אהלן,
אני עובד כמאבטח בחברת טיולים, ושבוע שעבר החלפתי שומר בבית ספר בישוב שנמצא ליד מקום המגורים שלי.
התלמידים התלהבו מהאטרקציה החדשה ובאו לשבת איתי בהפסקה שלהם.
ותוך כדי שהם מספרים לי שטויות בהתלהבות אחד מהם אומר לי שהם הולכים לאחד הילדים שאין לו אינטרנט רימון בבית וכותבים את "המילה" בגוגל שמתחילה ונגמרת באותו אות ובאמצע ק'. ישר הזדעזעתי! ילדים בכתה ו'! בית ספר של דוסים!
אני לא איש דברים, אבל ישר קטעתי אותם ואמרתי להם שזה ממש לא בסדר,
ותוך שניה אני מוצע את עצמי עומד מול 5 ילדים ומסביר להם מהמקום הכי פנימי שלי וכאב לי אשכרה בשבילהם ובשביל ההורים שלהם על הפתח הזה שהילדים שלהם נשאבים אליו.
אמרתי להם שכמו שיש עכשיו את ימי ספירת העומר שאסור לנו לשמוע שירים ובכללי יש סוגי שירים שאסור לנו לשמוע כמו שירת נשים או לשון הרע (שהרגע הם סיפרו לי על הבחור בלי אינטרנט רימון)
אז אלו דברים שאסור לנו להכניס לאוזנים שלנו.
ואותו דבר עם הפה אסור לנו להכניס אליו הכל, כמו כשרויות למינהם וזה.
אז גם לעניים שלנו יש חוקים ויש דברים שפוגעים בנו אם נכניס אותם דרך העיניים!
זה ממש בתימצות ממה שאמרתי להם, והיתי בשוק שהם ממש עמדו מולי ולגמו כל מה שאמרתי להם בהקשבה
אמרתי להם בשיא הכנות והכאב שיש בי שזה מסוכן מאוד.
ואז הגיעו כל מיני שאלות שכל ילד שואל בגיל הזה על מה מותר לעשות ואיך ילדים באים לעולם ופשוט לא ידעתי מה לעשות אם עצמי.
היתפדחתי רצח אם מישהו מסביב היה שומע מילה או שניים מהשיח הזה.
למזל היה להם צילצול והם חזרו לכיתות.
עכשיו,
חוץ מזה שהזדעזתי, אני חושב אולי לפנות לאחד ההורים שלהם ולהגיד להם. אני חושב שזה ממש חשוב.
כדאי? או שלפנות ישרות למורים במקום? אולי לחפש קשר ספציפי להורים של הילד שנמצא עם אינטרנט פתוח?
שמירה על ילדים בנושא אינטרנטRick Sanchez
סיפור הזוי...חיים של
מלחיץ משו
ואומר כמה צריך להיזהר עם הקטע של אינטרנט חסום וכו'
לעניין השאלה -
צריך ליידע מישהו.
לא יודעת לענות את מי ליידע כדי לא ליצור שם בלאגן.
זה צריך מישהו חכם שלא ימרר לילד הזה עם האינטרנט הפתוח את החיים
לדעתי ללכת ישירות להורים של הילד עם האינטרנט הפתוח.
מה הזוי?הפואנטה
זה כל כך עצוב שזה כבר לא הזוי כל כך.אמיץ(ה)
זה היה סיוט קשה ומבייש.
כשיאזרו אומץ למצוא לזה פתרוןהפואנטה
עשו להם שיעוראמיץ(ה)
זה לא הזוי וזה רק מחמיר את הבעיה..,,,,,,,,אחרונה
עליתי איתם לאוטובוס בדרך לטיול והילדים שרו כל מיני שירים בההתחלה זה התחיל טוב ואז הם פשוט שרו כל מיני שירים וממש צעקו כל מיני שורות מזעזעות! ממש לא ידעתי מה לעשות עם עצמי.
המצב לא טוב היום..
אגיב בקצרה -ואני הקטנה
ובמקביל גם לפנות ליועצת של בית הספר - גם כי היא אשת מקצוע ואמורה לדעת מה עושים וגם כדי שתשקול לחיוב (אתה יכול להציע לה את זה) שתקיים שיחה עם ילדי השכבה, בו היא תסביר להם על העניין באופן כללי. כי כן, זה הגיל שבו הסקרנות מתעוררת וזה בסדר ובריא. פשוט צריך לדעת לחשוף אותם למידע הזה באופן עדין ומבוקר (קרי: להסביר בכלליות מה שמתאים לרמתם).
ההתנהלות שלך ממש בוגרת ומעוררת הערכה. מצאת דרך ממש יפה להסביר להם את הסכנה שבדבר. יישר כח.
כתבת יפה!הפואנטה
טנקס
ואני הקטנה
אפנה ניראה לי למנהל שם פעם הבאה שאעבור באזורRick Sanchez
תהיה בטוח שהמנהל יודע.אריק מהדרום
תתקשר ואל תחכה שתעבור באזור.אניוהוא
מסכימה ממש.אמיץ(ה)
ילדים היום חשופים לצערינו בין אם נרצה ובין אם לא.
עדיף שזה יבוא מגורם מבוקר בצורה ראויה ולא בחיפושים (שגם ככה נעשים) ויווצר בלאגן שלם. ..
כנ"לdavid7031
לא היה מזיק אם גם אצלנו בבית הספר זה היה קורה.
אני דווקא מגיע למסקנה מהסיפור שלא עוזרים כל מיני מחסומיםחסדי הים
הפוך, במיוחד לילדים המחסומים והיכולת היצירתית שלהם לעקוף אותם, הופך את זה ליותר מתוק ויצרי- 'מים גנובים ימתקו'.
אני חושב שמגיל צעיר מאז שהילד מתחיל לחשוב על דברים כאלו, צריך להסביר לו לאט לאט לפי גילו מה זה אהבה ומה זה מין. מה יכול להיות הקשר הישיר ביניהם, ואיך הם יכולים להפוך לערכים מנוגדים.
ברור שגם צריכים להתעמק בעקרון העונג, ולהסביר לילד שעכשיו כשהוא צעיר ומגבש את אישיותו, הוא צריך להתמקד בעונג רוחני כמו לימוד תורה חוכמה, מצוות, ושירת קודש, וגם בעונג חומרי שמרחיבים את דעתו כמו אוכל טעים, תחביבים, חברים וטיולים. העונג הכי חזק שמתבטא במין הוא שמור לראש הפירמידה כשיתבגר.
גם חשוב להפגיש ילדים בצורה מכובדת עם בני המין השני כדי שיראו שהם אישיות ולא אוביקט כמו שמצטייר בסרטים באינטרנט.
זה הסיבה שקצת לא היה דחוף לי לרוץ להורים שלהםRick Sanchez
אבל אני לא יכנס לנעלים של ההורים ולא רציתי לפגוע בתהליכי חינוך שכל הורה חושב מתי לחשוף את הבן שלו
מחסומים עוזרים לתלמידים לפתח חשיבה יצירתית איך לעקוף אותםנפשי תערוג
שכאלה שלא להוטים למצוא, לא יתקלו בזה
אבל כל עוד יש חיבור אינטרנט פתוח
יהיה אפשרי להגיע למה שרוצים
והאמת די בקלות
אבל עיקר העבודה זה בעיקר בתחום אחר ולא בחסימה
די דומה לעבודה שעושים המצוות אחרות
והעיקר, לא לטאטא את הנשואים מתחת לשטיח
כי ילד סקרן שלא יקבל תשובות מגורם מוסמך
יקבל תשובות מגורם לא מוסמך בלי שום מגן
ממש נכון. אבל זה לא סותר שחייב גם מחסומים כמובןנאור97
וואוו. וואוו. יש לי מה לומר לא כרגענפש חיה.
אז מה רציתי לומר שכבר נאמרנפש חיה.
למה ? אין לי מה להוסיף יותר ממה שכבר נאמר....נפש חיה.
ולהודות ממבטי, שהמערכת החינוכית פוחדת לגעת בנושא הרגיש הזה (שכל כך טבעי ובריא לגלותו במינון, ובהסבר ראוי מניח דעתם של מתבגרים ואף קטנים מהם...)
ומותירה את הילדים לרעות בשדות זרים
וליפול לתהומות מסחררים ולא משחררים
הרושם הרע הזה עושה בהם שמות
ומצער. מצערת ההבנה הזאת .
כשעוררתי על כך במקום שיכולתי
חוששני שזה מעט מידי
ולא בטוח שמאוחר.
טוב עשה הפותח שעורר אותם וביאר להם
את משמעות הביוב שאותו לגמו בשקיקה....
טוב עשה שפנה לדמות חינוכית
הייתי מציעה ליזום מערך חינוך כללי
או יום עיון שבו לא יפחדו לדבר על
חינוך בנושאי משפחה לילדי ישראל.
כך ייתכן שמה שלא הספיק להיפגע, יינצל .
כי נאמרו מגוון דברים וזה מחכים לשמוע מה דעתךארץ השוקולד

תודה
תודה. לו הייתי בעלת השפעה מספיקה דיה.....נפש חיה.
או במילים אחרותקוד אבל פתוח
מחשבותארץ השוקולד
1. נראה לי שהתייחסת באופן ראוי, כל הכבוד על כך👏👏👏
2. לפנות להורים עם האינטרנט הפתוח זה לאו דווקא פיתרון נכון, כי הבעיה היא אולי בדרך בה הם מתנהלים כחבורה ולא בעצם המכשיר.
ובאופן פשוט יותר, עדיף שיראו דברים כאלה בבית של אחד החברים ממקום ברחוב.
3. מסכים עם חסדי וקוד שיש פה רצון לידע מסוים, והחסימה של האינטרנט פשוט לא מהווה פיתרון ולא השיג משהו. מסכים עוד יותר עם הפואנטה שצריך אומץ למצוא פיתרון.
4. חושב שכדאי ליידע את ההורים או את הצוות החינוכי ושינסו לחשוב כיצד לטפל בכך. אבל אינני חושב שזה סוף העולם.
5. קלטתי עכשיו שאתה גם שואל אם עדיף ליידע הורים או צוות חינוכי, אני מעדיף תמיד לפנות להורים כי הם אחראים על חינוך ילדיהם, הצוות החינוכי מהווה שליח שלהם, אז חשוב שהם ידעו במה הם מטפלים אבל בכפוף לקביעת האחראים שהם ההורים.
מבחינתי הצבעת בעיקר על העובדה שמשום אדם אחר, כנראה,אלעד
הם לא שמעו כמה זה חמור ואסור, לפחות לא כפי שאתה הבעת את דעתך, בעצב ומתוך תחושת אכפתיות.
וזה באמת מדכא מאוד. סביר להניח ששום מורה או הורה לא פתח את הנושא לפניהם, מתוך מחשבה שהם כולה ילדים קטנים ומה הם כבר יודעים..חבל.
חוץ מזה, עדיין לא הצלחתי לעלות על המילה האסורה אליה התכוונת
אמר מנהל פורום גברים נשואים...אריק מהדרום
לגבי השורה האחרונה.
בואו לאישיאלעד
בוא ניפגש.אריק מהדרום
ציון?אלעד
אולי תגיע לבאר שבע יום אחד???אריק מהדרום
יש שם איפה לשבת בכלל?אלעד
כבר אי אפשר לאכול בעמידה?אריק מהדרום
מפחד שאוכל ירד לך לירכיים?
לא הקפדת ותראה מה יצא ממךאלעד
לגבי השורה האחרונהRick Sanchez
אבל ככה הם תיארו את המילה.
מה שמראה כמה אנחנו זקוקים כיום לחינוך של גבורה ויראת שמייםוהוא ישמיענו
למה אתה כל כך מופתע?אריק מהדרום
מה רע בלהיות מופתע?והוא ישמיענו
זה פשוט מיותר כשאין שום דבר מפתיע.אריק מהדרום
זה בתור תזכורת והעלאה למודעותוהוא ישמיענו
אוי...ע מ
רק נקודה אחת - לפתוח את הנושא מול כל הכיתה או השכבה זה רעיון טוב לילדים שבתוך זה או על הגבול. ילדים שרחוקים מזה עלולים להסתקרן לחינם.
(ואולי יש דרך טובה לפתוח את זה גם בנוכחות ילדים כאלה... בקיצור, תעשו טובה, זה נושא כל כך רגיש והילדים כל כך רגישים, כל מה שאתם עושים תעשו ברגישות הראויה...)
בוא ואספר לך סיפורמשה
כשאני הייתי בגיל הרלוונטי, האינטרנט לא היה מקור מידע מתאים לדברים האלה. הוא פשוט לא היה. מה שכן היה זה מקורות מידע אחרים.
אז השתמשו בהם.
בינתיים הם עברו מן העולם, והאינטרנט ניצח בנוק אאוט, אז הצעד הבא זה גוגל.
יחסמו את זה (כמו שעשו כנראה הרבה מההורים של אותה כיתה), ימצאו פיתרון אחר.
זכור לי חברים שדלו מידע ממקומות לא הגיוניםRick Sanchez
מסכת סנהדריןמשה
כשלמדנו את זה בתיכונית אז הרבנאור97
והאם לאחר הסיפור אתה חושב שהרב צדק?ארץ השוקולד
את האמת כן. הוא כן דיבר איתנו על הנושאים האלהנאור97
אבל ללמוד דברים בהקשר בסיפורי הגמ' יכול להוביל לפעמים לליצנות
לליצנות???כוחות שמימיים
האם זאת באמת הייתה אהבה או פגיעה וכו'
יש ככ הרבה מה ללמוד מזה..
לא נכנסת לשיקולים של הרב לא ללמד,כנראה שהייתה סיבה מוצדקת,אבל---
את צודקת בכללי. אבל השיעור לא היה על הסיפור התנכינאור97
ברור שזה לא קרה בפועל.אריק מהדרום
האגדתא הזאת בוודאי רומזת למשהו אבל בוודאי לא קרתה במציאות.
לא אמרתי שזה קרה בפועלנאור97
ואגב מהראשונים משמע שהם הבינו את הקושיא שאח"כ כפשטה. הם הקשו איך נדע על גדלות בלי סימנים. זה כן הגיוני?
אבל יש הבדל גדול בין לדלות מידענאור97
סקרנות תמיד תהיה. וזה נורמלי. וזה לא שאנחנו כולאים אותו בעולם בלי נשים. רק חוסמים אותו מלראות פורנוגרפיה.
אני תוהה אם יש דרך לחסוםמשה
זה דורש עוד קצת עבודה, אבל לא משהו בלתי אפשרי לעשות עם מנת משכל סבירה.
העיקר מבחינתי שזה לא יהיה נגיש. שהוא יצטרךנאור97
ללכת לבית של חבר זה נגיש?קוד אבל פתוח
מאד.אניוהוא
אז אל תיתן לילד שלך ללכת לביתקוד אבל פתוח
דיברו פה על אינטרנט פתוח זה קצת יותר מחומרא בכשרותאניוהוא
נכון, אבל לא דובר על חומרת העניין אלא על נגישותו.קוד אבל פתוח
כןנאור97
פעם סיפר לי מכרמשה
היה לו שני חיבורים. אחד בשבילו לעבודה ואחד בשביל הילדים. "מישהו" החליף את הכבלים בארון תקשורת.
מהילד הזה יצא משהו גדול בעתיד..נאור97
כנגד דברים כמו זה אין כ"כ מה לעשות בתכלס. העיקר בשבילי זה שלא יגיע במקרה לאתרים לא צנועים. ואני מאמין שבעזרת החינוך שיקבל מאביו ואימו בע"ה גם לא יזום דברים כמו שמקרה שהבאת
סיפור עצוב,אבל הגיוניכוחות שמימיים
לכאורה היה עדיף שהצרות שלנו יהיו האנציקלופדיות)
פעם זה היה קיים גם,איכשהו דמות השומר/אב הבית/מנקה אלו דמויות שילדים מאוד אוהבים להתקבץ סביבם (כמובן תלוי אופי) ,זאת דמות לא פורמלית ויותר "בעניינים".
כמו שאלעד כתב,נשמע שסביבת המבוגרים לא מדמיינת שאלו הנושאים שמעסיקים אותם ובאיזה אופן הם נחשפים.
אני מציעה דווקא לא לפנות להורים,איכשהו הורים שמתאפשר בביתם מצב כזה כנראה לא יהיו מודעים גם אחרי שינסו להאיר את עינהם,
אלא לפנות ליועצת..אפשר במקביל לדבר עם המחנך,ועם המנהל.לצערי לא בטוח שיהיה מענה לילדים אם תפנה למחנך או למנהל לכן בכל מקרה כדאי לדבר עם היועצת.
לסיום,אני חייבת לשבח את הדרך בה נהגת,לא לכל אחד היה אכפת כך,ויש גם דמויות שליליות לילדים..
ומה עם הילדים שלא נחשפו לזה?Rick Sanchez
ואם אני זוכר נכון בדר כלל חושפים את כולם בסביבות כתה ח' (ככה היה אצלנו..)
היום מתחילים עם חינוך מיני מגן טרום חובה וטוב שכךאריק מהדרום
סיפורי "הגוף שלי הוא רק שלי".
זה משהו שמן הסתם יקחו בחשבון.ערכתי ומוסיפהכוחות שמימיים
ויערבו את ההורים.
אתה יכול לפנות להורים,
הבעתי את דעתי שבגלל שנחשפת לזה בביס הגיוני שהביס יטפל בזה,בתקווה שיש שם צוות טוב.
אגב,ייתכן שהמנהל עם ראש רחב על הכתפיים וייקח את זה ברצינות,
רק ציינתי שלא תמיד זה כך.
ליועצת אמורים להיות כלים להתמודד עם מציאות כזאת,כי זה מן הסתם נפוץ
עריכה:
מי שלא צריך להיחשף לזה לא ייחשף.
אם מטפלים בזה בצורה נכונה לא אמורה להיות בעיה,
ושיחה טובה אמורה לתת לילדים כלים להתמודד.
כמובן שהכל יכול להיות,ולכן מן הסתם חשוב שהביס ישקיע בדמות שמבינה בנושאים הללו ומכירה את נפש הילד,
בתקוה שכך יהיה
אני לא חושב שאתה יכול לעזורצלילי השקט
בעצם יש לך אפשרות לעזור - להתעלם (מזה ספציפית -ובכללי להתייחס אליהם רגיל ואמיתי כמו לפני כן אם תחליף אותו שוב).
לדעתי, אתה לא תוכל להשפיע עליהם כי הם לא בשלב של להבין באמת מה הם עושים. לא אתה, לא מורה, ולא הורה. (חוץ מיכולת להמליץ על תוכנה לסינון תכנים בצורה סמויה).
לגבי תוכחה - אני חושב שדיבורים דתיים חלולים (סליחה מכל מי שנפגע) על דברים שאסור לעשות - לא רק שהם לא עובדים מצד עצמם (ולפעמים הם הורסים. כי אין שם נקודת רצון - אלא רק\בעיקר פחד ואשמה שיתנקמו בהם) - הם לא עובדים מצד השומעים.
מעבר לזה שהדיבורים הדתיים לא באים מתוך מקום שמסביר ומראה למה לרצות אחרת, אותם ילדים פשוט לא במקום של להבין למה לרצות אחרת. זה הגיל בימינו שילדים נחשפים\חושפים את עצמם לפורנו (אצל חילונים זה לפני. אצלם זה בערך הזמן של מגע אינטימי). בראש שלהם יש שם אושר, בראש שלהם זה נוכח ומוסתר בו זמנית אצל כולם. כולם כאלה (כי כולם רוצים את האושר ששם) הם פשוט מסתירים ושותקים - (אם מסתירים ושותקים סימן שיש משהו - כי לא מסתירים סתם). כשהוא מספר לך - הוא בעצם אומר לך - "היי גם אני שווה - גם אני מכיר את האושר הזה".
לך תסביר לו שאסור לו לראות את זה - אתה בעצם ממשיך להשתיק - ובעקיפין אתה ממשיך לתת לו להרגיש שיש שם משהו. (בלי להיכנס ל -מה מניע את השתיקה ההזויה הזו).
אז אתה לא יכול להוכיח אותו. אתה יכול להסביר מה זאת אהבה, ואיך משפיעה הפורנוגרפיה, ושאין קשר בין אהבה לאושר, אבל אם אתה לא יכול אז פשוט תתעלם.
חשבתי על זה תאמתRick Sanchez
וכל זה מחשש לפגוע בצורת חינוך של כל ילד לפי מה שההורים שלהם מחליטים.
אבל עדין אני חושב שאפנה למישהו מהמורים שם
תשמע עוד סיפורנאור97
הם שואלים אותי- אתה מכיר אותו וזה. ואז הם מתחילים להשמיע לי קולות כאלה ושואלים אותי- נכון אני עושה קולות של xxx טוב? והם אמרו את המילה ממש לא כמו הילדים אצלך..
וחשבתי לעצמי אז איזה ילדים מסכנים שכבר מגיל כזה יש להם במוח ציורים מעוותים על בנות.
וזה היה בי"ס דתי מעורב אז אני לא רוצה לדמיין אפילו מה הם אומרים לבנות בכיתה שלהם.
וואי וואי יותר גרוע מאצלי..חחRick Sanchez
מסכנים. שיח בגובה עיניים ובלי בושה מכלוםנפש חיה.
וממילא לתת תשובות אמינות ומאוזנות
כדי שהם ידעו את האמת ולא את מה שמרגישים
או רואים דרך מקורות המידע המפוקפקים הללו.
מבינה אותם
ומבינה את המבוכה אל מול חציפות , ישירות ומתירנות מילולית שכזו.
אנסה. למרות שבניגוד לנערים ילדים קשה לי יותר להביןנאור97
אז ככה (לדעתי כמובן על סמך חוויות שלי ובלי מחקרים מדעיים וכדו').
בעיקרון אצל ילד זה יצר שונה משל נער. אצל ילד היצר הזה עדיין די מחובר לאהבה וחיבה. הוא בד"כ ימשך לנשים בוגרות (קרובות משפחה, מורות, בנות שירות) שהוא גם מחבב אותן. זו משיכה חלשה ומאוזנת. נראה לי זה מאוד דומה למשיכה של נשים (נורמליות) בכללי. הן (בד"כ) קודם יאהבו ובעקבות זה ימשכו. ותמיד תישאר התלות והאיזון בין משיכה ואהבה.
זה לא כמו נער שהיצר הזה כבר התנתק מרגש דל חיבה והוא יכול להימשך גם לנשים סתם רק בגלל הגוף שלהן.
לכן נראה לי שגם כשילד ראה דברים כאלה הוא לא באמת "הבין" מה כל האישיו (אולי זה כמו אישה שרואה). הוא עוד לא נער שמה שהוא רואה מדליק אצלו את מה שהוא גם מרגיש לבד מעצמו, משיכה לאישה רק כגוף והחפצה.
ולכן נראה לי שילדים יותר קל להציל אחרי שכבר נפלו. היצר שלהם עוד קטן, בוסרי וגמיש. צריך רק לחסום אותם מלראות שטויות ולחנך אותם בכללי על מיניות לפי גילם (פה אני כבר לא מבין. אבל בטוח יש מאמרים של אנשים מקצועיים ויר"ש באינטרנט בנושא).
בכל אופן אני לא חושב שזה טוב שמורה תדבר איתם על זה. צריך גבר. אולי המנהל אם יש או מישהו מקצועי מבחוץ יעביר להם סדרת שיעורים.
וכל הכבוד על הדאגה הכנה שניכרת בדברייך. זה באמת עצוב מאוד וכואב.
אצלינו היה שיחה שהעביר מחנך גבר.נפש חיה.
אבל כל עוד שהמורים מתחבאים במבוכה סביב תפוח האדמה הלוהט הזה (ומגלגלים אותו הלאה
עד שהוא נותר מיותם וקר
ואין בו טעם כבר...)
יש צורך בדמויות לא פורמאליות שידבררו את הנושא ויהוו דמות מודוליסטית ראויה לכך.
אמשיך לכתוב כדאוכל.
נושא מרתק בעיניי
ולא, לא מלמדים את המורים איך ללמד את נושא החינוך הבריא למיניות בריאה.
עושים זאת בדיעבד
אני מקווה שלא בצורה מגומגמת
את ממש צודקתנאור97
לגביי התמיהה..אמיץ(ה)
לא בכל מקום מלמדים.
איפה שאני לומדת לדוגמא היה קורס בגדול על כל הנושאים הרגישים, אבל בתכלס לא ממש נתן כלים בפועל איך להתמודד... וגם הסבירו למה א"א לתת.
לכל ילד יש עולם שלם שמשפיע ומה שתגיד לאחד יכול לפגוע בשני .. ולכן לכל ילד צריך להמציא/למצוא את מה שמתאים ונכון לו.
בכל אופן ההנחיה שקיבלנו, בפועל כל מורה במקום שלו ובסיטואציה אמור לנסות לפעול איך שנראה לו לנכון.. בהדרכת יועץ/ת כמובן..
תודה. עם הזמן אני מבין יותר ויותר שפשוטנאור97
נכון. ולא נותנים להם די כלים להתמודדנפש חיה.
שלא ממש מבינים
תהליכי עומק וצמיחה קיימת
מחפשים תשובות
ונשארים עם שאלות
בלתי פתורות....
לנוסעים בתחבצ, עדיף לעבור ממוביט לegg?צע
שני צדדיםפצל"פ
למוביט יש ממשק יותר נוח לתכנון נסיעות
אבל לegg באמת אין פרסומות
אז אם אין לך חוסם פרסומות אולי עדיף
עברתי מ Moovit ל egg לפני כחודש וחצי. אנחת רווחהזמירות
מהפרסומת המעצבנות (אני עם אייפון) והממשק המעצבן.
ב egg ממשק מאוד נקי ומאוד נוח.
גם התצוגה יותר מרוכזת ויעילה, בהצגת אלטרנטיבות- כי לא נדחפות פרסומות באמצע האלטרנטיבות.
שווה לנסות להשוות בין האפליקציות בביצוע חיפוש נסיעות מזדמנות לפי הצורך.
כןןרקאני
כןןןןמשהאחרונה
גבריםםמגובלת-
משתמשים במוצרי טיפוח?
סבון פנים?
קרם פנים?
קרם לחות?
יש המלצות?
טנקס
את רוצה לקנות מתנה לאבא שלך?פשוט אני..
יש מוצרי טיפוח (אני לא מתמצא), אבל טבעי שצריךפ.א.
להתאים לסוג העור, האם מתגלח או זיפים או זקן
(כמו אצל נשים. התאמה אישית והעדפה אישית של מוצרי טיפוח)
לאבחור עצובאחרונה
עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?
האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
לצערי לא. אותו בן אדם.צע
פרטזיויק
חח מה יש לפרט?צע
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
מבין אותךזיויק
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
למהזיויק
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.
לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
ייתכןרוצה להשתחרר
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאר
הפך היהדותזיויק
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
הפך הפסיכולוגיהקעלעברימבאר
💁🏻♂️צדיק יסוד עלום
מידות בסיסיות בנפש אי אפשר, אבל אפשר לנתב אותןקעלעברימבאר
יש לנו ש"ס שלם לצטטצדיק יסוד עלום
איפה בשס?קעלעברימבאר
אנשים נשארים אותו הדבר,צדיק יסוד עלום
בני אדם הם יצורים קטנים וחלשים
הרצון להשתנות תמיד מתבדה
המציאות סותרת את דבריך. אבל מביןקעלעברימבאר
נדבר עוד כמה שנים בפורום גרושים גרושותצדיק יסוד עלום
אל תדאג יהיה טוב❤️🙂קעלעברימבאר
לא נכוןנחלת
אם זה כך, אז על מה אנו נתבעים אחרי 120?
אם זה כך, מה יגידו בעלי תשובה שחזרו מעבר להרי החושך ועכשיו צריכים לשנות ה כ ל?
כדאי להצטרף לסדנא של הרב פנגר, או לשמוע אותו (הידברות) - באופן קבוע, יכול לעזור.
יהדות היא לא אקזיסטיאליזם (לא אייתי נכון....) נוסח קאמי ( לא דיברו כאן לפני זמן מה על בחירה חופשית....?) - יש אלוקים!
במהות - באמת לא, כפי שכתבו לפני, אבל הרגלים - כן.
"הכוח לשנות" - ברברה ברגר.
גם "התבוננות פנימית" - ד"ר יחיאל הררי. ביוטיוב
ויש מן הסתם עו ד המון חומר.
וחוצמזה "אין יאוש כלל"!
עודמשהונחלת
עד שליבך יתנגן - אלומה לב.
ממליצהנחלת
עד שליבך יתנגן , אלומה לב. ספר. לפי שיטת ימימה.
נפלא. (פונה לבנות ונשים משתתפות הקורסים שלה אבל מתאים לכולם). לדעתי.
וואלהביינישנוןאחרונה
לאחרונה נתקלתי בו
אולי אחרי זה אני ממש אפתח אותו
דברים שאני עושה לפעמים/משה
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.