חבר'ה היום היתה לי בגרות אחרונה בשעה טובה וכעת...matan2
אני עוד חודש [[באלול]]נכנס לישיבה...{[בקרית מלאכי,]]
מה אני יגיד לכם,,שמח שעברתי את כל הבגרויות בהצלחה..
אבל אני יגיד לכם ת'אמת את כל הבגרויות שהיו לי אני עתקתי מחברים,כלום לא שייך לי .אף יחידה לא עשיתי לבד הכלל התעקתי..לא מתבייש בזה..
ואני לא מרגיש שעשיתי "גזל דעת",,,כי יש רבנים שמסכימים לעתיק ואפילו יש כאלה אומרים שזה מותר לגמריי בגלל שלגנוב מהמדינה [[דעת]]או כל דבר אחר זה מותר כי המדינה שלנו היא כופרנית...
אמ...מה דעתם??
איך עשית את זה?לא היו ת'אנשים האלה שמשגיחים?קראתיך
ב"ה זה נגמר.עד שנה הבאה...
לא ראיתי כזה היתר.אח..
גזל אומנם הבנתי שאין - כי אין גזל בראייה , משו כזה...

אבל גניבת דעת [ועוד אולי...] - בודאי שיש!
ו...תחשוב רק כמה דעות אתה גונב.. (מה הקשר מדינה?! למה ביבי צריך ת'תעודה שלך?!? ומה עם...האוניברסיטה וכדו' , שמסתמכים גם על התעודה...ו - אבא , אמא , אח , אחות , חבר , מורה וכו'....)
[כי הרי כ-ל מי שידע את הציון שלך , יחשוב שזה שלך - אז....איש אחד , 2 , 3 , .....1000000....]

בשורות טובות!
לדעתי,א.מ.נ
זה מזעזע, אני הייתי מתביישת ואפילו לא אומרת את זה.
לא משנה אם רבנים מתירים להעתיק (מיהם?). עצם העתקה.
זה פשוט רמאות. העניין הוא שזה יכול להחמיר העתקת פה אז תרמה שם..
זה פשוט בושה..
מתן... אתה לא מתביש???אנונימי (פותח)
אין לך שום ייסורי מצפון?? כלום? אתה צריך לבדוק טוב טוב את הנפש שלך אם ככה אתה מתנהג וזה נראה לך לגיטימי
אתה יודע מה? עזוב את המצפון, כנראה למדת להשתיק אותו
מה היית אומר על רופא שהעתיק את כל המבחנים שלו בלימודי רפואה??? אני אישית לא הייתי רוצה שהוא יטפל בי...
"מה אני יגיד לכם,,שמח שעברתי את כל הבגרויות בהצלחה." אתה עברת אותם??? אתה העתקת אותם לא יותר מזה...
אתה באמת חיייב דחוף תיקון!! תקווה שקודשא בריך הוא יסלח לך...
ובכלל.... כל התגובות שלך בזמן האחרון ככה בן של מלך מדבר??? אז מה, הוא עובד את ה' בדרך שונה.
אתה אפילו לא מסכים איתו.... ככה אתה צריך לדבר אליו??
אתה חושב שזו הדרך של רבי נחמן?? אתה מרשה לעצמך להיות מושחת, לרמוס אחרים בדרך חבל.
אין לי מילים. איפה היראת שמים???? איפה? ת'אמת... אני לא מתפלא עליך... הסגנון דיבור שלך מעיד על הפנימיות שלך.

זה בניף לבין 'ה יתברך!את משקר על עצמך?לא על המדינהיקירה
הלו חב'רה תרגעו...מה עם הלבנת פנים?קראתיך
תאמינו לי שטוב ויפה היה יותר אם הייתם אומרים לו באישי,אני ממש בעד מה שאמרתם אבל מי פה ועד להעליב ברבים זה חבל מאוד!
תכלס..יקירה
נכון - אבל -אח..
גם אני מסכים שאסור להבין את פני השני , ו...צריך להרגע בתגובות בפורום.

אבל , צריך גם לרשום דין + נימוק - כאן בפורום.
כי אם אדם סתם רואה את ההודעה שלו , הוא יחשוב שמותר...

בשורות טובות!
אנשים לא מפגרים...הם יודעים שזה לא בסדר...קראתיך
וזה עדיין לא אומר שאתה יכול להגיד לו את זה פה לפני כולם........

באמת?!אח..
איך זה שיש אנשים "פלפלנים" (וכ"ש כאלה שלא...) שבטוחים שמותר להעתיק?
גם מהטעמים שהוא הביא שם??

ו - אם תראי בפורום "ברסלב" [וואו.] כמו הודעה - בהתיחבות -
זה מותר. עוד כמה ימים מישו יגיד - "ראיתי שכתוב שמותר להעתיק מהטעם הנ"ל...ו - זה היה פורום ברסלב. מן הסתם שהם לא אומרים שטויות...".

הלאה - רק תגידי לי איפה - "וזה עדיין לא אומר שאתה יכול להגיד לו את זה פה לפני כולם........" [כי זה מלבין פנים...כי זה אסור לומר...] -

איפה בהודעה שלי הלבנתי את פניו?
אמרתי ברוגע , שנכון שאולי [!] אין בזה גזל , אבל "גניבת דעת" יש בזה.
ו - הוא שאל "אמ...מה דעתם??" -
עניתי והסברתי למה זו דעתי.
לא זכור לי שהעלבתי או פגעתי. [אם כן , אשמח אם יגידו לי ואני אתקן. ו - אם מישו נפגע. מצטער. זה לא היה בכוונה.]
שתראי את זה , אני מעתיק את ההודעה לכאן , מה שכתבתי למעלה...

גזל אומנם הבנתי שאין - כי אין גזל בראייה , משו כזה...

אבל גניבת דעת [ועוד אולי...] - בודאי שיש!
ו...תחשוב רק כמה דעות אתה גונב.. (מה הקשר מדינה?! למה ביבי צריך ת'תעודה שלך?!? ומה עם...האוניברסיטה וכדו' , שמסתמכים גם על התעודה...ו - אבא , אמא , אח , אחות , חבר , מורה וכו'....)
[כי הרי כ-ל מי שידע את הציון שלך , יחשוב שזה שלך - אז....איש אחד , 2 , 3 , .....1000000....]

בשורות טובות!

מקוה שהובנתי.
בשורות טובות!

חבל שאתה לוקח את זה אישית אליך..זה היה בכללי...קראתיךאחרונה
וזה לא משנה אם אמרת בנחת או לא..זה לא העניין...

הקטע זה מה אמרת בתוכן של ההודעה......

סתם זה לא היה ראוי מה שהלך פה...........קצת ראש גדול....
וואלה מותן מבטיח שאני לא מבין אותךyaar
עוד לא הצלחתי לקלוט מה אתה מי אתה מה אתה רוצה
אני לא מבין מה נסגר איתך
אתה ציוני חרדי ברסלבר דתי לאומי הכל ביחד
אתה עוד חודש בערך בני"ש
ולעומת זאת מהדיבורים שלך אתה נשמע הכי רחוק מכל מה שתיארתי הכל מוזר לי אחי
אנא תן לי את ההזדמנות לדון אותך לכף זכות
תסתכל על ההודעות שלך מהתקופה האחרונה וכמה מהם היו השמצות לשון הרע רכילות ושטויות?
ובכלל ההודעה הזאת מה ניסית להשיג? מאיפה ההיתר לכל זה?
בבקשה תעזור לי לדון אותך לכף זכות כי אני באמת רוצה
אין מחילה לנצח .ובשמים אתם תענשו על הלבנת פנים!!matan2
אל תקפיד.. אף אחד לא התכווןשמחה ואמונה
בס"ד

אוהבים אותך פה.. אם לא היה לנו איכפת ממך לא היינו מגיבים בכלל..
העלת נושא שלא כולם פה בעדו.. ושאלת מה דעתנו.. ניסנו לומר את זה בדרך הכי בסדר שיש..
סליחה באמת!!

רק בקשה אל תקפיד!!!!
אפ'חד לא ישר אני גונב דעת ואנשים עושים דברים אחריםmatan2
להוציא לעז על הרבים לא מצדיק את היחידyaar
רבינו הפקיר את עצמו את אשתו ואת הילדים שלו רק כדי שנהיה אנשים כשרים
זה כל מה שהוא ביקש מאיתנו שנהיה אנשים כשרים
אני מבקש,מי שלא מוצא את עצמו שואף לזה שלא יחשיב את עצמו לאנ"ש ויבזה את החסידות ואת רבינו!
y.s זה לא נכון בכלל
ומתן אל תבכה כמו ילד על מה שעשית כמו גבר!
כל היהדות מושתתת על קבלת אחריות והודאה
אם היית אומר טעיתי וואלה מצטער אפחד לא היה אומר מילה רעה אדרבה...
אבל אתה ממשיך עם מוחין דקטנות,בשבילך אחי תתבגר
ואני אומר כי באמת אכפת לי ממך,גם אם אתה לא חושב....
וואי,חפרת בעניין......קראתיך
הבנו כבר בצורה ברורה מאוד שאתה נגד ברסלב..סבבה מכבדים..כל אחד והצדיק שלו.
אבל חאלס כבר לקשר כל דבר רע אפשרי לברסלב.....
זה היה ל.y.sקראתיך
יצחק-מילים כדורבנות..'ערבות הדדית'
בעמי"אחה

בגלל שאני מכיר אותך טוב (אהם.. אהם..) אז אני מבין אותך, האנשים כאן לא.. אז תישמור את כול היציאות האלו לכשניפגש ונדבר.(ראיתי פה ושם עוד כמה דברים בפורומים-פשוט אין לי זמן וכוח לענות.. 40 מעלות חום אמור להיות רתוק למיטה בבית..אבל אמא לא נימצאת..(:  מסנחל..)
מצער לשמוע, אני שומעת על זה הרבה >>אוהבת את אבא
בס"ד להשי"ת
ומשום מה, בישיבות. [ואל תגידו שאני מכלילה, זה מה שאני שומעת, והרבה.]
זה שאתה לא מתבייש בזה כנראה מעיד על עצם התופעה שמוכרת שם.
לכן זה לא מפריע או מזיז לך.
עצוב לשמוע שבן מתקשר באושר ומספר "איך הוא העתיק בבגרות"
תכלס, כולם יודעים שאותו נער ידפק בסוף, אבל לא לא אכפת.
כי הוא מקבל תשובות נכונות, ומה אכפת לו?
ועזבו את זה, שיש גם כאלה שלא אכפת להם מתעודת בגרות
אז הם פשוט מעתיקים?!
ו..מה זה השטויות האלה לגנוב מהמדינה?
המדינה שלנו בלומה. אין מה לגנוב ממנה ובמיוחד שלא דעת.
ואני לא אכניס פוליטקה.
בכל מבחן בחיים אתה עובר מול עצמך. מולך.
רק אתה. אתה והדף. אל תצרף עוד חברים.
למה? הם ילווי אותך כשתעלה ללמוד מקצוע?
אור לגוייםבן ציון גגולה
ב"ה

מתן היקר אנא אל תעשה זאת שוב כיוון שהמדינה היא רשות חוק
ויש לציית להוראותיה כל עוד הם לא סותרים את התורה
ואין עניין לפרסם מעשים כאלו ברבים
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך