כמה דברים בכל זאת-
1. אני מסכימה שיש הבדל גדול בין לתת לכבס ביד כשאפשר במכונה ובין לתת לילד להוריד בגדים לבד. ועדיין גם כשנותנים לילד קטן להוריד את הבגדים הרטובים, אם זה קשה לו ולא נעים לו, וההורים מתעקשים שהוא צריך להוריד למרות שזה לא נעים והם לא יעזרו לו (גם אם זה לא בכעס), זה יכול לתת תחושה שמשאירים אותו להתמודד לבד על משהו שמבחינתו אין לו בכלל שליטה עליו.
אני לא יודעת איך זה אצלכם, יכול להיות שאתם עושים את זה בצורה שלא פוגעת בכלל בילד. אבל בגלל שאני חוויתי משהו דומה בגיל מספיק גדול בשביל לסגור את ההרגשה האישית שלי בסיפור אני חושבת שזה חשוב לדעת איך זה עלול להרגיש וממש לנסות לדמיין את הסיטואציה שקורית מנקודת המבט שלו כדי להיות בטוחה שזה לא מה שהוא חווה.
2. לגבי להחזיר את הטיטול- אם אתם רואים שבאמת יש שיפור, אז זה בהחלט נשמע הגיוני להמשיך ולא להחזיר לו טיטול.
אבל אני לא חושבת שזה נכון לכתוב באופן גורף שאם מורידים את הטיטול- זה לא נכון להחזיר כי זה עלול לגרום לחוסר ביטחון, או שזה לא מכבד את הילד.
אם יש ילד שבאופן פיזיולוגי לא מסוגל בכלל לשלוט על הסוגרים שלו בגיל 3, ויהיה מסוגל לזה רק בגיל 7, האם זה יותר מכבד לתת לו להתעורר רטוב כמעט כל בוקר? במשך 4 שנים? האם זה לא יגרום ליותר חוסר ביטחון? (ותחשבי על הורים שצריכים להחליף ולכבס מצעים כל בוקר מחדש, האם הם באמת יצליחו במשך 4 שנים להגיב תמיד בנחת ובסבלנות בלי לכעוס עליו בכלל? או שמידי פעם זה כל כך מתסכל אותם שהם בכל זאת יכעסו, והוא יחווה כעס על משהו שלגמרי לא בשליטתו וקורה רק בגלל הבחירה של ההורים לא להחזיר לו טיטול כי כבר הורידו לו?).
אז נכון אולי לציין שגם אם יש פספוסים אחרי שמורידים טיטול אפשר לתת לזה עוד צ'אנס ולראות אם תוך כמה זמן יש ירידה בכמות. וכדאי גם לציין שסתם כך להחזיר טיטול לילד שכבר הורידו לו זה יכול להיות פחות מכבד עבורו.
אבל לדעתי אם רואים שילד בכלל לא בשל, יהיה הרבה יותר טוב ונכון גם לו וגם להורים להחזיר לו את הטיטול, וכדאי באמת לחשוב איך לעשות את זה בדרך שהכי לא פוגעת לו בכבוד או בביטחון העצמי (למשל- 'חמוד שלי, איזה כיף שאתה כזה גדול ויודע ללכת לשירותים כל היום! אתה יודע, נכון שכמה פעמים בלילה קצת רטוב והיה לנו לא נעים? אתה יודע שזה בגלל שלפעמים גם בלילה יש לך פיפי שרוצה לצאת ואתה ישן כל כך חזק ולא שם לב? אתה יודע שזה קורה להרבה ילדים בגן, ולאט לאט כשהגוף גדל אז הוא לומד להעיר אותך כשאתה צריך לעשות פיפי גם בלילה? אבל בינתיים, כדי שלא יהיה לך לא נעים להתעורר רטוב, קנינו לך תחתוני לילה מיוחדים, שהם ישמרו על הפיג'מה והמיטה יבשים גם אם בטעות יצא לך פיפי. ואם אתה בכל זאת מתעורר ומרגיש שאתה צריך לשירותים אז בטח שיותר טוב לקום וללכת לשירותים כמו שאתה הולך גם ביום. ואתה תמיד יכול להעיר אותנו גם באמצע הלילה אם אתה צריך עזרה ללכת לשירותים...')
לי זה נשמע הרבה יותר מכבד ותורם לביטחון העצמי...