בעיה בהדרכה...אנונימי (פותח)

חבר'ה החלטתי להעלות פה בעיה בהדרכה לתועלת כולם:

זה הולך ככה:

חניך שרוף על הסניף, מלא אנרגיות ומרץ, מנהיג. יכול אם רוצה למשוך את כל הקבוצה איתו נגדך (תלוי במצב רוח שלו).

מחוץ לסניף אתם ממש חברים מדברים אחד עם השני וכו'... אבל בסניף הוא לא מכיר אותך, כמו שאמרתי אין רחמים, הכנת פעולה יפה ומושקעת. היא תהרס כי הוא החליט שהולכים מכות עם הקבוצה השניה.....

בקיצור, חניך מופרע, אם אתה משתף אותו בפעולה אז סבבה ואם לא אין פעולה...

מן הסתם לא נתתי מספיק פרטים אשמח לקבל שאלות לחידוד.

עכשיו אם מישהו רוצה לענות אז אני מבקש להשקיע מחשבה...

הדרכה זה לא עוד משהו, זה חיים של בנאדם!

תודה, יומטוב!!!

נ.ב

צריך להזכיר שמדובר כמובן בגילאים הנמוכים.

מה שאני עשיתי...אנונימי (פותח)

שלום לך!

גם לי היתה את הבעיה הזאת..

בהתחלה ניסיתי לדבר איתה וזה לא כל כך עזר, אז פשוט הלכתי לכיוון אחר-ונתתי לילדה הזאת לזרום בלי כל שניה לנסות לחנך אותה ,ואפילו היתיי קצת כמוה(כמובן לא בדברים כל כך לא חינוכיים) .

והיא (וגם השבט) ראו שאני לא באה כדי להטיף להם מוסר ולהעיר להם על כל דבר שהם עושים...

אז הם גם יותר הקשיבו לי וגם יותר נהנו. ואת בעצם יורדת אליהם כדי לעלות אותם.

ואת גורמת להם להשתמש עם האנרגיות שלהם בצורה חיובית יותר.

במקרה שלי זה עזר...

בהצלחה!!!

מה שהכי עובד בקטעים האלה זה:דורותי

לתפוס את החניך הזה בתור אחד עם עמדת כח ולתת לו תפקידים שיסייעו לך.

כמו למשל להקריא קטעים, לעשות שקט כשיש רעש וכאלה. זה פשוט מסוג החניכים שצריכים לבלוט. אז תיתן לו לעשות את זה בדברים חיוביים עם הכוונה וחיזוקים. זה מה שנקרא למצות את הפוטנציאל...

אני אולי לא כ"כ מבינה בהדרכה אבל את צודקת!!!!!!!!ברבי
אחות שלו נכון צופן היה תותח??????????
העיקר שנהנתן!ברכוש
תותח זה לא מילה!דורותי

אבל מה הקשר...?

חחח נראה לי עוד שניה מישהו יתלונן על הורדת רמה...וראסמי זה שירשור רציני...אז תעבירי את הדיון למקום אחר...

מה שאפשר לעשותאנונימי (פותח)
זה לדבר עם החניך ולהשעות אותו לתקופה מסויימת מהסניף!!!!
לא יכול לצאת מצב שחניך אחד יפריע לשבט שלם!!!!
אוי, ממש הגזמת עם ההשעיה!דורותי
כבר כתבתי את דעתי בקשר לחניכים כאלה למעלה, ואני אוסיף, שהדבר הכי לא טוב לדעתי זה לדכא את הדומיננטיות שלהם על ידי השעיות, עונשים, איומים וכאלה. צריך לעזור להם לנתב את היכולות האלה לכיוונים נכונים!
ילד!שלומית16

וואו ממ שהגזמת!אתה זוכר שאתה בסניף ולא בבית ספר?

מורה מעיף ילד מכיתה כי אין לו את הזמן להתמודד עם הבעיות שלו!

אתה מדריך יש לך זמן להשקיע בכל חניך אתה מחויב לעשות את זה!!!!!

אתה רואה פה ים? לא,נכון? אז למה אתה נסחף...

(השפעה של בגרות באנגלית)

סופסוף יש משהו שאנחנו מסכימות עליו...דורותי
ראסמי לא בית ספר...
גם לי בהתחלה היה קשהאנונימי (פותח)

כששמעתי זאת בהתחלה

אבל אם החניך מממש מגזים לדעתי זה צעד רלוונטי מאוד !!!

אבל עדיין למה להשעות אותו מהסניףרעות =)

דוקא בגל שיש לו כ"כ הרבה מרץ והוא מלא אנרגיות, ואתם גם מדברים מחוץ לסניף אז תיקח אותו, תדבר איתו תגרום לו לעשות דברים חשובים ומועילים.

וכמו שכבר אמרו כאן הסניף זה לא בי"ס..

בהצלחה.

הוא צריך להביןאנונימי (פותח)

שהמדריך לא בייביסיטר.

הסניף לא קייטנה

והשבט השני לא שק איגרוף...

וחו"ץ שבט שלם לא צריך לסבול בגלל חניך אחד...

ןדרך אגב  השעייה זה רק פיתרון במקרה האחרון ואחר כל הניסיונות !!!!!

תקשיב!דורותי

אני מוכנה לקבל את זה שיש חניכים שממש עושים טרור! ואי-אפשר לנהל סניף איתם! הם הורסים כל פעולה וכו'.

הכלל המנחה לדעתי הוא שצריך לבדוק כל מקרה לגופו! יכול להיות שאצל חניך מסויים, השעייה מהסניף תהיה תהליך חינוכי ביותר. הוא יבין שזה לא ברור מאליו שהוא נמצא בסניף ושהוא צריך לתקן את ההתנהגות שלו אם הוא רוצה להמשיך להגיע.

אבל מדובר במקרים ממש קיצוניים! אני ממש לא חושבת שזאת ההנהגה שצריכה להיות בד"כ! ובמיוחד לא נראה לי שהדוגמא שמדובר עליה בשירשור הזה מתאימה למצב שאתה הבאת.

כמובן שאף אחד לא יכול לדעת כי אנחנו לא מכירים את הילד ספיציפית. אבל כמו שזה נשמע לי אתה חווית מצב ממש מוגזם ובגלל זה הגישה שלך היא כזאת. בד"כ המצב הוא לא כזה והשעייה היא ממש לא פתרון.

אבל למה להשעות?!ראשון_בנשמ"ה
בד"כ השעיה (עד כמה שאני מכיר מקרים כאלה, וב"ה אני כמעט לא מכיר) לא עוזרת. וחוצמזה אתה מדריך, מלשון חינוך, ולא מורה. אתה צריך לחנך, ואם יש לאחד החניכים בעיה אז צריך לעזור לו לתקן אותה ולא לזרוק אותו החוצה וזהו.

לדעתי, רעיון באמת טוב זה מה שאמרו פה לתת לו תפקידים. אפשר גם לנסות לתפוס איתו שיחה ולהסביר לו שאי אפשר להמשיך בצורה כזאת שהוא כל הזמן מפריע לפעולות. להסביר לו כמה אתה משקיע ומתאמץ ובסוף הוא הורס את הכל.

דרך אגב, ישר כח על העלאת הנושא של בעיות בהדרכה! כל מי שיש לו בעיות כאלה או אחרות מוזמן בשמחה להעלות אותם לפורום.
כמדומני כתבתי שהשעייה זה בא כפיתרון אחרון .אנונימי (פותח)
אני חושבראשון_בנשמ"ה
שזה פיתרון אחרון רק במקרים ממש קיצוניים של אלימות או הפרעות באמת קשות בפעולות. לא בכל מקרה.
ובכן....אנונימי (פותח)

טוב חבר'ה:

א. תודה על ההעינות.

ב. האמת שהמצב שתיארתי הופיע לא רק אצלי אלא גם אצל מדריך אחר שאני מכיר

ואני מעריך שזוהי תופעה שנמצאת. אז ככה, האמת שהרבה דיברנו על זה (אני והמד"ש) והתייעצנו

עם אנשים מבינים (רבנים ואנשי חינוך) והגענו לכמה מסקנות:

כמו שאמרו פה ואמרו נכון, צריך לשתף כמה שיותר את החניך בפעולות וכך הוא ירגיש חלק מהפעולה

ולא יפריע במהלכה, זה פיתרון יפה, אבל אי אפשר להשתמש בו כל פעולה... וגם מצד שני, אם פתאום הערת לו, או אמרת משהו שהרגיז אותו, אז הוא יפעל נגדך ופועל יוצא מכך אין לך פעולה.(כמו שאמרתי)

עכשיו מה שהחלטנו בעקבות כל מיני דברים שקרו. שיש להעיר לו רק כשהוא עבר את הגבולות האדומים שקבענו לעצמנו, הכוונה יש הערות שלא הערנו לו, כדי שהקשר איתו עדיין ימשך. אבל מצד שני כשהוא עבר את הקווים האדומים אמרנו חד וחלק בלי לפחד ש"את זה לא עושים" (לדוגמא: חילולי שבת וכו'..).

היה מקרה שהשעינו אותו וזה היה אחרי מחשבה (אשמח להתפלסף למה כמה ואיך, בשירשור אחר...) לשבועיים, מה שגרם לו להעריך יותר את הסניף, (להתגעגע אליו) ומתוך כך בשבועות הראשונים אחרי ההשעיה להתנהג טוב יותר.

אך כמובן זה לא אידיאלי, ואת זה עשינו רק אחרי בערך חצי שנה- שנה שדיסקסנו על הנושא.

(הבאתי את המקרה בגדול לתועלת הרבים, אשמח אם תעלו גם אתם. אני אישית בעז"ה אשתדל לפעמים להעלות בעיות בהדרכה כי בעצם בשביל זה הפורום נוסד).

נ.ב

הכי חשוב לדעת שהדרכה זה  דבר שצריך להשקיע בו מחשבה ולא לעשות כלאחר יד.

(מצטער על ההודעה הארוכה....) 

יומטוב ובהצלחה!!

אלי.

יש משהו ששמעתי בשיחה עם איש חינוךאנונימי (פותח)

עם ילדים מהסוג הזה צריך לעשות תחבולות.. כלומר- להקדיש לאותו חניך שעות מזמנך גם מחוץ לשעות הלימודים. נגיד פעם אחת לקבוע איתו ללכת לפיצה, סתם בתור חברים, ותוך כדי זה סתם לדבר ולקשקש, שתהיה הרגשה נעימה. ואז, בפעולה הבאה, כשהוא יפריע ויעשה בלאגן, די בקריצה שובבה אחת לעברו (אנחנו חברים, זוכר?) והוא יפסיק. אולי זה לא עובד תמיד, אבל אפשר לנסות...

אולי פשוט תדבר איתו?3יפיאחרונה
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך