היי לכולן,
יש לי כמה שאלות.. אשמח עם מישהי תוכל לעזור לי, פשוט אין לי כ"כ עם מי לדבר על זה, מלבד בן זוגי ושנינו clueless
אני בתחילת הריון ראשון והכל מרגיש נורא מפחיד..
1. אז אני ממש בהתחלה, שבוע 5.5 אך עדיין לא עשיתי את בדיקת הסקר הגנטי והצלחתי למצוא תור במכבי רק לסוף יוני. הבנתי שהתוצאות מגיעות תוך 21 יום כך שמקווה שיהיו עד סוף יולי... הבנתי שזה די מאוחר ועדיף לפני (עקרונית לפני תחילת הריון). השאלה- עד כמה אני צריכה להיות בחרדה מכך? האם כדאי לנסות ללכת באופן פרטי מוקדם יותר?
וגם, אולי למישהי יש מושג אם המוצא של בני הזוג משפיע על הסיכוי לנשאות כלשהי (נניח אם אנחנו ממוצאים דומים או שונים..).
2. שאלה נוספת היא.. מתי בד״כ הולכים לבדוק את הדופק? הייתה לי בדיקת אולטרסאונד אחת בה ראו שק. ויש לי בדיקה נוספת בשבוע 8, האם לחכות עד אז או שכדאי להקדים בשבוע?פשוט עוד לא סיפרתי להורים שלי ואני רוצה לחכות שיראו דופק וקצת קשה לי כבר לחכות.. מצד שני, לא רוצה ללכת מוקדם מדי
3. רציתי לדעת האם גם לכן יש תופעה שהסימפטומים באים והולכים.. אין לי כמעט סימפטומים חוץ מזה שאני עייפה ויש מעט רגישות בשדיים. כן בהתחלה הרגשתי מתיחות כאלו בבטן תחתונה שעכשיו מרגיש שפחתו.. שזה טיפה מלחיץ אותי..
גם לפעמים פתאום מרגיש כמו תחושה לפני מחזור, באגן עצמו.. זה קורה גם לכן?
4. הרופאת נשים אמרה שלא צריכה לעשות בדיקת בטא פעמיים אבל אני רואה שיש בנות שכן עשו לצורך מעקב על ההכפלה.. האפ כדאי להתעקש ולעשות?
המון תודה וסליחה על ההצפה!