שמעו קטע אדיר!!!אספישר
אתמול בקורס 60 לימדו אותנו על השוקר והאחראי על הכוננים בבינימין הסביר לנו איך הוא עובד ואיך להשתמש בו, ואז ,כדי להמחיש הת הסכנה בו, הוא סיפר שפעם הוא הגיע למקרה שהיה בו אחד עם קוצב לב קבוע{למי שלא יודע זה כמו שוקר רק קבוע על הבנאדם ואם תיגע בו כשהוא נותן שוקים לא יקרה לך כלום -לא כמו של מד"א...}, והלב שלו באותו הזמן לא עבד אז הוא איבד את ההכרה  והקוצב התחיל לתת שוקים, וכשהם הגיעו הפראמדיק רצה לפתוח לו וריד ,ובגלל שהקוצב עבד באותו הזמן, הפראמדיק חטף זרם{שוק...} ועף 3 מטר אחורה!!!!!!!!!!!!!!!!!!{ב"ה לא קרה לו כלום}

יום טוב ושבת שלום.
סיפטי!!!ב.ש.
עוד קטע שהיה לי!gross
אתמול המדריך שלי בקורס 60(...) סיפר שבקורס מדריכי קורסים עושים שבועיים שכל אחד מאלה שלמדו בקורס מלמד יום אחד והשאר צריכים להפריע לו (הפרעות רציניות- זרנוקים, העפת שולחנות ..).
ומישהו לפני שיעור של מדריכה אחת על אפילפסיה מילא מים בפה ו'עירבב' אותם (שיראה כמו קצף) ואז באמצע השיעור הוא נפל על הרצפה, התחיל לפרכס, להוציא קצף מהפה וכו'...
אצלנו...אמסטי דמתי
המדריך אמר שהוא שמע על מקרה שבו פרמדיק/חובש (לא זוכר) רצה להדגים למע"רית איך הדפיברילטור עובד לקח את השוקרים שם מולה והפעיל.
עכשיו בגלל שהדפיברילטור לא הרגיש שום דבר אז הוא נתן שוק והשוק (החשמל) עבר לה לשרשרת (מרוב שהיה חזק) והרס לה את הקוצב לב הטיבעי ועכשיו יש לה קוצב לב חיצוני....

איזה פחד!!
חבר'ה!ב.ש.
זה לא משחק ילדים.
העבירו את המסר גם לחברים שלכם.
המדריך שלנו סיפרii
שפעם באמבולנס מע"רית אחת עזרה לחובש לפתוח בלון חמצן והיה לה לאק על הידים - ואז יצאה להבה ענקית מהבלון חמצן והמיסה את הגג של האמבולנס...
מזל שהלהבה הלכה למעלה - והם היו בצדדים אז לא קרה להם כלום...
ועכשיו ברצינותהדרכה
אני מקווה שברור לכם שכל השרשור הנ"ל מלא בסיפורי בדיות. מן הסתם תשמעו עוד הרבה כאלה במשך לימודיכם.
לידע כללי, הדפיברילטור הפנימי המושתל בחולי לב פועל בעוצמה נמוכה בהרבה מדפיברלטור חיצוני, הסיבה - שהינו נותן שוק ישירות ללב, באמצעות שתי אלקטרודות שמוצמדות לשריר הלב עצמו, בניגוד לחיצוני שעליו לעבור את מסת הרקמות ולהגיע אל הלב בצורה אפקטיבית.
לכן במצב שדפיברילטור פנימי ייתן שוק בד"כ אפילו לא נראה זאת על החולה, וודאי שלא נתחשמל ממנו.
ל-הדרכהב.ש.אחרונה
מה שנכון נכון.
המון מהסיפורים האלה הם בדויים בוודאי לחלוטין.
תגידו רגעעלמת חן

דוד שלי נפל ואיבד הכרה ועכשיו הוא התעורר ומדבר חלש

השאלה שלי מה יכולה להיות הסיבה ששמו אותו בטיפול נמרץ?

לכאורה הוא בעצם רק התעלף

לא יודע כמה פעיל פה...ניב שטרן
אבל מישהו יודע על קורס חובשים לביינישים בבין הזמנים?
בדקת עם איחוד הצלה?פתית שלג
א. איפה בודקים?ניב שטרן
ב. בעיקרון אני מעדיף לעשות דרך מד"א...
תתקשר אליהםפתית שלג

גם לאיחוד הצלה וגם למד"א.

אני יודע פשוט שבאיחוד הצלה מצוי יותר קורסים נפרדים.

ולפי מה שידוע לי מד"א מכבדים את הקורס של איחוד הצלה.

(ואם אתה מתכוון להתנדב, אז התשלום סמלי..)

מה המספרים?ניב שטרן
מדא *8101 איחוד 025436540פתית שלגאחרונה
ואולי תעדכן פה בפורוםפתית שלג
קורס חובשים מבחן אג''ם עזרה דחוף בבקשהcatt

שלום, יש לי מועד ג' של מבחן אג''ם (נהלים עברתי ברוך השם)
אני לא מצליח להתכונן, כל החומר לא ברור, מפוזר ומאוד ארוך, זה לא כמו עם שאר החומר והמבחן המסכם אותו עברתי בקלות.
למישהו בבקשה יש את המבחנים עם תשובות? אני חייב ממש ממש דחוף, אני לא רוצה ליפול בקורס חובשים שהשקעתי בו אלפי שקלים ומעל חצי שנה בגלל המבחן השטותי הזה
תודה רבה לעונים!!

קורס חובשת או מ"ער לנשים בלבד ?אין
יש דבר כזה?
אולי באיחוד הצלה,לא לנוערישראלית2❤🇮🇱אחרונה
שאלה על קורס 60ישראלית2❤🇮🇱
אהלןן
מישהו יודע במקרה אם בקורס 60 יש דברים עם אינפוזיות/ורידים/מחטים? אני ממש מפחדת מזה אבל ממש רוצה לעבור את הקורס..בעייתי?😅
בגדול לא אמור להיותהריון ראשון13

כי נוער לא מתעסקים בזה..
מקסייימום מלמדים בדיקת סוכר שזה עם מחט לא ניראית 

ואי פצצהה(; תודה(:ישראלית2❤🇮🇱אחרונה
התנדבות בנטןמנ1
אם אין בתחנה שאני מתנדב אמבולנס לבן אני יכול להשתבש לנטן?
או שאני לא יכול להתנדב אז?

תודה רבה מראש!!!
רשמיתמשקפת
אסור לך לעלות על אטן/נטן בלי הכשרה
בתכלס יש נהגים/צוותים שמאפשרים לעלות גם בלי הכשרה אבל זה דיי נדיר וקורה בעיקר אם יש מחסור באנשי צוות
אז תיאורטית אפשר להרשם למשמרת בנטן או שא"א?מנ1אחרונה
יצירת קשר עם מדא לעניין התנדבותשיבול

אני מעוניין בהתנדבות ולעשות קורס במד"א אך יש לי שאלות אליהם קודם.

למשל שלחתי טופס מקוון אבל אני לא בטוח שמילאתי כמו שצריך ושזה עבר, אני מתלבט איזה קורס איפה ומתי, ובאופן כללי אני לא מבין מתי יחזורו אלי אם בכלל

הבעיה שלא עונים בטלפון שבאתר (03-9101101) כנראה שהם עמוסים מאד תמיד. איך אפשר ליצור קשר עם אדם רלוונטי לעניין התנדבות וקורסים?

תודה

תנסה להתקשר ל8101*תגל הארץאחרונה
עריכהשושנושי

אולי יעניין אותך