תרבות שונה כזו בה אין מסכותמסקמילים

כבר תקופה באותה תחושה. אני אניח אותה פה באופן בוגר בלי להתבייש.

סליחה שאני מנצלת את הפורום הזה אבל אני מניחה שמי שהגיע אליו כנראה משופשף קצת יותר.

הבנתי שאנחנו שתי תרבויות שונות. זה הצחיק בצחקוק של נערים וכשפניתי בפרטי לנסות לברר זכיתי לשתיקה. 

במקום לנהל נכון את הבעיה כולכם החלטתם להתנהל איך שבחרתם להתנהל. אני לא מדברת על חלק מכם פה שמקסימים באמת אלא החבורה גדולה שקשורה בהידוק. 

אני יודעת להתמודד עם שתיקות באופן שונה, להגיע לאמת. אני לא תכננתי שכך הדברים יתגלגלו. האחראיות הייתה שלכם. הייתם צריכים להתנהל נכון ועתה התחושה שאתם שופטים אותי על הטעות שלכם.  

אלו השתיקות הארוכות שלכם שאינן לרוחי. היכולת שלכן לפתור בעיות. העובדה שאם פורץ "ריב" – הדבר "הנכון" בעיניכם לעשות יהיה למחוק כאילו לא קרה כלום. אם יש בעיה פותרים ומתקנים. למחוק זה לא הפתרון לאותה בעיה.

יש את העין הרע. נכון?

"לא על כל אחד אפשר לסמוך
ובשיחה אישית איתו לפרוץ
אנא הזהרו,
ועל נפשכם שמרו"

השרשורים שלכם שבהם אתם פותרים בעיות. גם הילדים שלכם. כל אחד מעלה וככה אנשים היום פותרים בעיות במקום לדבר ולומר מה מטריד אותם בחיים. 

זה שהם מצד אחד מרגישים הכי בנוח "לשדך" לך אדם, להשתובב איך שבא להם – להם מותר הכל ועוד בפומבי – ככה מול כולם אבל קצת בצנע כשאתה בודק ובוחן האם אתה מדמין את שאתה מרגיש - אתה יודע מה הייתה האמת ולא אוהבת לחשוב עליה באמת. 

זה זה שגבר פונה אליך בפרטי ואת אומרת לו כל שאלה רק בפומבי ואז לפתע, כשאת שואלת אותו בעניין שלדעתך חשוב קצת יותר - אולי קצת לא בדעת - הוא נשמע קצת מרוחק כאילו קרה משהו. כאילו עשית משהו לא בסדר. 

אם למשהו יש בעיה מוזמנים לפתור את זה במילים. אם אתם מפחדים מאנשים שיקלקלו את הילדים שלכם...מה אומר - אשתוק :/

אבל גם את זה אפשר לומר במילים

@סלט

@Admin

אוי!!!בוז
וואי צודקת!!!
ראיתי את ההודעה שלך ביום שישי אבל הייתי עסוקה אז לא עניתי, רציתי לענות אחר כך ושכחתי!!!

אלך כעת לענות לך
לגבי שאר השרשור- לא הבנתי כלום
סלט זה הרבה מעבר. זו לא הודעה אחת.מסקמילים

לא רואה נכון לפתוח את עניין עוד. 

כתבתי והמשכתי  

מנסה להבין במה מדובר...שמן פשתן
אבל לפני הכל, זכר?? נשוי??
הטעיה בכ''א עושה רושם מטריל ולא אמין.
אני מפספסת משהו?
בין היתר>>אורה2x
1.
בואו פשוט נשלח לחמינו על פני המים - איכותי אחותי בבקשה
והיה לה ניק אחר פעם שנמחק לבקשתה.

2. את פשוט צריכה למחוק/לערוך שירשורים נפיצים לפני שהם מתפתחים.

3. והשאר באישי.
מה עם עין טובה?מסקמילים

אתם רוצים שאני אשפוט את המקרה שקרה בפורים בעין טובה?

אני לא מבינה אתכם. באמת שלא מצליחה! 

מצד אחד אתם טוענים שאתם דתים יראי שמים. תורנים. צדיקים.

מצד שני אתם מנסים לגנוב דעת ככה לאנשים? לא מתנצלים. אין דיין ואין דין...

גם שאני מנסה להתעלות על ההתנהלות ההיא. אתם לא פוסקים.

מה אתם רוצים שאחשוב עליכם? 

לא בדיחה אחת אלא שתיים. לא שתיים אלא שלוש.

לא מצליחה להבין. 

אני כבר לא יודעת שמן פשתן אם אתה יודע על מה מדובר אז אם לא סלח לי אבל אניח פה הכל.

אנשים פה פותרים בעיות בשרשורים אנונימיים ובעיני המנהלים פה בלי מודע מעודדים זאת.

אני אמורה לנחש האם הם קשורים או לא קשורים לעניינים. האם אתם אנשים טובים או לא. לא רוצה בכלל שתעמידו אותי במקום הזה. אני אמורה להניח מהתנהלות שלכם מה אמת ומה שקר וברור לי שיש איזה אמת כי אנשים לא משנים לפתע את התנהלות וצורת דיבורם אליך אלא אם אם משהו הזהיר אותם. אין לי בעיה שיזהרו מפני. באמת אבל מנומס להניח את האמת בפנים. 

על איזו בעיה מדובר?בוז
המון - כבר עמדתי את הענייןמסקמילים

1. הבעיה העיקרית היא שאני רוצה להאמין שאתם דתים תורניים יראי שמים. זו הבעיה שלי.  

2. אני מניחה שאתם קהילה שמכירה זה את זה (אולי טועה). כשאחד מתנהל בצורה א'. השני מתנהל בדיוק באותה צורה ומתוך כך ניתן להבין את רוח הקהילה. 

3. לא יכול להיות שמקום תורני/קהילה תורנית תקבל בעצימת עינים התנהלויות מסוימות בלי להתנצל / תלבן עניינים / תשתוק לעניינים.

4. אדם "תורני"  - לא מומלץ לו להתבדח. פרטתי בפרטי. זה אסור על פי הדת. בטח לא בעניינים מסוימים שעלולים להחשב הלבנת פני חבר. אני אדם בוגר אבל חברים אתם לא יודעים מה אתם עושים! חלילה אם היה מדובר בנערה צעירה. חלילה אם היה מדובר במי שהיה באמת לא מבין את הציניות שלכם. אתם לוקחים כאן חתיכת סיכון. בטח ובטח שכולכם חברים של כולם וכולכם צוחקים ונהנים אבל בחייכם...מעבר לכך, נניח אני סלחנית כלפי הנוער הצעיר פה, חורה לי יותר שכול הבוגרים והאחראים משתפים פעולה עם התנהלות כזו. פעם ראשונה. פעם שניה. אתם שותקים ולא מעמידים את הבעיה במקומה.  אז לכל בני הנוער פה שמצחקקים בצחוק. אתם מתוקים. מדהימים! אבל זר לא בהכרח מבין אתכם. אתם מסתכנים בחיים ממש של אנשים. אתם לא יודעים מי המשתמש מולכם.

5. אתם הותיקים יודעים בדיוק איך הדברים פה באמת מתנהלים. לא זרים. יש כיבוד אורחים. אתם צריכים להעביר בעיני לכל משתמש בפרטי דף אזהרות שצחקוקים כאלו יכולים לקרות והרבה מאוד. עוד מנסה לשכנע את עצמי למה אתם כן תורניים, למה אסור לי לחשוב א' או ב' עליכם אבל בסוף גם כשאני מניחה שהכל נעשה לא מכוונה רעה - אני עדין חוזר לעובדה שמדובר על עוולה גדולה. חילול שמים ולא אף אחד לא היה אכפת. זה מדאיג אותי ברמות שאני לא יכולה להסביר. אני לא מרגישה שאתם מבינים אותי או שיש מילים שיכולות לעמוד על כל טעות.

6.  זו האחראיות שלכם! לא מתפקידי לנחש מה אמת ומה שקר - למחוק ולערוך שרשורים אלא על המנהלים. אני לא אמורה להניח איזה שרשור נכתב באמת ואיזה לא? היום אני מניחה שכל שרשור הוא שקר.  הכל פה זה צחוק. אדם רושם נפרדתי מ-א' לפני החתונה - אני כבר לא יודעת אם הוא רוצה עוד יותר להעליב את אותה אשה או באמת פונה ממקום נקי ואמיתי לברר...עכשיו אם הוא בא ממקום להעליב אותה... - זו מחשבה נוראית.

7. לא הגיוני שאנשים פה יפתרו בעיות בשרשורים אנונימים והמנהלים יאשרו את זה במקום לפתוח את הדיון. כמובן שאני לא בנעלים של המנהלים. יכול להיות שהם חוששים מפיצוצים וכו וכו אבל לדעתי קהילה לא יכולה להשתיק תופעות שמטרידות אותה. אם אתם חוששים ממשתמשים טוב ללבן את העניינים.אם משהו רושם בווידוים להזהר - בואו נפרט ממה להזהר.  בואו נפתח את העניין. אני לא מאמינה שרב האנשים פה הם אנשים טובים. אם זה לא פודיל וכו' - מדובר על התנהלות.

* כל עניין הוידים - מיזם נחמד ויפה אבל מטריד בעיני כי הנוער פה לא יודע איך להשתמש בכלי הזה נכון... זה פתח נוסף לתת לנוער לנצל את המיזם המדהים שיכול היה להיות פה. משרשור ווידוים - הגענו לשרשור ווידוים "רצינים". אתם רצינים?! כל אחד כותב. אתה לא יודע אם מי כתב ווידוי רציני או לא. אם הוא רשם או חבר שלו. אתה פשוט לא יודע כבר צוחק ואמת. ותכלס, כל הרעיון קצת מצחיק כי ממלא אפשר לפתוח עוד משתמש אנונימי. למה הנהלה תשתף פעולה עם מה שמצטייר כ"מבוקר"?

8. אתם מחפים על הטעויות של החברים שלכם במקום להוכיח אותם בהם.

9. המטריד מכל שהכל עובר לכם ליד האוזן. לפחות ככה נראה...

אז אני מודה למי שהרגיש נוח לפנות ולהתנצל על חלקו. זה הקל עלי לשפוך הכל חלק מהקשיים שלי פה.

הדברים שאת כותבת חשוביםאורה2x

אבל כמו שאמרתי לך באישי, כדאי שתכתבי את זה במקום רלוונטי יותר...

זה לא כ"כ קשור לפורום האיכותי פה.

חיוך

לא רואה לנכון לפתוח מול אנשים שאינם קשוריםמסקמילים

כמו לקראת נישואין. איפה נראה לך יותר נכון?

צעירים מעל עשרים או משובהנורמלית האחרונהאחרונה
איזה מאמי!

האם כל הצדדים סיימו לפרוק את ליבם, הבינו והפנימו?שמן פשתן
מעולה
רק אני לא מבין מה הולך פה?אניוהוא
קפצתי לביקורחן,

איזה נוסטלגיה

יואוווו

מה זהזיויק
שלום שלוםארץ השוקולד
יואו ארץץחן,

ארץ ארץ ארץ 🎶

ארץ השוקולד
מה שלומך?
אני מעולהחן,

מה איתך?

איזה מוזר זה להציץ לכאן 😅

מדהיםארץ השוקולדאחרונה

אני סבבה,

יש בזה משהו

החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הז?

פורום איכותי ופרטי. קישטה כולם.הנורמלית האחרונה
חחח אין שם תשובות ראויות באמתמקפיצים נטושים
זה התשובות הכי טובות שתקבלארץ השוקולד
אז תיאלץ להסתפק בזה
עצובמקפיצים נטושים

פורום עזוב שאפילו כשמחפשים תשובות מהארכיון לא מבינים מה עניינו.

נראה לי שהתשובות דווקא מלמדות שלא מחפשיםארץ השוקולד
להסביר לאנשים אקראיים מה טיבו,

יש סף איכות שנדרש ממשתמשים פה

זו גם דרך להתסתכל על זהמקפיצים נטושיםאחרונה

וזה ייקח אותנו לדיון מרתק על אליטות במגזר

נמחקו לי כל ההודעות?!?!אורה2x
כאילו זאת אומרת לא ליאורה2x

ל @אן_שרלי

אני מנסה להגיב מאןאן_שרלי

ויוצא אורה

הצלחתיייאן_שרלי

נמחקו לי כל ההודעות ):