https://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/f394
אני מאמין שלכולם יש כוונות טובות בסך הכל.
בתור מתמודד שצורך כדורים נרקוטיים, אני חייב לציין שאין לי שום דבר נגד הרפואה האלטרנטיבית כל עוד היא משלימה את החוסרים של הטיפול הפסיכיאטרי.
כי לא חסר דיבורים על כוח רצון והחשיבות של להתמודד עם הכאב, גם במרפאות של בריאות הנפש.
ואף אחד לא חושב שמתמודד עלול למות ממנות יתר של אהבה עם יחס הוגן ואכפתיות.
ישנה רק בעיה אחת:
איפה מחלקים לכולם את כל האהבה והאכפתיות הזאת?
איפה נמצאת הסביבה הזו שבה כולם יכולים לקבל הכלה ועידוד בלי שיפוטיות והשפלות?
וליתר דיוק,
אפילו אם הסביבה הטבעית שלך מבינה את המצב ויודעת מה אתה צריך לקבל מימנה, זה אומר שכולם יכולים/רוצים/מוכנים להעניק לך מתי שרק תצטרך?
יש פטנט אלטרנטיבי שיכול לחסוך את ההתמודדות עם הסביבה הטבעית שלך בלי לשלם מחיר אישי? שאף אחד לא יחוש כלפיך אכזבה ודחייה, לא ישדר לך שאתה גוזל מימנו משהו או סתם מחליש ומוריד את הרמה של כולם עם הנוכחות שלך... יש דבר כזה?
אני שואל ברצינות, כי כולכם בוודאי תסכימו שאם המציאות הזו הייתה אפשרית לכולם, אז חיי המתמודדים היו גן עדן.
ובכלל אם זה היה המצב לכתחילה, אז בטח היו לאנשים פחות הצפות והתפרצויות.
אבל כולכם מבינים שהמציאות היא ממש לא כזו וגם אדם נורמטיבי הוא בסה"כ בן אדם ולא מלאך.
הבעיה הרצינית שלי אם המטפלים האלטרנטיביים היא שהם מבינים את המצב ויודעים שהוא לא יכול להשתנות, אז הם הולכים על לחץ מנטלי שבו המטופל צריך לעקור את התודעה שלו ולפעמים אפילו את הזהות שלו בשביל להתמודד.
יש כאלה שקוראים לזה בשמות יפים כמו "להיוולד מחדש" או "נירבאנה" אבל בשורה התחתונה, המתמודד צריך להרוג את ה"אני" שלו וליצור אחד חדש שהוא יותר כנוע. להאמין שדווקא הרצונות והמאוויים הנורמליים שלו, הם אלה שפוגעים בו.
אלה שמטפלים בשיטה "אמונית" לא יותר טובים מהאלטרנטיביים החילונים.
אני לא נגד אמונה ח"ו, אבל לשכנע מתמודד שחיים דיסוטופיים נועדו לו משורש נשמתו עד שיבוא זמנו... ולתרץ את זה בחסידות וקבלה... זאת לא נחמה אמתית ולא ריפוי.
בקיצור, הרפואה האלטרנטיבית טובה בתנאי שהיא משלימה חוסרים ונותנת כלים טובים. לא כשהיא מנסה לשנות את התודעה בכוח.

תודה!