לעם ישראל יש אמירה "וַיֵּרֶד ד' עַל-הַר סִינַי, אֶל-רֹאשׁ הָהָר; וַיִּקְרָא יְהוָה לְמֹשֶׁה אֶל-רֹאשׁ הָהָר, וַיַּעַל מֹשֶׁה."
רש"י: מלמד שהרכין שמים העליונים ותחתונים והציען על גבי ההר כמצע על המטה וירד כסא הכבוד עליהם
משה רבינו הוא החיבור, בין שמים לארץ, הוא עולה להוריד את התורה אלינו, להגיד, התורה היא פה בארץ, היא לא נשארת בשמים,(לעיין במשל של שמיים וארץ, ובמה עמלק נלחמו)
המשפטים הקצרים הללו מפחידים, הם אומרים שהתורה לא מגדירה, חיים, תורה, וגם לא, תורה, חיים, היא תורת חיים, שמיעוט שינה מיעוט אכילה מיעוט שיחה, זה משהו מוכרח,
הרב כותב באורות הקודש א, שהחיבור של הקודש והחול זה קודש הקודשים,
מכאן נגיד, למה כל הכתבים קודש ושיר השירים קודש קודשים? כי הוא מבטא את האהבה הכל כך עזה בין כנסת ישראל לקדוש ברוך הוא בצורה הכי חולית.
הרב כותב בעולת ראי'ה על קרבן העומר שכשעם ישראל מקריב את קרבן העומר הוא מעלה (גם על המזבח) את הנפש הבהמית המשותפת לאדם ולבהמה לעליוניות מקורה,
בעצם הכוחות הלל מגיעים מהמקום הכי נכון, שצריך לאכול בשביל לחיות, צריך כסף בשביל לאכול, צריך שהעולם ימשיך להתקיים, צריך שהעולם יתקרב לד' (עבודה זרה).
אבל צריך לשמר את הרגישות, צריך שכל הדברים האלה יבואו, במקום בזמן בדרך ובכמות הנכונה,
הרב ממשיך: כשהיא מקרבת את את כוחותי'ה החומריים המתפשטים בכללותה, להיות קודש לד', מתאחדת היא ברצונה עם רצון אלקי עולם ד'... והרב מסיים את הפיסקה כך: "ואהבת עולם נקבעת בין ד' ובין ישראל עם קרובו"
כשיש צעידה של חול ויש צעידה של קודש, כשמשמרים את הרגישות, אהבת עולם נקבעת, יש שיר השירים, יש חיבור בין שמים לארץ, יש הופעת תורה כאן בארץ (שום דבר לא מקרה)
זה, פלאי פלאות.
הקב"ה אוהב אותנו, זה מופלא, ישאל השואל, מה מופלא? הרי הוא בחר בנו אז הוא אוהב אותנו.
נענה, לא, לא, לא הבנת, זה בדיוק הפלא, הוא בחר בנו והוא אוהב אותנו!
נמשיל משל, אם ראש הישיבה אוהב אותי אז אני אפס מסודר, ואם יום אחד הוא יבוא ויגיד לי שהוא רוצה שמעכשיו, אהי'ה רם, אני אגיד לו, מה? למה? מה אני יותר טוב מכל שאר התלמידים (האומות)?
יש יותר חכמים ממני, יותר עשירים, יותר צדיקים, אני עכשיו בכלל במצרים, מי אני בכלל?
וראש הישיבה אומר, נכון נכון, הכל נכון, אבל בחרתי בך, למה? ככה!
יש קשיים, סיבוכים, אל תדאג, אני אעזור לך, נצא ממצרים יחד, תתקדש ארבעים ותשעה ימים, ואז תקבל תורה, אהה תהי'ה רם,
מה, אבל. ככה, אני בחרתי בך. ובנוסף לזה הוא אוהב אותנו, זה מופלא.
באמת, התורה היא פה, החומר הוא בשביל וביחד עם הקודש, זה קודש הקודשים, זה חיבור
יש ירושלים של מעלה וירושלים של מטה, יש חיבור, קודש קודשים,
בית המקדש מכוון כנגד מקדש של מעלה, והקדוש ברוך הוא אומר בוא בוא תראה זה חומר מקודש, תקריב את קרבן שתי הלחם, מאכל אדם, תסגור את המעגל שהתחלת בפסח, כי קרבנות זה מלשון קירוב.
יראת כבוד.