מצוות עונה...נובל לאיטי...

אני ואשתי ביחסים על הפנים

השאלה  שלי היא כזו

בליל טבילה אני מעדיף להתעלם כי לא נראה לי שהיא רוצה משהו בכלל.. וגם כי שניסיתי בעבר היא דחתה אותי בטענה שיש לי אינטרס.

לפני כמה חודשים היא פתחתה תביעה ברבנות על גירושין והחלטנו לנסות שוב...

בתביעה היא גם כתבה על מצוות עונה שכביכול אני גורע ממנה..

מה היא בעצם רוצה?

יחסי אישות? בלי חום ובלי אהבה?

אם זה מה שהיא רוצה מבחינתי סבבה אבל אני לא רוצה להרגיש כופה

אני מעדיף לוותר (זה מבחינתי יותר מכבוד אליה ולא כדי לפגוע בה) השאלה איך מדברים על זה...

מקווה שהסברתי את עצמי

ראשית,כל הכבוד שהחלטתם לנסות שוב.זה דורש הרבה גבורה!לצמוח ולהצמיח
אבל אם אתם באמת נחושים להצליח, אתם חייבים ליווי של יעוץ זוגי או דמות שעוסקת בזה.
זו לא החלטה טכנית לנסות שוב ולמשוך זמן, אלא דורש לפתח תקשורת מסוג שונה ממה שהיה עד היום, וכחלק מזה לברר ביניכם את כל נושא חיי האישות.
מאחלת לכם בהצלחה ושמחה בזוגיות.
דיברת איתה?*אשתו של בעלי*
ניסית לברר מולה את העניין?
לא מובן לי איך היא מציינת שאתה גורע ממנה אישות כשהיא זאת שדוחה אותך כשאתה רוצה בקרבתה?
משו חסר לי פה....
מה להגיד לה?נובל לאיטי...

"שאנחנו במתח וזה ליל טבילה את רוצה סקס" ???

לא יכול...

אז או שהיא סתם רשמה את זה בכתב תביעה או שזה מפריע לה.

אני עכשיו פחות מסתכל על התביעה כי אנחנו מנסים לשקם והשאלה איך להתנהג..

ברור שלי בתור גבר יותר קל אבל למרות כל המשקעים בנינו אני אוהב אותה ולא רוצה לכפות...

אוי ממש לא להגיב ככה, יש עוד דרכים להגיד את זהג'סיקה

למשל להגיד לה פתאום כמה היא יפה, או לשים לה פתק על הכרית שאתה מאוד אוהב אותה ורוצה להתפייס...

איך היא תגיב אם היא תחזור מהמקווה ותראה על השולחן ארוחת ערב נחמדה לאור נרות ומוזיקה נעימה?

או תיכנס לחדר ותראה על המיטה עלי כותרת בצורת לב? היא תעיף אותם?? או שזה עשוי להמיס אותה (לפחות קצת)?

יש כל כך הרבה דרכים לרכך לב של אישה ולהתקרב אליה בצורה מכובדת ויפה.

דרכים עקיפות שמסוגלות למצוא את הפרצה בחומה ולשבור אותה.

כשאתה מתעלם אתה בעצם אומר לה שלא שווה לך להתאמץ בשבילה.

כשאתה בא במשפט ישיר מידי - אתה מנסה לכפות.

שניהם לא טובים וחייבים למצוא דרך מקורית אחרת.

מקווה מאוד ומאחלת שתצליחו לשקם את הזוגיות.קרן-הפוך
אבל אם ח״ו הדברים ידרדרו לכדי בית דין רבני, אל תסמוך שכל הנאמר והמוגש בכתב בתיאורים שהצדדים מצהירים לבית הדין - הוא האמת, כל האמת ורק האמת.

ולא מן הנמנע שהיא כבר בייעוץ בידי עו״ד או טוען רבני.
אדם סביר לא פונה לבית דין בעצמו וללא ייעוץ משפטי.
איזה כיף שהחלטתם לנסות...!סוסה אדומה
משמח לשמוע. מצטרפת למי שדיבר על ליווי מקצועי...
נראה לי שמאוד קשה לצאת משם לבד, ושכדאי שמישהו יתן לכם דרך וכיוון.

לגבי השאלה שלך...
כתבת בתגובה למטה שאתה אוהב אותה ולא רוצה לכפות, ולמעלה "מה היא בעצם רוצה? יחסי אישות? בלי חום ואהבה?"...

למה אתה מתכוון "בלי חום ואהבה"?

לענ"ד מה שהכי נכון, זה שברגע טוב בינכם, תדבר איתה על זה.
תגיד לה "שרה, אני יכול לשאול אותך שאלה"?
תראה לפי התגובה שלה אם היא נכונה לשמוע את הדברים מהסוג הזה...
ואז תגיד לה שב"ה אתם החלטתם לנסות שוב, אולי זה לא תמיד נראה, אבל אני אוהב אותך באמת.
רציתי לשתף אותך בדילמה שיש לי... אני יכול?
בעיקרון, למרות שאני לא רוצה לדבר על כל מה שקשור לזה, כי אני רוצה שבאמת נעשה תהליך...
תבעת על זה שאני גורע ממך את מצוות עונה, וזה הפתיע אותי לטובה. כי אני בכלל חשבתי שאת לא מעוניינת. (אל תיכנס גם לא במחשבה לזה שיש מצב שהיא סתם תבעה על זה)
בפעם ההיא ש... קיבלתי תחושה שאת לא רוצה את זה.
הרגשת שאולי אני אינטרסנט, ומתוך זה השתדלתי לא להמשיך לתת לך את התחושה הזאת, וגם האמת? כואב לי לקבל ממך דחיה.
אבל אני לא מדבר איתך עכשיו על עצמי, באמת אני מעוניין שתסבירי לי את העמדה שלך ביחס לזה, כי אני קצת בדילמה. אני לא רוצה לפגוע בך.
לא מצד זה שתחווי ממני אינטרסנטיות, ולא מצד זה שאני אגרע ממך.
את רוצה לדבר על זה?

(דברים אופציונאליים למהלך השיחה -
את מרגישה שאת צריכה תנאים בשביל זה?
אילו תנאים?
אני מאוד רוצה לחזר אחריך ואני חושש לקבל דחיה)...

תנהל איתה שיחה טובה, אני חושבת שזה יעשה לכם טוב. מה שבטוח לפחות תדע מה לעשות
בהצלחה ❤

מה שהיא רוצה זה חום ואהבה! ולא ריחוק!כלה נאה
ואם החלטתם לא להתגרש אז תעבדו על הקשר שלכם.
ובמקום להתעלם (מסכנה!! איזו הרגש נוראית)
אז יותר מתאים שתפנו ליעוץ זוגי. ותיראו איך אפשר להתקדם.

ואתה חייב לפייס אותה בליל טבילה לפחות.
חמור מאוד להתעלם.
אולי דרך זה שתראה לה כמה אתה רוצה אותה היא תתרכך?
אולי בגלל הריחוק היא מלאה עליך וזה מה שגורם לבעיות בעקיפין?

אתה שואל איך לדבר איתה על זה??
פשוט לדבר.
עצם זה שיש סגירות בניכם זאת בעיה.
אתם צרכים עזרה.
בהצלחה!
כדאי שתלך ותשאל אותה ותדבר על זה איתהמר שוקו
אם היא לא הייתה רוצה אותך היא גם לא הייתה טובלתליאן
אתה חושב שזה כיף ללכת למקווה? תדע שזה דיי סיוט!
כשלי ולבעלי היו תקופות רעות ולצערי היו בהתחלה.. לא חשבתי לרגע ללכת למקווה. כשכן הלכתי זה כי באמת קיוויתי שיקרה משהו.
תנסה יום אחד להתייחס אליה אחרת ביום המקווה אולי תופתע..
צודקת לחלוטיןחשובה1

תראה לה התרגשות, שמחה באותו היום,תפתיע אותה, תפנק אותה.

דבר אתה על זה.

אישה שלא רוצה את בעלה לא הולכת לטבול, אחד הסיוטים.

יש נשים שהודרכו ללכת בכל מחירסוסה אדומה
והאמת, שאני די מאמינה בזה.
לא כדאי ולא נכון בעיני שהטבילה תהיה על תנאי זה שאתם ביחסים טובים כרגע. כי כל רגע הוא רגע חדש.

יכול להיות שמי שלא הולכת לטבול ברגע של ריב זה בגלל האמונה שבליל מקווה חייבים לקיים יחסים? או בגלל חשש שהאיש שלה יגע או יפציר בה בניגוד לרצונה?

אני חושבת שיותר נכון להחליט שאם לא מתאים לכם, אתם לא חייבים לקיים יחסים בכח (לאישה פגועה בעיניי אסור לקיים יחסים - כלומר, זה לא רק שלגבר אסור להיות איתה עד שיפייס אותה, אלא גם לה אסור ממש להיות איתו עד שתתרצה לדעתי. זה פוגע בהמון רבדים בנפש, ובשניהם).

אבל הטבילה מאפשרת לכם לבחור בכל רגע נתון ואין לכם את ההגבלה החיצונית.
כלומר, חשוב בעיני שברגע שכן תרצו להתקרב, תהיה לכם את האפשרות.
המגע בלבד יכול לשחרר ולעורר פלאים בינכם.

מעבר לזה, נראה לי שיש גם עניין רוחני.
המקווה הוא לא רק מול האיש שלנו, אלא הוא גם מול עצמנו ומול הקב"ה.
אבל מרגישים את זה בעיקר כשעושים את זה לא כשזה על תנאי מה שמתחולל בינכם.

יכולה לספר שהיה לנו ליל מקווה אחד סיוטי ברמות שאני לא מאחלת לאף אחת.
אחרי לילה ללא שינה, כשכל הגוף שלי כואב מעבודה פיזית קשה בבית (פרפקציוניזם...) ועזרה ועמידה של כמה שעות בבית של ההורים, כשאנחנו מתארחים במקום שאנחנו לא כל כך מכירים, בשבת, מה שהצריך אותנו ללכת מהמלון הליכה של 10 דקות לעבר מקווה (שהתברר כ) מטונף שהיה באיזור - בפועל זה לקח שעה הליכה על עקבים ושמלה קיצית בכפור של ירושלים.
מקווה מגעיל עם בלנית שנגעה בי (כנראה שזה נהוג במקומות מסויימים), ועד שסוף סוף הייתי אחרי טבילה, כשאני עוד על העקבים והשלפוכיות והכאבי תופת בכל הגוף, האיש שלי התבייש להחזיק לי את היד כי היינו במאה שערים.
נפגעתי וכעסתי והייתי בטוחה שלא ארצה שיגע בי לפחות שבוע.

בסוף יצא שהיה רגע של חסד והסכמתי שיתקרב אלי, ושם, פעם ראשונה שהבנתי באמת את העוצמה של המגע שבין איש ואישתו.

זה שיחרר כל כך הרבה מתח, כאבים פיזיים! עייפות.
זה היה פשוט קסם מטורף. עד שלא הרגשתי את זה, לא האמנתי.

בקיצור, אני בעד מקווה בכל מחיר. לא בעד מגע בכל מחיר.
כל הכבוד לך, אמיתי מאוד.ק"ש
שתי הערות קטנות:
1. אם צריך עוד פעם, כדאי לברר. כאחד שמכיר את ירושלים, קשה לחשוב על מקום שאי בו מקווה, תוך פחות משעה הליכה. בד"כ גם אפשר לברר בפורומים של נשים על רמת נקיון וייחס מהבלניות.
2. בשכונות שזה לא מקובל, באמת לא לעניין לתת יד בפרהסיא. איני בטוח שזה לעניין גם במקומות אחרים, אבל במקום שזה לא מקובל זה ממש לעורר פרובוקציה.
סוסה אדומה
היה מקווה במרקח של 10 דקות, פשוט הייתי על עקבים (לא היו נעליים נוספות) ועם כאבי תופת בכל הגוף - מה שגרם להליכה של שעה בפועל...

לגבי נתינת יד, הרב שלנו אמר שזה בסדר גמור, וגם ראינו תמונות של רבנים גדולים בציונות הדתית שנתנו יד בפרהסיא.

נראה לי שהרצון לא לעורר פרובוקציה הוא חשוב, אבל לא יותר מלתמוך פיזית ונפשית באישתך שבאמת צריכה את זה.
זה בבחינה של חסיד שוטה בעיניי... ברור שיש סדרי עדיפויות.
כן... רק שהבעיה היא:Orit39
שהגברים לא ממש מחוברים למציאות כשזה נוגע לצרכים הנפשיים שלנו, הנשים 😓.... לפעמים אני חושבת, איזה נחמד היה אם היה מכשיר מתורגמן לגברים שהיו יכולים לקרוא את מחשבותינו בזמן מריבה.... "תעוף מפה!" מתורגמן: תשאר ותחבק אותי! "איזה קמצן אתה! כמו אמא שלך בדיוק!". מתורגמן: מקנה לה עגילי פנינה. וכן על זה הדרך.....
אמממסוסה אדומה
נראה לי שחשוב שנשלים עם זה שגברים מדברים בשפה שונה...
יותר קל להשלים ולנסות לדבר בשפה שהוא יבין מאשר לצפות שיבין לבד שפה שהוא לא מכיר.

אני חושבת שהקב"ה ידע מה הוא עושה כשהוא ברא את הנשים באופן מסויים ואת הגברים באופן אחר.
והוא מצפה מאיתנו שנעשה עבודה משותפת.

הוא מנסה להבין, והיא מנסה להסביר. ולהפך... (גם אנחנו לא תמיד מבינות מה מסתתר באמת מאחורי האמירות שלהם... וזה טבעי. זוג צריך ללמוד לתקשר. להבין כל אחד את עצמו ככל שניתן ולנסות להסביר לבן זוג שלנו).

לדעתי בכל מצב לא נכון לדבר עם בן זוג באופן הזה.
"תעוף מפה", "איזה קמצן אתה, אתה כמו אמא שלך"...
זה מאוד משפיל ופוגע..........

אפשר להשיג דברים בדרכים הרבה יותר חיוביות.

בקיצור, עבודת המידות של שני הצדדים.
טוב..... השאלה מה קורה במציאות...Orit39
את יודעת, כשהרגשות עולים על גדותיהם והבעלול בכלל לא מבין מה קורה איתך או שלא מעניין אותו, גם אמירות כאלה משתלחות להן בחלל האויר.. הכל כפרובוקציה כמובן.. או שזה רק אצלי? זוגות אחרים רבים במחמאות? 🤔😕😓
אני מאוד מבינה את התסכול ואת הקושיסוסה אדומה
אבל בעיניי מלכתחילה צריך לסכם בינכם שמילים כאלה, ולא משנה מה קורה, לא יוצאות מהפה של אף אחד מכם.
מילים שליליות שפוצעות את שנינו... חבל.....

בסופו של דבר גם למי שאומר אותן זה לא עושה טוב לנפש, וגם בכלל מצד ההשלכות של האמירות האלה לטווח הקצר והארוך.

היחס צריך להיות יחס של כבוד...
גם בזמן של פרובוקציה טבעית.

מאוד קשה לאדם שמגדירים אותו כקמצן לצאת מההגדרה הזאת ולרצות להעניק.
ועוד להיפגע בשביל אמא שלו...

זה כמעט על אנושי לשמוע דבר כזה ועדיין לרצות אי פעם להעניק משהו...

אם נגיד אנחנו רוצות להשיג משהו, בלי להגיד באופן ישיר כי אנחנו מתפדחות, אפשר למצוא דרך אחרת, חיובית יותר.

נניח, לשאול בקריצה אם הוא רוצה לקיים אחרי (במקרה שזה אחרי) או לפני (בקרה שזה לפני) החג את המצווה של לשמח את אישתו בתכשיטים וכו...
או להגיד שאת מאוד אוהבת את הפנינים האלה "אני רק רומזת"
ולהמשיך ללכת.

לתת לו צ'אנס לרצות לתת לך כי הוא אוהב אותך, ולא כי הוא מרגיש מאוים מההגדרה השלילית שתיפול עליו.

כתבת נפלא!💖לצמוח ולהצמיח
ממש מעריצה אותך!Orit39
לא בצחוק! ברצינות! אם את אף פעם לא מגיעהה למצבים האלה אני ממש מקנאה בך! קנאת סופרים כמובן....
אין מה להעריץסוסה אדומה
גם אם אני לא מגיעה למצבים הספציפיים האלה, אני עדיין יכולה להגיע למצבים קצת דומים שאני לא גאה בהם בכלל.

נניח, לחשוב (ולפעמים להגיד באופן קצת מניפולטיבי) מחשבה שלילית.

הבעיה היא בכלל שזה קיים במחשבה.
גם בנינו לבין עצמנו חשוב שנכבד את בן הזוג שלנו.
אם נחשוב טוב, נדבר טוב, ונפעל טוב.

נניח, במהלך וויכוח, שהוא לא מבין משהו שאת מסבירה לו 100 פעמים, ואפשר לחשוב "וואי... מה זה?? התחתנתי עם טמבל?" ולהעביר החוצה את המחשבה הזאת בצורה מניפולטיבית ומעליבה.
או לנסות לחשוב, "כנראה שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב"...

ברגע שחושבים ככה, הוויכוח הופך לדיון מכבד ואוהב. וגם מפיקים לקחים לפעם הבאה.

נניח, אתמול הפקנו והגענו לכלל תקשורתי בנינו-
שמעכשיו ואילך, כל פעם שיש בנינו דיון, במקום להתחיל לדבר על פערי ההסכמה בנינו, להתחיל* לדבר דווקא על מה אנחנו כן מסכימים.
רק ככה אפשר להבין איפה נקודת המחלוקת שיש בינכם, אם בכלל.

בקיצור.... לכולנו יש מה לתקן.
הלכה בשולחן ערוךה' אלוקינו

אסור להתנהג ביחסי חיבה ברבים .. הלכה בשולחן ערוך... בגלל זה בעלך לא החזיק לך את היד כנראה 

למה התגובה שורשה אלי?ק"ש
לגופו של עניין, בנושא הזה זה לכאו' תלוי מקום. במקום שמקובל לתת יד בפרהסיא - זו לא כזאת חיבה. במקום שלא מקובל - לזה התייחסתי.
כתבתי את זה לסוסה אדומהה' אלוקינואחרונה

לפי הרב אבינר אסור..הוא לא התנה את זה באם זה מקובל או לא.

תודה לכולם...נובל לאיטי...

אני מרגיש שהיא הולכת למקווה לא כדי שיהיה משהו (אפילו הכי קטן) אלא בגלל סיבה דתית...

שלא מתייחסים אליי איך אני יכול לתת יחס?

ועוד שאלה

מה כל כך גרוע בזה שאני לא מתייחס? הרי זה מה שגם היא עושה...

חייבת לשאול את כל ציבור הגברים ולהאיר את עיניכם!Orit39
למה בכל פעם שיש בעיות עם האישה אתם מתקפלים ובורחים??? אני רואה את זה גם אצל בעלי. במקום לחזר, לדבר, לחפש איך לחדש את הקשר אתם מתעלמים מהמציאות ומחכים ש"הגל יעבור"... אז יש לי חדשות בשבילכם. אולי בעניינים ובעיות מסוגים שונים זו דרך טובה להתמודד. לא עם האישה!!!! אישה מפרשת את ההתעלמות שלכם כחוסר אהבה, חוסר אכפתיות לרגשותיה. הריחוק הזה שאתם יוצרים זה עונש בלתי נסבל עבורה!! ואח"כ מתפלאים למה גירושין? למה הנשים מתפרצות בזעם?? הן מ ת ו ס כ ל ו ת!!! וזה לא משנה איזה הצגות היא עושה לך. הצגות כן! התעלמות / צעקות .. מה שלא תעשה זה בשביל דבר אחד: לעורר אותך שתחזר אחריה ותראה לה שאתה אוהב אותה! ואתה במקום זאת עושה ההיפך......
מקווה שהבנת את דבריי. ומקווה שהדברים ביניכם יסתדרו!
כמה שאת צודקת!!!כלה נאה
על זה נאמר אל תיהיה צודק תיהיה חכם.

בסך הכל הם ירויחו מזה אם הם שוברים את האגו שלהם!
הפרוש של "אישה ניבראה מעצם" מסביר הכל.
מאה אחוז!!!קיקה

הפערים בין ראש של גבר לראש של אישה הם עצומים!!

אני פשוט חותמת על כל מילה שכתבת, כמה תסכול זה מביא

כי זו שפה שגברים לא מביניםאניוהוא
כשגבר מתנהג ככה - החבר שלו נותן לו את הזמן לעכל את המצב ואח'כ אומר חצי סליחה חוזרים להיות כמו קודם.

האשה רואה שבעלה לא מתייחס (בשפה שלו - הוא מכיל ונותן לה זמן לעכל) אז היא מחריפה את המצב - ומתנהגת עוד יותר גרוע - ואז הבעל גם נהיה מתוסכל - כי הוא עובד כמו שהוא חושב שהוא אמור לעשות- וזה לא פוטר את הבעיה אלא רק נהיה גרוע יותר וכו'..

את רוצה שבכלל יבין אותך? תדברי בלשון ברורה אל תשליכי מהרצון שלך שהוא יבין איך להתנהג.
אבל אתה רואה שהדרך הזו לא עובדתOrit39
וה"גל" הזה שחשבת שיחלוף הופך לצונאמי, אז למה להמשיך באותה טעות?
כמו שלך יש צורך בשקט כדי "לעכל" לאישתך יש צורך להרגיש נאהבת. אז מה אכפת לך לפני שאתה בורח לומר לה איזה כמה מילים טובות שירגיעו את הסערה שמתחוללת בנפשה? אחר כך תברח... וכשתחזור אולי אישתך לא תקבל אותך עם שטיח אדום, אבל לפחות לא תקבל צונאמי בפרצוף....
אבל גם אתן ממשיכות באותה דרך...נובל לאיטי...

למה לא לדבר ברור???

כי אישה פגועה לא יכולה.Orit39
אז בואי תפרשני לי משהו...נובל לאיטי...

היה סיכום שאני ואשתי נדבר מפה לשם התפתח ריב על משהו אחר ואז היא אומרת לי

"השיחה מבוטלת"

מה אני ילד שמקבל עונש??

אז מה בעצם היא אומרת?

שהשיחה מבוטלת....Orit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ז בסיון תשע"ט 11:22
כנראה שזו לא היתה שיחה אלא חלופת האשמות שלא הובילה למקום טוב ואישתך החכמה ידעה לעצור אותה בזמן...
הבנתי..לא משנה מה יהיה האישה או חכמה או צודקת...נובל לאיטי...

אז במקום להגיד בוא נעצור ונירגע היא העדיפה להביא לפיצוץ והיא עוד יוצאת החכמה...הזוי

שוב אתה מנסה להיות צודק במקום חכםאילנה2

היא החליטה לבטל דיון שהיה לה חשוב מאוד כדי שלא יהיה פיצוץ. 

אפשר לפתוח את הדיון מחדש ביום אחר אבל לנסות לדון בנושא אחד. 

היא עצרה לפני הפיצוץ... זה ההבדל.Orit39
כנראה שראתה בבינתה היתרה שבמצב הנתון אתם לא תירגעו. תפסיק להתגונן ותנסה לראות מה אני מסבירה לך. אתה לא בתחרות עם אישתך מי צודק! אם הגישה שלך בכל ריב היא לנסות להוכיח שאתה צודק ולכופך לה את היד כמו בהורדות ידיים איך אתה רוצה שלום בית? וכואב לך לחשוב שאישתך צודקת לפעמים? חכמה? זה באמת עצוב....
את לא יודעת אם מה שאת כותבת נכוןרקלתשוהנ
את לא מכירה אותה ולא יודעת למה עצרה
אמממ.... הסקת מסקנות פשוטה מתוך מה שכתב?Orit39
אבל את צודקת. אולי עצרה כי מכונת הכביסה צפצפה והיא רצה לתלות אותה.
אולי תשקלי הסבה מקצועית?אניוהוא
נשמע שאת יכול להיות עו''ד מוצלחת....

מאין לך שאני לא?Orit39
לא היינו שם כדי לדעתסוסה אדומה
באיזו נימה זה נאמר.
בכל אופן, יתכן מאוד שהיא ראתה שהיא לא מסוגלת לנהל שיח מצידה כשאתם במצב הזה.

עם זאת, אני מאמינה שאם היא היתה אומרת "אני לא מסוגלת לדבר עכשיו, נדבר בהזדמנות אחרת" זה היה מתקבל אצלך יותר טוב.

שמע, צא מנקודת הנחה שאף אחד לא מושלם.
לא היא, לא אתה ולא אף אחד אחר...
ככה יהיה לך קל יותר לעבוד על מה שאתה צריך לעבוד, ולהכיל את זה שיש לה על מה לעבוד.
בכל מקרה, יכול להיות שהיה משהו בריב בינכם שגרם לה להגיד את זה דווקא בצורה הזאת, ולכן אני לא שופטת.
רק אומרת שאני מבינה את הקושי שלך עם האמירה הזאת גם במקרה שהיא היתה מוצדקת (נניח, הפצרת בה לקיים שיחה אבל לא בהקשר אחר במקום לנהל שיח, האשמת או רבת איתה אז היא אמרה את זה במזיד או שלא במזיד באופן הזה) בלהט הויכוח.
^^אניוהוא
יכול להיות עוד הרבה דברים,

אבל כדי לקיים בית צריך לדון לכף זכות.
את יכולה להגיד אותו דבר לאשהאניוהוא
את רואה שהוא לא מתנהג כמו שאת מצפה, אז למה את ממשיכה להחריף את המצב?

כל מה שכתבת תכתבי הפוך.

אבל הכי קל להגיד לגבר תמיד שהוא אשם בהכל.
לא אמרתי שאתם אשמיםOrit39
אלא שאתם טועים בכך שאתם חושבים שההתרחקות שלכם תפתור את הבעיה ויוצרים בדיוק את ההיפך.
אז אפשר שכל אחד יתבצר בעצמו ולא פתרנו כלום. אז תסבול ותשלם מזונות כמו ילד טוב.
אבל אפשר גם אחרת. אם אישה מסוגלת להתגבר רגשית ולחייך אליך אחרי שברחת לה והוכחת לה שהיא לא מעניינת אותך - אז יופי! פתרנו את הבעיה!
אני אומרת לך שיש מצבים שאישה לא מסוגלת להתגבר על התסכול והרגשות הרעים שלה עד שתדע שאתה עדיין אוהב אותה. וזה גם קשור לעוד דברים שהיא לא מספרת לך. יש לה קשיים מכל כך הרבה כיוונים שאתה רק החץ האחרון והעוגן האחרון שלה להתמודד עם הכל. (הורמונים משתוללים בהריונות.. לידות.... כאבים... צרות עם הילדים... צרות עם החמות... כל מני צרכים אשיים שלא מתממשים.. ביעות כלכליות....ועוד ועוד....)
אז לא אמרתי אל תלך להתייחד עם עצמך. לפחות תגיד לה משהו טוב לפני. לא כזה סיפור...
שוב, הגישה שלי היא - שכל אחד ינסה לשנות את עצמו ולא את האחראניוהוא
לגבר שיבוא - אגיד לא להתעלם
אבל לאשה אגיד - אל תעשי מניפולציות.

את מצידך - רק הגבר צריך לא להתעלם, והאשה 'אין לה ברירה'. את זה אני לא מקבל.
שינוי דפוסי התנהגות קשה לשני הצדדים, וכל אחד צריך לעשות את המאמץ שלו
שלום בית הוא לא אחריות בלעדית של הגבר ...
מכיוון שכותב השאלה הוא גברOrit39
והוא עושה טעות לעניות דעתי, הגבתי כפי שהגבתי והבאתי חו את הגירסא הנשית בסיפור. אם אישתו היתה כותבת אולי הייתי כותבת לה לא להפגע מכך שבעלך מתעלם ממך... אולי...... לא יודעת כמה זה היה עוזר.
בכל אופן גם אתה וגם כותב השרשור תעשו עם היחסים שלכם מה שאתם רוצים. אתם גם יכולים להתעלם מכל מה שכתבתי ולהמשיך בדרככם המתכטשת. אבל כמו בכל קרב אגרוף שני הצדדים יוצאים עם פנסים בעיניים. חבל...
כתבתי כך -מכיוון שבאת להטיף מוסראניוהוא
לא כתבת בשום מקום את ההבנה בפער בין המינים.
רק את הלגיטימיות בהתנהגות האשה והאשמה של הבעל.

ובנוסף את מתחבאת מאחורי 'לא יודעת כמה זה היה עוזר',
למה את מצפה מהגבר שיצליח לשנות דפוס התנהגות אבל לאשה מותר להתבצר בהתנהגות שלה?
לא כתבתי כדי להטיף מוסר.Orit39
כותב השרשור נמצא בבעיה עם אישתו. אצלך אני לא יודעת מה קורה. זיהיתי חוסר הבנה להתנהגותה של אישתו. וניסיתי להסביר את הצד שלה כדי שידע איך להתמודד איתה במצבים אלו. אם לא היה לי רצון ליצור שלום בית ביניהם לא הייתי טורחת להקליד מילה אחת. לא משעמם לי בחיים באמת! אני פשוט יודעת כמה זה חשוב.
ואתה מוזמן לחפש בכל ההודעות שלי כמה טחנתי את עניין השוני בין המינים. דווקא משום כך באתי להציג בפניכם את הצד שלנו הנשים שאתם לא מודעים אליו. ואתה טוען לגביי בדיוק מה שאתה עושה. אתה זה שחושב שהצד השני צריך להשתנות ומאשים את האישה, לא אני. אני פשוט פניתי אליכם הגברים אתם פשוט לא מוכנים לשמוע.
וכתבתי 'לא יודעת כמה זה היה עוזר' כי זה כמו לומר לאדם שקיבל אגרוף אל תצעק מכאבים! זה בדיוק זה. לאישה פגועה צריך לדבר ברכות ולפייס אותה ותפסיקו לחשוב שזה מוריד מהערך שלכם - נהפוכו! הערך שלכם רק עוךה בעינינו כשאתם מנסים לפייס ולא מתנהגים כמו מאצ'ואים.
ושוב. הכל בגדר המלצה. אתם יכולים להתייעץ עם מי שאתם רוצים. בינינו אין שום ויכוח.
אני אענה לך בתור אישהקיקה

נראה לי שזה הבדל עצום בין גברים לנשים, ואולי כאן טמון חוסר ההבנה. אני אסביר מה הבנתי על עצמי: קודם כל הנקודת פתיחה היא שהזוגיות שלי ב"ה נפלאה, אמנם יש עליות ומורדות כמו אצל כולם אבל הסך הכללי מצוין. אני התחתנתי אחרי תקופה מאד קשה שהייתה לי בתור בחורה (נפילה רוחנית שהייתה בעקבות שורת מקרים טרגיים שעברתי) והגעתי לחתונה מאד חסרת ביטחון ועם הרגשה שאסור לי לדרוש כלום ומה שקורה אני צריכה לומר תודה.

עם הזמן זה ב"ה השתפר ואין ספק שהיום כבר עשיתי כברת דרך ארוכה מאד, הרבה בזכות בעלי המדהים.

תכלס הנקודה שבה נפגשתי עם מה שאתה מתאר זה שמבחינה אינטימית היו תקופות שבגלל לחץ בעבודה של בעלי או כשהיתי בהריון יצא שהרבה זמן לא היו חיי אישות (יכל להיות גם שבועיים שלושה) ואותי זה חירפן בטירוףף לא ידעתי למה זה עכשיו ניסיתי גם לרמוז לו על זה במלא צורות ואופנים ושום דבר לא זז והכל ישר התיישב לי על המשקעים שלי שאולי בעלי לא אוהב אותי ואולי הוא לא נמשך אלי, תכלס אחרי הרבה זמן אזרתי אומץ ופתחתי איתו את זה והוא היה פשוט בהלם, אמר לי שהוא לא הרגיש את זה בכלל ולא שם לב ולמה לא אמרת, תכלס מה שהבנתי זה שאשה תרמוז בכל מיני דרכים, שהרבה פעמים הבעל לא מבין, כי אצל גברים הכל זה תכלס ואני מאמינה ( א"א לדעת בלי להכיר את המקרה אבל השערה שלי)  שעצם זה שאשתך הולכת למקווה זה בעצם אמירה שלה שהיא רוצה אותך ולא סתם עונה זה חיוב ומי שמבטל כתוב על זה דברים קשים מאד כי ההרגשה של אישה שבעלה לא רוצה אותה ולא מתעניין בקרבתה היא נוראית!!!!!!!!! אפילו אם היא יודעת שבעלה אוהב אותה קל וחומר אצלכם שהכל על כרעי תרנגולת וכל החיים לא ברורים, אני אומרת לך תנסה, מה כבר תפסיד?? מקסימום לא ילך אז תדע שלפחות ניסית ותוכל גם להגיד את זה בבי"ד, ואל תרתע אם היא בהתחלה תהיה מסוייגת, זה מאד טבעי אם זה מה שיהיה אחרי כל מה שעברתם ועוברים, חכה בסבלנות שהיא תיפתח, תגיד לה כמה את האוהב אותה למרות הכל וכמה כואב לך שזה המצב, אם היא מתחילה לדבר לא יפה תבין אותה, היא יושבת על מטענים!!!!!!! אל תתפרץ אלא חבק אותה ותגיד לה כמה את המצטער,

כלל אחד שלמדתי מהזוגיות שלי: במלחמה אין נמצחים, כולם מפסידים. גם אם לרגע נראה שאתה משפיל את עצמך תזכור שאתה עושה את זה למטרה חשובה מאד ותדע שבסוף זה תמיד משתלם!!!!

ותזכור את זה כל הזמן כי בשעת מעשה זה קשה מאד!!

ועוד משהו, תתפלל. תפילה פותחת שערי שמיים וזה עובדה!!

מלא הצלחה

סיבה דתית לא מעניינת אם היא לא מתכוונת להיות איתךכלה נאה
כי זה כמו לא ללכת.

גרוע שאתה לא מתייחס כי לגבר מדובר על שחייב לפייס את אישתו עד שתתרצה.

אם לא תראה לה ריחוק ולא רק במצוות עונה. תקשיב מה מפריע לה.
מאמינה שהיא בן אדם עם לב והיא תבוא לקראתך ותעריך. (לא מדברת על אישה מושחטת או בעיות נפשיות)
רק אתה צריך ללמוד איך לעשות את זה.
אבל אם היא פגעה בי למה אני צריך לפייס??נובל לאיטי...

אני לא מחפש להשפיל אותה אני פשוט לא מסוגל להתקרב אליה אחרי פגיעה..

זה פוגע בגבריות זה מוריד את החשק....

לא מבין למה היא מסכנה שצריך לרחם עליה ואני יוצא הרע בסיפור...

אתה צודקרקלתשוהנ
ותנסה לא לקרוא את מה שכותבים לך כהאשמות (למרות שאני מסתייגת מנימת ההאשמה, זה לא הוגן לדעתי להאשים רק את הגבר - גם האישה צריכה לעבוד על המידות), כולם יודעים שזה עבודת מידות עילאית להצליח לעשות צעד לקראת כשאתה זה שנפגע.
אבל יש משהו בזה שאישה יכולה להתרחק כשהיא נפגעת, וכשאתה מתרחק גם, או לא עושה צעד לקראתה לפייס אותה ולחזר אחריה ולהראות לה שהיא רצויה, זה מחמיר וגם יכול להעלות דברים אחרים לגמרי - אולי אני לא מושכת בכלל? או אולי הוא לא רוצה בקרבתי אם זה לא מגיע עד הסוף? או אולי כל כך פגעתי בו שכבר לא אכפת לו ממני?...
אלף תחושות שמקשות עליה להתרכך ולהתקרב.

זה לא עניין של צודק או לא, ואם תצליח להתגבר היא תדע להעריך את זה, כי הצלת את שניכם (בתקווה) ממעגל של התרחקות-היעלבות-התרחקות.

וכמו שכתבה כלה נאה, בסיס של הבסיס שהקירבה לא תהיה רק בזמן של המקווה - זה פוגע עוד יותר.

בהצלחה גדולה!!!!!

אתה לא הרע בסיפור. ואולי אתה גם לא אשםכלה נאה
אבל הייתה תקשורת נכונה בניכם אז הייתם יודעים להסביראת עצמיכם ולומדים מה מפריע לשני ואיך לצאת מזה ולא להתרחק.

אפשר להגיד שרוב המריבות הן מחוסר הבנה ולא מרוע או שינאה.הפגיעות אליך זה יותר סימני מצוקה

החזון כיש כותב עיקר רצון האישה שתיהיה חביבה על בעלה. וכשזה אינו קורה קרוב הדבר לפיקוח נפש.
כיוון שאישה לא תובעת בפה היא באה בתלונות אחרות שזה בעצם למה אתה מתרחק ממני. או לא אוהב אותי...

וזה שהיא אומרת שאתה עושה את זה לעצמך ולצורך שלה זה בשביל לשמוע כמה שאתה אוהב באמת...וזה ניקרא פיוס. התורה מחייבת מצות עונה ע"י פיוס ורצוי.

וע"י שאתה מתעלה על עצמך ואתה מראה לה שהיא רצויה ואהובה בזה אתה ניקרא גבר!
שם עיקר הנתינה. אם לא מבין את הקטע הזה הוא ניקרא חנון.
כאילו מה היא רוצה מימני??
אוקיי....אבלנובל לאיטי...

אם נגיד רבנו ריב קשה על משהו שרציתי או שלא רציתי...ברגע שאני מפייס אותה היא בעצם מבינה "איזה כיף ..הוא מסכים לי.. הוא וויתר לי..אני יעשה את זה גם בפעם הבאה..."

כאילו היא מבינה את הוויתור שלי בגלל רצון לשלום כחולשה...וזה מה שמתסכל

תשמעסוסה אדומה
אין מצב שמישהו נפגע סתם.
בטוח שיש לך חלק בפגיעות שלה כמו שבטוח שלה יש חלק בפגיעות שלך.
אתה לכ צריך להתנצל על דברים שאתה לא מתנצל עליהם.
אבל כן ראוי שכל אחד מבני הזוג ישאל את עצמו בלי לצפות מהשני, איפה אני צריך לחזור בתשובה ולהתנצל על זה.

אתה יכול להגיד לה מראש שאומנם אתה פגוע ממנה, אבל אתה מניח את זה בצד כרגע כי ברור לך שגם היא פגועה ממך וכואב לך על זה.
ועם זה לגשת להתנצל על החלק שלך. תבקש סליחה ותפרט על מה אתה מתנצל, ואפילו תשאל אותה מה עוד כואב לה.
ברגע שאתה אומר את זה עם ההקדמה של ה"אמנם אני פגוע", אתה לא מסתכן בזה שהיא תחשוב שאין לה גם על מה לעשות תשובה. ואם זה יקרה, לפחות אתה תהיה בטוח שזה לא בגלל הצעד הזה שלך, אלא בגלל סיבה אחרת.

אני מסכימה עם מי שאומר שגם אישה צריכה לעבוד על המידות שלה.
אבל אנחנו לא מדברים איתה כרגע, אתה זה ששאל, והתשובה היא שגם לך יש על מה לעשות תשובה. אין מצב בעולם שלא.
וזה לא כי אתה הגבר, אלא כי אתה זה ששאל.

הרבה פעמים כשצד אחד עושה את הצעד, הצד השני מצליח פתאום לראות שגם לו יש מה לתקן...
כשכל אחד מתבצר בעמדה שלו, אין שום סיכוי לקשר.

ולהקדים שלום זאת מעלה, והבאת שלום בין איש ואישתו אלו דברים שהאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לעולם הבא.
כל שכן כשזאת אישתך.
בקיצור, אתה לא יוצא פרייאר, אתה יוצא גדול. הכל עניין של גישה. כשאתה תאמין בזה, היא תאמין בזה גם כן.

ולגבי החיזור, העולם בנוי ככה שהגבר מחזר.
אני לא יודעת, אבל חז"ל אומרים לכם שאסור לכם להיות עם האישה שלכם לפני שתפייסו אותה.
והקב"ה ברא אתכם כאלה שכנראה צריכים את זה מאוד וככאלה שהרצון לזה לא ממש תלוי בתקשורת בינכם.
מפה כן אפשר להבין, שאולי גם דרך הטבע שבמקרים כאלה הגבר מחזר ומפייס.
(אם עושים את זה נכון, גם אישה מפייסת על החלק שלה).

אני יודעת שנשמע שסתרתי את עצמי.
אחרי ריב קשה לא הולכים לישון בלי לדבר על מה שקרהכלה נאה
לפייס זה לא דוקא לוותר על העמדה שלך. אלא להרגיע את המצב. שתבין אותך.
שלא שמת לב.. או באמת לא התכוונת שזה יגיע לויכוח כזה או לפגיעה. ומילים טובות...

וגם אם ויתרת על משהו תדגיש לה שאתה מוותר על..כי היא חשובה לך.
אם היא תנצל את זה ?
מאמינה שהיא תעריך ותבוא לקראתך בעוד דברים.

מדברת מנסיון שלי. כשבעלי הייה מוותר לי על משהוא אומר לי מה ה' רוצה ממני? שאני ישמח את אישתי אפילו שנפגעתי. אז זה מה שאני יעשה כי את הכי חשובה. מבטיחה לך שהוא הרויח בגישה הזאת.
איזה חמוד סוסה אדומה
איזה חמוד סוסה אדומה
תפקידך בתור גבר זה להובילמר שוקו

וככה גם בפתרון הבעיות- תפקידך זה להוביל פתרון הבעיה.
אסור לך "להחזיר לה"- תפקידך זה לבוא וליצור קרבה דרך המצב הקיים. אם היא מתעלמת- תחזר. אם היא מזלזלת- תכבד וכולי ובסוף תפתח את זה איתה ותבקש ממה את מה שחשוב לך בצורה מכבדת.

מסכימה חלקיתרקלתשוהנ
כי בתוך זה גם אישה צריכה לעבוד על המידות, לא רק הגבר.
נכוןמר שוקו
אני מתכוון לומר שבתור גבר תפקידו לעשות את הצעד הראשוני.
למרות שזה לא יזיק אם גם האישה תעשה את זה לפעמים,אבל קודם זה אחריות של הגבר
כגבר,סוסה אדומה
מה הנימוק שלך לזה שהאחריות היא על הגבר?
אני כגבר לא מחכה שדברים יקרו מעצמםמר שוקו
הבנת את השאלה?סוסה אדומה
השאלה היא מה הקשר בין זה לבין זה שאתה גבר.
גם נשים לא מחכות שדברים יקרו מעצמם...
זה הנימוק וזה מאפיין גברימר שוקו
למה, אישתך מחכה שהכלים ישטפו את עצמם?סוסה אדומה
כל אחד בתחומו יוזם איפה שנראה לו ואיפה שברור לו שהוא צריך לעשות.
השאלה היתה למה אתה חושב שגבר הוא זה שאמור לחזר.

אבל אם זאת התשובה שלך, אז אוקיי.
יכול להיות שבגלל שהגר צריך את זה יותר?נובל לאיטי...

לדעתי חבל שהשוויון זכויות פסח על הנושא הזה..

נראה לי גם שזאת הכוונה - כל אחד מתאמץ יותר בתחומוג'סיקה

ובמה שחשוב לו.

אבל מי זה בכלל השוויון זכויות שיוכל לשנות את המציאות?

גבר צריך את זה בהרבה יותר.

ההשוואה אינה נכונהOrit39
הרי סיכמנו את זה שלגברים ונשים מבנה נפשי אחר. אישה פגועה לא תצא מהפגיעות שלה עד שלא תהיה משוכנעת שבעלה עדיין אוהב אותה והיא מצפה ליוזמה שלו. ואם היא לא באה (היוזמה) אה הפגיעה הולכת ומעצימה מרגע לרגע. למה הגבר מצפה כשפוגעים בו אני לא יודעת. אני כן חושבת שהגבר לא מרגיש תלוי באהבת אישתו עד כדי כך וזה קשור לשרשור אחר שהיה כן "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" ימשול איך שאני רואה את זה זה גם בין היתר התלות הרגשית של האישה באהבת בעלה.
התשובה שלי כי זה הטבע שלנומר שוקו
וזה הדרך בה המוח שלנו פועל, לחזר לעשות ולפתור בעיות
הנשים פועלת לרוב בדרך עקיפה ומרומזת, מצפות מאיתנו להבין לבד מה ההמשך מה שכמובן נדיר שקורה...
ברור שאישה צריכה לעבוד גם על המידותכלה נאה
אבל יש כאן משהו חמור. בעיה קבועה של התרחקות.
א ב אישה צריכה להרגיש נאהבת. ואחר כך יגיד למה היא צועקת.
אחרי שתרגיד נאהבת והיא ממשיכה לצעוק ולפגוע יש מה לבדוק הלאה.

אם המצב לא היה חמור היא לא הייתה הולכת לרבנות.
הלכתם לטיפול?סוסה אדומה
ביצה ותרנגולתירא שמים!
גם היא בטח חושבת ככה.
צריך לדבר והחליט באופן דו צדדי להשתנות. וגם אם זה לא מעשי כרגע.. תתחיל אתה, על חשבון הגבריות שלך.. אחרת לא יהיה סיכוי
טיפ כללי לשיחה:יהלומ
לפעמים אפשר לדבר על המקרה בצורה תיאורית
כששני הצדדים מבינים היטב על מה מדובר.

זה מיקל על השיח
זה נותן אווירה יותר קלילה ואפילו לעיתים קרובות מוסיף חיוך
ומשום מה, קל יותר להגיד את דעתך בצורה הזו.

לדוגמא
שב איתה על הספה
תגיד לה שיש לך שאלה תיאורית לשאול אותה
'אם היה מישהו איזה בחור חביב, שרב עם אשתו וזה אבל ממש אוהב אותה, והוא היה מתלבט אם היא רוצה אותו, מה היית אומרת לו במקומה? '
ממשיכים עם השיח בצורה הזו. אתה תראה שזה פותח.

בהצלחה!
אהבתיג'סיקה

איך מדברים? מדברים.Orit39
נשמע שכל הבעיה שלכם היא תקשורתית. קח ערב, תזמין אותה לאיזה מקום שקט וניטרלי או אפילו בבית לאחר שהילדים ישנים אם יש ילדים, שבו על כוס קפה ותדברו בנחת. תדגיש בפניה שאתה רוצה שהשיחה תהיה בכבוד מבלי הרמת קול. אל תדברו ישר על עניין המקווה וכו... זה הדבר האחרון. אישה רוצה את בעלה אבל קודם תטפלו בקצר שלכם ואז הכל יסתדר גם העניין הזה.
במחילה אפשר לשאול למה היא רצתה להתגרש ולמה חזרה בה?אלגריטי
אתה לא חייב לענות.
אני רק תוהה עד כמה היא שלמה עם ההחלטה לנסות שוב ואיך היא רואה את העתיד של הנישואים שלכם.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדוויתאחרונה

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך