על איזה בקבוקים, רפידות הנקה, קןנכיות ומוצצים אתן ממליצות?כי לעולם חסדו
עונהפיג'מה
רפידות הנקה - אני אהבתי את של ג'ונסון, בצבע ורוד (יש בבזאר שטראוס, אושר עד, רמי לוי וכו'). זה כדאי לביא אתך כבר לבי''ח...
קונכיות - לרוב אין צורך בזה, אז לדעתי אין טעם לקנות כרגע... אם תראי שצריך, ותקבלי כזו הנחייה, סבבה...
קונכיות הצילו אותיI am+
איזה סוג? וכמה כדאי לקנות?כי לעולם חסדו
זה ממש לא משהו שכולן צריכות חבל םקנות מראשמיואשת******
אם תצטרכי תקני ליד כל בית חולים היום יש סופר פארם נדמה לי
כי לעולם חסדו
לא השתמשתי בקונכיותרעות1
מה הגודל של בקבוק קטן?כי לעולם חסדו
150מיואשת******
תודה!כי לעולם חסדו
כאילו אני כתבתי את התשובותחן 04
לגבי בקבוקיםתב
אני לא קיבלתי בקבוק מהבי''ח.. ילדתי בהר הצופיםפיג'מה
מוזר😳תב
מענייןפיג'מה
באיזה בי"ח?כי לעולם חסדו
גם אני בהר הצופים לא קיבלתיחן 04
רפידות הנקה להתחלה לד פעמימיואשת******
בקבוקים קניתי של טומי טיפי מצאתי מבצע של 4 בקבוקים וזוג מוצצים במאה שח ותכלס התברר שזה המוצץ היחיד שהיא הסכימה אז יצא טוב
איפה היה המבצע?
כי לעולם חסדו
נראה לי מדי לינקמיואשת******
רב פעמי זה מכותנה ששוטפים במכונה

קונכייה זה מפלסטיק והיא טובה למקרה של פצעים או סדקים חמורים וגם אז לא לכולם מתאים
הנה קישור לערכה שקניתי של טומי טיפימיואשת******
עכשיו זה 120 ועדיין די משתלם לדעתי - 4 בקבוקים זוג מוצצים ומברשת. נראה לי גם זוג פטמןת להחלפה
אם כי מצטרפת למקר ששלנו מהלידה ועדיין נראים חדשים ומבריקים
אבל אם היא מניקה, לא בטוחה שהיא צריכה 4 בקבוקים להתחלה.פיג'מה
נכון. זה יספיק למלא זמןמיואשת******
שתיים לסירוגין לשאוב (כי היא מקבלת שתיים ביום ואיי כח לשטוף באמצע)
ואחד למים
אפשר לקנות אחד בארבעים. אני החלטתי שמשתלם לי לקנות ערכה עם המומחים והמברשת ולסגור את הפינה
אגב לגבי רפידות הנקה רב פעמיותבינלבין
הבד שלהן נעים מאד, יותר משל אוונט
אבל יותר דקות. שמבחינתי לפעמים היה יתרון כי פחות היה מורגש מתחת לחזיה ולא תמיד היו לי דליפות רציניות, כשרציתי שמתי כפול...
אם היו באותו מחיר הייתי ממליצה לקנות גם וגם.. אבל אוונט ממש יקרים הם פשוט בלעדיים בארץ נראה לי.
הערה - חשוב מאד לכבס בתוך שק!!
לנו הרס את המכונה כי לא הקפדתי
(כנ"ל גרביים קטנות של תינוק)
זה קניה כל כך חד פעמית שלא מטריד אותי המחירמיואשת******
אני אישית לא אוהבת דברים מעלי אקספרס, עוד לא קניתי משם משהו שלא הרגיש כמו זבל גמור (וגם הוכיח את זה אחרי כמה חודשים כשהתפרק/נקרע/נשבר)
אז לי לא מתאים לקנות מהם משהו לשים עלי במקום אינטימי שיכול להיות מצע לפטריות ומה לא
אז קניתי שישיה של אוונט ב70₪ , כשזו קניה חד פעמית ולא רק ללידה אחת, אני לא מבינה מה העסק שכולם עושים מהמחיר...
כל אחד חוסך במקומות אחריםבינלבין
ספציפית פה זה משהו שקניתי וראיתי שהיה מכותנה איכותית את מכבסת פעם אחת עם הרתחה ואני לא רואה למה שזה יעשה פטריות.
ואגב לי אישית ממש לא הספיק 6 חתיכות כך שזה לא חבילה אחת וגם כבר הוציא מלא צ׳יפים אחרי ילד אחד.
בקיצור כל אחת ושיקוליה בשביל אחת זה רק 70 שקל בשביל אחרת זה וואו 70 שקל?!
אז של אוונט לא הוציא שום צפיםמיואשת******
וכמובן כל אחד חוסך איפה שבא לו
אבל לדעתי פה זה שווה מאד
לבנות שלנו הכי מתאים בקבוק של טומי טיפינפשי תערוג
מוצצים של אריסטוקרט
לא ממליץ לקנות הרבה
אלא 1-2
ואם מתאים תמיד אפשר לקנות עוד
יש מיליון סוגים וחברות של בקבוקים. פשוט להמר?כי לעולם חסדו
לא חייב להמרנפשי תערוג
יש בערך 10 עיקריים
תקני את מה שממליצים לך עליו
מנצל"שת לעצמי - מישהי מצאה כותונת הנקה/שמלת הנקה במחירכי לעולם חסדו
של דבי ומעיין שטוב ממש יפות אבל יקר לי להשקיע 250 ש"ח על כותונת.
מחפשת משהו שיהיה לי כיף ללבוש אחרי הלידה בעז"ה.
אני מתכננת להזמין מעלי אקספרס...פיג'מה
לפני שנה היה בזויה דגם אחד שהתאים להנקה (מעוצב בשביל זה)לפניו ברננה!
אני בטוחה שבבזאר שטראוס באיזורים חרדיים תמצאי גם.
יש בעליאקספרס כל מיני דברים חמודים ולא יקרים
ולי אישית חולצות עם פתח וי (מעטפת כזה) היו ממש נוחות!
יש בזויה כל הזמן.חן 04
בד טריקו נעים אבל האיכות בהתאם למחיר
אם את בירושלים, יש בכנפי נשרים חנותמק"ר
אולי בזאר אליצור?אמא וגם
מעניין לראות איזה 
לא... אבל תכתבו עוד שמות, אם מישהי תכתוב את השם אני אדעמק"ר
לא זוכרת את השם אבל הם מביאים גם סחורה של זויה ;)מיואשת******
וואלה לא ידעתימק"ר
נראה לי יש להם שלט או לפחות היה בעבר בגדים שנשים אוהבותבהריון שוב
יש בעליאקספרסאמא וגם
ויש עוד כמה כאן בחנות: Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
אבל תבדקי דירוג ופידבקים לפני שאת קונה..
זו בקישור הראשון אני קניתי ומרוצה חחחאני זה א
מגניבאמא וגם
גם אניתחכי למבצעים בדבימיואשת******
ויש הרבה פעמים שלושים אחוז
תרשמי למייל שלהם ותקבלי התראות למבצעים
ואני די בטוחה שבמעיים שטוב עלה לי 170 ולא 250 ולטעמי היה שווה כל שקל יותר מדבי. זה הכי נוח בעולם וחרשתי על יום יום בחופשת לידה
מתי יש מבצעים? 🤔😁כי לעולם חסדו
כל כותונת עם רוכסן או כפתורים מתאימה להנקהיעל מהדרום
יש היום כותנות-שמלות שהחלק העליוןחן 04
זה הרבה יותר צנוע להניק איתם מאשר לפתוח רוכסן
הי ראיתי באיבי שמלות הנקה נחמדות וזולותאני זה א
רפידות של לנסינוהנורמלית האחרונה
עונהנ.מ.ש
בקבוקים ומוצצים של מאמ...
לגבי רפידות- ניסיתי כמה סוגים- גונסון היו לי הכי נוחות.
בעיקר בגלל שהן לא ארוזות אחת אחת....
זה היה מעצבן ממש לנזול חלב ותוך כדי להתחיל לפתוח אריזה שמכילה 2 רפידות ארוזות.....
באמת אף.לא הבנתי בשביל מה אורזים אותםאפונה
כי אם את יוצאת מהבית זה נח לשים בתיק חבילה-שתייםחילזון 123
הגדילו לעשות לנסינו שאורזים אחד אחדמיואשת******
אין כמו רב פעמי

קונכיות בחיים לא קניתי...נראה לי מיותר לקנות מראשחילזון 123
גם בקבוקים נראה לי מיותר לקנות מראש, אלא אם את לא הולכת להניק
מוצץ עדיף לקנות 1 ולראות אם הילד אוהב אותו..
^^אמא וגם
רפידות- לנסינו.מוריה
בקבוקים- אני אוהבת את מאמ. שלא מתפרק למטה. או אוונט. לא באמת משנה הסוג. העיקר שהילד יאהב.
מוצצים- קונים של מאמ. אבל חוץ מהגדולה אף אחד לא לקח מוצץ לפני גיל שנה

וגם זה כמו הבקבוקים.
עונה וממש מליצהמק"ר
בקבוקים טומי טיפי! הם הכי נשמרים לאורך זמן. מאמ הפטמה שלהם נהרסת מהר ואז צריך להחליף אותה יותר, שזה גם לא זול... טומי טיפי לא החלפנו פיטמה מאז הלידה! נראה כמו חדש ובשימוש יומיומי.
רפידות הנקה- ממליצה להתחיל עם הזול ולראות מה נוח לך, אני החלפתי 3-4 סוגים עד שהגעתי למה שהיה לי טוב, ולא התחלתי הזולים וחבל... כי בסוף מה שהיה לי טוב היה הסוג הכי זול... וזה גם לא לפי המלצה, ברפידות זה אישי לכל אחת. גודל, צורה של הקפידה, נראות מהבגד. עניין של לנסות ולקוות ליפול על הטוב בהתחלה

קונכיות כמו שכתבו לך, אם תצטרכי תקני. אני קניתי בבזאר שטראוס, ובאמת שבסוף לא השתמשתי בהם כל כך...
בהצלחה!
איזה גודל של בקבוק כדאי לקנות?כי לעולם חסדו
ממש תודה

אנחנו קנינו את הגדולים, 200 ומשהו, כי זה מה שהיהמק"ר
והפיטמה, קנינו את ההכי קטנה ולא החלפנו עד היום... (קניתי את הבאה בתור ועד היום נשפך לה מזה, היא לא אהבה אותה, אז החזרנו לראשונה והיא מסתדרת איתה מצויין).
וידעתי לקנות לפחות 2, גם אם את מניקה זה באמת לידי שימוש כשחוזרים מחופשת לידה.
בקבוקים של מאםנוני5
מוצצים הסטנדרט הפשוטים..
קחי בחשבון שקונים בהמשך בלי סוף.
ואם יתרגלו למוצץ יקר- זה יעלה לך בהמשך ביוקר🙃
דווקא אצלנו היא התרגלה לצומת מאםנפשי תערוג
ואצלנו זה לא עבד
פיג'מה
אריסטוקרט זול יותר?כי לעולם חסדו
כן, עלה לי 4 ב15, בניגוד ל2 ב29.90 של מאמפיג'מה
תודה!כי לעולם חסדואחרונה
מזעזע ושובר לב מה שקרה בחדשותשוקולד פרה.
הלב עם ההורים שבוודאי לא יודעים נחמה.
לא חושבת שזה קשור לכך שהמעון היה בלי רישיון. לצערנו, זה שהמעון עם רישיון זו לא תעודת ביטוח...
הלב כ"כ עם ההורים האבלים, אסור שזה יהפוך למשהו פוליטי/ מגזרי. לצערי כבר רואה תגובות מהסוג הזה, וזה לא יאומן.
אה, מזל שהזכרת ליבזרימה
שזה שהמטפלת של הבן שלי יותר מבולגנת ושומרת על פחות היגיינה מהבית שלנו (בפער) זה בגלל שאנחנו חרדים והיא דתית לאומית
שזה שזה מפריע לי בכלל, זה בכלל רק בגלל שהיא דתית לאומית ואנחנו חרדים. הרי אצלינו שומרים על יותר היגינה.
עכשיו את מזכירה לי שאני צריכה להפתיע אותה בשעות באמצע היום כדי לוודא שהילד שלי ח"ו לא ישן עם שמיכה על הפנים.
אמיתי אגב. היא ללבית וחמה ואני סומכת עליה בעיניים עצומות. אבל מזל שיש פה בפורום מישהי שפוקחת את העיניים שלי.
אני מאוד מקווה שהאנלוגיה ברורה.
אמהות לא מאורגנות( כמוני)- אני שוב כאן כדי להזכירקופצת רגע
לכן שהיום היה ר"ח שבט
עוד שבועיים ט"ו בשבט
עוד חודש וחצי- פורים!
ועוד חודשיים וחצי - פסח!!!
אז, זה בדיוק הזמן להתחיל ולסיים הזמנת תחפושות, ולמתקדמות, לחשוב על משלוח המנות ולהזמין מה שאפשר בזול מראש.
לפסח עדיין לא חייבים להזמין אבל - עכשיו יש מבצעי סופעונה של חורף, אפשר למצוא דברים ממש יפים במחירים טובים גם באתרים ישראליים ובחנויות, ממליצה להזמין כבר עכשיו מי שחסר לה לפסח, גם ככה לרוב צריך ארוך לפחות לערב.
אמהות מאורגנות ש תחפושות כבר מוכנות לגן ממזמן ועכשיו מסיימות לארגן את הבית לפסח, אתן מוזמנות לדלג 🙃
אופ כל הלילה מלאתח עגלה וזה עושה אתזהשורשי
גמלי עכשיו
זה אומר שנגמר המבצע? אם זה רק עד היום....
אוף גם אם לא מה הסיכוי שנשאר הדברים שרציתי
קשה לי ממשמרים :)
נשואים שנתיים בערך, עכשיו בהריון אבל הנושא הזה מלווה אותנו כבר הרבה קודם.. בעלי מרגיש שאני לא רואה אותו- מפספסת כל הזמן דברים שהוא צריך ממני, גם כאלה שמבקש בפירוש לפעמים שוכחת או לא מספיקה לעשות.. בשבת היינו בשבת משפחתית וממש הרגיש שאני לא מתייחסת אליו שם.. וכל פעם כשהוא מעלה את זה, והפעם במיוחד, אני פשוט מרגישה שהוא צודק. אין לי מה לומר ולהסביר.. ברור שיש דברים שאני מאוד מנסה לעשות בשבילו, ומבחינתי הןא ככ חשוב לי ואני אוהבת אותו, אבל הוא לא מרגיש אהוב.. וזה שובר לי את הלב ממש ממש, ןככ הרבה תחושה של אשמה.. זה לא מגיע לו.. הוא באמת ככ משקיע בי ודואג, ולא מבינה למה זה לא בא לי ככה גם בטבעי?
אני בנאדם ככ רגיש שתמיד רואה את כולם, איך אותו אני מפספסת שוב ושוב?
אגיד כאן שאין שום קשר להפרעת קשב, כי יודעת שמהפתיחה זה יכול להישמע.. גם לא מדובר רק בדברים שקשורים למטלות והכל, אלא באמת לתחושה שלו שמפספסת אותו גם במה שקשור לזמן משותף, יחס..
ספציפית לעניין המטלות והמחוות חשבתי שאולי זה בגלל איזו תקופה שהייתה, אולי אפילו לפני החתונה, שהרגשתי שחייבת להצליח לעשות מה שחשוב לו כדי שלא יתבאס עלי/ייפגע ויהיה מרחק וכו. ואז אולי התבנית הולכת איתי גם היום ומרוב המתח ש)אולי?( יש לי סביב לא לאכזב אותו אני לא מצליחה להיות שם מהלב ולהנות מהנתינה אליו כמו שהוא מתאר שנהנה לתת לי..
בכל אופן ממש בלב שבור עכשיו, המון תחושת אשמה שבאמת הוא צודק ואני לא מצליחה לראות אותו מהלב
מה עושים?
חושבת על טיפול, להבין למה אני חסומה אליו ככה, לא יודעת, הוא ככ חשוב לי...
אשמח לכל מחשבה וחיבוק שלכן, ולהמלצות על מטפלות מוסמכות באיזור ירושלים
לא ממש כתבת מה הוא מצפה שאת לא עומדת בורקלתשוהנ
לגבי ההשערה שלך על התקופה לפני החתונה, חוץ מבמשפט הזה לא תיארת שום מתח או מאבק סביב מה שהוא רוצה ממך
את מתארת יותר שכחה, חוסר תשומת לב, אז זה לא נשמע ממש קשור...לא?
אולי אם תפרטי מה הדברים שהוא מצפה לקבל ממך, האם זה דברים שלאנשים אחרים את מסוגלת לתת, אולי זה דברים שנראים לך מקטינים/עושים אותו לא גבר או אותך לא אישה...אבל קשה לנסות להבין בלי שתפרטי קצת, אם תירצי כמובן
אני בטוחה שתמצאי את הדרך, ממש מורגש איך כל הלב שלך רוצה למצוא אותה.
קצת דוגמאותמרים :)
נראה לי שכל דבר בנםרד לא נשמע דרמטי כי זה גם באמת לא דרמטי, גם מבחינתו, יותר קורה בשבועות ספציפיים שמצטברים דברים כאלו.. אבל גם דברים כמו צרכים סביב מטלות הבית, נגיד מעיל של העבןדה שביקש שאכבס לו ולא עשיתי את זה, היה צריך להסתובב בעבודה בלי מעיל )סוג של מדים(.. וברור שכואב לי הלב על זה, אבל בסוף פישלתי שם, אין סיכוי שהוא היה נותן שיקרה לי ההפך.. אז גם דברים סביב זה, שבתקופות שעמוס מאוד סביב לימודיפ ועבודה נשארות לו מטלות של הבית שהן של שנינו כזה ואני לא מצליחה לקלוט מספיק בזמן שזה שאני לא עושה אומר שהוא יעשה וזה ממש על חשבון הזמן למידה שלו )שלגמרי חשוב לשנינו(.. להקדיש זמן לביחד שלנו כשחוזר ממילואים..
ובאמת מדי פעם סביב זמנים שאנחנו עם אחרים- נניח שבת משפחתית עם הצד שלי או זמן עם כמה זוגות של חברות שלי עם הבעלים.. שאני לא רואה אותו ומתייחסת אליו שם.
סובב סביב כל מיני ענייניפ וחוזר לתחושה שלו שאני לא רואה אותו, כשבאמת חשוב לי להגיד שברוב המקרים אני לגמרי מסכימה עם הדןגמאות שנותן ומצטערת עליהן. לא מרגישה שהוא קטנוני... אם מדי פעם יש משהו קונקרטי שאני מרגישה שלא מוצדק אנחנו מדברים עליו, אבל לרוב באמת לא שמה לב לדברים האלו בזמן ורק מתחרטת עליהם אחר כך כשמציף...
התעייפתי האמת מלקרוא את זהטרכיאדה
מרגיש לי שהציפיות שלו ממש מוגזמות, את מתארת שכחה טבעית, אנושית ורגילה שלך
והוא לוקח את זה למקום שלא אכפת לך ממנו.
זה ממש מתיש לחיות ככה בדריכות... שכל מעידה או שכחה שלך לוקחת אותו למקום של חוסר התחשבות
או חוסר מחשבה עליו
כל מה שתארת פה כל כך טבעי ונורמלי. אולי פשוט לשקף לו שאין לזה שום קשה לחוסר אהבה או חוסר אכפתיות.
זה אנושי לשכוח, גם הורים שוכחים לפעמים למרות שבודאי אוהבים את הילדים ללא גבול.
מנסה לפרק לנקודות את מה שכתבתנייקיי
כיבוס המעיל - למה מלכתחילה הוא ביקש ממך ולא כיבס בעצמו?
ואת סתם שכחת מהבקשה? אם כן, כנראה זה מה שגרם לו לכעוס.
נניח שלכאורה כאן היה משהו לא בסדר.
אבל משאר התיאורים שלך מקבלים רושם לא טוב עליו. רושם של בחור ילדותי ומפונק ומאוד קטנוני.
מה זה הדבר הזה לצפות ליחס ממך אליו כאשר אתם נפגשים עם חבורה- כמו קרובי משפחה, או עם זוגות של חברות שלך?
לשכוח לכבס מעיל זה לא לא בסדרטרכיאדה
זה אנושי. מאמינה שהיא עושה הרבה בשבילו, אבל אולי הוא בוחר להאיר את מה ששוכחת
ועל הדרך לעורר בה קצת נקיפות מצפון.
אולי זאת התרשמות שגויה שלי, אבל זאת ההתרשמות ממה שתארת
לא יודעת..מרים :)
מבינה מה אתן אומרות ואיך זה נשמע מהצד, אבל יכולה להגיד שבתוך הסיטואציה כן מבינה למה מרגיש שאני פחות רואה אותו.
דווקא מתפלאת לגבי מה שכתבתן על זמן עם אחרים- לגמרי יכולה להבין את ההרגשה שלו ששבת שלמה עם אנשים אחרים )בעיקר שזו המשפחה שלי) אני הרבה יותר מסתובבת בין שיחות עם אחרים ולא ככ נמצאת איתו ושמה לב שנוח לו..
בכל אופן כמו שכתבתי, כשיש דברים קונקרטיים שאני מרגישה שיש איזה חוסר הלימה בין הציפיות שלו למה שמתאפשר, אני משקפת.. אבל בסך הכללי במצטבר בעיקר מתבאסת על עצמי שבכנות אני הרבה פחות שמה לב אליו, לרצונות ולצרכים שלו ממה שקורה ההפך (זא בדאגה שלו אלי) וממה שנראה לי נכון כשאוהבים ודואגים.. הוא מתאר תחושה של טעינה והתמלאות מלעשות בשבילי. ונראה לי שאולי באמת כמו שכתבתי וגם מישהי מכן, ההתשה הזאת של החשש לפספס גורמת לי להיות בדריכות ולא להנות ולהתרגש מנתינה מהלב שבאה טבעי..
ותודה!מרים :)
יש לך כמה דוגמאות להמחיש על מה הוא מתלונן?נייקיי
שמעתי פעםאיזמרגד1אחרונה
שלכל אחד יש פצע בסיסי וכואב מאוד כבר מהילדות, אמונות כמו אני לא טוב מספיק, יש לי ערך רק אם אני נותן לאחרים, אף אחד לא אוהב אותי וכו'... ואז יכולים להגיב בפיצוץ על מעשים ואמירות תמימים כי הם נוגעים לנו בפצע.
אז ממש נשמע לי שזה יכול להיות הסיפור פה, שהוא לוקח שכחות תמימות שלך כחוסר אהבה...
אני חושבת שכדאי לדבר על זה, להבהיר שאת עושה מאמצים בשבילו קורה ששוכחים או לא שמים לב, את אנושית ואת לגמרי עדיין אוהבת אותו.
כן כדאי אם הוא מבקש משהו, כמו תשימי לב אליו יותר כשאתם עם עוד אנשים להשתדל לעשות אותו. אבל אם שכחת/ לא יצא, הכל בסדר ולא צריך להיות עם מצפון. זה שלו.
וגם להתכונן לזה מראש לקראת הלידה בעז''ה, שאחרי הלידה את תהיי עסוקה מאוד עם הבייבי ואוטומטית קצת פחות איתו כי יהיה לך פחות זמן ופניות. אז גם להחליט מראש איך כן ממלאים את הזמן הזה של הביחד והתשומת לב, וגם לדבר על זה שדברים הולכים להיראות אחרת וזה בסדר, ככה זה כשהופכים למשפחה.
בנות שלוקחות ציפרלקס/ לוסטרלאחת פשוטה
אני כל פעם בהתלבטות מחודשת אם לקחת או לא.
שתפו אותי מנסיונכם האם עזר ? משמעותית?
מחפשת משהו בעיקר להעלות את האנרגיה והמצב רוח הכללי. פחות עצבות שמשתלטת. יותר תפקוד.
הרופאה אמרה להתחיל 25 מג לוסלטרל.
כמה חודשים מתחבטת.
באה לקחת קוראת את העלון של התרופה ומיד נבהלת ובורחת.
לקחתי בעבר וגם עכשיואנונימית200
בדיוק העליתי שרשור על זה...
היה לי דכאון בהריון השני והלוסטרל ממש נתן לי קביים ועזר לי לצאת ממנו. זה לא קסם אבל מאפשר לזה לקרות עם עבודה קשה במקביל.
התחלתי לקחת שוב בימים האחרונים, מקווה שיעזור שוב...
לוקחת ציפרלקס בעקבות דיכאון אחרי לידה.התייעצות הריון
לוסטרלדצק
הבעיה גםאחת פשוטה
שזה לא דיכאון שמתפרץ ואז אני יכולה לנחם את עצמי שאחרי תקופה של תרופות וטיפול נפשי במקביל אז רגיל מהתרופה.
אצלי זה עצבות די כל חיי תקופות לפה ולשם עם עליות וירידות אבל בגדול זה מלווה תמיד .
ולכן לא יכולה לנחם את עצמי שזה רק לתקופה.
ולקחת תרופה מעכשיו לכל החיים מאוד מאוד מפחיד אותי. אוף
*אגמלאחת פשוטה
וגם איך אפשר להכיל את זה שאולי אעשה נזקאחת פשוטה
לעצמי.
כתוב בעלון בין שאר הדברים המפחידים שאחד ל100
איש התפתח אצלם גידול.
פחד אלוהים.
אוף אוף אוף.
כל כך רוצה וכל כך מפחדת.
גידול זה לא דווקא סרטןאנונימית200
גידול עלול להיות מאוד מסוכןאחת פשוטה
תלוי במיקום שלו ובאם סרטני.
דווקא האמת שקראתי את העלון של אקמול..
התופעות לוואי היחידות שלו הן או במינון יתר או נדירות מאוד (אלרגיה)
שום דבר מפחיד מעבר לזה.
תרופה לכל החיים ולבעיית עצבות?...לב אוהב
את יודעת כמה סוגי טיפולים יש שמנסים לברר שורש של בעיה מסוימת ולפתור אותה? המון
קשה לי להאמין שאדם חי לנצח עם עצבות וצריך להיות תלותי בתרופה...
אני בטיפול רגישיאחת פשוטה
השינוי הוא איטי מאוד ותמיד יש תקופות של ירידה ותקופות של עלייה. הלוואי באמת שזה פשוט יכול מתי שהוא להיפתר בלי תרופות.
לא יודעת למה אני סקפטית לגבי זה
זה יכול... זאת האמונה שלילב אוהב
אני מזמינה אותך לפרטי אם תרצי..טארקו
כבר חשוף לי מידי להגיב גם לזה
אבל יש לי מה להגיד לך..
(מה שכן, אני אשכח באיזו הודעה מדובר..כי אני ממש עמוסה עכשיו.. אז מציעה לך להעתיק לי לפרטי עם הטקסט של ההודעה ושאמרתי שיש לי מה להגיד)
❤️🩹
חשוף שלי מאודטארקו
לקחתי לוסטרל פעמיים, כל פעם לתקופה של שנה בערך, בשילוב טיפול רגשי, הרים אותי חזרה לקרקע.
זה לא פותר כלום. באמת.
אבל זה מפזר קצת את הערפל ומאפשר להתמודד ולעבוד כדי לצאת מהבור. ככה אני הרגשתי לפחות.
אני לקחתי תרופה דומה. הצילה אותי אבל לפי התאורפלפלונתאחרונה
דכאון בהריון...אנונימית200
הריון קשה ממש, המון בחילות שממש לא היו לי ההריונות הקודמים, התחיל תוך כדי סבב מילואים קשוח, הייתי בטיפול פסיכולוגי עד לפני כמה שבועות אבל נגמרה הזכאות מהקופה וכרגע מחפשת חלופות אחרות.
היחיד שיודע כרגע על הדיכאון זה בעלי וקשה לו מאוד לתמוך כי אני כבר אחרי שנים של סחרור מערכות ודכאונות עולים ויורדים, והוא בעצמו במצב נפשי לא משהו בעקבות המילואים, ובשנתיים האחרונות גם לא עבדתי בצורה מסודרת אז יש מתח כלכלי (לא במינוס, אבל גם לא ברווח כמו שהיינו רוצים)
הוא עובד קשה מאוד, כולל בלילות, המון נסיעות ולחץ מהעבודה (הוא סוג של עצמאי אז לא יכול להוריד מהלחץ)
3 ילדים בבית. לרוב אני שומרת עליהם אחה"צ אבל בלי טיפת כח.
אין לי חברות טובות לדבר איתן, אמא שלי יודעת על הבחילות וההקאות אבל מוגבלת במה שהיא יכולה לעזור מרחוק...
מרגישה מתוסכלת ממש. הכל קשה לי. כל דבר הוא מאמץ מטורף. ולפעמים יש ימים שלא מצליחה לאכול כמעט ואז יום אח"כ מרגישה ממש לא טוב.
לוקחת בונג'סטה אבל בשבוע האחרון היעילות שלה פחתה... אולי אגדיל ל2 כדורים...
רוב היום אני במיטה עם הטלפון.
אוף.
קודם כל חיבוק גדול! כל הכבוד שהתחלת טיפולהתייעצות הריון
ישאנונימית200
אני עשיתי את זה כי הרגשתי בחירום. שילמתיהתייעצות הריון
הקושי הגדול יותר הוא להתחיל מחדשאנונימית200
מבינה אותך כל כך...גם אצלי החלפתי שלושהתייעצות הריון
באמת מתיש... שולחת כוחותלב אוהב
שיתפתי כמובןאנונימית200
האופציה היחידה להמשיך אצלה זה לעבור תקופת צינון ואינלי מושג כמה היא לוקחת בפרטי.
ואם אעבור למטפלת אחרת אז היא תדבר איתה ותגשר בין הטיפולים
אוקי יפה... זה כבר משהולב אוהבאחרונה
בעיניי שעה לכל כיוון שווה אם יש אפשרות...לב אוהב
כן כנראה שלא תהיה ברירהאנונימית200
חיבוק ענקידרשתי קרבתךך
באופן מיידי הייתי אולי פונה לקופה, אני חושבת שלעיתים ניתן להאריך זכרות אם יש צורך ואולי זה הכי טוב אם הטיפול שקיבלת הועיל לך. או לבדוק מה יכולים לעזור לך נשמע מוזר שמפסיקים טיפול לבן אדם ואין מענה אחר. בד"כ יש עובדת סוציאלית שאמורה לעזור במקרים האלה
אם לא הולך - אולי לפנות לעמותת חיים של טובה שעוזרת בסבסוד .
בנוסף יש מרפאות שעוסקות בדיכאון בהריון/אחרי לידה יודעת על מרפאת חווה בתל השומר ואולי יש נוספות .
לטווח הארוך- נשמע שאתם חיים בבדידות וללא קהילה תומכת ובנוסף רחוקים מהמשפחה ?
אז אולי שווה לשקול שינוי. כדי שיהיה לכן לפחות אחד מאלה ... מאוד מאוד חשוב. קהילה עוזרת בדיוק במצבים האלה..
האריכו לי כבר 3 פעמיםאנונימית200
בעקרון זה המקסימום. המטפלת מנסה לשכנע אותם...
נכנסתי למעקב במרפאות הילה של הדסה עין כרם בעקבות ההמלצה של הרופאת נשים אבל צריך להגיע אליהם פיזית.
יש לנו קהילה מהממת ויש לי פה גם חברות טובות. אבל לא מרגישה בנוח לספר בזמן אמת... הרבה יודעות שבעבר היו לי דיכאונות. חורף אז בקושי יוצאים מהבית.
גם אף אחת לא יודעת על ההריון עדיין והחברה הכי טובה בדיוק עברה דירה לשכונה רחוקה יותר ובעלה התחיל מילואים אז לא חסר לה בעצמה...
מוסיפה לגבי הקהילהאנונימית200
שולחת חיבוק 🫂מולהבולה
מי פה מבינה בדיאטה? הרזיה ומה שביניהםבאתי מפעם
אני כבר שבועיים וחצי הורדתי לגמרי פחמימות וסןכר . (חוץ משבת, אבל גם בשבת ממש לא מתפרעת).
בנוסף עושה קצת כושר פעם פעמיים בשבוע, 20 דק'.
לפני כן אכלתי פחמימות וסןכר לא מעט.
מה הבעיה? שום דבר לא זז במשקל! מתסכל!! אולי אפילו עולה...
אני לא שמנה, אבל גם לא רזה ומאוד מאוד רוצה להרזות קצת, קשה לי עם הבטן, עם הרגליים, בקיצור, אני אפילו ארד 3-4 קילו זה מאוד ישמח אותי.
אולי יש לכן תובנות מה אני עושה לא נכון? אני כ''כ משקיעה! 😭
ירידה במשקלoo
מתרחשת כאשר יש גרעון קלורי
זה לא קשור ישירות לפחמימות/ סוכר/ ספורט
שבועיים זה זמן קצר ביותר לתהליך כזה
גם אם מגיעים לגרעון קלורי
התהליך צריך להיות שינוי באורח החיים
הסתכלות אחרת על אוכל
ויצירת גרעון קלורי
לאורך זמן ובעצם לתמיד
גם כדי לרדת וגם כדי להישאר במשקל הנמוך
שבועיים וחצי זה ממש מעט זמןנעומית
לדעתי.
(ואני לא חושבת שצריך כ''כ לסבול)
אני לא סובלת, טעים ובריא ואני שבעה מאוד ב''ה.באתי מפעם
כל הכבודנעומיתאחרונה
אני מעדיפה משהו שאני יכולה לשרוד אילו לאורך זמן, כל תקופה קבלה קטנה. אבל זו אני, ואני לא רזה
דיאטה דרסטית יכולה להכניס את הגוף ללחץואילו פינו
צריך לאוכל בצורה מאוזנת ולא להוריד בבת אחת.
שבועיים וחצי זה ממש מעט זמן לראות תוצאות
חודש וחצי לפחות..
ולקחת בחשבון שווסת, מניעה הורמונלית, בלוטת התריס, יכולים להשפיע..
זה לא רק מה את אוכלת, זה גם מתיהמקורית
וגם - במה החלפת את הפחמימות ומה את שותה
כמה את ישנה
מניעה הורמונלית
ובעיקר עניין של זמן והתמדה
תודה בנות. אני לא חושבת שזה משהו קיצוני מידיבאתי מפעם
אני אוכלת ירקות, (2-3 פירות) , חלבי, בשרי, דגים,
כוסמת, עדשים, חומוס.... ב''ה יש שפע טעים וטוב ואני לא מרעיבה את עצמי בכלל.
וכן, לפעמים ארוחת ערב ב22:00 בלילה 🤨 בעיה רצינית?
לאכול בלילה מפריע לירידה.. לגמרילב אוהב
צריך גם להתייחס ולבדוק עניין של חילוף חומרים
ואם אין משהו הורמנלי שמפריע לירידה...
ולא חייב בכלל להמנע מפחמימות... יש פחמימות מורכבות.. המח צריך אנרגיה
כדאי לתכנן את הארוחות כך שתוכלי לסיים עד 19:00/20נפש חיה.
ככה יש לגוף זמן לעכל טוב את האוכל בצורה מועילה .
וגם
פעילות העיכול משלבת כל מיני הורמונים
שזמני הפעילות שלהם משתנים.
וממילא אם אוכלים נניח ב 11:00 בלילה
בעצם מתחיל תהליך עיכול חדש כשהגוף לא סיים עדיין את מה שהיה לו קודם
ואז זה מעמיס על המערכת ומקשה על עיכול תקין.
וחוץ מזה שחלבון או חלבון מלא זה מעולה.
אני רק מחזקת אותךרקאני
אלופההה
אל תתייאשי
תודההה! חשובבאתי מפעם
סליחה על החפירה, את מניקה?אמהלה
כי אם את מניקה את חייבת פחמימות.
אני פעם אבדתי הכרה מדיאטה כסאח שהורדתי פחמימות והנקתי. לא ידעתי שמדי הגזמתי כי אכלתי מלא ירקות וחלבונים.
צריך דיאטה מאוזנת. להוריד סוכר זה מושלם.
פחמימות- אחרי התייעצות שלי עם תזונאית
היא אמרה שחייבים מעט פחמימות לחילוף חומרים תקין. היא טענה שצריך בכל ארוחה גם פחמימה אך כמובן שתהיה מלאה.
ממה שהיאתקומה
הא, מעולה. פספסתי את זה. תודהאמהלה
לא מניקה. נוטלת גלולות...באתי מפעם
אז גלולות ממש יכולות להקשות על ירידה במשקלאמהלה
תקשיבי, זה לא הוקוס פוקוס, ירידה נכונה במשקל לוקחת זמן
גם אני באותה סירה
מתאמצת מאד מאד אבל לא רואה תוצאות בכלל
כן רואה שלא עליתי כבר הרבה זמן... אז אולי זה עובד לאט
אלופה!!תקומה
ממה שאני יודעת, חשוב להקפיד לשתות הרבה מים
לא לאכול יותר מידי סמוך לשינה
ולהתמיד, כי באמת שבועיים וחצי זה לא הרבה.
לגבי כושר - משנה סוג הכושר, ובדרך כלל זה תורם (וכמובן בריא), אבל לא מה שמכריע את הכף. הדבר המשמעותי זה תזונה.
מחלקים כושר לשני סוגים - אירובי כוח
כוח זה ספורט מחזק, אבל פחות שורף קלוריות
אירובי זה מה ששורף קלוריות, אבל כמו. משמעותית זה באימונים ארוכים (חצי שעה +)
שלא ישתמע שאני אומרת שזה לא משפיע גם בפחות
יש לזה המון יתרונות
אבל לא בהכרח שזה מה שישנה את המשקל
שאלה- פילאטיס נחשב אירובי? לא מבינה בזהנפש חיה.
לאתקומה
אחלה ספורט
מעולה לשרירי ליבה ולחיזוק
אבל לא אירובי. אירובי זה בדרך כלל מה שעובדים בו עם דופק גבוה. ריצה, שחייה וכו'
להגביר ספורטאמאשוני
20 דקות פעם פעמיים בשבוע זה מעט.
גם משנה איזה ספורט. הליכה 20 דקות לדוגמה זה תורם להרבה דברים, מצב רוח, פעילות מעיים וכד' אבל לא ממש יזיז למשקל.
תנסי להכפיל את האימון ל40 דקות, פעמיים בשבוע פלס, לוודא שהאימון בעצימות מספקת (אם את עושה הליכה נגיד אז לשלב כל 4 דקות הליכה דקת ריצה קלה)
זה אומר באימון של 40 דקות, 8 דקות ריצה במצטבר (וגם הליכה אחרי דקת ריצה שורפת יותר מאשר רק הליכה)
לשתות מים
לשים לב לזמני הארוחות
לא ללכת על דיאטת כסאח אלא על תזונה שתוכלי להתמיד בה לאורך זמן.
והסתכלות לטווח ארוך יותר.
אני ירדתי בהתחלה רק חצי קילו כל שבועיים ועשיתי שינוי יותר משמעותי.
קילו לחודש (לא עקבי) היה מאכזב אבל בגלל ההתמדה לאורך זמן הגעתי ליעד בסוף. (וכמובן עצם זה שנעצרה הירידה)
וגם שריר שוקל יותר משומן. (שומן בנפח הוא פי 2 משריר)
זה אומר שאם מסת שומן יורדת ומסת שריר עולה,
המשקל לא תמיד יראה את השינוי, אבל ההיקפים כן.
בגלל שאת לא רוצה לרדת המון, אלא לשפר היקפים באזורים ספציפיים שווה לדעתי להשקיע באימוני חיטוב של אותם איזורים ולא להסתכל על המשקל.
זה יבוא לבד ככל שתתמידי.
יש מלא תרגילים באינטנרט. תכתבי חיטוב בטן, ירכיים, ישבן וכד'
בהצלחה!
תודה רבה לכולן!!באתי מפעם
אז למעשה צריך סבלנות, התמדה, יותר אירובי ולהתמקד בבטן ורגליים השמנמנות שלי 🫣
ולא לאכול מאוחר (בעיה).
טוב, שה' יעזור לי.
שנזכה לשמוח בגוף שלנו😅
עצה ממי שעשתה מלא דיאטותמולהבולה
לאט לאט..לנשום בין לבין ולחבק את עצמך מלא
את אלופה ויפה כמו שאת
זה יתן לך כוח להתמיד ולאט לאט תראי ירידה יפה
סבלנוווותאוזן הפיל
הגוף בהלם מהשינוי
ולוקח זמן עד שממש משתנה משהו
אם את נשקלת פעם בשבוע, בערך באותו הזמן, את אמורה לראות שינוי לטובה בקרוב בעזה
לא להשקל יותר מזה.
ועוזר מאד להכניס לתודעה קלוריות. הצאט גיפיטי יכול לעזור לחשב כמה את צריכה, מה "משתלם" יותר לאכול.
המטרה היא להיות בחסר, להוציא יותר ממה שמכניסים.
ושבועיים וחצי בלי פחמימות וסוכר?? וואו! אלופה!
לקנות בגדים לאורך כל הדרך עזר לי מאד, כן, גם לפני שירדתי, זה שהרגשתי יפה זה עזר לי להמשיך ולהתמיד במסע
חינוך ביתי עם צמודים- זה באמת מציאותי?מאמאמיה 3
חושבת על בייבי נוסף
תוהה לעצמי אם באמת אפשר להיות בבית עם שני צמודים, בהתחשב בעובדה שאני מניקה
באמת זה אפשרי?
כי הוולד לא ישן בלילה והגדול לא ישן ביום, אז איך שורדים בלי שינה ומצליחים עוד לפתח את הגדול, לפחות עד שהקטן ישן בלילות
יש אפשרות לשאוב כמות ללילה ?לב אוהב
והבעל נגיד יאכיל?
אני הייתי בביתאיזמרגד1
עם בת שנתיים וחצי וניו בורן, עד שהתינוק היה בן 10 חודשים.
קודם כל זה לא קל בכלל😅 לג'נגל בין הצרכים של שניהם. אבל היה כיף בסופו של דבר ואני מתגעגעת לזה🙂
מבחינת השינה- סידרתי את השעות שינה של הגדולה ככה שהיא תישן פחות או יותר 9-10 בלילה עד 9-10 בבוקר, ואז זה נתן לי קצת זמן לישון בבוקר. ואני גם מניקה מתוך שינה ובשינה משותפת עם הקטן, אז מבחינת שינה די הסתדרתי.
מבחינת לפתח את הגדול-לא רואה כזה צורך... מספיק מבחינתי להיות עם אמא ושיהיה מגוון של משחקים ותעסוקה והילד מתפתח לבד😅 כמובן עד גיל מסוים, אבל בגיל הקטן זה מה שהם צריכים לדעתי.
האתגר הגדול מבחינתי היה באמת מה עושים כששניהם צריכים אותי ביחד, אז למדתי לשמור מלאי של משחקים מהשקל לזמנים שהגדולה רוצה אותי ואני עסוקה עם הקטן, ולנצל את הזמנים הבודדים שהוא הסכים לישון בעגלה ולא על הידיים כדי לתקתק אוכל ופינוקים לגדולה ודברים בבית... וגם מנשא זה הצלה בזמנים האלה
מקווה שעזרתי😅
הייתה לי תקופה כזו.ממתקית
אצלי הפעוטה הייתה ישנה כשהתינוק ישן וגם אני...
אולי תלוי ילד ואופי. אבל היא הייתה קמה מוקדם, והייתה גם זקוקה לשנ"צ אז זה היה לי משולם!!!
תקופה מדהימה אגב!
תלוי בן כמה ה"גדול", אם הם צמודים אז הוא ישן ביוםואז את תראי
אני עושה את זהתהילנה
למה שהקטן לא יישן בלילות?
לינה משותפת והנקה בשכיבה. ישנים יפה מאוד מגיל שבוע/ שבועיים (לא מכירה מישהי שעושה לינה משותפת והתינוקות שלה ערים בלילות)
נעים להכיר😅אניבוקר אור
לא קוראת לזה בשמות אבל תכלס התינוקות ישנים איתי במיטה..לא מאידיאל אלא מחוסר כוח
ובן התשעה חודשים עדיין ער לפעמים שעה וחצי שעתיים ברצף
וחוץ מזה עמובן קם להנקות כל שעתיים😅
גם אצלי התינוק ישן לילה - הנקה בשכיבהשושנושי
אממ שלושה ילדים מקסימים ליהשקט הזה
אמנם ההנקה בשכיבה מאפשרת לי להתעורר רק חצי ועדיין זו לא שינה רציפה.
אני ישנתי עם הבת שלירקאני
והנקתי בשכיבה
והיא התעוררה מלא
עברה למיטה משלה והתחילה לקום הרבה פחות
את רצינית?😅 אני עושה לינה משותפתאמא לאוצר❤
והילדים שלי לא ישנים עד גיל שנה
וגם בגיל שנה ממשיכים לקום הרבה אבל יותר סביר (בדר"כ כשמעבירה חדר)
ומכירה ככ ככ ככ ככ ככ הרבה נשים שעושות לינה משותפת והתינוקות לא ישנים.
נראה לי שהמושגים פה קצת שוניםבארץ אהבתיאחרונה
לא חושבת ש@תהילנה התכוונה לתינוקות שישנים בלינה משותפת לא מתעוררים במהלך הלילה.
אלא שגם כשהם מתעוררים - אז לא צריך ממש לקום בשבילם, אלא מניקים בשכיבה מתוך שינה וככה השינה לא נפגעת מידי.
(תקני אותי אם לא הבנתי נכון...).
ואצלי עכשיו כבר ילד חמישי עם לינה משותפת (מטחברת, אבל כשקם לינוק לפעמים כבר נשאר לגמרי במיטה שלי), ובאמת לרוב לא מרגישה שרצף השינה שלי נקטע יותר מידי, למרות שכבר המון שנים לא היה לי לילה רצוף בלי אף התעוררות...
אבל עם התינוק הנוכחי כן קרה שהיו לי לילות לבנים, תקופות כאלו שהוא לא הצליח להירדם בהנקה וכל פעם כשסיים לינוק בכה, עד שבסוף בעלי הצליח להרגיע אותו בעמידה ואחר כך להשכיב אותו לישון בנדנוד בעגלה (וככה הרווחתי איזה שעה-שעתיים של שינה, עד הקימה הבאה..).
אבל ב"ה כבר מזמן לא היה לנו ככה. נראה לי שזה היה יותר בתקופות שהוא לא הרגיש טוב ואז זה השפיע גם על הלילה.
לי היו הרבה תקופות כאלהעל הנס
היה תקופות שהיו לי גם 3 בבית.
את כולם הנקתי במקביל
והיו אצלי שנכנסו לגן קוראים או כמעט קוראים.
הבן שלי הקטן היה עם אחותו התינוקת היום הוא בן 4 והיא 2 נכנס לגן כשהוא יודע גם קמץ ופתח וחיריק,בגן הוא נעצר ואני התחרטתי שהכנסתי אותו למסגרת.
אחיו הגדול נכנס לגן בגיל 4 קורא שוטף. והיו לי איתו עוד 2 בבית.
אז קודם כל זה אפשרי.
הם היו הולכים לישון ממש מאוחר יחסית ומשלימים בבוקר,ובזמן שהם ערים בבוקר הייתי ממש משתדלת להיות איתם,לבנות פאזלים לצאת לטיול,לקרוא ספרים.ורק אחרי שהייתי איתם התפניתי לעשות דברים בבית לפעמים יחד איתם והרבה פעמים הם שיחקו לבד והעסיקו את עצמם.
כן לקחת בחשבון שלפעמים יום שלם יכול ללכת על לשחק איתם,ופחות להספיק לעשות משהו בבית.
והכי חשוב בלי לחץ,
בזמנים שממש הייתי עייפה והם היו ערים פשוט לקחתי אותם אליי למיטה ונרדמנו ביחד.
אני ממש אוהבת את התקופות הללו.הנחת רוח הזו בלי לחץ....
זה לא קל,אבל אפשרימולהבולה
אפשרי לגמריאמא לאוצר❤
עשיתי את זה כמה שנים טובות ברציפות, עכשיו ספציפית עם אחד בבית..
קשוח
דורש הרבה כוח רצון
אבל אפשרי בהחלט ומיוחד ויש מלא יתרונות
מתלבטת אם עשינו נכון......אנונימית בהו"ל
לבעלי אין אבא
לי ב"ה יש אבא שעוזר לנו מאוד גם טכנית וגם כלכלית
שרוצה בטובתנו
מה שכן הוא לא הכי צדיק או הכי מקפיד או הכי דתי
כן שומר שבת וכו אבל לפעמים מעגל פינות
ויש לו מידה לא טובה של קמצנות
עשינו ברית לבן שלנו ונתנו לו להיות סנדק
ועכשיו מתלבטת אם זה היה נכון
ראיתי שהרבה אנשים התפלאו שהוא היה הסנדק ולא לקחנו רב שיהיה כי זה מאוד חשוב שהסנדק יהיה צדיק כנראה
ולא ידעתי את זה
מה דעתכן???
בטוח זכית במצווה ענקית של כיבוד הורים!!!אוהבת את השבת
!!בכל מקרה את לא יכולה לשנותהשם שלי
ואם זה משמח ומכבד אותו, אז זה כיבוד הורים.
אני מכירה שנותנים לאבא/ סבא להיות סנדק, ולא דווקא לרב.
אני חושבת שהזכותSheela
אצלנו זה מקובל שקודם כל מכבדים את הסבים ואחכ נותנים לאנשים מבחוץ..
לא משנה מי הסבא?אנונימית בהו"ל
כן, כל עוד הוא לא רשע גמורשמעונה
דעתי שעשית כיבוד הוריםבתאל1
וכל הכבוד לך.
בבנים הבאים אפשר לתת למישהו אחר. והאבא לא יפגע כי כבר נתתם לו את הכבוד.
אנחנו ביקשנו מרב צדיק, והוא אמר- תנו לאבאשיפור
אז זה מה שעשינו.
תשמחו שכיבדתם את אבא ותכוונו לנקודות הטובות שבו.
נשמע כמו בנ"א חם ואוהבאנונימית בהו"ל
וזה לא נשמע לי משהו בעייתי.
זה לא איזה אדם רשע חלילה.
עדיף מלקחת "רב" "צדיק" ולגלות אחרי כמה שנים שהוא רחוק מזה כרחוק מזרח ממערב...
(קרה אצלי במשפחה)
לא רשע, ח"ו פשוט הבנתי עכשיו שחשוב שהוא יהיה ממשאנונימית בהו"ל
הכי נכון שיששלומית.
הכיבוד הורים והשלום במשפחה יותר חשוב מכל מיני חשבונות רוחניים שאין לנו השגה בהם. ולא צריך לעשות סולם של "כמה שיותר צדיק" למי יהיה סנדק.
כמובן יש מעלה בסנדק צדיק ואני לא מזלזלת בזה בכלל, אבל גם יש מעלה לכבוד במשפחה...
אני מכירה רב צדיקבאתי מפעם
שמזמינים אותו להיות סנדק הוא מוכן רק אם האבא כבר היה (בברית הקודמת של האח).
קודם על מעל הכל- כיבוד הורים!
ומי שמרים גבה, שירים עוד אחת.
בטח שעשית נכון!!תוהה לעצמי
לדעתי פשוט וברןר שנותנים לאבא וככה גם עשינובוקר אור
בוודאי שעשית כמו שצריך!אן אליוט
משפחה קודמת
ואין כמו כיבוד הורים, ועוד לאבא שאוהב ועוזר ככה!
סליחה על ההיתפסות לפרט הזה, אבל איך אפשר לומרכורסא ירוקה
על אדם שתומך בך כלכלית שהוא קמצן?
קמצנים לא מוציאים כסף שהם לא חייבים.. אולי יש לו פשוט סדרי עדיפויות שונים ממך?
לא הייתי מתחילה לשפוט את מידת צדיקותו של אדם שאני בבירור לא מעריכה אותו כפי שמגיע לו...
אני יודעת על מה אני מדברת ובכוונה שיניתיאנונימית בהו"ל
כאן הרבה פרטים
מעריכה אותו מאוד
תהיי בטוחה
אחרת לא היינו מבקשים ממנו להיות סנדק למרות שכולם הרימו גבה
אני ביקשתי מרב צדיקדיאט ספרייט
והוא אמר לי שאם יש אבא בחיים הוא קודם.
עשית מצוות כיבוד הורים והילד יושפע מזה.
אנשים תמיד יתפלאושואלת12
וישאלו שאלות.
אנחנו נתנו לרב ושאלו למה לא נתנו למישהו אחר?
עשיתם מעשה נכון, כיבוד הורים.
אנחנו נתנו לרב ובבריתות הבאות לסבים ולדעתי זה פגע בסבים אפילו שלא אמרו. קודם לתת את הכבוד למי שמגיע ואחר כך לרבנים..
אנחנו נתנו לאבות בלי להתחשב במעשיהםפה לקצת
נתנו מצד כיבוד הורים והזכות הזאת בעז"ה תעמוד לילדים שלנו שיגדלו להיות טובים, יר"ש ומוצלחים
לא חושבת שנכון לפגוע באבא בשביל לתת לרב.
מה שכן, אומרים שעדיף שכל ברית יהיה סנדק שונה אז בשני הראשונים נתנו לאבות ובבאים כבר בחרנו את מי שהתאים לנו
השאלה היא אם זה חד משמעיתאנונימית בהו"ל
גם אם זה לא חד משמעי. לא כדאי להיכנס לספקשיפור
לא הייתי בודקת את זה בצורה הזאתפה לקצת
ובכל מקרה, זה דבר שכבר נעשה אז זה מה שהכי טוב לילד שלך
מרגע הלידה נולד גם מצפון שכל הזמן מחפש מה עשינו ולמה זה לא היה טוב. אל תתני לו מקום והוא יילך.
דעתי שעשיתם כיבוד הורים וזו זכות גדולה מאוד!!קופצת רגע
בע"ה שתזכו עוד לכבד את אבא שלך לאורך הרבה שנים טובות ומתוקות.
עשיתם מצויין ולא צריך בכלל להתחרט גם אם הייתם מתייעצים ככל הנראה רוב המשיבים היו עונים לכם לתת לאבא שלך להיות סנדק. ועוד שהוא שומר מצוות ועוזר לכם! בכלל אין שאלה.
דבר נוסף, לא יודעת אם זה תינוק ראשון או לא, רוצה לומר לך שתמיד יהיו לאנשים הערות, לגבי גידול ילדים ובפרט תינוקות אז בכלל, יגידו לך שהוא רעב, קר לו, חם לו, הוא עייף, צריך לתת לו לבכות, צריך להניק אותו, צריך לתת לו בקבוק, את מחזיקה אותו יותר מדי או פחות מדי, וכן הלאה וכן הלאה. כדאי לסגל לעצמך את ההרגל להעביר את זה בלי להתעמק מדי או לקחת ללב. להכין לעצמך איזו תשובה קבועה, אפילו לומר לכל אחד כזה רעיון טוב תודה רבה, ופשוט להמשיך בשלך...
מזל טוב!
כל כך נכון!!!!!שיפור
הילד יגדל ויהיה צדיקרקאני
בע"ה
כי תגדלו אותו ותחנכו אותו כך
ותתפללו עליו על כך
וזהו.
וזכיתם לכבד הורים. אשריכם.
כבוד הורים זה כתוב העשרת הדברות דאוריתאעל הנסאחרונה
אשריך שזכית לכבד אותו.
נותנים קודם כל לאבא ומתפללים שבזכות המצוה הילד יקבל רק את הטוב מהאבא ושמצוה של כבוד הורים תגן עליו.
סנדקאות היא הרבה פחות חשובה מהמעלה של כבוד הורים.
יכולה לשתף אותך בסיפור מתוך המשפחה הקרובה שלא נתנו לאבא להיות סנדק( הוא ממש לא היה אדם חיובי) והוא נפגע מזה והילד גדל ופשוט אין נחת ממנו.
וכשהאבא של הילד אכל את עצמו שנים.
וכשנולד ילד נוסף ובקש מרב ברכה על הילד והרב אמר לו שהמצוה תשמור לו על הילד,והוא כיבד את אביו,מהילד הזה יש לו המון המון נחת.
זה יכול להיות גם אופי נכון,אבל אני באמת מאמינה שיש פה עניין של מצות כבוד הורים.
מכירה מקרה נוסף שלא נתנו לאבא להיות סנדק,
וגם שם הילד לא מביא נחת ושם גם אם האבא לא הקפיד כן היתה לו אכזבה קטנה.