כנ"ל שבט לוי ויהושוע בן נון אותה שאלה
בהנחה שלא נחשב שהם חטאו בעגל איכשהו
כנ"ל שבט לוי ויהושוע בן נון אותה שאלה
בהנחה שלא נחשב שהם חטאו בעגל איכשהו
במעמד הר סיני בטלה המיתה בעולם.
אבל אחרי חטא העגל היא חזרה, לא רק למי שחטא.
הרי המיתה היא כדי לסלק את זוהמת הנחש..
אבל מהם היא כבר הסתלקה לצמיתות
שברגע שעמ"י חטא ומשה שבר את הלוחות כל העולם חזר לקדמותו, יש עוד מה לתקן בעולם.
כל ישראל קשורים אחד לשני, החטא הוא לא רק עניין פרטי של מי שחטא.
לפני הכניסה זה בגלל שהוא חטא על מי מריבה, זה מקרא מפורש "על כן לא תביאו את הקהל הזה אל הארץ אשר נתתי להם". יהושוע כן נכנס, לגבי שבט לוי לא מפורש.
מבקש אמונהקודם כל בגמרא יש מחלוקת אם יש בכלל קשר בין קבלת התורה לעניין המוות, השאלה שלך מבוססת על דעה אחת.
דבר שני, לא ברור מה הכוונה 'שלא ישלוט בהם מלאך המוות' - אם הכוונה לביטול המוות לגמרי או הנהגה שונה משאר בני האדם.
דבר שלישי, כל מה שנאמר שם הוא ברמת הכלל - 'קיבלו ישראל' 'קילקלתם מעשיכם' וכדו', זה לא עניין פרטי.
אז למה לא נחשדו ישראל על הבהמה?
ע"ז כב עב:
ואיבעית אימא אפילו מוצאה נמי רובעה דאמר מר חביבה עליהן בהמתן של ישראל יותר מנשותיהן דא"ר יוחנן בשעה שבא נחש על חוה הטיל בה זוהמא אי הכי ישראל נמי ישראל שעמדו על הר סיני פסקה זוהמתן עובדי כוכבים שלא עמדו על הר סיני לא פסקה זוהמתן
לא הבנתי.
זאת הסיבה שהבאתי את כל המימרא.
איך זה עונה על השאלה שלי?
זה לא עונה על השאלה שלי.
זה מימרא של ר' יוחנן.
הטעם למה? לדין של המשנה? זה לא משנה, המימרא עומדת בפני עצמה.
התחמקות יפה, ממש כמו פעם.
לא מדובר פה על טעם מצווה. מדובר פה על גמ' מפורש.
מי טען כך? על מה אתה מדבר?
המימרא עומד בפני עצמו, גם אם הוא לא טעם הדין.
אתה ממשיך בשיטה הישנה שלך, לעבור לטענות לגופו של אדם ולדיונים "מהותיים" ו"בסיסיים" כביכול, במקום לענות לטענה עצמה.
(אכן הייתה לשווא, כל הפוסקים הבינו כמוני, שמדובר על איסור מוחלט ועצמאי)
אין לי טעם להתווכח עם מישהו שבטוח שהוא מבין טוב יותר מראשונים ואחרונים.
מה זה שיטה חדשה?אתה ממשיך לא לענות...
הטעם שם הוא לא משום זוהמה בכלל.
ומה הקשר למתי היה חטא העגל?
יש לך עוד תשובות?
נ.ב. מעניין, לא ידעתי שאחרונים בכלל נחשבים אצלך למקור (אולי זה רק כשהם לא סותרים חלילה את הבנתך הקדושה).
דן רק אם אתה עונה עניינית.
מתי זלזלתי בתלמיד חכם? אתה זה שפירש את הרמב"ם נגד הבנת כל האחרונים, לא אני.
לא התעלמתי ולא סילפתי.
נ.ב. מה הקשר לדיון? (אכן כבר כתבו להזהר גם מזה).
אתה שוב לא מתייחס לטענה שלי.
הבאתי את ההלכה ואת טעמה לר' יוחנן, מה אתה עונה על זה? זה התשובה שאני מחפש, לא מחלוקות אמוראים בדיני ייחוד, שאינן רלוונטיות (כי כפי שכבר אמרתי, טעם האוסרים הוא לא משום שיש זוהמה).
לא הצגתי את עצמי כש"ס מהלך, הנחתי שהמימרא מוכר לכולם.
2. אז למימרא אין שום משמעות, לטענתך. אתה אומר שהיא מופיעה בסוגיא ללא כל סיבה, והשאלה 'אי הכי ישראל נמי' נשארת ללא תשובה.
אם זו מחלוקת, מה הקשר לי"ז בתמוז? (ולמה אין חיוב?)
מניין לך שלא סברו שאין חשד? לדעתך, סברו שיש חשד גם על אמו או בתו?
חוץ מזה, זוהמה זה יותר מסתם חשד, זה תאווה חזקה יותר - אפי' יותר מנשותיהן.
ושוב לא ענית לשאלה שלי.
מעולה, יישר כח.סתם 1...זו הייתה הדרך לשאול שאלה.
אה"נ, השאלה על דעת ר' יוחנן.
אתה סומך את שאלתך על מדרש הבא:
א"ר יוחנן בשעה שבא נחש על חוה הטיל בה זוהמא אי הכי ישראל נמי ישראל שעמדו על הר סיני פסקה זוהמתן עובדי כוכבים שלא עמדו על הר סיני לא פסקה זוהמתן (ע"ז כב: )
מה היה תפקידו של הנחש? = סמא"ל
והיה סמא״ל השר הגדול שבשמים, וחיות ושרפים משש כנפים, וסמא״ל משתים עשרה כנפים, לקח הכת שלו וירד וראה כל הבריות שברא הקב״ה בעולמו, ולא מצא חכם להרע כנחש, שנאמר והנחש היה ערום מכל חית השדה. והיה דמותו כמין גמל, ועלה ורכב עליו (פרקי דרבי אליעזר יג)
סמא"ל בדברי חזל הוא גם השטן - והשטן הוא גם יצר הרע.
אמר ר"ל הוא שטן הוא יצר הרע הוא מלאך המות (ב"ב טז.)
מהי הזוהמא? אם הנחש הוא בעצם היצר הרע - הזוהמא שנכנסה באדם - ישראל שעמדו על הר סיני, אומר רבי יוחנן, קיבלו תורה וחוקים אתים שמאזנים אותם מבחינה מוסרית, חז"ל קוראים לזה "תבלין" ליצר הרע. אבל הרומאי בן אותה תקופה לא פסקה זוהמתו של יצר הרע כי הוא לא קיבל תורה.
ואיך אני יודע שזה ככה?
כי הדיון שם בסוגיא על יחוד בהמתו של ישראל עם הגוי של אז. ור' יוחנן מסביר מאיפה נובע השוני בהתנהגות =
אצל נקבות מאי טעמא לא מייחדינן אמר מר עוקבא בר חמא מפני שהעובדי כוכבים מצויין אצל נשי חבריהן ופעמים שאינו מוצאה ומוצא את הבהמה ורובעה ואיבעית אימא אפילו מוצאה נמי רובעה דאמר מר חביבה עליהן בהמתן של ישראל יותר מנשותיהן דא"ר יוחנן בשעה שבא נחש על חוה הטיל בה זוהמא אי הכי ישראל נמי ישראל שעמדו על הר סיני פסקה זוהמתן עובדי כוכבים שלא עמדו על הר סיני לא פסקה זוהמתן
לסיכום: ר' יוחנן לא אמר שאין מוות לאחר מעמד הר סיני, אלא שאין זוהמא שזה בעצם עיוות מוסרי ואנושי. כלומר לישראל יש מודעות מוסרית ואנושית כי יש לו תורה - לעומת הגוי שחי בתקופת חז"ל ובעולמם - (חייל רומאי קלאסי היה אונס בוזז ורוצח ללא כל בעיה) שבעיני חז"ל הוא מזוהם בהתנהגותו.
אני מצטער אם זה נראה כאילו אני לא מגיב בכוונה...
פשוט אני מסכים עם מה שכתבת אז אין לי עניין להגיב. 
(ומשם יצאתי @ציאל)
סתם 1...רגע. תגובה בחלקים...
כשבנ"י היו במדבר הייתה להם תאווה אל הבשר. באותה תק' ה' התיר לשתות צוף. אכילת בשר לא הותרה לבני האדם (רק אחרי המבול ויש דרישה לחזור למצב הראשוני). הם פונים אל משה ורוצים לאכול מהבשר. משה מתנגד לרעיון כי יודע שאכילת בשר מורידה את בנ"י ממעמדם. חשוב לציין שבנ"י לא היו רעבים במדבר אבל הם לא בטחו שה' יספק להם את הנדרש ליום המחרת והיו חוששים. הם רוצים שמשה יתפלל בשמם לה' ולא בעצמם וכך משה חוטא בנוגע לסלע.
בסוף יהושע בן נון מתפלל עבורם (" לֶחֶם אַבִּירִים, אָכַל אִישׁ;") וכך היה את המן וכו. ה' הזהיר את העם לא לשמור אוכל ליום המחרת - ובקיצור קבורת התאווה.
בתגובה משה אומר "הרגני נָא הָרֹג" מפני שמבין נמצא במדרגה גבוה מדי - בשמים - ואינו יכול לראות מעיניהם של העם.
ה' נעתר לדרישת משה ונאמר "ויאסף" (הורג) את משה ובמקום מעלה דרגתם של שבעים (שגם שם יש סיפור)
המידע החסוי ממלחמת עמלק | אתר ישיבה
משמעות ייסורי גוג ומגוג | אתר ישיבה
אתה מניח שכל מי שלא חטא בעגל לא אמור למות ולכן אתה שואל. מנין לך הנחה זו?
כל שבט לוי לא חטאו, וגם אברהם אבינו לא חטא בעגל ובכל זאת מת!
כתוב שיש צדיקים שמתו "בעטיו של נחש" - משמע שבלי זוהמת הנחש לא אמורים למות.
כתוב גם שאם לא היו חוטאים אחרי מתן תורה לא היה שולט בהם מלאך המוות.
שאלתי גם על שבט לוי. אברהם אבינו היה לפני מתן תורה.. עליו אין לי שאלה
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץלא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
אבל אז הוא דווקא היה מפחיד קצת לילדים 
ממש ממש מהלב. באמת, גרם לי לחלישות הדעת. איזו נפש, נשמה, יפה ונקייה!
שמישהו יעזור לנתח, מה קורה לנפש שלנו, מה היא מרגישה כשהיא רואה סרטונים מה7.10?
מה קורה לנו שם עמוק בפנים?
נ.ב.
צפיתי בסרט הזוועות כבר לפני שנה וחצי.. הכל מזכיר לי את מה שהיה שם..
כזה נוראי..
דווקא הייתי בהלם מעצמי שלא קרסתי ודווקא הייתי סבבה אחרי זה.
אבל עמוק בפנים היתה לי הרגשה שזה הרס אותי.
מה אומרים?
יש דברים שעדיף להשאיר אותם לא ידועים עד הסוף
אין חובה לפגוע בנפש, וכל אחד מכיר את הנפש שלו ויודע כמה יכול להכיל
אני גם לא מאמין בלצפות בזה.
לא זוכר מי כרגע מחילה
שאמר שמראות אסורים כוללים בקטגוריה גם מראות קשים של שפיכות דמים. זה מזיק לנפש. בייחוד כשזה מהעם שלך.. כשאני ראיתי את מה שראיתי הרגשתי כאילו במובן מסוים אנסו אותי וחיללו אצ כבודי. יודע שזה דוגמא רדיקלית אבל זה הדבר ההכי קרוב להרגשה הזאת. זה עשה לי כל כך רע שנכנסתי לדיכאון למשך חודש לא עבדתי לא יצאתי מהבית לא שמעתי מוזיקה לא צחקתי בקושי אכלתי.
אבל אחר כך למרות הכל חייבים לבחור בחיים
אגב איך נחשפת לסרט הזוועות?
מן סוג של מזוכיזם כזה. לא ראיתי ואיני מתכוונת לראות, בעז"ה. יש מספיק מועקות ומתח,
לשם מה להוסיף זוועות?
ישב כמה שנים בכלא, שוחרר כמיטב המסורת של מערכת המשפט הישראלית המלאת חמלה והגנה על אלו שהרסו חיים.
מסתבר שתוך כמה שנים יחזר להסתובב עם פמליה וחסידים שוטים, בדיוק כמו מוטי אלון...
היו מחאות, דיבורים, ואז השתקה.
אולי צריך להציף את הנושא הזה שוב.
צריך לעקוב, לבדוק מה הסטטוס של הרוע הזה
מי מסוגל לחזור לכזה איש? להאמין בו?
מדובר על אנשים אינטלקטואלים... לא לבושי שחורים שנוהרים אחרי כל כת מזדמנת וכל איש אשר בשם רב יכונה, אשר כל רדיפה שבעולם וכל פיצוץ פרשייה לא תרחיק אתם ממנו אלא תוסיף ותעצים את אהבת והערכתם אליו..
איך יש עדיין אלפי חסידים לברלנד?!
אם אתה מכיר שמישהו שמתפתה לשם, תציל אותו. זהו.
שהיכולות שהביאו אותו למקומו הקודם עדיין שם. ספויילר: זה אכן דבר שלא מסובך מדי ללמוד. אבל רוב האנשים המערביים לא מאמינים בזה ואז כשזה עובד להם זה שוק חייהם.
הלואי שכל המתעללים/אנסים/פדופילים היו מקבלים יחס כזה לתמיד. יש יוצאים מהכלא וממשיכים במעלליהם וגורמים כאב וצער לעוד קורבנות.
4ne1בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?
ונועד להיות כזה.
מה יש באינטרנט שגורם לך לשרוף זמן ?
(אלא אם כן התכוונת אינסטגרם טיקטוק וכזה ואזיותר מובן)
– המוח האנושי לא אוהב להתמקד כל־כך במשהו אחד לאורך זמן רב. זה מאוד קשה לשבת במשך כמה שעות ולהתעסק במשהו רצוף כמו ציור או כתיבה, למי שלא רגיל לזה. באינטרנט יש הרבה גירויים קצרים והמוח שלנו מת על זה (זפזופ בין אתרים, חדשות).
פעם הייתי אוהב לשחק במשחק מחשב מסוים אבל זה היה קשה לשבת עליו הרבה זמן בלי הפסקות של דברים אחרים (כמו קריאת מאמר).
– אני חושב שהאור במסך מרגיע/ממכר. המחשב/אינטרנט/UI בנוי בצורה מאוד מאוד כיפית ונוחה לעין והמוח די נרגע מזה.
– אתה תמיד יכול לעבור לטלפון בלי דפדפן או למחוק את הדפדפן מהטלפון שלך (אפשר לחפש מדריך), אם הבעיה שם.
להגביר שליטה ע"י
צמצום טריגרים
(לשים את הטלפון בחדר אחר/ לצאת החוצה בלי טלפון)
מציאת חלופות
(תחביבים/ לדבר עם אנשים/ לצאת לטייל)
אימון
(לשים יעד ריאלי ולהוסיף עליו כשמצליחים להשיג אותו)
אגב זה לא קשור רק לגלישה אלא לכל שליטה עצמית אחרת
(אוכל/ כעסים/ זמנים/ תקשורת תקינה/ גבולות)
כשמשפרים שליטה בנושא אחד
הוא יכול להשפיע על עוד נושאים
אחרת היו לך עיסוקים אחרים שהיו יותר חשובים לך, מעניינים אותך, התחייבת לעשות אותם כי אחרת תיפגע…