לא יודעת אם רגיש..אנונימי (פותח)
אז נפלתי באינטרנט. ראיתי סרטים של כמה הם נהנים ביחד וטוב להם ולי כל כך ריק בפנים.
כל כך חסר החיבוק שישלים
שיתן את האור בעיניים.
גם אני רוצה מישהו שיהיה איתי.
פעם מישהי אמרה לי שהרבה בנות מחכות לחתונה אבל לא ליחסי אישות.. ואני? מחכה יותר לזה.
ורק רוצה שתהיה מישהי לשתף אותה.. לומר בכנות את הקושי, ושתעזור בהתמודדות.
שתשמח איתי כשמצליחה להתגבר, ושתכאב איתי את הנפילות...
אני יודעת שזה רק הורס את הנפש. ורציתי לשמור אותה טהורה ונקיה לבית שאקים בע"ה. אבל.
וזה בושה גדולה לשתף שנופלת בזה. במיוחד שאני דוסית ממש.
מתייגת. לא יודעת למה יש לי הרגשה שאולי תדעי להרגיע.אנונימי (פותח)
אני גם די רוצה בעיקר את זה.. את היחס ממנו ואת החיבוקאנונימי (3)
נשמה שאתדורשת קרבתך
קודם כל חשוב לי שתדעי דמה שרואים בסרטים מנהל זה בכלל לא האמת ולא המציאות. זה נראה שטוב להם אבל הם בסהכ זוג שחקנים שברגע שהמצלמה נכבית כל הרגש בינהם נכבה גם.

הקושי שלך מובן, וגם הרצון. גם לנו יש יצר. נעים להכיר. גם אם אנחנו "דוסיות" גם אנחנו נופלות לפעמים. והכל בסדר.
נסי להרגע. לקבל את עצמך. את ממש בסדר. נסי לא להיות במצב שמאפשר נפילה. תתחזקי בשמחה.
ובע"ה תזכי לזה בקדושה אמיתית עם האיש שלך.
תודה על זה.אנונימי (פותח)
אני משתדלת מאוד שלא להיות לבד עם אינטרנט בלי הגנה כי יודעת שנופלת למקומות האלה.
וכבר כמעט חצי שנה שלא, ופתאום כן.

ויודעת. יודעת שהם סתם שחקנים, אבל השכל לא מצליח לכפות על הלב את הידיעה הזאת.

מתפללת חזק שהקב"ה יעזור לי לקום שוב ולהימנע מזה.
חיבוקציף
לא קל
ממש לא קל
שואלת בעדינותיצור הודי

מה עם טיפול?

נשמע שאת ממש רוצה לצאת מזה שזה חצי דרך

וממה שכתבת אפשר להבין שזה יושב על משו ריגשי...

טיפול יתן לך את החצי השני של הדרך 

תהיה מישי שתלווה אותך בקשיים בנפילות ובעליות

תחשבי על זה!!

מתביישת לספר להורים לא חייב. תוכלי לומר שיש לך קושי מסויים ואת מרגישה שאת צריכה עזרה ממישו מקצועי

הגיוני שהם יעריכו אותך על הבגרות והכנות ויבינו שזה לא המקום לשאל שאלות

שולחת לך הון המון כוח ואהבה כנה

עם כל הקושי אל תוותרי לעצמך

אפשר לצאת מזה!

לא חושבת שזה יושב על משהו ריגשי.אנונימי (פותח)
כי זה מתחיל בעיקר מדברים שקופצים כמו פירסומות, ואז נגררת לתוך זה..

ומניסיון אצל ההורים שלי לא עובד להגיד חלקי דברים 😑
לפני חצי שנה בערך ביקשתי חסימה על הפלאפון, והתחילו לחקור למה אני צריכה חסימה.. (כי כולם צריכים! קופצות פרסומות שסתם הורסות את הנפש. ומגיעים בטעות לתכנים בעיתיים. ומשם הדרך לפורנוגרפיה קצרה מאוד)

ניסיתי תקופה לא להיות עם הפלאפון/ המחשב לבד, אבל זה לא עובד.. בעיקר כי רוב הלימודים שלי הם דרך האינטרנט- מייל, ווצאפים למינהם, אתר.. אז חייבת להיות עם אינטרנט גם לבד..
שלום לך יקרה מאוד!אנונימי (4)

גם אני מתמודדת עם הכאב הזה. מכירה היטב את הריק הזה שמשתלט מידי פעם על הנפש, את הגעגוע הזה שדורש את שלו..

נורא נורא נורא קשה להתגבר על זה.

אבל יש כמה דרכים שכן יכולות לעזור..

קודם כל נסי לחפש מאיפה נובע לך הצורך הזה, זה עוזר מאוד בהתמודדות וגם בקבלה שלך את עצמך.

דבר שני כמו שאמרו פה - חסימות, חסימות חסימות. בפלאפון, במחשב.. להיות כמה שפחות על אינטרנט פתוח, זה מתכון כמעט בטוח לנפילות.

דבר שני למלא את היום שלך בדברים אחרים שממלאים אותך.. תחביבים, ספורט, יצירה של דברים חדשים.. ככה זה גם ממלא את הנפש וגם את היום.

את יכולה לעשות לעצמך "מבצעים" כאלה, של מהיום עד __ את לא נכנסת ליוטיוב, למשל (או לאיפה את לא נופלת). יום/שבוע/חודש/שנה בלי נפילות. לפי הכוחות והיכולת שלך.. אבל מה שמחליטים - עומדים בזה בשיניים. אין משחקים. זה קשה וכואב בטירוף, אבל בסוף זה עוזר. אולי לחשוב על פרס לעצמך בסוף כל תקופה כזו, משהו באמת מפנק שייתן לך כוח להמשיך להילחם.

לא להתיישב על המחשב לפני שאת מצליחה להחליט באופן הכי ברור בעולם שאת לא נוגעת בשום דבר אסור. ואם את לא מצליחה להחליט אז פשוט לא להתיישב. זה הרבה יותר חשוב מלגמור עבודות ללימודים.

לעשות לעצמך הרבה חשיבה מודרכת.. לעבוד כל הזמן על להפנים למה וכמה זה לא טוב, איזה מחיר משלמים על זה אחר כך. להזכיר לעצמך איך את מרגישה כשהמחשב כבה ואת חוזרת לעולם הזה. איזו תחושה פח.. שאת לא באמת רוצה את זה. זה לא שלך ולא נכון לך. וכן על זה הדרך..

ודבר אחרון ומאוד מאוד חשוב - להבין שאת נורמאלית, ויותר מנורמאלית. את בדור שבו אין אחד שלא מתמודד עם הקושי הזה. רוב האנשים מוותרים במידה כזו או אחרת.. וזה מדהים שאת לא מוותרת ומחליטה להילחם. שאת זוכרת שזה יכול להרוס לך המון דברים.

תזכרי כל הזמן שהיצר הזה הוא נפלא. הגעגוע והרצון.. הם הדברים הכי גדולים בעולם. מעידים על בריאות הנפש שלך, שאת נורמאלית והלב שלך ענק וכואב לו הלבד. הגעגוע הזה נפלא וטהור כל כך. לא משנה מה את עושה איתו, הוא נשאר טהור. כי הוא נובע מהמקום הכי עמוק וקדוש אצלך. ודווקא בגלל זה צריך לשמור עליו שיצא רק במקומות הנכונים, כי ככל שהטוב גדול יותר ככה גם הפוטנציאל להרס. 

וכמובן תפילות.. הרבה הרבה תפילות. וללמוד את הנושא בדרך טהורה לעומק.

"בדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו"..

תסתכלי על כל הצלחה, הכי קטנה שלך, כעל ניצחון ענק. כל שניה שהצלחת לדחות את היצר. כל רגע שלא נגעת בזה למרות שמאוד מאוד רצית. גם אם כן נפלת בסוף, השניות של המלחמה לפני כן יקרות מאוד, הקב"ה מסתכל על כל אחת מהן כמו על היהלומים הכי יקרים בעולם, אני בטוחה. כי הלב שלך נתן כל כך הרבה בשביל להצליח, באמת וזה מה שהכי חשוב.

מוסיפה משהו שכתבתי לעצמי פעם על העניין הזה..אנונימי (4)

קצת ארוך אבל אותי אישית מעודד. אולי גם אותך..

"פתאום הבנתי שהקושי הזה, שברור ובהיר לי הכי בעולם שבמקורו הוא טוב וטהור ואמיתי, בא מהקדוש ברוך הוא. 

פתאום הרגשתי שהקב"ה בעצמו שוכן בתוכי, שהוא בעצמו ההרגשה הזו שלי, הוא הצורך הפסיכי הזה ביציבות, באהבה, בביטחון, בשתי זרועות חזקות שתעטופנה אותי ותבטחנה לי שהן תשמורנה עלי בכל מצב, מבטיח לך. בכל מצב.

הוא הידיעה הזו שכל עוד אני לבד אז אני ריקה, אז עבודת ה׳ שלי היא רבע ממה שהיא יכולה וצריכה להיות. הוא הבהירות הזו שכשיגיע האחד תהיה לנו כזו קפיצת מדרגה ענקית בעבודת ה׳ שלנו, שפתאום הכל יהפוך להיות שלם והרמוני, גדול הרבה יותר ממה שהיה עד עכשיו.

הוא החוסר הזה, החלל הזה, והוא הצורך למלא אותו. רק הוא.

במה למלא? זה כבר שאלה אחרת.. האם אני ממלאת אותו בדברים נוראיים? כן, זה קורה. אבל החלל הזה, הריק הזועק - הוא הקב"ה. הוא בעצמו. ואם כך אז אני לא לבד בסיפור הזה. כל כך לא לבד..

פתאום הבנתי שחוסר האונים שלי מול הרצון האדיר הזה, שהנהר השוצף הזה שבתוכי הוא הקב"ה בעצמו. ואז, גם אם הוא סוטה לפעמים מנתיבו, ומלכלך דברים ומתיז בוץ, וגם אם לפעמים הוא מכאיב לי מאוד עד שבא לי לבכות מתסכול, לצרוח לקב"ה שבאמת שאין לי אפשרות להתמודד עם זה, באמת שאני לא מצליחה לנצח את זה למרות שאני קורעת את עצמי בשביל לנסות,

אני יודעת לפחות שזו לא אשמתי. שהכוחות האלו הם כוחות מדהימים שלא כל אחד זוכה בהם. ועל זה נאמר "כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו". ואולי היצר עצמו הוא הגודל, ובדרך כלל הוא יוצא בצורה נכונה וטהורה, ולפעמים לא מצליחים לשלוט בזה.. ואם אני לא תמיד מצליחה לנתב אותו למקום הנכון זו לא אשמתי.

ופה גם בא ההבדל בין אשמה לאחריות.

כשאני נופלת זו לא אשמתי. אני באמת יודעת שאני עושה הכל, הכל כדי להילחם בזה. אני מבטיחה כל פעם מחדש שהפעם אני מפסיקה עם זה לעולם. אני לא מתייאשת ולא מוותרת לעצמי, גם אם לפעמים אני רוצה לעשות את זה, גם אם לפעמים אני אפילו עושה את זה בפועל לטווח קצר. מהר מאוד אני נזכרת מי אני באמת וחוזרת להילחם. אני משתדלת ללמוד על זה, לאהוב את עצמי ואת הנושא הזה למרות הקושי וההתמודדות, להסתכל על זה בצורה בריאה. להילחם בעצמי ולעשות הכל כדי להימנע מראש, לפחות לרצות לעשות, ולנסות לנצח בכל קרב שאני רק יכולה.

ואני מוכנה לשלם על זה מחירים כבדים, כבדים מאוד.. הנפש שלי נמצאת במאבק מתמיד מול הנושא הזה ואיתו, קרועה ושסועה בניסיון לברור את הטוב מתוך הרע ולא לשפוך את התינוק עם המים.. לאהוב את הגוף ומתוך כך לשמור עליו, להתענג על הגוף ומתוך כך לקדש אותו. לא לוותר על כלום משום קצה. אתם יודעים איזה קשה זה? איזו מלחמה אכזרית זו?

ואני לא מוותרת. כי אני יודעת שזו האמת, וככה צריך להיות, וזו התורה. לחיות הכל באמת, על כל הרבדים שבשתי מילים האלו, חיים ואמת. ואני רוצה לחיות ככה. ורק ככה. ובשביל זה אני מוכנה לתת כל כמה שאני מסוגלת. ולאט לאט מגדילה את היכולת והמסוגלות שלי..

ואם כך, אם אני באמת נותנת כל מה שאני יכולה, ובאמת מתאמצת ומשתדלת - אז מה שקורה אחרי ההשתדלות והקריעה העצמית הזו זה כבר לא אשמתי.

מה זה כן?

זו אחריותי.

אחריותי ללמוד מה גרם לי ליפול הפעם.

אחריותי ללמוד איך אני מונעת את זה פעם הבאה.

אחריותי להבין שאני לא בסדר שזה קרה לי, שאני צריכה פעם הבאה להתאמץ יותר.

להסתובב עם רגשי אשמה על מה שקרה?

אין טעם. זה כבר קרה.

ללמוד מזה להבא, לקחת על זה אחריות?

הכי חשוב בעולם.

וכל הזמן, כל הזמן להבין שהקב"ה איתי.

שהנהר הקדוש, אך הגועש הזה, שזורם בי - הוא הקב"ה בעצמו. ואם כך - הרי שהוא יעזור לי לשמור על זה קדוש וטהור. והוא יעזור לי וינתב לי אותו למקומות נכונים, גבוהים וקדושים. אני לא לבד במלחמה הזו."

בהצלחה גדולה והמון אהבה לעצמך ולמי שאת. את נפלאה בעצם ההתמודדות שלך.

תודה רבה!אנונימי (פותח)
עודדת ועזרת ממש⁦❤️⁩
באותו מצב בדיוקק! לא להאמין עד כמה😞אנונימי (5)אחרונה
יש פה פורום נשים?שושיאדית

מי המנהלות?

את מתכוונת לפורומים סגורים?ילדה של אבא

יש פורום בנות בוגרות- פורום המשך של הפורום הזה

יש פורום כלה הדרך- פורום לכלות

שניהם לא פעילים הרבה.

ויש גם פורום סגור של נשואות בלבד

אני אשמחשושיאדית

לפנות למנהלות

של איזה פורום?ילדה של אבא
נשואות בלבדשושיאדית

וגם לכלות

לכלות- יעל מהדרום, היא תדע להפנות אותךילדה של אבאאחרונה
הי מרכיבה על סוסים באופן קבועאנונימי (פותח)

יכולה להיגרם בעיה גופנית לנשים?

אם הולכים לחוג רכיבה מסודר ומקצועי, אין מה לחשושאנונימי (3)

מכירה שבאיזור שלי סביב נתניה, יש לא מעט חוגי רכיבת סוסים לנשים. במושבים והקיבוצים באזור.  

ראיתי שיש בצהלה חוג רכיבה טיפולי לנשים לאחר לידה, לחיזוק רצפת האגן 

|הפותחת|אנונימי (פותח)

אני הולכת לחוג מסודר, אבל למה זה אומר שאין ממה לחשוש?

(ואני לא ממש בגיל של אחרי לידה )

תודה

ממה את חוששת בעצם?אנונימי (3)

רכיבה על סוסים נחשבת ספורט פופולרי לגברים ולנשים, תורמת לכושר הגופני, יש גם רכיבה טיפולית לטיפול בבעיות שונות. (למשל נשים אחרי לידה. זה היה בתור דוגמה). 

פעם הייתה מחשבה כזואנונימי (4)

היום זה הוכח כלא נכון...

מוזמנת לגלל קצת

אם זו היתה הסיבה לשאלה, ברור שאין מה לחשושאנונימי (3)

וגם יש על כך שאלה ותשובה של רופא בפורום של בי״ח מעייני הישועה - וגם הוא ענה שאין סכנה  

רכיבה על סוס לנשים - פגיעה בקרום הבתולין - המרכז הרפואי מעיני הישועה

אמנם פוסע מאוד ישן אבל איכשהו הגעתי לפהאנונימי (5)אחרונה

עקרונית אין הנחיות לנשים להמנע מרכיבה על סוסים.

אבל זה כן עלול לגרום לפגיעה בעצב הפודנדלי/ להחמיר תסמינים של זה. אז אם יש כאב בפות באגן או במפשעה אחרי רכיבה על סוסים כדאי להמנע ולהבדק אצל רופאה

פריקהאנונימי (פותח)

אני לא מקנאה, אני לא פותחת עין, אבל חשבתי שיהיה לי פחות קשה. התחתנתי מהראשונות, מזמן כבר, תכף שנתיים. ואני רוצה להיות אמא, אני כלכך רוצה כבר. ולאט לאט כל חברה נכנסת להיריון, נהיית אמא, ואני מרגישה לבד בבדידות הזאת, לא מצליחה להכיל יותר.

אני הכי שמחה בשבילן 

ואני הכי עצובה בשבילי

זהו

לא קל.. ואת לא לבד.עשב לימוןאחרונה

יש עוד הרבה נשים כמוך, אמהות בפוטנציה,

שמחכות להריון, שנמצאות בתהליכים,

שמחזיקות תקווה, שמקוות למשהו חדש שיצמח בתוכן

❣️❣️

מקדישה לך את השיר של תרצה אתר: גשם הקשב לנשים

עד רדת הערב, גשם

הקשב לנשים בחלון

עד רדת החושך, גשם הקשב

לנשים הצופות בוילון

גם לנו אדמה שמחכה למשהו מלמעלה

גם בנו יש אימה וזעקה

למשהו פורח

וכן הלאה

עד סוף השבוע

גשם, הקשב לנשים בחלון

עד קץ השבועיים

גשם, הקשב לנשים העומדות ומחכות

גם לנו בחצר

חלקה קטנה ריקה מזוהר דשא

גם אנו מצפות עד אין בינה

למשהו ברוך כמו הגשם

גם בתוכנו מחכה שותקת

חלקת ארץ קטנה חרבה

והגשם שלנו איחר לרדת

הגשם שלנו

טרם בא

אך הגשם שלנו יבוא

עננים כבר זעים במרחב

הגשם שלנו קרב, קרב

בצעדי ענק

הקשב לנשים בחלון

גשם אדיר ונוהר.

הקשב איך קוראות הן בזו אחר זו-

הוא חוזר

הוא חוזר

הוא חוזר

נ.ב

יש פורום סגור לנשים : באהבה ובאמונה (פוריות) שאפשר להיכנס אליו

חיבוק וחיזוק 🫂

היי, אם מישי פה... שאלה מוזרה...תמימלה..?

)אני כותבת סיפור ושואלת בגלל זה, חס ושלום לא קרה לי...)

השאלה היא כזו, בחורה שנכנסת להריון מאונס-מה היא צריכה לעשות? כאילו, הפלה אי אפשר כי אסור ואם היא תלד את הילד-הוא יהיה ממזר, מה ההלכה אומרת על זה?

עד כמה שאני יודעת במקרה כזהתמיד בבטחה

ההלכה מתירה להפיל.

וגם, ממזר הוא רק מי שנולד לאשת איש מגבר אחר, ילד שנולד לרווקה הוא לא ממזר

אז מה ילד שנולד מזוג לא נשוי נחשב?תמימלה..?
לא משנה אם זה ברצון או לא ברצון...
לא נראה לי שיש לזה הגדרה.תמיד בבטחה

ממזר הוא מי שנולד מיחסים אסורים, כמו גילוי עריות, בגידה בבעל, כהן עם גרושה

טכנית אישה שלא נשואה לא יכולה ללדת ממזר כי בעילה יכולה להיחשב כנישואין בדיעבד

אוקיי, תודה רבה!תמימלה..?
ממזר הוא לא, הוא כן שתוקי (דהולכים בתר רובא)באנגי
הי. איך הגעת לכאן?עשב לימון
הפורום כבר לא פרטי..אנונימי (2)אחרונה
ריח מהפותאנונימי (פותח)

אהלן, לאחרונה אני מרגישה לא בנוח עם תחתוניות ולא רוצה לשים אותן, מצד שני לא יודעת איך להתמודד עם הריח ועם זה שאני מפחדת שכולם יריחו אותי. אני מתאמנת ומזיעה הרבה וזה יכול לגרום לריח להתעצם ואני חוששת 

בקיצור עצות? 

שני דברים בקיצורעשב לימון

א. הריח הוא לא כל כך חזק בלי התחתוניות- נסי ותראי. חלק ממנו הוא העובדה שיש בהן פלסטיק וזה גורם לחוסר אוורור.

ב. אפשר לשים תחתוניות מבד ואז זה נושם -פחות ריח- וגם סופג נוזלים וריחות.

נכוןאמרלד

נסי בלי תחתונית 

ותחתונים מכותנה, גם לאימון.

( וכשמתלבשת לכושר גם מחליפה לחדש, בעיקר להרגשה ) 

@עשב לימון מבד מכבסים? 

כןעשב לימוןאחרונה
ניסיתיאנונימי (פותח)

אני פשוט חוששת שמריחים אותי 

איך יודעים שזה תקין? ומה עושים כדי שיהיה פחות ריח?

למי הפורום מיועד??יותר טוב

בנות?

נשים נשואות?

אני לא נשואה ופה אז כנראה שגם ללא נשואות...😉תמימלה..?
שלום עשב לימוןאחרונה

הפורום מיועד לבנות מגיל 15 ומעלה - אין הגבלה למעלה

ממי מבקשים להצטרף לפורום בנות בוגרות?אנונימי (פותח)
המנהלות הן-אמרלדאחרונה
שיטת אביבה - מישהי מכירה וממליצה?אנונימי (פותח)

אשמח גם להמלצות למקומות ללמוד את השיטה.

תודה!!

יש את @אפונה שהיא מדריכה לשיטהאנונימי (3)
[@96032|אפונה] היא ניקית פעילה בפורום הריון ולידה.

שרשור לדוגמא בה היא עונה:

שיטת אביבה - הריון ולידה

יש אתר לשיטה הזו, אם יש לך גישה לאינטרנטעשב לימוןאחרונה

באתר יש רשימה של כל המדריכות.

אם לא, תכתבי אזור ואני יכולה למצוא

אני מכירה, ניסיתי.

זו שיטה שעובדת, אבל צריך לעשות תרגילים כל יום, לא פעם אחת ודי.

אז כל עוד תרגלתי זה סידר לי את המחזור,

וכשלא- לא.

אולי יעניין אותך