פסקה/תורה על השפעת התפילה גם כשלא נראהיראה אל
אני יודע על פסקה או תורה לא זוכר אם של הרב קוק הרב חרלפ הרב הנזיר או שמא בכלל גדול אחר שכותב שכל תפילה בוודאי עושה פעולה ורושם גדול ויש לה משמעות והשפעה גם אם לא נראה כן.. פחות או יותר הכיוון הזה..
משהו/משהי שמכירים פסקאות כאלו אשמח שישתפו.. תודה!!
דפי מקורותאמיץ(ה)
ה' אוהב אותך! בדיוק היום לימדו על הנושא...
לא עברתי מקור מקור אבל מקווה שיעזור..

אולי יעזור עין איה על ברכות לב: על אדם שהתפלל ולא נענהנאור97
שיחזור ויתפלל
משהו שיכול לעזורהשאלה.
"תפילות שלא נענו יש להם בחינה יותר עליונה מתפילות שנענו.חסדי הים
מכח עליונותן וקדושתן הם לא יכולות להתגלות בעולם החומרי התחתון. רק כאשר העולם יטהר ויתקדש באחרית הימים, אז יפעלו התפילות את פעולתן ויצמיחו צמח של כבוד ופרי התפילות יהיה לצבי ולתפארת. אז המתפלל יתבונן ויצפה ויתפעל מתפלותיו ופירותיהם, והאדם יתאחד עם תפילותיו שחשב שנשכחו ונאבדו, ובאמת הם חיים וקיימים, פועלים ויוצרים."
מה המקור לדברים האלו?אילת השחר
אני תוהה על מה אמרת לו תודה ?בן מערבא

אממאילת השחר
שיערתי שמדובר במקור קבלי כלשהו שיש מניעה מסיבה כלשהי להפנות למקור עצמו, אחרת היה כותב.
על האפשרות שכתב בעצמו לא חשבתי בגלל המרכאות...
להביא את הדברים עצמם אפשרבן מערבא

אך לציין את המקור יש מניעה ? זאת נורמת התנהגות לא מקובלת

העליתי שאלה...אילת השחר
אם ירצה לענות/להסביר אני אשמח, כי גם אוכל לקחת את הקטע להמשך הדרך ולאמץ אותו עם מקורו.
אם לא, אחשוב על זה שוב...
אתה צודק, אבל בכל מקרה לא יכולה להכריח מישהו לעשות משהו, במיוחד כשלא מכירה את השיקולים לבחירה שלו.
מה זאת אומרת נסתר ?בן מערבא

ניחוש: אתה כתבת. 

מי שכתב הוא חי כנסתר, והוא לא רוצה לפרסם את שמו.חסדי הים
אם זה נכון אז נכון, ואם לא אז לא.
קבל האמת ממי שאמרה.
מדהים!השאלה.
הדיבורים האלה שלך הם פשוט ש ר ל ט נ ו תבן מערבא

אתה מפריח דברי נבואה באוויר על פעולות שעושה או לא עושה התפילה מהרהורי ליבך הקודח או מהרהורי ליבו הקודח של מאן דהוא אחר, ואז מקשקש אמירה דמגוגית על קבל האמת ממי שאמרה. 

לצערנו זה פשוט המצב ביהדות ובעולם התורה. הפקרות מוחלטת

יש דברים בתורה שנסמכים על מקורות, כמו הדפיחסדי הים
מקורות שהובאו בשרשור (ויש דבר שאתה לא יודע לגביו).

יש גם סברות כלליות שניתנו בהם רשות לכל חכם לב לדלות מעומק תורתו, בדומה לכתבים של הרב קוק, הרב חרל"פ וכדומה. כל תלמיד וותיק מותר לו להעלות אותם.

כמו שכתבתי לא חייבים לקבל אותם, ואפשר להעביר עליהם דברי ביקורת חריפים.

מה שהבאתי שמע האמת ממי שאמרה, הבאתי את זה כדי להעביר לך את המסר שהעיקר הוא לא מי שכתב את הדברים, אלא התוכן.
בענייני מחשבה זה קצת שונהנאור97
שמע האמת ממי שאמרה הכוונה שאם אתה שומע משהו הגיוני שאתה יכול לבדוק בשכל תקבל אם בדקת והוא נראה לך נכון.

בענייני מחשבה לעומת זאת יש לפעמים דברים הגיוניים אבל לאו דווקא שהם נכונים.
לכן כדי לקבלם צריך לדעת מי אמרם. האם זה אדם שהגיע אליהם רק ע"י שכלו או גם ע"י השגה נשמתית.
מה זה ״השגה נשמתית״ ?בן מערבא

האם דרך הלימוד / ההיסק הזה הוא מן המידות שהתורה נדרשת בהן ?

האם התאהבות היא מחוקי השכל?נאור97
תסביר לי בבקשה מה זה להיות מאוהב?
אם לא חווית את זה לא תוכל להסביר.

אותו דבר פה.
יש תחושות שאדם חווה דרך נשמתו.
אפשר להסביר אותם אחכ גם בשכל, למה הן הגיוניות, אבל להגיע לזה ולדעת שזה נכון א"א בלי הרגשה קודם.

הסכנה פה ברורה לשנינו.
אבל להתעלם מזה אי אפשר.
זה שיש רמאים לא אומר שהדבר לא קיים.
האריז"ל הבין דברים דרך השגות. על זה אני מניח שאתה לא חולק.
המדד הוא קודם כל גדלות בתורה, מידות ושמירת הלכה.
התאהבותהשאלה.
זה תעתוע של הטבע להשבחת הגזע. זה לא משהו נשמתי, זה הפוך
אממ לא תמיד. אבל בכל אופן זה היהנאור97
רק משל לדברים שלא מתחילים מהשכל.
יש לך משל טוב יותר מזה?...
אפשר לקרוא למה שאתה מתאר פחות או יותרבן מערבא

״אינטואיציה״. אינטואיציה זה דבר חשוב ונפלא ואני לא כופר בקיומה או בחשיבותה. סבבה ? 

״יש תחושות שאדם חווה דרך נשמתו.
אפשר להסביר אותם אחכ גם בשכל, למה הן הגיוניות, אבל להגיע לזה ולדעת שזה נכון א"א בלי הרגשה קודם״. 

מקובל לגמרי. כמו שבמתמטיקה יכולה להיות למישהו אינטואיציה חזקה מאוד שאפילו נבדקה בהמון מקרים, אבל כל עוד זה לא הוכח ובוסס כראוי וכנדרש זה רק ״באוויר״, אין לזה שום תוקף, ואסור להסתמך על זה כדי להתקדם הלאה. 

אתה מרגיש שתפילות שלא נענו הן בבחינה יותר עליונה ? זכותך. אבל כל עוד אתה לא מסוגל לבסס ולהראות מהיכן זה נובע, אלה דיבורים באוויר שלא שווים הרבה ולא מברכים עליהם ברכת התורה. 

לפחות, לפחות, היינו יודעים מי הוא בעל השמועה, אבל גם את זה הוא לא מוכן לגלות!! 

שאותו אדון מקובל נסתר ימשיך להסתר בביתו וכל דבריו יהיו נסתרים (תרתי משמע). 

״ר' זעירה בשם ר"א כל תורה שאין לה בית אב אינה תורה״ (ירושלמי שבת פי״ט ה״א)

איפה אתה צריך להסתמך על זה?נאור97
זו לא הלכה.

וההשגות הללו אינן באוויר. הן כן נשענות על היגיון מסויים שנמצא בתורה או בחזל.

אגב, הלכה למשה מסיני אתה מקבל? למה? מי אמר לך שזה נכון?
הנה מצאתי לך מקור בתורה גם לאופן לימוד כזה של השגה.. ושם זה עוד בהלכה פה זה רק באמונה.
אז אולי תגידו כבר על איזה הגיון מסויים זה נשען ?בן מערבא

דיברתי בכללי. פה אולי אפשרנאור97
להביא מקור מבעל התניא שכותב שהשורש הרוחני של היסורים גבוה משל הטוב. הוא מגיע מעלמא דאתכסיא ולכן לא יכול להתגלות פה. ליקוטי אמרים פרק כ"ו
‏כמו שאמרתי אתה נמצא ב״חברה טובה״בן מערבא

אי אפשר לבוא אליך ביותר מדי טענות כאשר זאת כנראה המציאות שהורגלת אליה, של הפקרות מוחלטת. 

אמירה כמו זאת ששחררת כאן תהיה מקובלת רק אם התקבלה מפי נביא ידוע או שנלמדה והוסקה מהתורה המקובלת עלינו בדרכי הלימוד וההיסק המקובלות. אם אתה לא מסוגל לעמוד בתנאים אלה, הרי שאתה שרלטן.  

ולגבי המסר שניסית להעביר לי. תודה. אך לא הייתי זקוק לך בדבר זה. 

אז תסביר לי באיזה דרכי וכללי לימוד השתמשו בהם הרבחסדי הים
קוק זצ"ל והרב חרל"פ זצ"ל כדי לכתוב בהם את דבריהם?
זה יוצא משלוש עשרה מידות שהתורה נדרשת בהם, או דרכי לימוד אחרים?

זה לא! הם בפירוש כותבים איך הם מגיעים לרעיונות שלהם, וזה לא דרך כללים וחוקים, אלא מניצוץ הנשמה וסברות כלליות שדולים מהמכלול של התורה.

יותר מזה, כתבי האר"י שנכתבו הם לא היו דרך העסק של כללי וחוקי התורה, ולא בנבואה. אז מה לדעתך הם פסולים?

הלכה מחוייבת לכללי וחוקי התורה. האמונה היא הרבה יותר מכלול ונשמה.
שאלה מצויינת. מחזיר לך אותה שתענה לי עליה אתה.בן מערבא

ומה התשובה שלך?השאלה.
אותה שאלה אפשר לשאול את הרמב"ם, אפילוחסדי הים
מלך ההגיון, טוען בהקדמתו למורה נבוכים שדרך השגת ענייני האמונה באופן שלם זה בהברקות אלוהיות.

התשובה שלי שהמקצוע של אמונה ומחשבה תלוי בהברקות הנשמה האלוהית והסתכלות כללית ופנימית על התורה.
גם ועוד יותר על האר"י אנו יודעים שגדולי ישראל חתמוהסטורי
על הרב קוק והרב חרל"פ 'חתמו' גדולי עולםהסטורי
הם לא צצו משום מקום. אנחנו יודעים מי הם, אנחנו יודעים מה גדלותם בנגלה (שבזה הרבה יותר קל לבחון את האדם מבנסתר). אנחנו יודעים אצל מי הם למדו ועד כמה רבותיהם כמו רבים מאוד מגדולי ישראל האחרים העריכו אותם. רק בגלל זה אנחנו מקבלים גם את דבריהם ב/ע"פ הנסתר.
נראה לי נכון להגיד ששיטתו החדשנית האמוניתחסדי הים
של הרב קוק זצ"ל, הוא לא קיבל מרבותיו.
זאת אומרת, הוא קיבל יסודות מסוימים מרבותיו, אבל הוא בעיקר חידש את השיטה לבדו.

יש הרבה רבנים כמו ה'חזון איש' שדחו את דרכו האמונית של הרב קוק. אז השאלה למה לסמוך על התומכים ולא על המתנגדים?

ברור שכל תלמיד וותיק שרוצה לחדש משהו באמונה צריך שיהיה לו יסודות מרבותיו, כמו שהאר"י למד אצל הרמ"ק, אבל הוא יכול לחדש שיטה משלו כמו שעשה האר"י.

איך נדע מי מדבר האמת מחדש השיטה ומביע הדעה המחודשת או המתנגדים?
כל תלמיד חכם צריך לברר מעומק סברתו. ברור שחלק מהבירור צריך להיות להסתכל על התלמיד חכם בכללותו, אם אפשר.

ה'נסתר' שכתב את הדברים לעיל למד ושימש את גדולי הדור הקודם, אז מתוך הסברא העמוקה
צריך לשקול אם לקבל או לא.
לא אמרתי שאי אפשר לחדש, אמרתי שצריך לדעת מי זההסטורי
כדי לסמוך עליו.

מתנגדים (גדולים בתורה באמת) היו גם לרמב"ם ולרמח"ל ועוד רבים, אני לא נבהל מזה שיש מתנגדים.

אמרתי שכדי לחדש, צריך שיהיה בית אב. צריך להיות אדם גדול באמת. יש לנו שני כלים לבדוק שהאדם גדול באמת -
1. יחס של אחרים מגדולי ישראל אליו (גם החזו"א שהזכרת, אמנם התנגד, אבל בהחלט פנה אליו כ"הוד כבוד מרן שליט"א"!).
2. גדלותו בנגלה, שזה דבר שהרבה יותר קשה לזייף.

בשני תנאים הללו מרנן הרב קוק והרב חרל"פ בהחלט עמדו והכותב האלמוני שאתה מצטט - אין לי מושג!
בסדר. אבל מעניין אותי שמשמע מדבריך שאתהחסדי הים
הולך בדרך האמונית של הרב קוק. איך הגעת להחלטה שהוא צודק ולא המתנגדים?
מתערב ברשותכם..לענ"ד פה אפשר לדון בשכל כברנאור97
לרב קוק הייתה משנה כוללת שהראתה את השורש בקדושה של החילונות והסבירה הכל בשכל ובטוב טעם.
ככה שגם ע"פ עקרונות האמונה וגם ע"פ ההיגיון הוא יותר מסתדר.
לא 'החלטתי'הסטוריאחרונה
גילוי נאות - עם זה גדלתי, מהבית וממוסדות לימודי.
יחד עם זאת לענ"ד, היחיד שיש לו משנה כוללת, שמבארת את התהליכים שעם ישראל והעולם עוברים בדורות האחרונים - הוא מרן הרב זצ"ל. (וכן, אמנם מאוחר, אבל למדתי גם משנות אחרות).
רב צדוק - צדקת הצדיק צואניוהוא
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך