אולי:
א. לעבוד על הביטחון העצמי, לא בדברים שבשמיים, רחוקים ובלתי ישימים. לזכור שאתה טוב, לומר לעצמך לפני דייט, שאתה בסדר, ויש לך הרבה מעלות, וכייף לבחורה שתכיר אותך
ב. לא הבנתי מה הייתה הכוונה ב'עפתי עליהן יותר מידי' אבל לפעמים כשאנחנו חסרי ביטחון אנחנו נוטים לעשות כמה דברים:
-לוותר על עצמינו [לי לא חשוב, אני אסתדר עם הכל, הכל יתאים לי, ואת מעולה] לבנאדם שמולך ניתנת הרגשה שאתה מסתדר עם הכל, לו יש מרחב תמרון. כביכול הוא עושה טובה כשהוא ממשיך בקשר.
-לנסות להגיע למקום בטוח, מהפחד שזה יעלם, אנחנו תופסים חזק [איך להעיר, אם בכלל, - לקראת נישואין וזוגיות]
-ההגדרה שלך כאחד שלא 'שווה אותה' לפעמים משכנעת אותה שאכן כך- והיא הולכת.
-לא נראה לי שזה נכון אצלך, אבל יש כאלה שחוששים מאוד מירידת ערך [כשאתה לא בטוח בעצמך, אתה רוצה לוודא שאתה בסדר] מתוך רצון להגן על עצמם, זה הופך לכ'אן מספרים הצלחות, כאן מנמיכים הצלחות/דברים טובים של אחרים'. הקשר הופך בחלקים מסוימים שלו לתחרותי, וזה לא נעים בכלל. לפעמים התחרות לא מתבטאת מעל פני השטח, אלא רוחשת מתחת אליו- אתה משווה הצלחות שלך, נהנה מדברים שהיא טובה פחות, ומנסה להשיג עליונות כדי לא להיות טוב פחות.
אז מה צריך?
-לא ביטחון בשמיים, אבל מודעות לעצמי ולדברים הטובים
-בלי לבטל את עצמך [אני לא יודע כלום, הבחור הכי חלש בשיעור, נכשלתי בכמה מבחנים הסמסטר וכאלה- דוגמאות קיצוניות, אבל על הסקאלה הזו. גם אם זה אמיתי לא חושבת שיש צורך]
-מה אני מחפש- להיות מכוון מטרה, אף אחת לא 'עושה טובה' ואומרת כן. לבדוק כל הזמן את נכונות הקשר בשבילך, ולא להיעלם בתוכו
-לפעמים יש הרגשה חסרת ביטחון, [כמו אימאלה, אחרי משפט כזה. אין סיכוי שהיא תחשוב שאני ראוי בכלל] לזכור, לומר בשקט לעצמך שאתה בסדר, ואתה טוב. למרות [ואולי בגלל]. כתבתי את זה למעלה, וזה נראה לי חשוב.
-לזכור את כל האנשים שיודעים/ שחושבים שאתה טוב. האלו שיחשבו ככה. גם אם תדלג ברחובות העיר [אולי זה לא ביטחון עצמי טהור, אבל יכול לשמש כפיגומים לביטחון העצמי האמיתי]
-יציבות- מי שאתה לא תלוי בחתונה/ קשר טוב, או בדבדרים מזדמנים אחרים
-מעשים- גם לא אתה עדיין מרגיש תלות בקשר, להשתדל לא להחצין [בד בבד לעבוד על זה] לחשוב מאיפה מגיע הצורך לשלוח הודעה נוספת [מעבר למינון המקובל]
כתבתי על ערך עצמי יותר ופחות ביטחון עצמי.
מניסיו, זו עבודה אבל היא מניבה פירות מתישהו
בהצלחה!