מצוות עונה...נובל לאיטי...

אני ואשתי ביחסים על הפנים

השאלה  שלי היא כזו

בליל טבילה אני מעדיף להתעלם כי לא נראה לי שהיא רוצה משהו בכלל.. וגם כי שניסיתי בעבר היא דחתה אותי בטענה שיש לי אינטרס.

לפני כמה חודשים היא פתחתה תביעה ברבנות על גירושין והחלטנו לנסות שוב...

בתביעה היא גם כתבה על מצוות עונה שכביכול אני גורע ממנה..

מה היא בעצם רוצה?

יחסי אישות? בלי חום ובלי אהבה?

אם זה מה שהיא רוצה מבחינתי סבבה אבל אני לא רוצה להרגיש כופה

אני מעדיף לוותר (זה מבחינתי יותר מכבוד אליה ולא כדי לפגוע בה) השאלה איך מדברים על זה...

מקווה שהסברתי את עצמי

ראשית,כל הכבוד שהחלטתם לנסות שוב.זה דורש הרבה גבורה!לצמוח ולהצמיח
אבל אם אתם באמת נחושים להצליח, אתם חייבים ליווי של יעוץ זוגי או דמות שעוסקת בזה.
זו לא החלטה טכנית לנסות שוב ולמשוך זמן, אלא דורש לפתח תקשורת מסוג שונה ממה שהיה עד היום, וכחלק מזה לברר ביניכם את כל נושא חיי האישות.
מאחלת לכם בהצלחה ושמחה בזוגיות.
דיברת איתה?*אשתו של בעלי*
ניסית לברר מולה את העניין?
לא מובן לי איך היא מציינת שאתה גורע ממנה אישות כשהיא זאת שדוחה אותך כשאתה רוצה בקרבתה?
משו חסר לי פה....
מה להגיד לה?נובל לאיטי...

"שאנחנו במתח וזה ליל טבילה את רוצה סקס" ???

לא יכול...

אז או שהיא סתם רשמה את זה בכתב תביעה או שזה מפריע לה.

אני עכשיו פחות מסתכל על התביעה כי אנחנו מנסים לשקם והשאלה איך להתנהג..

ברור שלי בתור גבר יותר קל אבל למרות כל המשקעים בנינו אני אוהב אותה ולא רוצה לכפות...

אוי ממש לא להגיב ככה, יש עוד דרכים להגיד את זהג'סיקה

למשל להגיד לה פתאום כמה היא יפה, או לשים לה פתק על הכרית שאתה מאוד אוהב אותה ורוצה להתפייס...

איך היא תגיב אם היא תחזור מהמקווה ותראה על השולחן ארוחת ערב נחמדה לאור נרות ומוזיקה נעימה?

או תיכנס לחדר ותראה על המיטה עלי כותרת בצורת לב? היא תעיף אותם?? או שזה עשוי להמיס אותה (לפחות קצת)?

יש כל כך הרבה דרכים לרכך לב של אישה ולהתקרב אליה בצורה מכובדת ויפה.

דרכים עקיפות שמסוגלות למצוא את הפרצה בחומה ולשבור אותה.

כשאתה מתעלם אתה בעצם אומר לה שלא שווה לך להתאמץ בשבילה.

כשאתה בא במשפט ישיר מידי - אתה מנסה לכפות.

שניהם לא טובים וחייבים למצוא דרך מקורית אחרת.

מקווה מאוד ומאחלת שתצליחו לשקם את הזוגיות.קרן-הפוך
אבל אם ח״ו הדברים ידרדרו לכדי בית דין רבני, אל תסמוך שכל הנאמר והמוגש בכתב בתיאורים שהצדדים מצהירים לבית הדין - הוא האמת, כל האמת ורק האמת.

ולא מן הנמנע שהיא כבר בייעוץ בידי עו״ד או טוען רבני.
אדם סביר לא פונה לבית דין בעצמו וללא ייעוץ משפטי.
איזה כיף שהחלטתם לנסות...!סוסה אדומה
משמח לשמוע. מצטרפת למי שדיבר על ליווי מקצועי...
נראה לי שמאוד קשה לצאת משם לבד, ושכדאי שמישהו יתן לכם דרך וכיוון.

לגבי השאלה שלך...
כתבת בתגובה למטה שאתה אוהב אותה ולא רוצה לכפות, ולמעלה "מה היא בעצם רוצה? יחסי אישות? בלי חום ואהבה?"...

למה אתה מתכוון "בלי חום ואהבה"?

לענ"ד מה שהכי נכון, זה שברגע טוב בינכם, תדבר איתה על זה.
תגיד לה "שרה, אני יכול לשאול אותך שאלה"?
תראה לפי התגובה שלה אם היא נכונה לשמוע את הדברים מהסוג הזה...
ואז תגיד לה שב"ה אתם החלטתם לנסות שוב, אולי זה לא תמיד נראה, אבל אני אוהב אותך באמת.
רציתי לשתף אותך בדילמה שיש לי... אני יכול?
בעיקרון, למרות שאני לא רוצה לדבר על כל מה שקשור לזה, כי אני רוצה שבאמת נעשה תהליך...
תבעת על זה שאני גורע ממך את מצוות עונה, וזה הפתיע אותי לטובה. כי אני בכלל חשבתי שאת לא מעוניינת. (אל תיכנס גם לא במחשבה לזה שיש מצב שהיא סתם תבעה על זה)
בפעם ההיא ש... קיבלתי תחושה שאת לא רוצה את זה.
הרגשת שאולי אני אינטרסנט, ומתוך זה השתדלתי לא להמשיך לתת לך את התחושה הזאת, וגם האמת? כואב לי לקבל ממך דחיה.
אבל אני לא מדבר איתך עכשיו על עצמי, באמת אני מעוניין שתסבירי לי את העמדה שלך ביחס לזה, כי אני קצת בדילמה. אני לא רוצה לפגוע בך.
לא מצד זה שתחווי ממני אינטרסנטיות, ולא מצד זה שאני אגרע ממך.
את רוצה לדבר על זה?

(דברים אופציונאליים למהלך השיחה -
את מרגישה שאת צריכה תנאים בשביל זה?
אילו תנאים?
אני מאוד רוצה לחזר אחריך ואני חושש לקבל דחיה)...

תנהל איתה שיחה טובה, אני חושבת שזה יעשה לכם טוב. מה שבטוח לפחות תדע מה לעשות
בהצלחה ❤

מה שהיא רוצה זה חום ואהבה! ולא ריחוק!כלה נאה
ואם החלטתם לא להתגרש אז תעבדו על הקשר שלכם.
ובמקום להתעלם (מסכנה!! איזו הרגש נוראית)
אז יותר מתאים שתפנו ליעוץ זוגי. ותיראו איך אפשר להתקדם.

ואתה חייב לפייס אותה בליל טבילה לפחות.
חמור מאוד להתעלם.
אולי דרך זה שתראה לה כמה אתה רוצה אותה היא תתרכך?
אולי בגלל הריחוק היא מלאה עליך וזה מה שגורם לבעיות בעקיפין?

אתה שואל איך לדבר איתה על זה??
פשוט לדבר.
עצם זה שיש סגירות בניכם זאת בעיה.
אתם צרכים עזרה.
בהצלחה!
כדאי שתלך ותשאל אותה ותדבר על זה איתהמר שוקו
אם היא לא הייתה רוצה אותך היא גם לא הייתה טובלתליאן
אתה חושב שזה כיף ללכת למקווה? תדע שזה דיי סיוט!
כשלי ולבעלי היו תקופות רעות ולצערי היו בהתחלה.. לא חשבתי לרגע ללכת למקווה. כשכן הלכתי זה כי באמת קיוויתי שיקרה משהו.
תנסה יום אחד להתייחס אליה אחרת ביום המקווה אולי תופתע..
צודקת לחלוטיןחשובה1

תראה לה התרגשות, שמחה באותו היום,תפתיע אותה, תפנק אותה.

דבר אתה על זה.

אישה שלא רוצה את בעלה לא הולכת לטבול, אחד הסיוטים.

יש נשים שהודרכו ללכת בכל מחירסוסה אדומה
והאמת, שאני די מאמינה בזה.
לא כדאי ולא נכון בעיני שהטבילה תהיה על תנאי זה שאתם ביחסים טובים כרגע. כי כל רגע הוא רגע חדש.

יכול להיות שמי שלא הולכת לטבול ברגע של ריב זה בגלל האמונה שבליל מקווה חייבים לקיים יחסים? או בגלל חשש שהאיש שלה יגע או יפציר בה בניגוד לרצונה?

אני חושבת שיותר נכון להחליט שאם לא מתאים לכם, אתם לא חייבים לקיים יחסים בכח (לאישה פגועה בעיניי אסור לקיים יחסים - כלומר, זה לא רק שלגבר אסור להיות איתה עד שיפייס אותה, אלא גם לה אסור ממש להיות איתו עד שתתרצה לדעתי. זה פוגע בהמון רבדים בנפש, ובשניהם).

אבל הטבילה מאפשרת לכם לבחור בכל רגע נתון ואין לכם את ההגבלה החיצונית.
כלומר, חשוב בעיני שברגע שכן תרצו להתקרב, תהיה לכם את האפשרות.
המגע בלבד יכול לשחרר ולעורר פלאים בינכם.

מעבר לזה, נראה לי שיש גם עניין רוחני.
המקווה הוא לא רק מול האיש שלנו, אלא הוא גם מול עצמנו ומול הקב"ה.
אבל מרגישים את זה בעיקר כשעושים את זה לא כשזה על תנאי מה שמתחולל בינכם.

יכולה לספר שהיה לנו ליל מקווה אחד סיוטי ברמות שאני לא מאחלת לאף אחת.
אחרי לילה ללא שינה, כשכל הגוף שלי כואב מעבודה פיזית קשה בבית (פרפקציוניזם...) ועזרה ועמידה של כמה שעות בבית של ההורים, כשאנחנו מתארחים במקום שאנחנו לא כל כך מכירים, בשבת, מה שהצריך אותנו ללכת מהמלון הליכה של 10 דקות לעבר מקווה (שהתברר כ) מטונף שהיה באיזור - בפועל זה לקח שעה הליכה על עקבים ושמלה קיצית בכפור של ירושלים.
מקווה מגעיל עם בלנית שנגעה בי (כנראה שזה נהוג במקומות מסויימים), ועד שסוף סוף הייתי אחרי טבילה, כשאני עוד על העקבים והשלפוכיות והכאבי תופת בכל הגוף, האיש שלי התבייש להחזיק לי את היד כי היינו במאה שערים.
נפגעתי וכעסתי והייתי בטוחה שלא ארצה שיגע בי לפחות שבוע.

בסוף יצא שהיה רגע של חסד והסכמתי שיתקרב אלי, ושם, פעם ראשונה שהבנתי באמת את העוצמה של המגע שבין איש ואישתו.

זה שיחרר כל כך הרבה מתח, כאבים פיזיים! עייפות.
זה היה פשוט קסם מטורף. עד שלא הרגשתי את זה, לא האמנתי.

בקיצור, אני בעד מקווה בכל מחיר. לא בעד מגע בכל מחיר.
כל הכבוד לך, אמיתי מאוד.ק"ש
שתי הערות קטנות:
1. אם צריך עוד פעם, כדאי לברר. כאחד שמכיר את ירושלים, קשה לחשוב על מקום שאי בו מקווה, תוך פחות משעה הליכה. בד"כ גם אפשר לברר בפורומים של נשים על רמת נקיון וייחס מהבלניות.
2. בשכונות שזה לא מקובל, באמת לא לעניין לתת יד בפרהסיא. איני בטוח שזה לעניין גם במקומות אחרים, אבל במקום שזה לא מקובל זה ממש לעורר פרובוקציה.
סוסה אדומה
היה מקווה במרקח של 10 דקות, פשוט הייתי על עקבים (לא היו נעליים נוספות) ועם כאבי תופת בכל הגוף - מה שגרם להליכה של שעה בפועל...

לגבי נתינת יד, הרב שלנו אמר שזה בסדר גמור, וגם ראינו תמונות של רבנים גדולים בציונות הדתית שנתנו יד בפרהסיא.

נראה לי שהרצון לא לעורר פרובוקציה הוא חשוב, אבל לא יותר מלתמוך פיזית ונפשית באישתך שבאמת צריכה את זה.
זה בבחינה של חסיד שוטה בעיניי... ברור שיש סדרי עדיפויות.
כן... רק שהבעיה היא:Orit39
שהגברים לא ממש מחוברים למציאות כשזה נוגע לצרכים הנפשיים שלנו, הנשים 😓.... לפעמים אני חושבת, איזה נחמד היה אם היה מכשיר מתורגמן לגברים שהיו יכולים לקרוא את מחשבותינו בזמן מריבה.... "תעוף מפה!" מתורגמן: תשאר ותחבק אותי! "איזה קמצן אתה! כמו אמא שלך בדיוק!". מתורגמן: מקנה לה עגילי פנינה. וכן על זה הדרך.....
אמממסוסה אדומה
נראה לי שחשוב שנשלים עם זה שגברים מדברים בשפה שונה...
יותר קל להשלים ולנסות לדבר בשפה שהוא יבין מאשר לצפות שיבין לבד שפה שהוא לא מכיר.

אני חושבת שהקב"ה ידע מה הוא עושה כשהוא ברא את הנשים באופן מסויים ואת הגברים באופן אחר.
והוא מצפה מאיתנו שנעשה עבודה משותפת.

הוא מנסה להבין, והיא מנסה להסביר. ולהפך... (גם אנחנו לא תמיד מבינות מה מסתתר באמת מאחורי האמירות שלהם... וזה טבעי. זוג צריך ללמוד לתקשר. להבין כל אחד את עצמו ככל שניתן ולנסות להסביר לבן זוג שלנו).

לדעתי בכל מצב לא נכון לדבר עם בן זוג באופן הזה.
"תעוף מפה", "איזה קמצן אתה, אתה כמו אמא שלך"...
זה מאוד משפיל ופוגע..........

אפשר להשיג דברים בדרכים הרבה יותר חיוביות.

בקיצור, עבודת המידות של שני הצדדים.
טוב..... השאלה מה קורה במציאות...Orit39
את יודעת, כשהרגשות עולים על גדותיהם והבעלול בכלל לא מבין מה קורה איתך או שלא מעניין אותו, גם אמירות כאלה משתלחות להן בחלל האויר.. הכל כפרובוקציה כמובן.. או שזה רק אצלי? זוגות אחרים רבים במחמאות? 🤔😕😓
אני מאוד מבינה את התסכול ואת הקושיסוסה אדומה
אבל בעיניי מלכתחילה צריך לסכם בינכם שמילים כאלה, ולא משנה מה קורה, לא יוצאות מהפה של אף אחד מכם.
מילים שליליות שפוצעות את שנינו... חבל.....

בסופו של דבר גם למי שאומר אותן זה לא עושה טוב לנפש, וגם בכלל מצד ההשלכות של האמירות האלה לטווח הקצר והארוך.

היחס צריך להיות יחס של כבוד...
גם בזמן של פרובוקציה טבעית.

מאוד קשה לאדם שמגדירים אותו כקמצן לצאת מההגדרה הזאת ולרצות להעניק.
ועוד להיפגע בשביל אמא שלו...

זה כמעט על אנושי לשמוע דבר כזה ועדיין לרצות אי פעם להעניק משהו...

אם נגיד אנחנו רוצות להשיג משהו, בלי להגיד באופן ישיר כי אנחנו מתפדחות, אפשר למצוא דרך אחרת, חיובית יותר.

נניח, לשאול בקריצה אם הוא רוצה לקיים אחרי (במקרה שזה אחרי) או לפני (בקרה שזה לפני) החג את המצווה של לשמח את אישתו בתכשיטים וכו...
או להגיד שאת מאוד אוהבת את הפנינים האלה "אני רק רומזת"
ולהמשיך ללכת.

לתת לו צ'אנס לרצות לתת לך כי הוא אוהב אותך, ולא כי הוא מרגיש מאוים מההגדרה השלילית שתיפול עליו.

כתבת נפלא!💖לצמוח ולהצמיח
ממש מעריצה אותך!Orit39
לא בצחוק! ברצינות! אם את אף פעם לא מגיעהה למצבים האלה אני ממש מקנאה בך! קנאת סופרים כמובן....
אין מה להעריץסוסה אדומה
גם אם אני לא מגיעה למצבים הספציפיים האלה, אני עדיין יכולה להגיע למצבים קצת דומים שאני לא גאה בהם בכלל.

נניח, לחשוב (ולפעמים להגיד באופן קצת מניפולטיבי) מחשבה שלילית.

הבעיה היא בכלל שזה קיים במחשבה.
גם בנינו לבין עצמנו חשוב שנכבד את בן הזוג שלנו.
אם נחשוב טוב, נדבר טוב, ונפעל טוב.

נניח, במהלך וויכוח, שהוא לא מבין משהו שאת מסבירה לו 100 פעמים, ואפשר לחשוב "וואי... מה זה?? התחתנתי עם טמבל?" ולהעביר החוצה את המחשבה הזאת בצורה מניפולטיבית ומעליבה.
או לנסות לחשוב, "כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב"...

ברגע שחושבים ככה, הוויכוח הופך לדיון מכבד ואוהב. וגם מפיקים לקחים לפעם הבאה.

נניח, אתמול הפקנו והגענו לכלל תקשורתי בנינו-
שמעכשיו ואילך, כל פעם שיש בנינו דיון, במקום להתחיל לדבר על פערי ההסכמה בנינו, להתחיל* לדבר דווקא על מה אנחנו כן מסכימים.
רק ככה אפשר להבין איפה נקודת המחלוקת שיש בינכם, אם בכלל.

בקיצור.... לכולנו יש מה לתקן.
הלכה בשולחן ערוךה' אלוקינו

אסור להתנהג ביחסי חיבה ברבים .. הלכה בשולחן ערוך... בגלל זה בעלך לא החזיק לך את היד כנראה 

למה התגובה שורשה אלי?ק"ש
לגופו של עניין, בנושא הזה זה לכאו' תלוי מקום. במקום שמקובל לתת יד בפרהסיא - זו לא כזאת חיבה. במקום שלא מקובל - לזה התייחסתי.
כתבתי את זה לסוסה אדומהה' אלוקינואחרונה

לפי הרב אבינר אסור..הוא לא התנה את זה באם זה מקובל או לא.

תודה לכולם...נובל לאיטי...

אני מרגיש שהיא הולכת למקווה לא כדי שיהיה משהו (אפילו הכי קטן) אלא בגלל סיבה דתית...

שלא מתייחסים אליי איך אני יכול לתת יחס?

ועוד שאלה

מה כל כך גרוע בזה שאני לא מתייחס? הרי זה מה שגם היא עושה...

חייבת לשאול את כל ציבור הגברים ולהאיר את עיניכם!Orit39
למה בכל פעם שיש בעיות עם האישה אתם מתקפלים ובורחים??? אני רואה את זה גם אצל בעלי. במקום לחזר, לדבר, לחפש איך לחדש את הקשר אתם מתעלמים מהמציאות ומחכים ש"הגל יעבור"... אז יש לי חדשות בשבילכם. אולי בעניינים ובעיות מסוגים שונים זו דרך טובה להתמודד. לא עם האישה!!!! אישה מפרשת את ההתעלמות שלכם כחוסר אהבה, חוסר אכפתיות לרגשותיה. הריחוק הזה שאתם יוצרים זה עונש בלתי נסבל עבורה!! ואח"כ מתפלאים למה גירושין? למה הנשים מתפרצות בזעם?? הן מ ת ו ס כ ל ו ת!!! וזה לא משנה איזה הצגות היא עושה לך. הצגות כן! התעלמות / צעקות .. מה שלא תעשה זה בשביל דבר אחד: לעורר אותך שתחזר אחריה ותראה לה שאתה אוהב אותה! ואתה במקום זאת עושה ההיפך......
מקווה שהבנת את דבריי. ומקווה שהדברים ביניכם יסתדרו!
כמה שאת צודקת!!!כלה נאה
על זה נאמר אל תיהיה צודק תיהיה חכם.

בסך הכל הם ירויחו מזה אם הם שוברים את האגו שלהם!
הפרוש של "אישה ניבראה מעצם" מסביר הכל.
מאה אחוז!!!קיקה

הפערים בין ראש של גבר לראש של אישה הם עצומים!!

אני פשוט חותמת על כל מילה שכתבת, כמה תסכול זה מביא

כי זו שפה שגברים לא מביניםאניוהוא
כשגבר מתנהג ככה - החבר שלו נותן לו את הזמן לעכל את המצב ואח'כ אומר חצי סליחה חוזרים להיות כמו קודם.

האשה רואה שבעלה לא מתייחס (בשפה שלו - הוא מכיל ונותן לה זמן לעכל) אז היא מחריפה את המצב - ומתנהגת עוד יותר גרוע - ואז הבעל גם נהיה מתוסכל - כי הוא עובד כמו שהוא חושב שהוא אמור לעשות- וזה לא פוטר את הבעיה אלא רק נהיה גרוע יותר וכו'..

את רוצה שבכלל יבין אותך? תדברי בלשון ברורה אל תשליכי מהרצון שלך שהוא יבין איך להתנהג.
אבל אתה רואה שהדרך הזו לא עובדתOrit39
וה"גל" הזה שחשבת שיחלוף הופך לצונאמי, אז למה להמשיך באותה טעות?
כמו שלך יש צורך בשקט כדי "לעכל" לאישתך יש צורך להרגיש נאהבת. אז מה אכפת לך לפני שאתה בורח לומר לה איזה כמה מילים טובות שירגיעו את הסערה שמתחוללת בנפשה? אחר כך תברח... וכשתחזור אולי אישתך לא תקבל אותך עם שטיח אדום, אבל לפחות לא תקבל צונאמי בפרצוף....
אבל גם אתן ממשיכות באותה דרך...נובל לאיטי...

למה לא לדבר ברור???

כי אישה פגועה לא יכולה.Orit39
אז בואי תפרשני לי משהו...נובל לאיטי...

היה סיכום שאני ואשתי נדבר מפה לשם התפתח ריב על משהו אחר ואז היא אומרת לי

"השיחה מבוטלת"

מה אני ילד שמקבל עונש??

אז מה בעצם היא אומרת?

שהשיחה מבוטלת....Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ז בסיון תשע"ט 11:22
כנראה שזו לא היתה שיחה אלא חלופת האשמות שלא הובילה למקום טוב ואישתך החכמה ידעה לעצור אותה בזמן...
הבנתי..לא משנה מה יהיה האישה או חכמה או צודקת...נובל לאיטי...

אז במקום להגיד בוא נעצור ונירגע היא העדיפה להביא לפיצוץ והיא עוד יוצאת החכמה...הזוי

שוב אתה מנסה להיות צודק במקום חכםאילנה2

היא החליטה לבטל דיון שהיה לה חשוב מאוד כדי שלא יהיה פיצוץ. 

אפשר לפתוח את הדיון מחדש ביום אחר אבל לנסות לדון בנושא אחד. 

היא עצרה לפני הפיצוץ... זה ההבדל.Orit39
כנראה שראתה בבינתה היתרה שבמצב הנתון אתם לא תירגעו. תפסיק להתגונן ותנסה לראות מה אני מסבירה לך. אתה לא בתחרות עם אישתך מי צודק! אם הגישה שלך בכל ריב היא לנסות להוכיח שאתה צודק ולכופך לה את היד כמו בהורדות ידיים איך אתה רוצה שלום בית? וכואב לך לחשוב שאישתך צודקת לפעמים? חכמה? זה באמת עצוב....
את לא יודעת אם מה שאת כותבת נכוןרקלתשוהנ
את לא מכירה אותה ולא יודעת למה עצרה
אמממ.... הסקת מסקנות פשוטה מתוך מה שכתב?Orit39
אבל את צודקת. אולי עצרה כי מכונת הכביסה צפצפה והיא רצה לתלות אותה.
אולי תשקלי הסבה מקצועית?אניוהוא
נשמע שאת יכול להיות עו''ד מוצלחת....

מאין לך שאני לא?Orit39
לא היינו שם כדי לדעתסוסה אדומה
באיזו נימה זה נאמר.
בכל אופן, יתכן מאוד שהיא ראתה שהיא לא מסוגלת לנהל שיח מצידה כשאתם במצב הזה.

עם זאת, אני מאמינה שאם היא היתה אומרת "אני לא מסוגלת לדבר עכשיו, נדבר בהזדמנות אחרת" זה היה מתקבל אצלך יותר טוב.

שמע, צא מנקודת הנחה שאף אחד לא מושלם.
לא היא, לא אתה ולא אף אחד אחר...
ככה יהיה לך קל יותר לעבוד על מה שאתה צריך לעבוד, ולהכיל את זה שיש לה על מה לעבוד.
בכל מקרה, יכול להיות שהיה משהו בריב בינכם שגרם לה להגיד את זה דווקא בצורה הזאת, ולכן אני לא שופטת.
רק אומרת שאני מבינה את הקושי שלך עם האמירה הזאת גם במקרה שהיא היתה מוצדקת (נניח, הפצרת בה לקיים שיחה אבל לא בהקשר אחר במקום לנהל שיח, האשמת או רבת איתה אז היא אמרה את זה במזיד או שלא במזיד באופן הזה) בלהט הויכוח.
^^אניוהוא
יכול להיות עוד הרבה דברים,

אבל כדי לקיים בית צריך לדון לכף זכות.
את יכולה להגיד אותו דבר לאשהאניוהוא
את רואה שהוא לא מתנהג כמו שאת מצפה, אז למה את ממשיכה להחריף את המצב?

כל מה שכתבת תכתבי הפוך.

אבל הכי קל להגיד לגבר תמיד שהוא אשם בהכל.
לא אמרתי שאתם אשמיםOrit39
אלא שאתם טועים בכך שאתם חושבים שההתרחקות שלכם תפתור את הבעיה ויוצרים בדיוק את ההיפך.
אז אפשר שכל אחד יתבצר בעצמו ולא פתרנו כלום. אז תסבול ותשלם מזונות כמו ילד טוב.
אבל אפשר גם אחרת. אם אישה מסוגלת להתגבר רגשית ולחייך אליך אחרי שברחת לה והוכחת לה שהיא לא מעניינת אותך - אז יופי! פתרנו את הבעיה!
אני אומרת לך שיש מצבים שאישה לא מסוגלת להתגבר על התסכול והרגשות הרעים שלה עד שתדע שאתה עדיין אוהב אותה. וזה גם קשור לעוד דברים שהיא לא מספרת לך. יש לה קשיים מכל כך הרבה כיוונים שאתה רק החץ האחרון והעוגן האחרון שלה להתמודד עם הכל. (הורמונים משתוללים בהריונות.. לידות.... כאבים... צרות עם הילדים... צרות עם החמות... כל מני צרכים אשיים שלא מתממשים.. ביעות כלכליות....ועוד ועוד....)
אז לא אמרתי אל תלך להתייחד עם עצמך. לפחות תגיד לה משהו טוב לפני. לא כזה סיפור...
שוב, הגישה שלי היא - שכל אחד ינסה לשנות את עצמו ולא את האחראניוהוא
לגבר שיבוא - אגיד לא להתעלם
אבל לאשה אגיד - אל תעשי מניפולציות.

את מצידך - רק הגבר צריך לא להתעלם, והאשה 'אין לה ברירה'. את זה אני לא מקבל.
שינוי דפוסי התנהגות קשה לשני הצדדים, וכל אחד צריך לעשות את המאמץ שלו
שלום בית הוא לא אחריות בלעדית של הגבר ...
מכיוון שכותב השאלה הוא גברOrit39
והוא עושה טעות לעניות דעתי, הגבתי כפי שהגבתי והבאתי חו את הגירסא הנשית בסיפור. אם אישתו היתה כותבת אולי הייתי כותבת לה לא להפגע מכך שבעלך מתעלם ממך... אולי...... לא יודעת כמה זה היה עוזר.
בכל אופן גם אתה וגם כותב השרשור תעשו עם היחסים שלכם מה שאתם רוצים. אתם גם יכולים להתעלם מכל מה שכתבתי ולהמשיך בדרככם המתכטשת. אבל כמו בכל קרב אגרוף שני הצדדים יוצאים עם פנסים בעיניים. חבל...
כתבתי כך -מכיוון שבאת להטיף מוסראניוהוא
לא כתבת בשום מקום את ההבנה בפער בין המינים.
רק את הלגיטימיות בהתנהגות האשה והאשמה של הבעל.

ובנוסף את מתחבאת מאחורי 'לא יודעת כמה זה היה עוזר',
למה את מצפה מהגבר שיצליח לשנות דפוס התנהגות אבל לאשה מותר להתבצר בהתנהגות שלה?
לא כתבתי כדי להטיף מוסר.Orit39
כותב השרשור נמצא בבעיה עם אישתו. אצלך אני לא יודעת מה קורה. זיהיתי חוסר הבנה להתנהגותה של אישתו. וניסיתי להסביר את הצד שלה כדי שידע איך להתמודד איתה במצבים אלו. אם לא היה לי רצון ליצור שלום בית ביניהם לא הייתי טורחת להקליד מילה אחת. לא משעמם לי בחיים באמת! אני פשוט יודעת כמה זה חשוב.
ואתה מוזמן לחפש בכל ההודעות שלי כמה טחנתי את עניין השוני בין המינים. דווקא משום כך באתי להציג בפניכם את הצד שלנו הנשים שאתם לא מודעים אליו. ואתה טוען לגביי בדיוק מה שאתה עושה. אתה זה שחושב שהצד השני צריך להשתנות ומאשים את האישה, לא אני. אני פשוט פניתי אליכם הגברים אתם פשוט לא מוכנים לשמוע.
וכתבתי 'לא יודעת כמה זה היה עוזר' כי זה כמו לומר לאדם שקיבל אגרוף אל תצעק מכאבים! זה בדיוק זה. לאישה פגועה צריך לדבר ברכות ולפייס אותה ותפסיקו לחשוב שזה מוריד מהערך שלכם - נהפוכו! הערך שלכם רק עוךה בעינינו כשאתם מנסים לפייס ולא מתנהגים כמו מאצ'ואים.
ושוב. הכל בגדר המלצה. אתם יכולים להתייעץ עם מי שאתם רוצים. בינינו אין שום ויכוח.
אני אענה לך בתור אישהקיקה

נראה לי שזה הבדל עצום בין גברים לנשים, ואולי כאן טמון חוסר ההבנה. אני אסביר מה הבנתי על עצמי: קודם כל הנקודת פתיחה היא שהזוגיות שלי ב"ה נפלאה, אמנם יש עליות ומורדות כמו אצל כולם אבל הסך הכללי מצוין. אני התחתנתי אחרי תקופה מאד קשה שהייתה לי בתור בחורה (נפילה רוחנית שהייתה בעקבות שורת מקרים טרגיים שעברתי) והגעתי לחתונה מאד חסרת ביטחון ועם הרגשה שאסור לי לדרוש כלום ומה שקורה אני צריכה לומר תודה.

עם הזמן זה ב"ה השתפר ואין ספק שהיום כבר עשיתי כברת דרך ארוכה מאד, הרבה בזכות בעלי המדהים.

תכלס הנקודה שבה נפגשתי עם מה שאתה מתאר זה שמבחינה אינטימית היו תקופות שבגלל לחץ בעבודה של בעלי או כשהיתי בהריון יצא שהרבה זמן לא היו חיי אישות (יכל להיות גם שבועיים שלושה) ואותי זה חירפן בטירוףף לא ידעתי למה זה עכשיו ניסיתי גם לרמוז לו על זה במלא צורות ואופנים ושום דבר לא זז והכל ישר התיישב לי על המשקעים שלי שאולי בעלי לא אוהב אותי ואולי הוא לא נמשך אלי, תכלס אחרי הרבה זמן אזרתי אומץ ופתחתי איתו את זה והוא היה פשוט בהלם, אמר לי שהוא לא הרגיש את זה בכלל ולא שם לב ולמה לא אמרת, תכלס מה שהבנתי זה שאשה תרמוז בכל מיני דרכים, שהרבה פעמים הבעל לא מבין, כי אצל גברים הכל זה תכלס ואני מאמינה ( א"א לדעת בלי להכיר את המקרה אבל השערה שלי)  שעצם זה שאשתך הולכת למקווה זה בעצם אמירה שלה שהיא רוצה אותך ולא סתם עונה זה חיוב ומי שמבטל כתוב על זה דברים קשים מאד כי ההרגשה של אישה שבעלה לא רוצה אותה ולא מתעניין בקרבתה היא נוראית!!!!!!!!! אפילו אם היא יודעת שבעלה אוהב אותה קל וחומר אצלכם שהכל על כרעי תרנגולת וכל החיים לא ברורים, אני אומרת לך תנסה, מה כבר תפסיד?? מקסימום לא ילך אז תדע שלפחות ניסית ותוכל גם להגיד את זה בבי"ד, ואל תרתע אם היא בהתחלה תהיה מסוייגת, זה מאד טבעי אם זה מה שיהיה אחרי כל מה שעברתם ועוברים, חכה בסבלנות שהיא תיפתח, תגיד לה כמה את האוהב אותה למרות הכל וכמה כואב לך שזה המצב, אם היא מתחילה לדבר לא יפה תבין אותה, היא יושבת על מטענים!!!!!!! אל תתפרץ אלא חבק אותה ותגיד לה כמה את המצטער,

כלל אחד שלמדתי מהזוגיות שלי: במלחמה אין נמצחים, כולם מפסידים. גם אם לרגע נראה שאתה משפיל את עצמך תזכור שאתה עושה את זה למטרה חשובה מאד ותדע שבסוף זה תמיד משתלם!!!!

ותזכור את זה כל הזמן כי בשעת מעשה זה קשה מאד!!

ועוד משהו, תתפלל. תפילה פותחת שערי שמיים וזה עובדה!!

מלא הצלחה

סיבה דתית לא מעניינת אם היא לא מתכוונת להיות איתךכלה נאה
כי זה כמו לא ללכת.

גרוע שאתה לא מתייחס כי לגבר מדובר על שחייב לפייס את אישתו עד שתתרצה.

אם לא תראה לה ריחוק ולא רק במצוות עונה. תקשיב מה מפריע לה.
מאמינה שהיא בן אדם עם לב והיא תבוא לקראתך ותעריך. (לא מדברת על אישה מושחטת או בעיות נפשיות)
רק אתה צריך ללמוד איך לעשות את זה.
אבל אם היא פגעה בי למה אני צריך לפייס??נובל לאיטי...

אני לא מחפש להשפיל אותה אני פשוט לא מסוגל להתקרב אליה אחרי פגיעה..

זה פוגע בגבריות זה מוריד את החשק....

לא מבין למה היא מסכנה שצריך לרחם עליה ואני יוצא הרע בסיפור...

אתה צודקרקלתשוהנ
ותנסה לא לקרוא את מה שכותבים לך כהאשמות (למרות שאני מסתייגת מנימת ההאשמה, זה לא הוגן לדעתי להאשים רק את הגבר - גם האישה צריכה לעבוד על המידות), כולם יודעים שזה עבודת מידות עילאית להצליח לעשות צעד לקראת כשאתה זה שנפגע.
אבל יש משהו בזה שאישה יכולה להתרחק כשהיא נפגעת, וכשאתה מתרחק גם, או לא עושה צעד לקראתה לפייס אותה ולחזר אחריה ולהראות לה שהיא רצויה, זה מחמיר וגם יכול להעלות דברים אחרים לגמרי - אולי אני לא מושכת בכלל? או אולי הוא לא רוצה בקרבתי אם זה לא מגיע עד הסוף? או אולי כל כך פגעתי בו שכבר לא אכפת לו ממני?...
אלף תחושות שמקשות עליה להתרכך ולהתקרב.

זה לא עניין של צודק או לא, ואם תצליח להתגבר היא תדע להעריך את זה, כי הצלת את שניכם (בתקווה) ממעגל של התרחקות-היעלבות-התרחקות.

וכמו שכתבה כלה נאה, בסיס של הבסיס שהקירבה לא תהיה רק בזמן של המקווה - זה פוגע עוד יותר.

בהצלחה גדולה!!!!!

אתה לא הרע בסיפור. ואולי אתה גם לא אשםכלה נאה
אבל הייתה תקשורת נכונה בניכם אז הייתם יודעים להסביראת עצמיכם ולומדים מה מפריע לשני ואיך לצאת מזה ולא להתרחק.

אפשר להגיד שרוב המריבות הן מחוסר הבנה ולא מרוע או שינאה.הפגיעות אליך זה יותר סימני מצוקה

החזון כיש כותב עיקר רצון האישה שתיהיה חביבה על בעלה. וכשזה אינו קורה קרוב הדבר לפיקוח נפש.
כיוון שאישה לא תובעת בפה היא באה בתלונות אחרות שזה בעצם למה אתה מתרחק ממני. או לא אוהב אותי...

וזה שהיא אומרת שאתה עושה את זה לעצמך ולצורך שלה זה בשביל לשמוע כמה שאתה אוהב באמת...וזה ניקרא פיוס. התורה מחייבת מצות עונה ע"י פיוס ורצוי.

וע"י שאתה מתעלה על עצמך ואתה מראה לה שהיא רצויה ואהובה בזה אתה ניקרא גבר!
שם עיקר הנתינה. אם לא מבין את הקטע הזה הוא ניקרא חנון.
כאילו מה היא רוצה מימני??
אוקיי....אבלנובל לאיטי...

אם נגיד רבנו ריב קשה על משהו שרציתי או שלא רציתי...ברגע שאני מפייס אותה היא בעצם מבינה "איזה כיף ..הוא מסכים לי.. הוא וויתר לי..אני יעשה את זה גם בפעם הבאה..."

כאילו היא מבינה את הוויתור שלי בגלל רצון לשלום כחולשה...וזה מה שמתסכל

תשמעסוסה אדומה
אין מצב שמישהו נפגע סתם.
בטוח שיש לך חלק בפגיעות שלה כמו שבטוח שלה יש חלק בפגיעות שלך.
אתה לכ צריך להתנצל על דברים שאתה לא מתנצל עליהם.
אבל כן ראוי שכל אחד מבני הזוג ישאל את עצמו בלי לצפות מהשני, איפה אני צריך לחזור בתשובה ולהתנצל על זה.

אתה יכול להגיד לה מראש שאומנם אתה פגוע ממנה, אבל אתה מניח את זה בצד כרגע כי ברור לך שגם היא פגועה ממך וכואב לך על זה.
ועם זה לגשת להתנצל על החלק שלך. תבקש סליחה ותפרט על מה אתה מתנצל, ואפילו תשאל אותה מה עוד כואב לה.
ברגע שאתה אומר את זה עם ההקדמה של ה"אמנם אני פגוע", אתה לא מסתכן בזה שהיא תחשוב שאין לה גם על מה לעשות תשובה. ואם זה יקרה, לפחות אתה תהיה בטוח שזה לא בגלל הצעד הזה שלך, אלא בגלל סיבה אחרת.

אני מסכימה עם מי שאומר שגם אישה צריכה לעבוד על המידות שלה.
אבל אנחנו לא מדברים איתה כרגע, אתה זה ששאל, והתשובה היא שגם לך יש על מה לעשות תשובה. אין מצב בעולם שלא.
וזה לא כי אתה הגבר, אלא כי אתה זה ששאל.

הרבה פעמים כשצד אחד עושה את הצעד, הצד השני מצליח פתאום לראות שגם לו יש מה לתקן...
כשכל אחד מתבצר בעמדה שלו, אין שום סיכוי לקשר.

ולהקדים שלום זאת מעלה, והבאת שלום בין איש ואישתו אלו דברים שהאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא.
כל שכן כשזאת אישתך.
בקיצור, אתה לא יוצא פרייאר, אתה יוצא גדול. הכל עניין של גישה. כשאתה תאמין בזה, היא תאמין בזה גם כן.

ולגבי החיזור, העולם בנוי ככה שהגבר מחזר.
אני לא יודעת, אבל חז"ל אומרים לכם שאסור לכם להיות עם האישה שלכם לפני שתפייסו אותה.
והקב"ה ברא אתכם כאלה שכנראה צריכים את זה מאוד וככאלה שהרצון לזה לא ממש תלוי בתקשורת בינכם.
מפה כן אפשר להבין, שאולי גם דרך הטבע שבמקרים כאלה הגבר מחזר ומפייס.
(אם עושים את זה נכון, גם אישה מפייסת על החלק שלה).

אני יודעת שנשמע שסתרתי את עצמי.
אחרי ריב קשה לא הולכים לישון בלי לדבר על מה שקרהכלה נאה
לפייס זה לא דוקא לוותר על העמדה שלך. אלא להרגיע את המצב. שתבין אותך.
שלא שמת לב.. או באמת לא התכוונת שזה יגיע לויכוח כזה או לפגיעה. ומילים טובות...

וגם אם ויתרת על משהו תדגיש לה שאתה מוותר על..כי היא חשובה לך.
אם היא תנצל את זה ?
מאמינה שהיא תעריך ותבוא לקראתך בעוד דברים.

מדברת מנסיון שלי. כשבעלי הייה מוותר לי על משהוא אומר לי מה ה' רוצה ממני? שאני ישמח את אישתי אפילו שנפגעתי. אז זה מה שאני יעשה כי את הכי חשובה. מבטיחה לך שהוא הרויח בגישה הזאת.
איזה חמוד סוסה אדומה
איזה חמוד סוסה אדומה
תפקידך בתור גבר זה להובילמר שוקו

וככה גם בפתרון הבעיות- תפקידך זה להוביל פתרון הבעיה.
אסור לך "להחזיר לה"- תפקידך זה לבוא וליצור קרבה דרך המצב הקיים. אם היא מתעלמת- תחזר. אם היא מזלזלת- תכבד וכולי ובסוף תפתח את זה איתה ותבקש ממה את מה שחשוב לך בצורה מכבדת.

מסכימה חלקיתרקלתשוהנ
כי בתוך זה גם אישה צריכה לעבוד על המידות, לא רק הגבר.
נכוןמר שוקו
אני מתכוון לומר שבתור גבר תפקידו לעשות את הצעד הראשוני.
למרות שזה לא יזיק אם גם האישה תעשה את זה לפעמים,אבל קודם זה אחריות של הגבר
כגבר,סוסה אדומה
מה הנימוק שלך לזה שהאחריות היא על הגבר?
אני כגבר לא מחכה שדברים יקרו מעצמםמר שוקו
הבנת את השאלה?סוסה אדומה
השאלה היא מה הקשר בין זה לבין זה שאתה גבר.
גם נשים לא מחכות שדברים יקרו מעצמם...
זה הנימוק וזה מאפיין גברימר שוקו
למה, אישתך מחכה שהכלים ישטפו את עצמם?סוסה אדומה
כל אחד בתחומו יוזם איפה שנראה לו ואיפה שברור לו שהוא צריך לעשות.
השאלה היתה למה אתה חושב שגבר הוא זה שאמור לחזר.

אבל אם זאת התשובה שלך, אז אוקיי.
יכול להיות שבגלל שהגר צריך את זה יותר?נובל לאיטי...

לדעתי חבל שהשוויון זכויות פסח על הנושא הזה..

נראה לי גם שזאת הכוונה - כל אחד מתאמץ יותר בתחומוג'סיקה

ובמה שחשוב לו.

אבל מי זה בכלל השוויון זכויות שיוכל לשנות את המציאות?

גבר צריך את זה בהרבה יותר.

ההשוואה אינה נכונהOrit39
הרי סיכמנו את זה שלגברים ונשים מבנה נפשי אחר. אישה פגועה לא תצא מהפגיעות שלה עד שלא תהיה משוכנעת שבעלה עדיין אוהב אותה והיא מצפה ליוזמה שלו. ואם היא לא באה (היוזמה) אה הפגיעה הולכת ומעצימה מרגע לרגע. למה הגבר מצפה כשפוגעים בו אני לא יודעת. אני כן חושבת שהגבר לא מרגיש תלוי באהבת אישתו עד כדי כך וזה קשור לשרשור אחר שהיה כן "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" ימשול איך שאני רואה את זה זה גם בין היתר התלות הרגשית של האישה באהבת בעלה.
התשובה שלי כי זה הטבע שלנומר שוקו
וזה הדרך בה המוח שלנו פועל, לחזר לעשות ולפתור בעיות
הנשים פועלת לרוב בדרך עקיפה ומרומזת, מצפות מאיתנו להבין לבד מה ההמשך מה שכמובן נדיר שקורה...
ברור שאישה צריכה לעבוד גם על המידותכלה נאה
אבל יש כאן משהו חמור. בעיה קבועה של התרחקות.
א ב אישה צריכה להרגיש נאהבת. ואחר כך יגיד למה היא צועקת.
אחרי שתרגיד נאהבת והיא ממשיכה לצעוק ולפגוע יש מה לבדוק הלאה.

אם המצב לא היה חמור היא לא הייתה הולכת לרבנות.
הלכתם לטיפול?סוסה אדומה
ביצה ותרנגולתירא שמים!
גם היא בטח חושבת ככה.
צריך לדבר והחליט באופן דו צדדי להשתנות. וגם אם זה לא מעשי כרגע.. תתחיל אתה, על חשבון הגבריות שלך.. אחרת לא יהיה סיכוי
טיפ כללי לשיחה:יהלומ
לפעמים אפשר לדבר על המקרה בצורה תיאורית
כששני הצדדים מבינים היטב על מה מדובר.

זה מיקל על השיח
זה נותן אווירה יותר קלילה ואפילו לעיתים קרובות מוסיף חיוך
ומשום מה, קל יותר להגיד את דעתך בצורה הזו.

לדוגמא
שב איתה על הספה
תגיד לה שיש לך שאלה תיאורית לשאול אותה
'אם היה מישהו איזה בחור חביב, שרב עם אשתו וזה אבל ממש אוהב אותה, והוא היה מתלבט אם היא רוצה אותו, מה היית אומרת לו במקומה? '
ממשיכים עם השיח בצורה הזו. אתה תראה שזה פותח.

בהצלחה!
אהבתיג'סיקה

איך מדברים? מדברים.Orit39
נשמע שכל הבעיה שלכם היא תקשורתית. קח ערב, תזמין אותה לאיזה מקום שקט וניטרלי או אפילו בבית לאחר שהילדים ישנים אם יש ילדים, שבו על כוס קפה ותדברו בנחת. תדגיש בפניה שאתה רוצה שהשיחה תהיה בכבוד מבלי הרמת קול. אל תדברו ישר על עניין המקווה וכו... זה הדבר האחרון. אישה רוצה את בעלה אבל קודם תטפלו בקצר שלכם ואז הכל יסתדר גם העניין הזה.
במחילה אפשר לשאול למה היא רצתה להתגרש ולמה חזרה בה?אלגריטי
אתה לא חייב לענות.
אני רק תוהה עד כמה היא שלמה עם ההחלטה לנסות שוב ואיך היא רואה את העתיד של הנישואים שלכם.
יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך