(לא לראשי בבקשה)
ב"ה לקראת לידה שלישית, בבית שתי בנות מקסימות ובבטן בן.
לא מעוניינת לפרט הרבה אבל בתקופה האחרונה נקלענו למצב כלכלי מעט רעוע, קשה לנו מאוד מאוד ועושים כל מאמץ להחזיק את הראש מעל המים (לא תמיד בהצלחה).
קשה לי המחשבה על הלידה הקרובה עם כל ההוצאות הנלוות אליה ובעיקר בעיקר הברית. יש לי כל מיני מחשבות (הורמונליות, אני יודעת, אבל עדיין הם קיימות) על מי צריך עכשיו בן, מה היה רע בעוד בת, ככה יש לי את כל הציוד ואין ברית עם כל ההוצאות הכבדות שלה...
אנחנו לא משפחה בזבזנית בכלל, משתמשת הרבה בבגדים מאחים ואחיות שלי הנשואים, ציוד כנ"ל, אם היה לי עכשיו בת לא הייתי צריכה להוציא שקל על בגדים, אבל עם בן אצטרך בטח להשלים דברים גם אחרי שאקבל מאחים שלי מה שיש להם.
ב"ה עגלה וכל הציוד הנלווה יש לנו במצב מעולה מהבנות הקודמות. אבל טיטולים, בקבוקים, מוצצים וכו'...
(אני מניקה בעז"ה אז לפחות תמ"ל נחסך)
רק רציתי לפרוק, זהו. (בבקשה בלי לשפוט, גם ככה קשה לי, אשמח רק לעידודים וחיזוקים
)
ועוד אני צריכה מכם עזרה בלהבין איך עושים ברית הכי מינימלי שאפשר, כי גם מינמלי יכניס אותנו לחובות, במצב שלנו עכשיו:
1. שמעתי על אפשרות לעשות ברית בבית כנסת אחרי תפילה, מישהי פה עשתה כזה דבר? או נכחה באחד כזה?
אם כן, אשמח להבין (בפירוט כמה שאפשר, בבקשה) מה ומי? איזה סוג סעודה עושים? את מי מזמינים לשעה כזאת?
2. איך עוד אפשר לעשות ברית עם הכי פחות עלויות? כמ המשלמים למוהל? ומה עושים אם יש משפחה גדולה (קרובה) משני הצדדים שיעלבו אם לא נזמין? פשוט מזמינים מצומצם?
3. יש למישהי ניסיון עם בישול לבד לברית (מראש, לבשל ולהקפיא לפני הלידה)? זה יוצא יותר זול? כי אולם בחינם יש לנו מהקהילה. אז עיקר ההוצאה זה על אוכל+מוהל.
לא בונה על מתנות מהברית להחזיר איתם חלק מההוצאות, גם כי לא בונים על זה וגם כי אני יודעת שלא יהיה משהו משמעותי... 
עזרה מההורים אין לנו (שלי וודאי, הם בעצמם בקשים כלכליים לא פשוטים, של בעלי יש להם אפשרות לעזור אבל הם לא מהטיפוסים שעוזרים, לא קיבלנו מהם אף פעם שום סוג של עזרה באף אחת מהלידות. אולי יפתיעו וירצו לעזור במימון של הברית, אבל לא בונה על זה בכלל בכלל).
ולא, לא הצלחנו לחסוך כלום כלום ללידה. איפה? 
)