רעיונות לחופש הגדולמאושרת(=
אז השנה לא שולחים לרעיונות, ואני כל החופש עם הילדים בבית (5,3,1.9, ועוד אחד בבטן😍) מתכננת לוח חופש מסודר כדי שלא נצא מדעתנו.. אז לטובתי ולטובת כולם אשמח לפתוח שרשור עם רעיונות להפעלות בבית!
לדוגמא:
- יום מים (להביא סיפור שקשור למים, יצירה- להכין דגים מסול שדגים אותם עם חכה ומגנטים, לעשות בריכה, מלחמת מים וכו'..)
- יום אוכל (להכין משהו ביחד, לשחק את משחק הטעמים, סיפור על אוכל, ביצירה לקשט קערות לקרונפלקס..)

כמובן שמתכננת גם יציאות לאטרקציות מחוץ לבית, אבל רוצה למלא את הימים שבתוך הבית!

רעיונות והצעות יתקבלו בברכה!
בברכת חופש שמח לכולם😆😆
הנה עוד-יעל מהדרום
לק"י

לקשט אדניות או סתם מיכלים ולזרוע בתוכם זרעים (למי שיש גינה- אפשר בגינה).
לצייר על דפים גדולים/ קיר מכוסה בנילון עבה.
צבעי ידיים.
יצירות מגלילי נייר/ קופסאות קרטון וכו'.
להכין תאטרון בובות, ולעשות הצגה (אנחנו הכנו פעם את הבית של מיץ פטל- קצר הצלחה).

תעשי סיבוב במקסטוק, ותשאבי רעיונות מחומרי היצירה.
לצייר לוח גדול של סדר יום קבועחילזון 123

לא חייבים לדייק בשעות בדיוק אבל ככה הם יכולים להסתכל ולראות מה צפוי להם
נגיד: אוכלים משהו קטן, מתפללים, משחקים במגנטים,אוכלים ארוחת בוקר,עושים איזה פעילות או משחק קופסא או סתם משחק משותף,יושבים בספות ואוכלים פרי וקוראים ספר, רואים סרט, אוכלים ארוחת צהריים
בקיצור לפי מה שמתאים לכם לארגן איזה סדר פחות או יותר
וכל פעם להראות להם מה עוד נשאר
לא חייבים פעילויות ויצירות ממש מיוחדות

רעיוןבת 30
שיהיה משהו מיוחד ביום קבוע בשבוע. נניח- פעם קבעתי שכל שלישי אחה''צ עושים אוריגמי. והן ממש חיכו לזה מצד אחד, ומצד שני לא ניג'זו בכל רגע נתון ''אולי נעשה אוריגמי''. כל דבר אטרקטיבי מניחים במשבצת קבועה וזה עושה סדר ונחת.
רעיונות- אוריגמי...(יש המון סרטונים ביוטיוב, וזה כיף)
בריכה
סרט
אפיה
ביקור משפחתי
קומזיץ
בנית אוהל וארוחת ערב באוהל
עוד רעיון- לפי הא''ב. א- יום אבטיח, אוכלים אבטיח עושים יצירה של אבטיח, קונים קרטיב אבטיח, וכד'

אפשר להכין להם משחקים כמו חפש את המטמון, כתבי חידה,
ימים עם נושא: יום בלונים, יום ירושלים, יום צבעים, יום חושים, יום חסד, יום משפחה. יום ספרים, יום מדע, יום שמחה.

רעיון ליצירה- לאסוף המון גלילי ניר טואלט, אפשר להכין מהם הרבה דברים. יש ספר ''גלילונה של רינת הופר עם המוני דברים חמודים, ויש עוד רעיונות ביוטיוב.

בהצלחה!! חתיכת משימה..
כיווןאמא וגם
אפשר לבחור מסגרת לקיטנה
לדוגמא קייטנת החיות, הצבעים, האותיות
ואז לקשר את הפעילות ביום.
לדוגמה יום מים יהיה בצבע כחול, או במ' או בדג..
ככה יש מסגרת אחידה

ימים נוספים: יום בישול, יום ספורט, יום אוהלים, יום כלי תחבורה, יום דרמה
לספר סיפור בהמשכים– כל יום לקרוא פרק
לעשות סדר יום מובנה בשעות.
לדוגמא תפילה, משחק, ציור, ריכוז, פעילות מרכזית, משחק ספורטיבי, סדר, יצירה וכו.

בדיוק התלבטתי אם לכתוב בבלוג שלי רעיונות להפעלת ילדים בחופש ונראה לי שאעשה זאת
איזה כיף שפתחת!! רעיונות ושאלות בפנים...ספגטי מוקרם
אני גם השנה עם הילדודס בבית ובהתחלה רשמתי איתם כל מיני פעילויות שאנחנו רוצים לעשות..
אח"כ ראיתי שאם סתם נעשה פעילויות, זה יהיה קצת ריק בעיקר כי הגדול כן בקיטנה של הבי"ס בעיקרון..
אז חשבתי כן להכניס לתוך מסגרת של נושא וכך אפשר לעשות גם סתם פעילויות פשוטות אבל אם זה מגיע בתוך הנושא, זה יותר מגניב... (לדוגמא- קיטנת אותיות- ל- לאכול לימון, לצבוע את האות ל, להכין משו ללילה.. שסתם כך אין מצב לעשות את זה.. או נגיד קייטנת ארצות- להכין שרשרת מספגטי..)
הבעיה שלי שכבר עשינו אותיות בשנים עברו.. ובא לי לגוון, וארצות לא התלהבתי מהרעיונות.. ואין לי עוד רעיונות..
אז למישהו יש רעיונות?
וכמובן, מאוד חשוב בעיקר בשביל השפיות שלך, סדר יום מוגדר.. זמן משחק חופשי, זמני ארוחות וכו....
בהצלחה
צבעים?אמא וגם
חיות?
ערים בארץ?
שירים?
סיפורים?
וואי! חשבתי שאני המשוגעת היחידה.... השנה לא מתאפשר לי קייטנוOrit39
מבחינה טכנית.... ורק מהמחשבה על כך התחלתי להזיע 😓
אז תודה על השרשור המעודד!
עוד רעיונות?
- קודם כל קונים חוברות עבודה לחופש לפי גילאים ומבטיחים פרס למי שמסיים אותם. ככה פותחים כל בוקר אחרי תפילה וארוחת בוקר.
- אם יש אפשרות לבריכת פעוטות - פעילות ליום אחד. אם לא אפשר בגיגיות פעילות מים. כל מני כילים לשחק איתם במים. סבון ובועות....
- הכנה לשבת בימי חמישי- אפיה של עוגות, הכנה של מפיות שולחן מיוחדות, תסרוקות..
- יום תיאטרון בובות. מכינים בובות יד מגרביים ישנים ובסוף עושים הצגה.
- יום טבע. הולכים לטיול בטבע, אוספים עלים, איצטרובלים, פרחים, אבנים, חול וכו' ואח"כ עושים מהם יצירות.

- שולחים לסבתא....😜😜😜😜
גם אני לא רשמתי לקייטנות... כמה רעיונות בפנים-צביה22
אצלנו בדרך כלל היינו עושים בערך פעם בשבוע יציאה (למקום שרוצים לבקר בו, או לביקור אצל סבא וסבתא) ושאר השבוע פעילויות בבית. לרוב אחה"צ יוצאים לגינה או מזמינים חברים אז אני צריכה לתכנן משהו נחמד בעיקר לבוקר עד ארוחת צהריים.

כמה רעיונות שהיו לנו טובים:
לעשות פיקניק בגינה, אפשר להביא גם כדור או בועות סבון.
לבנות אוהל בסלון (ארבע כיסאות וסדין גדול פרוס מעליהם, הילדים מוסיפים מתחת משחקים שמתאימים)
להכין דברים במטבח ביחד
למלא אמבטיה או גיגית עם מים והרבה קצף ולתת להם לשחק עם כלים של משחק בחול (דלי, כיף, משפך, אפשר גם סתם קערות וכוסות מהמטבח).
להכין קישוטים יפים לסוכה
להדפיס דפי צביעה ולצבוע (אצלנו אנחנו מכינים לכבוד קרובי משפחה שיש להם יום הולדת, בוחרים תמונות מתאימות ואחר כך כותבים ברכה)

רעיון נחמד שעזר לי בשנה שעברה היה לכתוב על פתקים המון רעיונות שאפשר לעשות וילדים בתוך קופסת 'משעמם לי' וככה כל פעם כשמשעמם אפשר להגריל פתקים ולבחור משהו נחמד לעשות לפי מה שיצא.

ועוד דבר שעשיתי זה להזמין מעלי אקספרס חומרי יצירה שווים יותר (בשביל הקישוטים לסוכה ובשביל דפי יום הולדת), וגם יצירות פשוטות, זה ממש בזול ויותר מוצלח וכיף.
הנה כמה קישורים שהזמנתי השנה (עוד לא השתמשנו אבל כבר הגיע אלינו ונראה טוב)-
₪ 3.65 17%OFF | 6 יח'\חבילה מעורב קריקטורה בועת מדבקות תחבורה מכוניות ילדי ילדי בנות & בני קריקט

₪ 3.65 17%OFF | 6 יח'\חבילה מעורב קריקטורה בועת מדבקות תחבורה מכוניות ילדי ילדי בנות & בני קריקט

₪ 2.08 16%OFF | Creative שאינו ארוג תיקון ילדים בעבודת יד פאזל חומרים כותרת כתר דפוס ילדים תיקוני תפירת

₪ 3.57 35%OFF | עץ צביעה מפרשית צעצועי הרכבת ספינה דגם ילדים התאסף עץ סירות DIY בניין ערכות שיט ד

₪ 3.47 29%OFF | 1 PC DIY בעבודת יד חיות מצוירות לא ארוג בד כפפת ילדים אצבע חינוך למידה קרפט צעצועי כי

₪ 1.83 21%OFF | יד קטיפה מעוות מקל פרח סירי גן ילדי DIY פרח קרפט צעצועי פאזל הורה לילד בעבודת יד ער

₪ 6.43 35%OFF | EVA קצף נייר פאייטים כתר פרחי Creative כוכבים דפוסים אמנות גן ילדי DIY קרפט צעצועי מסיבת קי

₪ 3.57 37%OFF | HL 50 PCS מיני פרחים מלאכותיים ראשי להפוך סאטן סרט ורדים בעבודת יד DIY מלאכות לחתונה קי
עוד רעיונות.להשתמח
עוד רעיונותלהשתמח
במקום יום אוכל אפשר לחלק:
יום פירות- קוראים מי בשקיק, צובעים פירות, קונים פירות, משחילים פירות יבשים על שיפודים, מכינים סלט פירות,
יום ירקות- גם סיפור קשור, לצבוע, משחק טעימות, להכין פלקט עם תמונה של עץ שיוצא מהאדמה ולעזור לילדים למיין בין פירות לירקות- אח"כ לתלות שילדים יוכלו לבדוק מה לברך, עץ או אדמה. אפשר אפילו לקנות זרעים ולזרוע איזה ירק, או להנביט שעועית בצלחת.
יום חלות- להכין חלות, סיפור על אשת רבי חנינא בן דוסא ומאכלי השבת, לצבוע/ לצייר חלות
יום חלב- לדבר אילו מוצרים מחלב, להכין שוקו, להקריא את הסיפור של הפרה מבנימינה, ליצירה אם לגזור חלקים מרופדת קוטג' לצייר עליהם,ולשים בטוסטר אובן- זה מתכווץ ממש מגניב , אפשר גם לקחת קרטון חלב שטוף ולקשט, לעשות ידיים ממנקי מקטרות ופנים עם עיניים זזות ופונפונים
יום שוקולד- לראות את הסרט סוד השוקולד איך יוצרים שוקולד , לגזור ולהדביק חלקים מעטיפות שוקולד, להכין כדורי שוקולד, משחק טעימות אם מבדילים בין שוקולד צ'יפס לבן וחום
יום משקאות- להכין לימונדה, יצירה מבקבוק שתיה קלה להכין אדמית או למלא במים, נצנצים ודגים מסול כמו אקווריום,
יום קריק לעשות ניסוי שששמים מלח על קרח ורואים איך נדבק לחוט, תחרות להעביר קרח מכוס לכוס בידיים, לצייר על בריסטול עם קווים רטובים בעזרת קרח, להכין ארטיק קרח, להקריא סיפור על קרח או שלג
ועוד ימים-
יום חיות-למצו סיפור מתאים על חיות, משחק פנטומימה חיות וצריך לנחש, להכין חיות מפלסטלינה, או יצירה להכין חיה ספציפית, תחרות מי מוצא הכי הרבה חיות בחוץ משחק המישוש עם בובות חיות, למיין בין חיות בית, חיות חווה, חיות גונגל.
יום מדענים- יש ניסויים מותאמים לילדים כמו מה קורה כשמערבבים חומץ וסודה לשתיה? יש ספר עם מלא רעיונות לילדים, לא זוכרת איך קוראים לו..
יום לילה- לשחק פרה עיוורת, להכין יצירה עם ירח כוכבים, לאסוף את כל המשחקים המאירים/ נוצצים בחושך ולשחק בחדר חושך, להכין יצירה עם ירח כוכבים, עוגיות עם חותכן בצורת כוכב
יום צבעים- לשחק תופסת צבעים, לצבוע עם צבעי גואש לערבב וליצור את הצבעים השונים, אפשר לשלב את שיר הילדים על ערבובי צבעים, למיין משחק הרכבה לפי צבעים, להכין אוכל צבעוני עם ירקות בצבעים שונים

👍 רעיונות יפים!Orit39
לגזור ולשמור!!עטרה12

לי יש להציע לוח חופשאמא וגם
למי שרוצה להוריד ולהדפיס..

לוח חופש תשע"ט
עלה לי רעיון לפעילות למחר באוירת השרב הכבדOrit39
עבר עריכה על ידי Orit39 בתאריך י"ד בתמוז תשע"ט 10:30
להקים את האוהל של אברהם אבינו בסלון הממוזג... להזכיר לילדים שהשם הוציא חמה מנרתיקה כמו היום, להכין פיתות (לי יש מכשיר אופה פיתות, אפשר גם בתנור, או להוציא את הבצק לבחוץ לכמה דקות עד שנאפה), אני מתכוונת לראשונה להכין בקלאוות, להזכיר להם על מידת החסד של אברהם ועל הכנסת האורחים שלו (אפשר גם להזמין אורחים...) ואפשר גם לחפש אותם לאברהמים ושרות עם מטפחות וסרטים.
יום נעים וממוזג לכם.....
הפעלות לחופש הגדוליהושבעט5
אנחנו לא שלחנו את ילדנו לקייטנות בעיקרון (גם היינו בחופש)עשיתי להם תוכנית חופש מפורטת.
בגלאי גן וכיתות א-ב .לקחנו ארגז ענק של מקררהן קישטו אותו וצבעו בכל מיני חומרים נפסדים.
ציירו,בפנדות,גואש לבית היה גם גג.אני לא זוכרת כבר את כל מה שהן עשו כי עברו בערך 11 שנה
שנה אחת עשיתי קייטנת מדע לקטנה.
וואו, תודה מקרב לב על הרעיון המדליק!<מריומה>

אימצתי, והיה ממש מקסים.

שמחה!🙂 גם לי הלך טוב....Orit39
מה זה המכשיראמא וגם
שמכין פיתות??
קיבלתי משומש מחמותיOrit39
כלי נירוסטה עגול, עם מכסה שמורכב עליו גוף חימום. את שמה את הבצק ומכסה עם הגוף חימום. אופה צ'יק צ'ק!
אה מכירה!אמא וגם
זו מחבת שכזו
אבל צריך אש מלמטה, לא?
מלמעלהOrit39
נחמד מאד!אמא וגם
תהנו! היה לאחותי כזה כנראה...
צבעי ידיים- פשוט להיט!אנונימית לרגע1

יורדים בבגדים

והילדים נהנים להתקשקש

לצאת לגינה עם בריסטול ענק

או לצבוע עלים שנשרו..

בעקבות סיפור- הילדים קוראים סיפור או שאת קוראת להם והם לוקחים נייר פרגמנט(אפייה) ומעתיקים חלקים מהספר,

צובעים ומקשטים

לוקחים את כל שאריות הצבעים שנשארו ומחדדים

ואח"כ מדביקים בדפים בצורות שונות

לצאת לגינה עם כולם, לפרוש שמיכה, להביא בקבוק מים גדול וכמה פירות

הילדים נהנים לא פחות מהחוויה

יוווו! החידודים של הצבעים- כמה נוסטלגייעל מהדרום
לק"י

תודה על הרעיון!
הרעיונות ממש יפים! אבל יש לי שאלהכדי להגיב
איך מסתדרים עם הפער גילאים בין הילדים??
כי זה לא כמו גם שכולם באותו גיל ואפשא לעשות את אותם דברים לכולם ביחד....
וגם- איך אתן עושות את הרעיונות האלה? קוביות מראש מה יש בכל יום או זורמות?
אני עשיתי טבלה עם פעילות לכל יוםOrit39
שסדר היום הוא קבוע (תפילה, ארוחת בוקר, עבודה בחוברות לחופש ואז הפעילות).
וזה מסתדר מצויין עם ההבדלים בגילאים. הקטנה שלי בת שנתיים והגדולה בת 11.5. הגדולים פשוט עוזרים לקטנים. לדוגמא אם עושים יצירה מסויימת, ברור שלקטנות היצירה פחות מורכבת וגם עוזרים להן. תנסי!
מקפיצה-רעיונות לפעילות בהקשר של ירושליםעטרה12אחרונה
גלאי 11-8-5
עשיתי חפש את המטמון עם ציורים של שכונות והם גילו ...

להמשך תיכננו ללכת לאמת הביאר
ולמנהרות הכותל....

מחפשת רעיונות ללמוד תוך משחק
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך