה נוטה להיות בלתי בהירה והתיווך נוטה להתפרש ולהיתרגם לאירועים אקטואליים ולאו דווקא באופן הנכון (מה שפחות קיים בלימוד דברי חכמי ישראל אחרים מהדורות הקודמים).

אתה יכול לראות את התוצאותברגוע

בברסלב וגם אצל אחרים לא רואים הבדלים כ"כ גדולים כמו שיש אצל תלמידי הרב זצ"ל (או יותר נכון- אנשים שמתיימרים להקרא תלמידיו)

מה?! ההבדל בין הנ-נחים לברסלב מאה שערים גדולהסטורי
פי מאה מההבדלים בתוך תלמידי הרב זצ"ל.
אני לא חושבברגוע

אבל מעדיף לא לפתוח יותר מידי כדי לא להגיע ללשון הרע

הבדל גדול .נפש חיה.
בדיוק כמו מי שממצאים פירוש לדברי הרב
לעומת תלמידים אמיתיים שמבינים את כוונתו (על בסיס מי שהכיר אותו באמת) ומלמדים לאורו.
אין דבר כזה פירוש מסויים לדברי הרב. הוא בעצמו בקושיחסדי הים
העביר פירושים.
מי שאומר שאצלו האמת בפירוש דברי הרב, הוא גאוותן ושקרן.

אני כן מסכים שיש רעיונות שעברו במסורת, אבל לא דברים שהייתי מגדיר אותם כפירושים.
מי שאומר "הרב התכוון ל" ובטוח בזה, זאת בעיה בעיניינפש חיה.
לא. ח''ו אני גם לומד את כתבי הרבנחשון מהרחברון
יש לי משהו נגד מי שמשתמש במה שמוציא מכתבי הרב, קורא לעצמו בשם אורות מאופל. ומקטרג על יהודים בצורה נפשעת.

כתבתי שמסתומא לומד אורות ולכן הוא לא זמין לענות לנו כאן. כי הוא לאמד (ה'טעות כתיב' בכוונה) ומסלף.
מזל שהבהרת... זה היה נשמע מאד לא טוב..ד.

[היה ברור מהשניה הראשונה שנודע מה שהולך איתם, שזו זוועה. לא היה כל ספק, כשבנט שאל "למי מאמינים לשקד או לבן גביר", שלבן-גביר. הרי הוא ציטט אותם. נערים אחרי ימים במעצר בלי לפגוש איש, "ימציאו" דברים כאלה? אם כי אני יכולל להבין את שקד, שבתמימותה, לא רצתה להאמי שזה יכול להיות... אף אחד לא רצה]

לא מבין למה היה מובן אחרת...נחשון מהרחברון
היה נשמע, כאילו אתה מתכוון,ד.

שהתפיסה שלו זה שייך ל"לימוד אורות"....

לא היה ידוע הניק שלו, וגם לא הובנה כוונתך.

חבל... לא נורא. הבהרתינחשון מהרחברון
אם לפחות נעורר אחרים, גם משהוהסטורי
אני לא מבין, איך אחרי שכל כך הרבה נחקרים שהוחזקו בכאלו תנאים, עם 'היתרים מיוחדים', שמשתמשים בהם רק מכח חוקי חירום למלחמה באויב - אף אחד עוד לא אף בפרקליטות/שב"כ.
הוא גם לא ריסס גרפיטיSolomon
הוא חתם על עיסקת טיעון.. והודאה בשביל לגמור עם הסרט הזה..
לא בגלל שהוא באמת עשה..
וכולם להתפלל על עמירם בן נורית שיצא מזה כמה שיותר מהר.
הגיוני....אניוהוא
יישר כח. אין לי מושגהסטורי
התייחסתי להסכם עסקת הטיעון כלשונו, שהזכיר 'עבירת תג מחיר'...
פעם הוא הדגים עלים מה עשו לו בדיוק😪Solomon
ב.ג.ל.אורות מאופל
מצבו מצוין, תודה ששאלת.
ולשאלתך השניה, איך הסתדרתי במעצר ובחקירה, התשובה היא שלא הסתדרתי כי לא נעצרתי ולא נחקרתי, בדיוק מאותה סיבה שאתה ושאר הקוראים לא נעצרו ולא נחקרו- כי לא היתה סיבה.

כזכור או שלא, לא טענתי שכל גחמה של כל איש חוק כשרה למען כל מטרה, כן טענתי שכאשר יש לזרועות האכיפה השונות חשד מבוסס בנוגע לאדם מסויים, יש להן יד חופשית למצות את יכולות החקירה בעניינו עד תום, ללא קשר לשאלה האם הוא יצא מהן זכאי או חייב.

העובדה שיש פזורת שוליים חובשת כיפות וכובשת גבעות שלמען מניעת הפרעתה להתנהלותה התקינה של הממלכתיות הישראלית נפתחה מחלקה מיוחדת בשירות הביטחון, ושכוחות הביטחון השונים מנהלים איתה חיכוכים תמידיים, היא אות קלון לחברה המאמינה, ואותה קבוצת סיגים רעיוניים שמזדנבים במחנה עתידה שתתפרד מאליה, או עם קצת עזרה, בדיבור ומעש.
לא נעצרים ולא נחקרים אם אין סיבה? איפה אתה חי?בתוך בני ישראל
אנשים עם דעות טוטליטריות כמוך הם אות קלון לחברה המאמינה.בן מערבא

אני מניח שאם היית חי לפני 75 שנהנחשון מהרחברון
היית מצטרף בלהט לסזון.
ואם היית חי לפני 1800 היית מצטרף למרדף של היוונים נגד מתיתיהו ובניו.

ובעיקר אני מניח שאם מינוי שופטים העליון היה תלוי בך היית ממנה את אהרון ברק לקדנציה נוספת.

אתה באמת מאמין לעצמך?
אתה יודע מתוך כל המעצרים המתוקשרים כמה כתבי אישום הגיעו להרשעה של נוער הגבעות?

אחוז אפסי ושולי.

כמה הפגנות לגיטימיות מפוזרות בכוח אלים כי יש 'כיפה' להפגנות אלימות הרבה יותר של נכים, זקנים, טבעונים, שמאלנים ועוד 'מוכלות'?

החיכוך עם אנשי החוק נוצר בגלל אנשי החוק ולא בגלל אותו נוער. על מה אתה מדבר?
אם מישהו בונה צריף קילומטר מכפר שלם שבנוי לא חוקית את מה באים להרוס? את האלו ש'מתחככים בגורמי החוק' או יותר מדוייק את אלו שסומנו כמטרה ע''י גורמי החוק,

ואפילו לשיטתך. חוקית אסור בשום מצב לענות חשוד כדי להוציא הודאה או לגלות את האמת. רק אם יש חשש שמידע שיגיע ממנו ימנע פיגוע קרוב או בעברית פצצה מתקתקת.

אין שום סמכות חוקית ואפילו ביהמ''ש הודה בכך לענות בשביל לגלות את האמת. או ככלי חקירתי.
הבעיה היא שבשכ הארורים משתמשים בזה ככלי ענישתי הרתעתי בניגוד לחוק ופעם אחר פעם בית משפט מכריע שזה המצב.

מי יחזיר להם את השנים שהיו בכלא? את הכאב הנפשי שנגרם להם בצורה לא חוקית? את אבדן ההכנסה של ההורים? את עלות ההגנה המשפטית היקרה? אף אחד. למרות שזה לא חוקי. כי ככה זה במדינת ישראל.

כתבת יפה כל הכבוד Solomon
וואו מזל שאתה קייםסביון
חסכת לי תגובה
כבר חשבתי בגלל משהו אחר...נחשון מהרחברון
בגלל מה?סביון
כי איך העולם היה יכול בלעדי?נחשון מהרחברון
מה השאלה? יש בכיסי פתק שכתוב עליו בשבילך נברא העולם (מטאפורה)...

מממ זה מכנסיים שהושאלו מחבר. מה זה אומר?

סתם... היה ההתראות. שסביון הגיב לי מזל שאתה קיים וחשבתי שזה השרשור על הפנסיה. ולא הבנתי במה עזרתי לך ופתחתי וראיתי שזה לא קשור.
באמת תמוה איך העולם יכול בלעדיך.סביון
ב.ג.ל.אורות מאופל
יצא המרצע מן השק...
מי שמשווה את הלאומיות הישראלית לשילטון גויי לא הבין דבר וחצי דבר במהותה, וממילא כל שאר הטעויות הן גרורות.
להזכירך המתייונים שלטו רשמיתנחשון מהרחברון
המרד התחיל בהריגת מתיוון. יהודי ממלכתי ישראלי, לא יווני.

ה'לאומיות הישראלית' איננה דבר שמטהר את השרץ. ולא הופך מגמה מסוכנת ומםחידה הרודפת את הדת - לחיובית שכל מעשיה לשם שמיים גם אם מי שמלווה ומבצע את המדיניות הנ''ל הוא יהודי.

תתייחס לגופו של עניין ואל תתחבר מאחורי ססמאות ריקות מהתוכן שעליו אנו מדברים.
אתה לוקח מושג ופשוט מעוות אותו.

סליחה. במדינה דמוקרטית גם לחשוד יש זכויות אדםהסטורי
אם אתה רוצה לפעול לשינוי בכל הגישה כלפי כלל החשודים במדינת ישראל - הדיון איתך אחר. בנתיים זה לא המצב.

גם בפרשת דומא וגם בפרשה של הערביה שלטענת בעלה נפגעה מאבן - שללו מחשודים רבים, זכויות בסיסיות, כאלו שלא שוללים במדינת ישראל מחשודים באונס ורצח ביחד, גם לא מראשי מאפיות.

כל בר דעת אמור לקבל שכדי לשלול מחשוד זכויות בסיסיות שלא נשללות מכל חשוד אחר - צריך בסיס רציני לחשד.
רק שזה קרוב אליך..Solomon
וזה חברים שלך אנשים מתחילים להבין מה זה..
וכמה שריטות זה עושה בשכל על יום שם..
ואני הייתי שם פעמים ואני לא אותו בן אדם מלפני המעצר..ואחרי המעצר..
פשוט עצוב!.. ומה שיותר עצוב זה שאנשים מהציבור שלנו נותנים לזה יד.
מה זה החרטה הזאת? אני הייתי עצור שם פעמייםSolomon
ואני יודע בדיוק מה הם עושים..
והשבכ עוצר אנשים סתם!
בדיוק כמו שעצרו אותי סתם..
ומה שמאכילים אותך בתקשורת בכפית שנאת חינם על אחים שלך זה ממש לא נכון..
ואם אתה רוצה להכיר מציאות אחרת אתה מוזמן להכיר..
חייבת להגיב כי זה נורא מפריע לי.השתדלות !
ובמחילה מכבודך, לא אענה לך במילים גבוהות.
קצת כבוד הבריות.
זהו.

(לא מבינה אנשים שמזלזלים בעבודתם של אותם אנשים חלוצים. איזו עבודת קודש עצומה הם עושים! אך לא אתחיל לכתוב כאן על הנושא, כי הגיוני שלא תרצה לשמוע ממילא, או שתדחה את דבריי בזלזול.)
סתם ככה- המחתרות מרדו בשלטון הבריטי והפריעו להתנהלותה התקינה של הממלכתיות הבריטית בפלסטינה. לולא הם לא הייתה מדינה.
צריך אנשים שיראו לפוליטיקאים שם למעלה איך באמת חיים ונושמים את ארץ ישראל...
אוי... טאטע, כמה זלזול!!יהודי אמיתי!

פשוט לא נכון!

אני יכול לבקש ממך טובה?אגמון החולה

אנא, הרשה לי לצלם את התגובה שלך ולהשתמש בה.

לפעמים אנשים שואלים אותי, למה אני שונא "ממלכתים"? ומה זה בעצם "ממלכתים"?

על שום מה ולמה אתה קורא להם פלצנים, צדקנים מאוסים, מגלגלי עיניים וקפוצי ישבן?

הרי גם אתה לא בדיוק אנרכיסט, הם שואלים אותי, אז מה רע באנשים שאוהבים את המדינה וסוגדים מעט לכוחות הבטחון שלה? 

להבא, אני לא רוצה להתווכח עמם כלל אלא פשוט להראות להם צילום מסך מודפס של התגובה שלך שאשא על גופי תמיד.

ב.ג.ל.אורות מאופל
"כל לשון נובע מהשקפה מיוחדת על המציאות"(אורות ישראל ז',י"ב)

השפה שבה אתה (ושכמותך) משתמש מעידה על המחשבה הנבובה שמאחוריה.
כמאמר הראי"ה, הלשונות נובעים מהשקפתי על המציאות שלךאגמון החולה

אגב, זה מדהים שלץ ריקני שמשרבט הבלים מדופלמים במעטפת של שפה גבוהה, מכנה אחרים בשם "נבוב".

זו אירוניה במיטבה והשלכה במירעה.

חבר'ה, תעשו טובה..והוא ישמיענו
רק בלי לרדת לפסים אישיים.. ⁦: )
אפשר לדון בצורה מכובדת ולשם שמים...
דווקא מתאים לרוח התקופהימ''ל

"שלא נהגו כבוד זה בזה" וכו'

ב.ג.ל.אורות מאופל
אני מסכים לגמרי, ולכן הקו התחתון שלי הוא דיבור נקי. קישקוש מנומס עדיף על דמוי-אמת פרוע.
אם האגמון החולה מעוניין לצנזר עצמו, אפשר להמשיך בדיון.
כי "האגמון החולה" זה ממש דיבור נקי ובכלל לא אינפנטיליותאגמון החולה

עוד השלכה קלאסית מהספרים.

אגב, ממש עמד לי על קצה המקלדת לכנות אותך "אורוות האופל". אבל עובדה - לא עשיתי זאת.

ב.י.י.ג.ל.

חבריםג'ינג'י
אף אחד פה לא מבסס את דבריו... כל אחד יכול לומר מה שבא לו.
אני מציע שמי שיש לו דעה בנושא יתחיל לבסס אותה על עובדות (לא סיפורים, לא "שמעתי מדודה שלו", לא "אני מכיר"), אלא עובדות שניתן להוכיח.
..ג'ינג'י
@Solomon
שאלה, באמת מתוך רצון להבין.
למה אתה קורא "סתם", למה שתואם לאידיאולוגיה ולתפיסת המציאות שלך? או לכך שלא עברת על החוק?
אני אגיד גם למה אני שואל, הייתי אישית נוכח במקרה שכמה בני נוער משלנו, חבר'ה דתיים (לא ערסים, כיפות גדולות ולבוש נורמלי), עישנו סמים באיזו פינה.
עברו שוטרים, שמו לב, ניגשו והתחילו לעשות שם סדר, ומשם- בלגן, שהסתיים בזה שאחד מהם נעצר לתחנת משטרה.
אני לא נכנס עכשיו למה נכון או לא נכון, אבל השוטרים צודקים לדעתך?
ממש לא הבנתי את הקשר בין הסיפור שנתתהשתדלות !
לבין הסיפור שלו...
פה זה לעשן סמים, ופה זה ליישב את ארץ ישראל.
איך אפשר להשוות בין שני הדברים??
הוא התכוון במילה "סתם" לכך שבאמת לא הייתה סיבה מוצדקת למאסר.
עצרו אותם רק כי הם 'נערי גבעות' וזה לא מתאים לשב"כ שאנשים יישבו את ארץ ישראל על גבעה.
וכבר ראינו שבאמת אין כל סיבה למאסרים. הם פשוט נטפלים. זה סתם.
לא הבנת אותיג'ינג'י
הנקודה היא לא מה אני (או אתה, בלי לזלזל) חושבים על זה, הנקודה היא- מעבר על החוק, או לא.
אנחנו יכולים לכעוס על החוק, אנחנו יכולים לקרוא לעסקני הציבור לשנות אותו, אנחנו יכולים הרבה דברים, אבל אם חוקית האדם עשה משהו אסור- יש סמכות מסויימת לרשויות החוק.
כמובן שאין מקום לעינויים ולצוים בלי הוכחות וכו', אבל סמכות מסויימת יש.
אבל אין כאן מעבר על החוק.השתדלות !

הידעת שלפי החוק הירדני, כל שטח הפקר בי"ש שנתפס על ידי אדם הופך לשטחו באופן חוקי, אפילו לשטחו הפרטי??

נחש מי בונה לפי החוק הירדני? ה'פלסטינים'.

נחש מי לא יכול באופן מאוד אירוני- יהודים.

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

שטחים שהם בבעלות ישראלית, שייכים למדינת ישראל (!), ויהודים לא נותנים ליהודים לבנות שם.

חוקית זה מותר, מוסרית זו חובה.

תירוצים כמו "אין לכם אישורי בנייה" זה תירוצים.

אבל זה לא לרוחם של כמה עליונים שיושבים להם על הכסא הגבוה, ומבצעים מאסרים בהינף יד.

רלוונטיות של החוק הירדני??ג'ינג'י
למדינה זה משום מה רלוונטיהשתדלות !
כשמדובר בבני דודינו.
טוב אז כךSolomon
א. סתם זה בלי ראיות..ובלי שום הצדקה מוסרית.
שלוקחים בחור בן 15 שלא יודע להגיד גרפיטי ובנזין ועוצרים אותו תקופה בשבכ בלי לפגוש עורך דין ודופקים לו סטירות ואגרופים וצעקות ליד האוזן בהפתעה.. כאילו הוא מחבל עם דם על הידיים שיכול לעשות משהו..
ואז אחרי שהבית משפט מחליט לשחרר אותו כי אין כלום . אז הוא מקבל הרחקה מנהלית לחצי שנה מיהודה ושומרון (מנהלית זה בלי ראיות ובלי אפשרות לערער על זה)(חוק צבאי מתקופת הבריטים) וזורקים אותו מהבית שלו בלי אפשרות להגיע אפילו לבית של ההורים..
ואז אין לו איפה להיות והוא ישן ברחוב על ספסל כמו הומלס כך מעביר חצי שנה מהחיים שלו.. זה נקרא רדיפה! (זה קצת מהסיפור שלי אישית... לא חברים ולא שמועות..זה אני.)
ו.. ב. ממ..וגודל כיפה לא אומר כלום..
..ג'ינג'י
התייחסתי תגובה מעל...
ולגבי ב- נכון, באתי להבהיר שכשאדם עובר על החוק יש לזה מחיר... לפעמים אידיאולוגית אנחנו מוכנים לשלם אותו ( אני מדבר על הפגנות וכו', כמובן שלא על עינויים), אבל זה חשבון אישי של העובר.
ומי שלא עובר על החוק ויושב בכלאSolomon
ומודה בדברים שלא עשה זה בגלל השלטון שנותן לזה יד..
וחשבון עצמי על איזה הפגנה זה חרטה.. לשבת לילה במגרש הרוסים זה לא סוף העולם..
אבל עם רוצים לגזור על בחור בן 25 99 שנה בכלא על רצח שהוא לא קשור אליו זה יותר מפחיד.
ואני חושב שרואי שאנשים יקדישו לו את המעט הזה של להיות לילה במעצר.. כי תכלס אז אתה סובל לילה אחד במעצר.. אבל הוא יש סיכוי שאישתו לא תיפגש אותו חופשי בחיים. והבת שלו תגדל בלי אבא. אז לילה במעצר זה באמת כלום..
לצערי, אתה צודק בנושא הזה..ד.

אני מאד מאד מצטער שעברת את זה. ניכר שיש לך כחות נפש..

מותר לעצור אדם שחושבים שעבר על החוק. כולל עבירה על החוק בדברים שחושבים שהם דווקא אידיאל (אע"פ, שאכן האכיפה הסלקטיבית של חוקים מסויימים, מקוממת מאד).

אבל, עצור הוא בגדר חשוד. ואין במדינת ישראל עונש של מלקות..

וראָיות במשפט, צריכת להיות ראיות מוצקות. אם אין ראיה, אז "להוציא" אותה ע"י הודאה באלימות, זה דבר חמור.

בחזקת חף מפשע - פושעים כלפיו, ולעיתים הכלל מתברר שגם לא עשה כלום - מעבר לכך שאין להם סמכות "ענישה" טרם משפט. מי יפצה על זה?

מה שלצערנו קרה - זה שהועברו תקנות על "התארגנות טרור" (אי אפשר לומר, שאין בכך יד גם לכמה חבר'ה צעירים שחשבו שהם ינהלו את המדינה באופן פרטי.. והכניסו את המערכת לקצת היסטריה). התוצאה היתה, שכבר "הרחיבו" את זה אח"כ בפעל - ומתנהלים לפעמים כלפי אנשים שגם החשדות ביחס אליהם אינן סוף העולם, כאילו הם "פצצה מתקתקת" שמותר להותיא ממנו מידע כמעט בכל מחיר.

זה חמור מאד. גם מראה על אי הבנה בסיסית עם מי יש להם עסק, עם התרבות וההווי. גם חמור מבחינה מוסרית, ניצול של כח למה שמעולם לא הותר לנצלו, ע"י כל מיני "תירוצים". ה' ירחם.

טוב שאתה כבר אחרי זה.

וואו.השתדלות !
אוי, זה נורא, ממש...

וזה רק על מעצר היה לי עוד אחד בשבכSolomon
ועוד הרחקה..ומעצר בית .. ומחר דברים
זוועה. אבל משום מה אני לא מופתע במיוחדבן מערבא

מן המפורסמות ששלטון החוק - המשטרה, הפרקליטות וכו׳ זה ארגון הפשע הכי גדול במדינה. 

וכבר אמר מי שאמר יפה: 

פושע קטן עובר על החוק. 

פושע בינוני עוקף את החוק. 

פושע גדול מנצל את החוק. 

ופושע ענק הוא החוק בעצמו🤕Solomon
יה״ר שנזכה ונחזה ונתנחם במהרה בימינובן מערבא

במפלתה הכואבת והמשפילה של כנופיית שלטון החוק. סמוטריץ׳ / לוין, אל תאכזבו אותנו!!

ב.ג.ל.אורות מאופל
נקודה מעניינת כשלעצמה, איך חבר'ה עם כיפות גדולות מעשנים סמים
פפ..כאילו זה חסר בישובים?Solomon
ואני לא חושב שמי שאין לו פאות וכיפה גדולה יש לו זכות דיבור.. כי 90 ומשהו אחוז מהנוער ביוש מעשן..
ואם יש מקום שאני יודע ב1000% שלא מעשנים זה בגבעות.. וזה מתוך הכרות אישית
ב.ג.ל.אורות מאופל
אז אתה טוען שכל מפעל ההתיישבות מקולקל? לא הייתי אומר דבר כזה...
לגבי טענתך על הגבעונות, אכן חבל שהמיעוט האידיאולוגי באמת שעליו אתה מדבר, משתמש בנוער בעייתי שעליו אני מדבר, לקידום מטרותיו.
ממ..אני לא חושב שיש בעיה להגיד את זה🤕Solomon
ולא הבנתי מה הדבר האחרון שכתבת
במקרה הזה - כן!הסטורי
עישון סמים הוא עבירה על החוק ולכן מוצדק לעצור לחקירה. גם חשודים ברצח מוצדק לעצור לחקירה ואין לי שום בעיה עם זה שבמידה והיה חשד - היו עוצרים לחקירה.

אבל, במדינה דמוקרטית גם לחשוד יש זכויות. הזכויות הללו הן חלק מהתפיסה הבסיסית של 'חזקת החפות'.

ממילא לא הייתי אומר כלום עם היו עוצרים לחקירה, בתנאי שמאפשרים פגישה עם עו"ד, מחזיקים אותם בתנאים סבירים, מאפשרים לעורכי הדין לעיין בחומר כדי שיוכלו להתמודד כהוגן עם הבקשות להערכת מעצר, לא פוגעים בהתנהלותם הדתית. בדיוק כמו כל חשוד אחר במדינה. בוודאי שלא פוגעים בהם פיזית.
זה לא כיף, זה גם לא סוף העולם.

הביקורת החריפה היא על הפרת זכויותיהם ככל חשוד. (וגם על זה שבדיעבד מתברר ששיחקו בהם'בינגו' כשמההתחלה היה ברור שרוב החשודים בכלל לא קשורים)
מהיכרות אישיתימ''ל

א. אחי היה חצי שנה במעצר ואחר כך עוד חצי שנה במעצר בית. למה? על תקיפת ערבים. מה מסתבר אחרי 3 שנים במשפט? הערבים הם אלה שתקפו אותם (וגם זה התברר רק כי הערבי המתלונן התפאר בפני הפרקליטה שהוא דפק לאחד הבחורים גרזן בראש - והיא באופן חריג ומפתיע הייתה מספיק הגונה כדי להעביר את ההודאה הזו הלאה).

ב. אין מה להשוות אבל בהפגנה נגד עינוי הנערים לפני כשנתיים וחצי נעצרתי על הפרת הסדר הציבורי, נלקחתי לחקירה, הייתי 24 שעות במעצר ואחר כך כמה ימים במעצר בית. ולמה? לא הייתי במקום של ההפגנה ולא עמדתי על הכביש, סתם כי פשוט הייתי בדרך של היס''מ שהיו בדרכם למקום ההפגנה אז הם 'קטפו' אותי על הדרך.

ממ..מי את ??Solomon
*אתהימ''ל

אני ימ''ל כמובן

אה..אני מכיר את התיק שלהם טוב(מרחף)Solomon
כן, גם אחי מכיר אותךימ''ל

..ג'ינג'י
לגבי א', דוגמא מעולה.
כמובן שזה חבל מאוד, עו"ד יוציא אותו עם פיצויים וכו', אבל אם באמת כך נראו הדברים (אין לי מושג מה היה, תיאורטית), מה ציפית שבית משפט יעשה?
ב- זה קצת רחוק כבר אבל תתבע, דברים כאלה אפשר להוכיח.
עוד כמה ימים יש לי תביעה על שוטר שפגע בי..Solomon
ופיטרו אותו מהמשטרה בגלל זה
יש לך יותר מדי אמון במערכתימ''ל

א - כרגע הם עדיין בחזקת אשמים, הטענה היא שהם היו צריכים לברוח ולא להתגונן. כן כן, קראת נכון. גם אם יהיה זיכוי זה יהיה מחמת הספק וכדו', בטח שלא זיכוי שיאפשר תביעה כלשהי נגד המדינה.

ב - במקרה שלי זה היה ברור כי היה לי צילום וידאו של המעצר עצמו (ושומעים אותי שואל על מה עוצרים אותי ואומר שאני לא באזור של ההפגנה ושזה מעצר לא חוקי), שם רואים שאני לא באזור ההפגנה ועומד על המדרכה. שני עו''ד שהתייעצתי איתם אמרו לי שלא כדאי לי כי לא יצא לי מזה כלום חוץ מזה שהמערכת תיטפל אליי ואני עלול להסתבך סתם.

..ג'ינג'י
הגנה עצמית (תיקון מס' 39) תשנ"ד-1994

34י. לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים
גם יש חוק לא תעמוד על דם ריעךנחשון מהרחברון
עבירה פלילית לא לעזור למי שבסכנת חיים ועשרות פעמים יש פיגוע ויש ליד עשרות ערבים שרואים ולא עושים כלום.
הם ******ג'ינג'י
באתי להראות לימ"ל שעל פניו הוא זכאי לגמרי
חברתי להראות לך שהחוק לא מעניין אף אחדנחשון מהרחברון
במדינת ישראל...
סליחה. אף אחד מגורמי אכיפת החוק.
מה שבא להם - אוכפים מה שלא באמת - תתפוצץ
תכלס אין אזרח במדינת ישראל שלא עובר על כמה חוקים ביוםSolomon
לא משנה כמה ציוני הוא יהיה..
ואפילו עם זה לדבר בפלאפון בנסיעה
אפילו השמאליים שהולכים לשכם, חברוןנחשון מהרחברון
רמאללה להפגש עם ערבים ולעלות לקברו של ערפאת (עע זנדברג) עוברים על החוק
עובדות:ספק

נעצרו עשרה אנשים (כולל קטינים) יהודיים בנוגע לפרשת דומא. 

8 מתוכם כלל לא קשורים לאירוע אפילו לדעת המשטרה והפרקליטות בשום צורה שהיא. 

אחד מהם ,היה רכז הנוער של היישוב כוכב השחר. אדם שכל מי שמכיר אותו יודע לספר כמה הוא ממלכתי ומנסה להרחיק את הנוער מצרות. (במקרה יש לי היכרות מאוד מאוד שטחית איתו מלפני שנים רבות). 

למה הוא נעצר (לשבועיים, למיטב זכרוני) ונחקר בצורה לא עדינה, בלשון המעטה? 

כי החליט מי שהחליט שהוא מכר את הרכב שלו למי שביצעו (אז חשבו שהיום בין 2 ל-4 אנשים) את ההצתה בדומא בידיעה למה הוא ישמש. 

אבל - וכאן זה הופך לממש ממש מוזר - עמירם בן עוליאל מואשם בכך שהוא צעד ברגל לבדו. 

לא היה שום רכב שמעורב בסיפור. 

אז למה עצרו וחקרו אותו? על מה התבססו? מה בדיוק החשיד אותו? 

אלו לא שמועות. אלו עובדות. 

מה שקרה - ועדיין קורה, אגב - זו חרפה למדינת ישראל. 

נ.ב. 

אם אכן כתב האישום נגד עמירם בן עוליאל נכון - והוא צעד לבדו למרכזו של כפר ערבי, השליך בקת"ב אחד, עצר לעשות כקצת גרפיטי, המשיך והשליך עוד אחד ואז יצא מבלי שאף אחד יזהה אותו בכפר או בתצפיות הצה"ליות כשהוא צועד רגלית - אני לא מבין מה הוא עושה בכלא... תנו לו מסטיק, מברג ובקבוק מים, תצניחו אותו בטהרן והוא כבר יידאג לחסל לבדו את תכנית הגרעין האיראנית... 

צירופי מקרים ותחושות בטןשפוי

מחפש לקרוא סיפורים אמיתיים אישיים שקשים להבנה, תחשבו על הדבר הכי הזוי/'על-טבעי' שקרה לכם אי פעם? מי שרוצה לשתף בסיפור ארוך או אישי מדי, מוזמן בשמחה לפרטי!

בניסוח אחר לשאלה, מה צירוף המקרים הכי הזוי שקרה לכם, או תחושת בטן שפשוט צדקה ב-100% והצילה אתכם? מקווה שהבנתם מה אני מחפש...

סיפור מהלחימהיהודי שואף לטוב

במהלך פעילות זיהה אחד החיילים דמויות חמושות ללא קסדה, שלפי כל הסבר הגיוני אינם מכוחותינו.

ביקש אישור ירי מהסמל. לפי ההוראות באותה הפעילות הוא היה צריך לאשר בעצמו. משום מה חשש והעלה למ"מ. גם הוא יכל לאשר משום מה העלה למ"פ, והוא העלה למ"ד. שמענו בקשר את המג"ד מורה למ"פ לירות, המ"פ מורה למ"מ, המ"מ מורה לסמל והסמל נותן פקודת 'אש' לחייל. בשבריר השנייה בין פקודת האש' ללחיצה על ההדק, החייל מזהה שאחד המזוהים שם קסדה. הוא ממתין רגע עם הירי ומעלה לסמל את הדיווח, כי הוא חושש שזה בכל זאת כוחותינו. זה עולה לבירור למעלה ומתברר שאלו חיילים שבאמצע פעילות עלו על גג של בית שהם לא צריכים להיות בו בכלל, שהוא שטח השמדה, כנראה כדי לחפש קליטה.

קוראים לזה נס.

מטורף לגמרישפוי

סיפור נוסף מהלחימהיהודי שואף לטוב

טנק מהכח שלנו היה תקולוהגיע למגרש טיפולים אחורי באיזה מוצב בעזה. זה היה אחרי ימים מתישים מאד לצוות, ואיכשהו שכחו לפרוק את כלי הנשק בטנק. הטק הגיע לשם בערב יום כיפור. בליל יום כיפור עבד אחד הטכנאים בתוך הטנק, ובטעות לחץ וירה צרור מהמאג. הטנק היה מכוון ממרחק של עשרות מטרים בלבד, לתוך מניין של תפילת ליל יום כיפור, עם עשרות רבות של מתפללים. הטכנאי ידע את זה, והוציא את הראש מהטנק, מוכן לראות את התמונה שהולכת להיצרב לו בראש לכל החיים. הוא רואה מולו טנק. בלי שום הסבר הגיוני, כשיש מקומות חנייה פנויים בצורה מסודרת, הגיע כמה דקות קודם מפקד טנק והחליט לחנות את הכלי שלו כך שיחסום את הטנק המטופל, והלך. הטנק שלו ספג את כל הצרור, והנזק היחיד מהאירוע היה מפקד שקיבל ריתוק 28 על חשבון חופשת השחרור שלו😬

ניסים.

וואו. באמת ניסי ניסיםנקדימון

ועוד מהלחימה. טרי.יהודי שואף לטוב

פעילות בלבנון. כוח החי"ר צריך לכבוש ווילה ענקית, 3 קומות. לא רוצים להיכנס דרך הדלת מחשש שהיא מחוברת למטען. טנק יורה כדי לפתוח פתח כניסה, ובמקום חדר שיתפוצץ, פיצוץ ענק, הגג עף וכל הוילה נדלקת בבעירה מטורפת תוך שנייה. הבית היה ממולכד.

צריכים להגיד הגומל, נכון?נחלת

תלוי סיטואציה. בכל מקרה הוראה רווחתיהודי שואף לטוב

לברך כשמסיים תקופת לחימה. שיצא מכלל סכנה.

יש לי המון... הנה כמהכולנו הביתה

1.שני בני דודים שלי רבו והיו בנתק חצי שנה.

בשבת חלמתי שבני דודים שלי מתחבקים, וקמתי בוכה. ממש דמעות זולגות וזולגות, נדיר מאד.

ביום ראשון התקשרתי לבן דוד והוא אמר שבשבוע שעבר הם השלימו...!

2.בסעודת פסח התווכחנו ולא הסכמתי על דבר תורה, ואז אמרתי משפט גאוותי 'למדתי הרבה תורה, לא נראית לי דעתך'. ובביס הבא המצה דקרה ופצעה אותי בחיק. ממש ננעצה לי בחיך, זה ממש כאב (אף פעם לי קרה לי ככה). ואז אמרתי שזה קרה זה היא לחם ענוה ואמונה, ולא הייתי בענוה ואמונה...

3. הוצאתי מהפה משפט קשה לה', 'אין סיכוי שאני אעמוד בניסיון'. ואחרי שנייה השפרצתי דאורדוראנט והוא עף לי כמעט לפה (אף פעם לא קרה לי). כאילו לומר לי אל תגיד דבר כזה...

4. למדתי תורה, והיתה אזעקה ולא היה לי כח ללכת לממ''ד, ובשנייה הבאה הגעתי לקטע בגמ': "שאם היה קורא ובא, פוסק. (רמז שאני צריך להפסיק...) לא פסק מאי? אמר ר' מיאשה בר בריה דריב''ל עליו הכתוב אומר וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם" (כלומר בגלל שאני לומד את המשפטים - לא יחיו = סכנה)

יש אנשים צדיקים בפורום הזה.....באמת.נחלת

שמעתי פעם משפט יפהחוזר תמיד לאשתי

סימנים מחפשים בשבת.

כלומר: סימנים מחפשים בדברים הטובים שקורים לנו.

אחרת אנחנו הופכים את הבריאה כולה למשהו מיסטי, שכל היום מרמז לנו כמה אנחנו לא טובים

יש משפט שאומרSeven

"אם תלכו איתי בקרי אלך איתכם בחמת קרי"

פירוש שלמדתי שאומר אם אדם אומר מקרה כשה' מסמן לו דברים אזהוא מגיע למצב שצריך ללכת איתו בחמת קרי (לא ברמזים קטנים)

אנחנו יהודים מאמינים בהשגחה ומאמינים בקב"ה

לא אומרת להפוך עכשיו כל דבר אב ל לעיתים מסמנים לנו משמים

היה יום אחד של פיגועהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך ט' באב תשפ"ו 15:37

נסעתי באזור שעה וחצי למקום ואחרי 2 שניות שהיינו שם היה לי תחושה עזה של לרצות לחזור בחזרה .. ברמה ש רגליים לקחו אותי משם

ואני אומרת לחברה בואי בואי נחזור עכשיו והיא אומרת לי למה? ואני לא יודעת להגיד לה

חזרנו נגד ההגיון איך שעלינו ויצאנו משם באוטובוס מכיוון השני מלא משטרות ...והבנו שאין דבר כזה סתם תחושה היה פיגוע מאוד קשוח שם וניצלנו ב" ה

עוד אירוע ..

בחור מאוד מוזר פנה אלי ואיך שהוא פנה ברחתי ממנו חשבתי שזהו נגמר אבל אז קלטתי ש

שחברות שלי מדברות איתו אני התעצבנתי שהן מדברות איתו ידעתי שיש לו כוונות לא טובות .

בדיעבד הבחור הזה מטריד סידרתי ..

וזהו לא באלי להמשיך את הסיפור

אבל ה' שומר

עוד סיפור אבל מטורף

ממש דאגתי שלא אספיק לעשות משהו חשוב לחברה שלי שהיתה כלה ואז נזכרתי בשיעור ששמעתי שמי שרוצה לעשות מצווה ה' יעזור לו אז מדאגה וחרדה ובכי לרוגע מטורף .. גם לא היו אוטובוסים ולא היה כלום

וה' באמת עזר משהו מפחיד נגד ההגיון ברמה שאנשים שהיו שם אמרו מה לעזאזל.. קיצר סיפור אישי מטורף ועד היום אני מזכירה לעצמי את הסיפור הזה שאם אתה מאמין במאה אחוז ה' לא שוכח והוא מייצר לך באותו רגע ישועה מטורפת

משהו נחמדפשוט אני..

לפני שנים רבות הייתי צריך להגיע לצפת לאירוע מסוים.

חברים שלי יצאו עם רכב מהמרכז, ואני חיכיתי להם בכביש 4 בתחנות האוטובוס שליד אוניברסיטת בר אילן.

בזמן שחיכיתי שיבואו עם הרכב, ניגשה אלי צעירה יהודיה שאינה ישראלית, ושאלה אותי באנגלית אם אני יודע איזה אוטובוס מגיע לצפת.

כמובן שהיא לא הייתה צריכה לעלות על אף אוטובוס 😏

פעם סידרתי איזה חדרון שהיה חצי מחסן חצי זולהאברהם יאיר שטרן

ובפינה של החדרון ישבו שני חב'רה, היתה לי איזה תחושה לא טובה בבטן, אמרתי להם - לכו. אחרי חצי דקה הארון נפל על איפה שהם ישבו...

כאילו חצי דקה ממש הם שמעו את ה"בום" של הנפילה...

יש ליSeven

שהייתי נערה התנפץ לי על הראש דלת זכוכית ענקית ויצאתי רק עם פצע ביד..אין הסבר הגיוני

קוראים לזה השגחה פרטית..יעל...אחרונה

מחליא אותי שבגלל משחק מטומטם כל העולם משתגעכְּקֶדֶם

מילא אנשים רגילים ץאבל לראות דוסים נוהרים אחרי זה זה כזה רדוד בעיני וממש לא לעניין

ץ

כמה אותנטי מצדךחתול זמני

לדעתי כל הרעיון של ללעוג ל"תרבות יוון" ו"אנשים שמסתכלים על אנשים אחרים רצים אחרי כדור ומוחאים כפיים" קצת נדוש עד־כדי... קיטש. אפשר ברגע אחד לקנות "עליונות" מוסרית או סוג־של אליטיזם חברתי באמירת הכביכול מובן מאליו.

מה אני אגיד לך:

מעולם לא עניין אותי ממש כדורגל כהוא זה, אבל כן ראיתי כמה משחקים, כי ראיתי שממש התלהבו מזה במקום העבודה. ובסך־הכל יש בזה משהו כיפי ומשחרר, וזה די מגניב לראות כדורגל ממש מקצועי. לרוב אני מעדיף כדורסל, אבל גם זה היה מעניין. וזה מצחיק וכיפי "לפרשן" ו"להמר" כאילו אני או העמיתים לעבודה מבינים בזה איזה משהו. אני רואה בזה הנאה ילדותית ותמימה, שאינה סותרת את האופי שלי כאדם מוזר ומתבונן.

לעיני המתבונן כן זה נראה כמו "נהירה" ו"תרבות המערב" אבל חוץ מכאלה שהם באמת "חולי כדורגל" בסך־הכל זה סתם משהו חמוד ומרגיע. לרוב האנשים העובדים אין פנאי או כוחות פיזיים או חברים כדי לארגן משחק כדורגל בערב כדי לפרוק קצת עצבים, אבל כן מתאפשר לשבת על בירה ולצחוק קצת סביב משהו קליל וכיפי.

ככה אני רואה את זה.

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

מי אמר שדוס אמור להיות אינטלקטואל אנין טעם?shaulreznik

כשקוראים את התנ"ך, רואים שעברי מצוי ובינוני היה יותר קרוב לישראלי מסורתי מודרני מאשר לרב דב לנדו.

אני לא חושב שהרב לנדו מהווה דוגמה ליהודיפשוט אני..

דיברתי על דוסיםכְּקֶדֶם

כל אחד צריך לשחררמבולבלת מאדדדד

גם דוסים, תתפלא.

ויש אנשים שזה מעניין אותם, ויש אנשים שלא.

אני אגב ראיתי כמה משחקים במונדיאל השנה. למה? הבנתי שמכל המדינות, ארגנטינה הכי אוהבת ישראל. אז אני בצד שלה. ואיתי הרבה אנשים שזה השיקול שלהם. אני לא מבינה כלום בכדורגל (טוב, עכשיו קצת יותר) וזה לא מעניין אותי. מבחינתי זה היה עניין פוליטי.

איך רואים שיש שם מישהו שעודד אותך לצפותמשה

אבל זה נכון שזה סוג של המקום האחרון שבו במערב מותר להיות עם חוויה לאומית בריאה. כן גם פוליטית.

אממממ האמת לאמבולבלת מאדדדד

הוא לא מעודד אותי. לא מפריע לו אבל זה לא מעניין אותו בכלל... אני רואה לבד וצועקת על השחקנים מה לעשות. אהה, ותוך כדי צוחקת על השדרנים שאומרים על השחקנים מה הם אמורים לעשות כאילו זה עוזר

איזה קטעמשה

אז זה לא האשם הצפוי. אז מי הדביק אותך בזה? תמיד היה לך חיבה לזה ?

מעולם לא עניין אותימבולבלת מאדדדד

ואין מי שיכניס אותי לזה. סתם עלה לי לראש. בנות הן משוגעות, אתה יודע

אין לי בעיה שישחררו אבל שיעשו את זה בשושוכְּקֶדֶם

בעיני זה חילול השם שדוסים ממרכז מתלהבים מהדברים האלה ברחוב כאילו מינימום מדובר ביום העצמאות

למה זה חילול השם?פשוט אני..

ובמה זה שונה מפעילות פנאי כמו דמקה?

יש הבדל רב בין היגררות אחר תרבות המערב וביןפינג פונג

פעילות פנאי סתמית. בצפייה במשחקי ספורט - מלבד ביטול התורה ומשוב הלצים שבעניין - מתחברים לעולם הערכים הזר של תרבות המערב. זו פסיחה על שתי הסעיפּים. ומי שההבלים הללו תופסים אצלו מקום נכבד בנפש - ממקום זה שבנפשו נדחקת הקדושה.

טהרני לדעתיחתול זמני

לגבי ביטול תורה כאילו באמת שישבו וילמדו במקום לצפות

מי שצופה בין כה לא היה פותח גמרא בזמן הזה. ואם היה לו כח ללמוד הוא לא היה רואה.

וגם לגבי תרבות המערב מה כל־כך תרבות המערב בזה?

אם באמת זה משהו שתופש הרבה מהזמן ומהמקום בנפש אז אפשר לראות בזה בעיה

אם זה סתם עיסוק סתמי אני באמת לא רואה מה ההבדל בין לקרוא חדשות (הרבה יותר משחית את הנפש, מלא איסורים ולשון הרע), לבהות בקיר ולגרד את הבטן (מביא לידי שעמום), לקרוא ספר קריאה (מלא ברעיונות זרים ולפעמים גם בעייתיים), לבין לצפות בכדורגל שחוץ מאנשים שיודעים לרוץ יפה לא קורה שם כלום.

זו דוגמה קלאסית לביטול תורהפינג פונג
  • תרבות גוף חיצונית, נכרית, ושטותית שעומדת בסתירה לערכי תורת ישראל.

• לקרוא חדשות (לא בהגזמה) זה חשוב, להאמין ללשון הרע שלצערנו לעתים מופיעה בחדשות - אסור, ובאמת חמור.

• קריאת ספר יכולה להיות נפלאה/ סתמית/ לא ראוייה/ אסורה בהתאם לאופי הספר, אופי הקורא, והמקום הנפשי אותו חפצים למלא על ידי הקריאה. אך צפייה במשחקי ספורט זה שלילי באופן גורף.

ביטול תורה זה אומר שבזמן הזה יכולת ללמוד תורהחתול זמניאחרונה

ולא למדת.

אפשר לומר את זה על כל שנייה בחיים, אבל בסוף זה מונח רחב.

• עדיין לא הסברת למה, רק קבעת שזה ככה. בסך־הכל מדובר במשחק. מי שלוקח את המשחקים האלה קשה, כן, זאת בעיה של תרבות יוון. אחרת זה סתם כמו להסתכל על ריקוד או אומנות, שגם הם תרבות יפת. מה ההבדל בין זה לבין להסתכל במשחק שחמט? או לשחק בעצמך דמקה, כשאינך יכול ללמוד תורה?

• למה זה חשוב? ועדיף להסתכן באיסורי דאורייתא מאשר משהו שאין בו איסור קונקרטי?

• כל ספרי הקריאה שאינם סיפורי צדיקים בסוף מלאים בכל־מיני השקפות שאינן בהכרח תורניות, דמויות שאינן בהכרח תורניות, קריאה מעוררת רגשות והזדהות ומחשבה. בניגוד לזה ספורט זה סתם להסתכל איך אנשים רצים יפה. מה כל־כך שלילי בזה? איך בדיוק זה משפיע שלילית על הנפש? אחרי שראיתי ספורט, מה קרה לי? במה השתניתי לרעה?

נכון. למה לא? גם חרדים הם בני אדם, אחרי הכל....נחלת

דווקא למשחק הזה יש הרבה יתרונותמשה

ב-2018 יצא מחקר של איזה שמאלנית, שטוען שבארועי מדיה גדולים בעולם מדינת ישראל מנצלת את זה שאין מקום בחדשות כדי להפציץ בעזה/בלבנון.

הקו הצהוב התקדם מאוד יפה בחסות המודניאל.

וואי, אם זה נכון זה מדהים.פינג פונג

ורק רומז לכך שההבלים הללו נועדו רק עבור גויים. ועם ישראל צריך לנצל את זמנו לתורה ומעשים טובים, (כמו השמדת אויבים).

יותר מחליא המרדף אחרי החפתים של הצעקה האחרונהנקדימון

או תשומת הלב המוקפדת על הבלורית, או המחמאות השקריות חסרות הפרופורציה בחוברות שמוציאים לכבוד הבחור החשוב החתן דנן (ולא הזכרתי בכלל את הכלה החסודה שהיא באמת באמת בעלת חסד ומידות טובות וכולה תפילת צדיקים ויראים ויראת שמיים ויחידה בדור, ואם היא עובדת בהייטק אז גם זכה החתן "ושלל לא יחסר" ואכמ"ל)...

כלה נאה וחסודה.... לא ככה? זה לא נחשב לשקר, נדמה לנחלת

בד"א? ביום חתונתהנקדימון

ולא מן המותר להזכיר את דברי בית שמאי שאוסרים לשקר גם בזה, במיוחד אם לא נשאלו על הכלה. ועדיין התורה אמרה "מדבר שקר תרחק".

וכך או כך, גם לשקר יש גבולות.

אבל יפה שנתפסת דווקא למה שאפשר להשתמש בו ולהגדילו כדי להסתיר את יתר הדברים. כהרגלך בקודש לצופף שורות.

למה אתה כזה חמוץכְּקֶדֶם

נדבקתי ממךנקדימון

אבל אני כזה מתוקכְּקֶדֶם

אה, התכוונת במטפחי הבלורית וכו' אלינו?נחלת

לא עלה על דעתי. רק אחרי התגובה שלך הבנתי. שוב, אתה עם הלצופף שורות....באמת נקדימון, זה כבר מעייף.

תנחומיינקדימון

מה כזה רע בזה?advfb

מתי יש סיבוב שערים?אשר ברא

אני מכיר חבר'ה שעושים אחרי הנץ, רק בנים...ל המשוגע היחידיאחרונה

ביטוח מופקע על ג'יפחוזר תמיד לאשתי

קניתי לאחרונה ג'יפון חמוד, שטח טוב, עשיתי ביטוח חובה סבבה.

אחרי כמה חודשים אני רוצה להוסיף צד ג' ואני מקבל הצעות מופקעות, בסדר גודל של 6500 אלף ל11 חודש.

מה הסיפור?

מישהו יודע על ביטוח זול לגי'פ?

אין דבר כזה ''ביטוח זול'' שיתאים לכולםפשוט אני..אחרונה

כל חברה מחשבת אחרת את הסיכון שלה, בהתאם לנתוני הרכב ובהתאם לנתוני הנהג.

יכול להיות שאתה צעיר ואני לא, שאין לך עבר ביטוחי נקי ולאחרים יש, שהג'יפון שלך שונה משל אחרים...

אם הייתה חברת ביטוח אחת שהיא הייתה הכי זולה לכולם, האחרות היו פושטות רגל.

מניסיון אישי:

תבדוק בכל החברות הישירות, שזה ליברה, ביטוח ישיר, AIG, wesure. בנוסף תנסה באתר וובי שמכסה בעצם כמעט את כל שאר החברות.

לפעמים ההבדלים באמת מגיעים לאלפי שקלים, אבל אם אין לך עבר ביטוחי נקי 3 שנים לפחות אז באמת לא תקבל הצעות זולות...

התנהגות מוזרה בכבישחוזר תמיד לאשתי

קרה לי עוד פעם בעבר.

אני נוסע, עוצר במעבר חצייה, עוברת בחורה ופשוט נועצת בי מבט חודר לכל אורך החציה וגם אחר כך.

אני מסיט את המבט, ממש מובך, לא מבין מה קרה.

לא לבשתי פונפון על האף.

זה גם מבט ממש מטריד, חודר כזה. מצד שני לא נראה כועס או כאילו אני מוזר.

מה הסיפור? קרה לכם פעם?

ליצור קשר עין עם נהג כשאתה חוצה כביש124816

זו דרך טובה לוודא שרואים אותך ואתה יכול לחצות בבטיחות.

יכול להיות שאנשים עם חשש לחצות את הכביש מגזימים עם זה קצת יותר מהנצרך.

זה קטע של בטיחות בדרכיםחתול זמני

להסתכל על הנהג כשאתה חוצה

תודהחוזר תמיד לאשתיאחרונה

סרטונים מה7.10 - מה קורה לנפשחוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?

מה קורה לנו שם עמוק בפנים?

נ.ב.

צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..

כזה נוראי..

דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.

אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.

מה אומרים?

לא ראיתי ולא מתכוונת לראותעשב לימון

יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף

אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל

ראיתי פירוש של אחד הראשוניםכְּקֶדֶם

לא זוכר מי כרגע מחילה

שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.

אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים

אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?

חבר שלי הצליח לפרוץ, אבל אחרי זה נחסם לוחוזר תמיד לאשתי

חושבת שזה יצר הרע לחזות בזה.נחלת

מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,

לשם מה להוסיף זוועות?

וואלה מענייןכְּקֶדֶםאחרונה

איך אתם בתשעה באב? מה הלו"זחוזר תמיד לאשתי

מבחינת תוכן, איך אתם ממלאים את היום?

היה יפה ומעניין שהשואל עצמו יפרט ואז ישאל אחרים …פ.א.
או שאתה @זיויק, שרק שואל ולעולם לא משתף מעצמו 
שנה שעברה בערב הייתי בכותל הקטןניגון🌿

ואוו היה מדהים ועוצמתי... ממליצה

ובבוקר פחות יש מה לעשות😒 אממ ללמוד קצת.. אולי ללכת שוב לכותל לסוף הצום 

תלוי במצב רוחאריק מהדרום

לפעמים שיעורים על אגדות החורבן

לפעמים מגילת איכה וספר איוב עם פרשנים

לפעמים שנ"צ ארוך

לפעמים שיטוט בפורומים וברשתות

השנה אני נאלץ לעבוד,חתול זמני

אשתדל לנסוע לכותל בל"נ.

שהייתי רווק הייתי נוסע לכותל.נפשי תערוג

בזמנו היו כמו מעגלי למידה מאולתרים באגדות החורבן וכו'. כך עד הבוקר. ותיקין

ואז חוזרים הביתה לשינה עד כמה שעות לפני הסוף הצום.

כיום יש ילדים קטנים על הראש. זה ממלא את היום

שיעורים על ט' באב בעיקרLavender

מגילת איכה, קינות.

קוראת ספרים על חורבן הבית

ספרים על השואה/ גירוש גם באים בטוב

קוראים את מגילת איכה 2-3 פעמים מלבד הקריאות בבית הפינג פונג

אפשר עם התרגום גם, או עם מפרשים.

קוראים את החצי הראשון של ספר ירמיה מלבד נבואות הנחמה, ונבואות פורענות ביחזקאל ותרי עשר.

קוראים בלופים א. מזמורים עד, עט, פח, ו- קלז בתהלים.

עושים חשבון נפש, מנסים לבכות, אם מצליחים - נהדר, לא מצליחים - בוכים בלב על כך שאנחנו כל כך רחוקים ממקדש, נבואה, והשראת שכינה שאפילו לבכות על היעדרם לא מסוגלים.

ובסוף היום, מתבטסים על כך שלא עמדנו במצופה מאיתנו מבחינת עבודת ה' המיוחדת של יום מרומם ונורא זה.

סליחה על הרוח הקודר של הדברים.

שבת מלאה בשמחה לכולם!

כנראה בלילה באזור שערי הר הבית והכותל,ל המשוגע היחידי

סיבוב שערים אחרי שחרית,

ואז שינה עד מנחה וצאת הצום.

פעם פעםמשה

הייתי מעלה לפה כמו כל שנה אוסף של סרטים מתקופת גירוש גוש קטיף.

קראנו לזה פה בערוץ 'ספיישל תשעה באב'.

עדיין הולכים לכותל? הכנה לטו באב4ne1

הפסנתרןכְּקֶדֶם

רשימת שינדלר

ספר ירמיהו

לא לצאת מהדירה ולבכות תחיים על החורבן ועל החורבן הפרטי שלי

לא בוכים על חלב שנשפך 🫗 ("על החורבן הפרטי שלי")פ.א.
אנימה

גמרת לבכות?

אני ראיתי אתחתול זמני

German concentration camps factual survey

חד־משמעית הדבר הכי מזוויע ומטורף שראיתי בחיים. היו לי סיוטים.

ראיתי את "האזור האפור" שהוא מטורף דיו, אבל זה פשוט... משהו. כאילו, יש לי לב חזק והכל, אבל וואו.

זה משהו דוקומנטרי?נחלת

אם כן, למה המזוכיזם הזה.

אם לא, סרטים מבויימים על השואה, בעיני הם כלעג לרש;

אין סרט שיכול לחקות את זה.

דוקומנטריחתול זמני

זה סרט שהכינו מיד לאחר שחרור המחנות אך לא סיימו לערוך אותו, ובגלל כל־מיני סיבות גנזו את הפילם, ורק אחרי 70 שנה קבוצה של אוצרים ומומחים ערכו אותו וסידרו אותו לסרט.

לא מזוכיזם, פשוט להבין מה בדיוק היה.

גוש קטיףהפי

אולי יעניין אותך