שלום לכולם, אשמח לשמוע דעתכם בעניין חדשהכאן

הציעו לי בחור כלשהו. על פי ה''קורות חיים'' הכתובים שלו הוא נשמע בסדר ממש. עשיתי עליו ברור מעמיק ומבחינת אופי וכישרונות זה נשמע ממש מדהים. מבחינה תורנית אני לא בדיוק הצלחתי להבין מה הרמה, אבל את זה אולי אצליח לבדוק בפגישה אם תהיה? כי אני יודעת על עצמי שגם אנשים שמכירים אותי לא בדיוק יודעים מה הרמה שלי, אז אני יכולה לתת לזה צ'אנס.

אבל עכשיו לעניין העיקרי-

אני עשיתי עליו ברורים והתלבטויות, והשדכנית אמרה שהוא לא עשה עלי ברור והוא לא מתכוון לעשות. הוא טוען שהוא פועל בדרך כזו: הוא קורא את ה''קורות חיים'' הכתובים של הבחורה, מבקש תמונה, ואם בא לו הוא יוצא לפגישה ראשונה ורואה אם יש משיכת הלב או לא ולפי זה מחליט אם להמשיך. הוא אומר שניסה את זה עם בחורה אחת ולא הלך אז אני הבאה בתור.

אבל, אני עם אידיאולוגיה של לא לשלוח תמונה עד שיש 'כן' לפגישה ראשונה אחרי ברורים משני הצדדים.

ואם ספציפית לו אני לא אשלח תמונה אז זה פשוט נתקע,

אבל... זה לא קצת לחיות בסרט מצידו? מה זה לראות תמונה ולהפגש בלי לברר ולראות אם יש משיכה? משיכה לא אמורה לבוא בהמשך?

אני לא יודעת מה לחשוב עליו. מצד אחד אני מפחדת מהסיכון הזה ומזה שהוא יפעל על פי רגש בלי שכל, ומצד שני אני מפחדת שיש פה פספוס אם לא אנסה.

מה אתם אומרים?

להכנע ולשלוח תמונה ואם הוא ירצה אז להפגש איתו? או פשוט להגיד עכשיו שלא?

להיכנע? לא. נערךפה לקצת
עבר עריכה על ידי פה לקצת בתאריך כ"ח באייר תשע"ט 13:49
אבל תשלחי תמונה, ואם גם הוא ירצה אז תפגשו.
לא בקטע של להיכנע, מה אכפת לך שזה מה שהוא עושה? את בוחרת לברר, הוא פחות מאמין בזה. ואני ממש מבינה אותו. גם אני לא ממש מבררת, מסתפקת בפרטים היבשים

רק חשוב לי להוסיף, אני גם לא רואה תמונה
לא מתחברת לרעיון הזה בכלל- לא אחרי ולא לפני בירור.
לדעתיאמת1

זה שאת תיראי תמונה שלו, והוא יראה שלך זו לא כניעה,

אלא מדד סביר והגיוני בשביל להבין האם הכיוון חיובי.

אני לא מסכים עם הגישה של 'משיכה באה בהמשך'

בוודאי שחיבור מגדיל את המשיכה,

אבל אם אין חיבור חיצוני, אין משיכה.

נכון אבל בלי ברור בסיסי? ישר לקבוע לפי תמונה?חדשהכאן

זה רק היצר שמעורב כאן.

ועכשיו יש לי בעיה חדשה של לבחור תמונה, אמא שלי מתעקשת על תמונה שבה רואים אותי מקרוב, ואני רוצה תמונה רגילה באיזה נוף שלא רואים מקרוב. ועכשיו יש לנו וויכוח סוער על זה ושום דבר לא מתקדם. ובכלל יש לי הרגשה שהבחור מחפש איזו דוגמנית על

אבל הוא כן קורא את "הקורות חיים"חדשכאן
זה לא רק ע"פ תמונה וזהו. וחוץ מזה, מישהו שידך וחשב שזה מתאים.
אבל כתוב שם מאוד מאוד יבש. זה לא מראה על כלום.חדשהכאן

ומי ששידכה זאת שדכנית במקצועה, ''הרקע דומה'' וכאן נגמרה העבודה. נו באמת, חכמה גדולה.

גם בירורים לא מראים על כלוםחדשכאן
אני מגזים! 😁

יש הרבה אנשים שחושבים שהבירור מיותר. אם הרקע דומה למה לא לנסות? בכל מקרה הרוב זה עניין של כימיה שרק בפגישה אפשר לברר את זה.. מי שבכ"ז עושה לו טוב לברר, שיברר.

(אגב, אני מברר אבל באמת לא בלחץ. רק כדי לשמוע קצת דברים טובים על הבחורה כדי לעשות יותר חשק.. באמת שהעיקר זה בפגישה פנים אל פנים)
אבל בלי ברור אפשר לגלות הרבה הפתעות לא טובות בדרך,חדשהכאן

ואי נעימויות שהיו יכולות לא לקרות אם היו מבררים קודם.

קשה לי להכנס לראש של גבר ולהבין, איך על פי גיל, שם, מוסדות לימוד ושני מילים על אופי + תמונה, בדגש על תמונה, הם מחליטים אם יש סיכוי או לא.

זה לא חיצוני? מצועצע? איפה כאן המחשבה העמוקה והשכל? ובכלל הוא די צעיר ואני רק השניה שלו, אז זה יותר מלחיץ שאולי הוא בא ממקום לא שלם.

ע"פ הנתונים האלה הוא מחליט שיש סיכויחדשכאן
שפגישה איתך תתן סיכוי לרצות להמשיך להכיר אותך.. 🙂
יש בירור בסיסיפה לקצת
הוא קיבל פרטים שלך, ואת מה שבחרת לספר על עצמך
אם הוא היה קודם מבקש תמונה ואז את הפרטים, זה עניין אחר
פרטים זה בא ממילא גם אם הוא לא מבקש.חדשהכאן

כשהוא עקשן ממש על תמונה אז זה מראה משהו... אולי את מה שחשוב לו...

אילו יכלתי לדבר עם הבחורה הקודמת שהוא נפגש איתה..

מה הכוונה ממש מתעקש על תמונה?kk

לא רוצה לברר כלום, לא לשמוע כלום. רק חייב תמונה.חדשהכאן

השדכנית אמרה ''זה מעניין אותו אבל הוא רוצה תמונה''.

הוא לא בדק כלום. פשוט כלום. ואני בכלל בהתלבטויות עוד עליו.

אם את מחליטהkk

שבחור שרוצה תמונה זה קו אדום מבחינתך

זו החלטה שלך, וזה בסדר.

רק קחי בחשבון שיש להחלטה הזו השלכות

ויכול להיות שתפספסי בגלל זה הרבה בחורים

שחלקם מבקשים תמונה מסיבות לגיטימיות

וזה לא בהכרח אומר משהו על האופי שלהם.

במקרה שלך זה לא מתאים כנראהפה לקצת
אבל לפעמים זה אנשים ששבעו מהבירורים המיותרים האלה ומעדיפים להיפגש ולגלות בעצמם מי הבחור/ה

אני יכולה לומר לך שנפגשתי פעם עם בחור שהבירורים עליו סיפרו על בחור מאוד טוב, ובפגישה עצמה הוא הבהיר לי שבין מה שאמרו בבירורים לבינו יש מרחק עצום...
מאז אני לא ממש טורחת לברר ועוד לא יצא לי להתחרט על זה.

בכל אופן, בעיניי התעקשות על תמונה היא לא לעניין בכל מקרה. וכשמישהו לא מוכן להיפגש בלי תמונה אני מאחלת לו בהצלחה רבה.
לא מסכיםאמת1אחרונה
מה פירוש רק היצר? חובה לדון אדם לכף זכות, טבעי שבחור רוצה לדעת שיש כיוון.
מה הרעיון לצאת לדייט, לבזבז זמן ואנרגיות לשני הצדדים, להגיע ולהבין על ההתחלה שזה לא שייך.
לדעתי בירורים נשמעים תמיד אותו דבר.
במקרה שלך הבעיה לפי דעתי היא של השדכנית שמלכתחילה צריכה להראות תמונה לבחור, לפני שבכלל הציעו לך אותו.
ואם באמת בחור בררן זו בעיה שלו.
חג שמח!! אפשר להיות חריף?בגבורה ננצח!
די נמאס מכל הקטע של התמונות..
אף פעם לא ביקשתי תמונה ואני לא מבין מה הקטע.
הקבה פעמים יש מציאת חן גם שהיופי בהתחלה זה לא מה שחלמת עליו..
אבל עכשיו שזה עוד בלי בירור נראה לי מוגזם ומוחפץ מידי..
בדיוק זה מה שאני מנסה לומר. אני חושבת כמוך.חדשהכאן

לא בקטע רע.. אבל הדבר הזה באמת בנפשי..לב אוהב

לא מאחלת לאף אדם להיות במצב הזה

אבל תאמין לי שאם תיהיה תקופה כל כך ארוכה בשידוכים

ויציעו לך בחורות מכל גווני הקשת, תאמין לי שבשביל השקט שלך תרצה לראות תמונה

לא אמרתי לפסול על כל תמונה. ממש לא. אבל כן צריך להבין עם מי אני הולכת להפגש. מה הסגנון.

יש לו פנים שמשדרות קשיחות יותר או אולי רוך? שובבות? או אולי רצינות? חמוד או יותר.. בקיצור.. הבנת.. 

מי קבע שתמונה זה רק יפה או לא יפה.. תמונה זה יכול להיות הרבה מעבר (כל עוד היא במצב סביר ולא עקומה ומטושטשת)

וכן אדם יכול להגיד זה לא מתאים לי. זה לא מדבר אליי. אין מצב שיהיה חיבור אם אני אפגוש אותה.. 

בציבור החרדי אין מושג של בליינד דייט, כי רוצים לחסוך פגישות מיותרות. אז למה לא גם כאן?

למה אני צריכה להפגש עם 100 בחורים שאפשר להפגש עם הרבה פחות?

אדם יודע מה הסגנון והטעם שלו.

יש תמונות שאדם נראה נייטרלי.. ובהם באמת אני בקטע של לתת צ'אנס

אבל אם הבחור ממש לא קשור, למה שאפגש סתם???...

ואני רק מוסיפה שבעיניי צריך גם לשמוע את הקול של הבן אדם ואז יש כיוון יותר כללי על סגנון האופי שלו.

עם הזמן החושים מתחדדים ואפשר ממש להרגיש מי הבן אדם שמולי. 

זה בהחלט קצת בעייתי לשפוט נטו על סמך תמונה ופרטים בלי לשמוע את הקול של הבן אדם. אבל בעיניי זה בהחלט לגטימי.

כל עוד לא מדובר בבחור בררן שמסתכל נטו על יופי וחיצוניות. (ואת זה אפשר לברר אולי .. )

וכמו שבאמת אמרו כאן. השדכנים משדכים על סמך פרטים יבשים נטו...!! מי אמר שזה באמת הסגנון שלי?..

האחריות באמת מוטלת על הבן אדם לברר כמה שאפשר, ותמונה זה מדד בהחלט טוב בשביל זה מחילה מכל הנבהלים.. 

ואולי אוסיף שני סיפורים מתוך ניסיון אישי:

1. בחור אחד שלח תמונה והיה לו מבט ממש קשוח.. ולא הכי מלבב. אבל אמרתי בוא נשמע איך הוא נשמע. ולא להאמין. הקול שלו רך כקנה.. נעים לאוזן.. שומעים שהוא אדם מאוד עדין וטוב לב. וכך באמת היה בפגישה. אז נכון צריך לקחת דברים בחשבון.. 

2. קרוב משפחה שלי ראה תמונה של המשודכת , הייתה חמודה אבל לא הכי יפה בא נאמר.. אבל אמרנו לו שיבדוק את הכימיה. ובאמת הם נפגשו והייתה בינהם כימיה מעולה!!! והוא אמר שבמציאות נראתה הרבה יותר טוב! 

אז אני אומרת כדאי לראות תמונה בשביל המקרים הקיצוניים שבאמת האדם נראה בבירור שלא שייך ואין מה לדבר.. כל השאר אם הוא לא דוחה ולא מבהיל או לא יודעת מה. שווה בהחלט לבדוק בפגישה.

@חדשהכאן

גם אם זה כדי לראות אם היאחדשכאן
יפה בעיניו או לא זה בסדר.. לדעתי
מסכימה.. אבל ניסיתי להיות מהמקלים לב אוהב

🙂👍🏻חדשכאן
הקב"ה - לשון שבועה ;)oris
או שבעצם התכוונת לכתוב "הרבה".

טכנית אפשר להבין את המשפט בשתי הדרכים
>>kk

מסכימה שהעניין של התמונות מאד מתסכל,

אבל אם מבקשים אני נותנת.

בחיים צריך לדעת לבחור את המלחמות שלך.

יש לא מעט אידיאולוגיות חשובות שצריך להתעקש

עליהם בהצעות. אבל האידיאולוגיה של "לא לשלוח תמונה"

לא באמת משתווה אליהם וחבל להפסיד הצעות בגללה.

עזבי אותו. מה איתך?קוד אבל פתוח
למה את לא רוצה לשלוח תמונה?
אם זה בגלל שזה מרגיש לך לא צנוע/ לא מכבד אותך, שום בחור לא שווה שתרגישי ככה בגללו.

אם זה בגלל שאת חושבת שזה לא נכון, תני לו לקבל החלטה, גם אם את חושבת שההחלטה שגויה, אם הוא מתאים לך ואת מתאימה לו, מה הבעיה?

באמת תעזבי את זה שהוא 'חי בסרט' או כל מיני השלכות על האופי שלו.

במאמר מוסגר, לרוב יש סקאלה שמצד אחד אלו שרואים רק תמונה, ומהצד השני אלו שעושים בירורים ולא מעוניינים בתמונה. אני חושב שקיים מתאם בין החלוקה הזו, ובין סיגנון של אנשים. אבל מתאם הוא מחייב (אני דוגמה הפוכה, אדם שלא אוהב לראות תמונה ומעדיף פרטים, אבל בחלוקה סוציולוגית אני מתאים יותר לאנשים שרק רואים תמונה בלי כמעט פרטים).
אתם לא חייבים לברר באותה הדרךיהיה בסדר....

יש כאלה שמבררים לפני כדי לבוא לפגישה בידיעה (פחח) מי עומד מולם

ויש כאלה שקודם רוצים לראות אם יש שיח ועניין ואח"כ לברר

לגיטימי ביותר

אני הייתי נפגשת

בהצלחה

טוב, תודה לכולם וזה העדכון-חדשהכאן

בסוף שלחתי תמונה והוא ''לא התחבר''.

אז לא.

מצד אחד חבל כי שוב לא יוצא אחרי כחצי שנה של חוסר התקדמות, זה לא כיף לקבל ''לא''. זה גם מעליב כי זה נטו בגלל התמונה.

מצד שני מלכתחילה היו לי התלבטויות וגם הדרך הזו שלו לא סימפטה אותי.

אוף.

אני חושבת שכן אשאר עם האידיאולוגיה הזו שבנים חיים בסרט ולא אשלח תמונות, מקווה שהשדכנית מחקה מעצמה כמו שביקשתי.

השאלה.
משתתפת בכאב
תודה. אפילו השדכנית אמרה שמגיע לי בחור יותר חכם ממנו.חדשהכאן

אבל עדיין אוף.

עכשיו עוררת אותייהודי אמיתי!

על עוד צד חוץ מהקטע של היר"ש \ והצניעות על למה לא לקחת תמונה.

כי אם אפסול אני יודע שיש מישהי בצד השני שתצטרך לספוג מכה שתבוא עליה רק בגלל תמונה...

באמת חבל..

בהצלחה לך!

חדשהכאן

אשריך.

תודה.

השדכנית ואמא אמרו לי לעשות תמונה במיוחד בשביל העניין הזה, למרות שהן מבינות אותי אבל ''ככה זה עובד היום וכל בחור ירצה תמונה וחבל לחזור על אותו סיפור כל הצעה''.

אני עדיין עומדת על שלי שלא, אבל הן אומרות שאני חייבת להתפשר. ואני לא רוצה. לא רוצה.

אני חושביהודי אמיתי!

שיש המון היום שלא רוצים תמונה.. תלוי מה הכיון שלך..

אני הייתי אומר תעמדי על שלך. לא בגלל בחור או שניים תצטרכי לחשוב שאת לא מספיק..

עשיתי קצת בירור אצלנו..בגבורה ננצח!
אז אולי אנחנו קצת חריגים אבל אף אחד אצלנו לא מבקש תמונה..
(מהישיבות שבצד היותר חרדלי)
גם כך אני סובר..יהודי אמיתי!

במצב נורמלי הבחורה לא אמורה לדעת למה הבחור לא מעונייןחדשכאן
כן,יהודי אמיתי!

אבל במקרה הנ"ל שהוא פסל רק על פי תמונה זה מוריד את הביטחון העצמי..

כי היא אח"כ תחשוב שהבעיה היא בה..

נו, ב"ה. הוא לא שלךכי בשמחה תצאו.
קשה לקבל 'לא',
אבל את תחיי

לגופו של עניין,
כאחד שלא מבקש תמונה,
נראה לי חבל להתעקש.
מעריך את הצניעות והרצון למקום פנימי,
ועדיין, יש לי המון חברים צדיקים שאת מפספסת ככה.

בכל מקרה, המון הצלחה!!
קשה קשה. אבל תודה לך חדשהכאן

בהצלחה בהמשך!חדשכאן
תודה רבה, אמן.חדשהכאן

בהחלט לשלוח תמונהאוריה,
למה לא?
להתחבר למראה זה כ"כ בסיסי בקשר
ואם חשוב לך, גם לדרוש תמונה ממנו.

הם תמיד שולחים. העניין הוא התמונה של הבחורה.חדשהכאן

כן אבל אפשר לראות את המראה לראשונה רק בפגישה. לפני כן צריך לעבוד על התאמה בשכל. בלי שום מסיחים, שתמונה היא בהחלט מסיח. אצל גברים, כשהם רואים תמונה של בת זה יכול להשפיע על כל כך הרבה דברים ולגרום לכל כך הרבה הטעיות סתם.

ומצידי גם לא דחוף לי תמונה של הבחור.

לדעתי זה לגיטימי לבקש תמונהאוריה,
אנחנו אנשים ויזואלים בכל מה שנוגע לבחירות שלנו.
אם התמונה תהיה סבירה בשבילו, זה בסיס טוב להתקדמות.
ואם לא, לא ישנה כמה חיבור אינטלקטואלי יהיה ביניכם בשיחות אפלטוניות
אבל תמונה לא באמת משקפתחדשהכאן

ואני עדיין חושבת שיש הטעיות לא נכונו כשבחור מקבל תמונה של בחורה.

אולי הוא ברר ואת לא יודעת?שמואל5
"אבל... זה לא קצת לחיות בסרט מצידו? מה זה לראות תמונה ולהפגש בלי לברר ולראות אם יש משיכה? משיכה לא אמורה לבוא בהמשך?"
-למשיכה באמת לוקח לרוב זמן, אבל לא חייבים אותה כדאי להמשיך(בהתחלה)...

לדעתי-אם זה ניראה לך טוב תעשי השתדלות ותשלחי תמונה, באמת חבל לפספס בגלל התלבטות...

(נ.ב. אני נגד השימוש במילה "להכנע"-אתם לא אחד נגד השני..)
הוא לא בירר, הוא בעצמו אמר לשדכנית.חדשהכאן

הוא לא "חי בסרט"..ד.

והוא לא דיבר על "משיכה".. 

דיבר על "אם יש משיכת הלב". יפה מאד. כלומר, קורא את הקו"ח, רואה אם זה בכיוון. רואה תמונה, אז לפי "טביעת עין" כנראה, רואה גם אם זה בכיוון - ואז מנסה בפגישה עצמה.

את עם אידיאולוגיה של "בירורים", והוא לא. לקראת שאת רוצה להתחתן - כלל חשוב מאד, שהשני יכול להיות קצת שונה. למה שיקבל את ה,אידיאולוגיה" שלך? הוא לא מרגיש צורך בבירורים. יש הרבה בחורים כאלה.

הוא בכלל לא דיבר על "רגש בלי שכל". את מפרשת את המושגים שלו - במונחים של בת. זו טעות.

אם הוא נראה לך לפי הנתונים בחור טוב והגון - אז תשלחי תמונה צנועה ונאה. הרי את לא באמת מתנגדת למשלוח תמונה - אלא מבחינתך זה אחרי בירורים ושמחליטים. אז הוא לא רוצה לברר חוץ ממה שקרא - ורוצה להחליט אחרי התמונה, מה זה משנה?

אבל מה שכדאי - כנ"ל - הוא שתביאי בחשבון לגבי ההמשך, שאת מבינה שאפשרי שתהיינה הסתכלויות שונות על דברים. כל זמן שזה לא בעניינים קריטיים, זו דרכו של עולם. חשוב למדי לקראת נישואין.

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

כפי שכתבתי לך - מעט מוזמנים. זה הכי משפיעמרגול

אגב, אאלט בהר המור (או ליד?) יש אולם שהם נותנים בחינם בתנאי שתביא אוכל שעולה מקסימום x לאדם (מעט מאוד, משהו כמו 60 ש"ח, פשוט לא זוכרת בדיוק)

זה לא יספיק לקייטרינג, אבל כן לבופה, נניח הולי בייגל או משהו.

בעיניי אם יש לכם אפשרות לעשות משהו דומה בדשא של יישוב/קיבוץ - מהמם ומה טוב.

סטייל חתונת קורונה/מלחמה, אבל עם יותר אנשים…

דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימוןאחרונה
בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

רמה תורניתאביעד מילוא

ב"ה היום אני לומד בישיבה גבוהה וזוכה לגדול בה בתורה ובזכות הישיבה עשיתי הרבה עבודה פנימית שהביאה אותי למקום שאני שואף אליו.  בין היתר אחד הדברים שקרו שעברתי לטלפון מקשים והתרחקתי מטלפונים חכמים.והיום אני מחפש להכיר בחורה תורנית יש לה טלפון כשר ופשוט.  אני אשמח לדעת דווקא מהבנות פה 2 דברים 1. הייתן יוצאות עם בחור שלא מוכן להתקרב לטלפון חכם

2. כמה נפוץ התהליך של לעבור לטלפון מקשים אצל בנות

אשמח לשמעו את דעתכם

מסכים ומחזק, מה שכתבת זה רק קצה המזלגפשוט אני..
עזרה בפרסום ארגון משמחים בחתונות "משמחי דויד"עזרה לזולת

בס"ד

אני מתנדב בארגון משמחים בשם "משמחי דויד" והרבה פעמים אני מרגיש שאנחנו "מפספסים" הרבה חתונות שצריכים בהם משמחים ומשמחות רק בגלל שלא מכירים אותנו ולא יודעים שאפשר לבקש את ההתנדבות שלנו.

אז אני ממש מנסה לחשוב על רעיונות איך לפרסם את המשמחים ולהפיץ את ההתנדבות שלנו בשביל שאנשים ידעו שאנחנו קיימים ויבקשו ממנו משמחים ומשמחות לחתונות שצריך בהן

אז אם אתם מכירים חתונה שצריך בה משמחים אז בבקשה תפנו את בעלי האירוע אלינו.

אוסיף שאנחנו כמובן משמחים גם בבר מצוות/בת מצוות אירוסין וכו'... שגם בהן צריכים משמחים ומשמחות,וכמובן שאנחנו משמחים אך ורק באירועים עם ריקודים מופרדים.

לפרטים נוספים:

משמחים בחתונות - משמחי דוד

תודה!

קפוץנפש חיה.אחרונה

אולי יעניין אותך