הכוונה היא ממש היכן צריכה להיות כל אצבע על מנת להשמיע לדוגמא את הצליל "פה"
משהו יכול להסביר לי איך קוראים תווים בכינור?אהרון הגבר
המיתרים בכינור (מהעבה לנמוך) הם בסדר הזה:מתנחל בדם
2.רה
3.לה
4.מי
ואז יש מיקומים יחסית מדויקים כדי 'להעלות' את התו בכמות הטונים הרצויה אל התו שרוצים לנגן.
אתה מן הסתם יודע שככל שהמיתר יותר קצר - במילים אחרות ככל שהאצבע לוחצת כמה שיותר קרוב לכתף (או לגוף או לראש, הבנת) - ככה הצליל גבוה יותר.
כדי לעשות 'פה', לדוגמא, יש להעלות את התו 'מי' בחצי טון. אז לוחצים על המיתר הראשון במיקום קרוב לתחילת המיתר.
אני יכול לפרט יותר, אבל אני צריך לדעת את רמת התיאוריה שלך.(טונים, מרווחים)
דבר ראשוןאהרון הגבר

תודה על ההסבר, האמת שאני רוצה לדעת היכן בדיוק מונחת כל אצבע על מנת ליצור כל תו (אשמח לאיזה רישום או איור),
כיוון שכאשר אדע היכן להניח כל אצבע בהתאם לכל תו, אוכל, מן הסתם פשוט לנגן.
משהו שיהיה לי מול העיניים אוכל לשנן עמ' לזכוראהרון הגבר
טוב, אז דבר ראשון סליחה... דבר שני -מתנחל בדם
לבנתיים, אם את יודעת מרווחים את יכולה לחשב את המרווח מהתו של המיתר, ולפי זה להבין איפה ללחוץ על המיתר. ואז גם אולי לא תצטרכי את זה, או שתציירי כזה בעצמך (אפילו בראש).
בהצלחה!!
תודה!אהרון הגבר
(בגוגל לא מצאתי..) אבל רעיון טוב, אולי אצייר לי..
הכי נוח לפי שמיעה.אלעד
פה, אם רצית לדעת ספציפית, זה כחצי ס"מ מקצה הכינור, על המיתר הדק ביותר.
במידה והכינור מכוון כמובן
עפ"י שמיעה זה באמת נוחאהרון הגבראחרונה
אבל הזמן שגוזלת ממני ההיכרות עם הכינור ועד שאני מוצאת את התו...
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
פירוק אקורדיםחובביםאחרונה
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.