פורומנו...הירהורי הלב
ביום בהיר אחד שמתי לב שאין כאן נושא של מי בפורום הזה בכלל, אז מה דעתכם שזה דבר חובה?!?
קהילה שירשור של קהילת הפורום, מי אנחנו, שטיות של עצמנו, וסתם...
אבל בעיקרון כדי להכיר את עצמנו....
וכשאומרים פורום ברסלב נדע על מי מדובר....

אז הינה שאלון-- תענו אליו וכך נכיר אותכם....

שם:
משהו שאני אוהב/ת (אוכל/משחק/ספר/סרט, וכו'....):
משהו שאני אוהב/ת בברסלב:
המוטו שלי:
וכל מה שבא לי לספר על עצמי:
אההה.. ניהיה חפרנים ונשאל מה תאחלו לחברי הפורום?
טוב, לא ניהיה חפרנים, מי שרוצה יכול להוסיף את זה....

אז אני--
שם: מלכה
משהו שאני אוהבת: את החברות שלי!!
המוטו שלי: חיימאושרים!!!
משפט של ברסלב שאני אוהבת: יש פוווול, נכתוב אחד...
" אתה נמצא במקום בו נמצאות מחשבותיך,
 וודא שמחשבותיך נמצאות במקום בו אתה רוצה להיות...."
על עצמי: שום דבר מיוחדת, לאחרונה מתחברת לברסלב, והלואי שכולנו נגיע למדרגותת הקדושה של הרגליים של רבינו!!!

שכוייח על הרעיןןשירו למלך
שם: מורן
משהו שאני אוהב/ת (אוכל/משחק/ספר/סרט, וכו'....): אוהבת ללכת לשעורי תורה(של הרב סבג בעיקר),
אוהבת לקרוא,לכתוב,לטייל ברחבי ארצנו היפיפיה.
משהו שאני אוהב/ת בברסלב: ברור שאת השמחה ואת ה"אין ייאוש בעולם כלל". יש המון המון ספרים טובים
של ברסלב שעוזרים לי המון (ליקוטי תפילות,ספר המידות,משיבת נפש ועוד ).
המוטו שלי: מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה שה' ית' אוהב אותך!
וכל מה שבא לי לספר על עצמי: נעימאוד, אני קוראת בפורום הזה לא מעט, מגיבה קצת פחות, די נחמד פה, חוץ מכל
הריבים והויכוחים כאן שלדעתי לא מתאימים לפורום זה. מתקרבת לחסידות ברסלב בסביבות שנתיים כבר ב"ה ומאחלת לכל עמ"י יראת שמיים,הצלחות ישועות ברכות ורק שמחה!!!!!!!

אני..קראתיך

שם: מעיין
משהו שאני אוהב/ת (אוכל/משחק/ספר/סרט, וכו'....):  לטייל במקומות יפים!זה פותח ת'לב..
משהו שאני אוהב/ת בברסלב:  אהמ...יש פול,ת'שמחה האמיתית,את העומק שיש בכל דבר,את כל העצות לחיים...
המוטו שלי:  כל פעם מתחלף.......אין משו קבוע...
וכל מה שבא לי לספר על עצמי: אני לומדת במעלה לבונה,ניראה לי השאר לא באמת מעניין אותכם..
אההה.. ניהיה חפרנים ונשאל מה תאחלו לחברי הפורום?  חיימאושרים מלאים בשפע רוחני (וגשמי) ושמחה אינסופית!!
טוב, לא ניהיה חפרנים, מי שרוצה יכול להוסיף את זה....

טוב,אני:נקודות של כיסופים
שם: יושיביה
משהו שאני אוהב/ת :אני אוהבת עטי 0.4,מעיינות, אוכל בריא, שירים(בעיקר של הרב קוק),תנ"ך,היסטוריה.
משהו שאני אוהב/ת בברסלב: חבר'ה אופטימים.(אני לא כ"כ מתחברת לברסלב.)
המוטו שלי: שונאת קלישאות
וכל מה שבא לי לספר על עצמי: אני קטנה וחמודה.
אההה.. ניהיה חפרנים ונשאל מה תאחלו לחברי הפורום?
שתעשו מה שה' רוצה באמת, ותשימו פס על כ-ל מי שמפריע לכם!
יקירה!!שלום!!יקירה
אני חדשה!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
טוב אז קוראים לי רעות
בגיל הטיפשעשרה....
חולה על ספורט
מוטו:נכון לעכשיו"תן חיוך הכול לטובה"
שאני ממש מתחברת לברסלב!!!!!!!
ומאוד אוהבת את הסיגנון הנחמד שלהם!!!!!!!!!
מלכה-תכניסי אותי לענינים קצת טוב?וטוב!
----------------חילא דמשכנא
שם:מוריה
משהו שאני אוהב/ת (אוכל/משחק/ספר/סרט, וכו'....):לקרוא,לשיר,לנגן ובעיקר לחפור (יקירה וקראתיך עדות לעניין...)
משהו שאני אוהב/ת בברסלב:אני אוהבת ניגונים של ברסלב.(היי אתם ברסלברים או ננחים?אתם יודעים מזה ניגונים של ברסלב?-זה של ברסלברים אמיתיים{אני לא כזאת וגם לא רוצה להיות..})
המוטו שלי:בואו ביחד נקרב את הגאולה כל אחד דרך המסלול שה' יתברך סלל לו. העיקר שנהיה אמיתיים ונלך עפ"י ההלכה.
כל מה שבא לי לספר על עצמי:סתם שתדעו-אני לא ברסלברית וגם לא נ-נחית
מה תאחלו לחברי הפורום?שנזכה לראות את טוב ה', בכל דבר בחיים. ושנדע איך להשפיע שפע על כל אחד, בדרך שלו.
כן מוריה יש לך את זה בלחפור!!!!זה בריא נשמה!יקירה
לפחות זה חפירות מעניינות...[=קראתיךאחרונה
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך