שנה פלוס גמול בבקרים.מבט קדימה
כבר לא מפספס בכלל ב"ה.
אבל בלילה... קם כל בוקר עם טיטול מלא. מה יהיה??
יש לי מה לנסות עוד? (שוחחתי איתו. שבחתי ממש על לילה נקי. לקחנו אותו בלילה פעמיים... כלום!)
ואל תציעו לא לשתות משעה... כי בסופו של דבר הוא צקיך להתמודד גם עם זה, וזה ממש קשה לי שהילד צמא ולא אתן לו לשתות (הוא גם ככה לא שותה מלא..)
היום קם יבש (בלי טיטול) אבל מלא בריח של פיפי... זה אומר שבבוקר לא עשה כנראה..

פרט שולי הוא בן 3 אבל עבר יפה את הגמילה.
לא כ"כ הבנתי..מאושרת(=
הוא ישן עם טיטול עם בלי?
אני מאמינה שאם מורידים את הטיטול אז לא להחזיר אח"כ, גם אם בורח לו הרבה, זה עלול לגרום לחוסר ביטחון.
אנחנו הורדנו את הטיטול בלילה, ברגע שהגמילת יום הייתה בשליטה (גם כשהטיטול עדיין היה רטוב בבקרים) בריחות זה חלק מהתהליך וצריך לנשום עמוק.

טיפ קטן, לתת לו להתמודד עם הבריחות. אנחנו אומרים להם להתפשט / להתקלח(תלוי בגיל) לבד אחרי שבורח להם. לפעמים ההתמודדות והקושי שיש להם בניקוי אחריהם עוזר למנוע את הבריחה הבאה.

בהצלחה!!
כמה פעמים שזה לא עובד להחזיר לטיטול?מבט קדימה
ממש מחכה להפרד מהטיטול....
אני מאמינה בלא להחזיר את הטיטול!מאושרת(=
מאמינה שיש כאלה שלא יסכימו איתי...
לפי דעתי גורם לבילבול ולחוסר אמון של הילד בעצמו.

פשוט להתחיל גמילה ולהבין שזה דבר שלוקח זמן והרבה כוח. אבל חלק מהחיים

זה שעכשיו נגמל אצלי ברח לו לילה אחד 3 פעמים. זה בהחלט מתיש!!
כדי להקל על עצמי אני לא מצפה להם את השמיכות. הם ישנים או רק עם ציפה או עם שמיכה לא מצופה (יש לי שמיכות שאפשר לכבס חופשי אז לא מפריע לי)

והכי חשוב לשדר לילד שלא נורא שברח לו! זה בהחלט קורה!! ועם-זאת שינקה את עצמו אח"כ!
איך הוא ינקה את עצמו?!מבט קדימה
הוא כולה בן שלוש... נראה לי לא רלוונטי בגיל הזה
שלי עוד שניה בן שלוש..מאושרת(=
הוא צריך להוריד לבד את הבגדים (את התחתונים כשהם רטובים די קשה להוריד אז אני עוזרת לו) ולשים את הבגדים בכביסה. זה מאוד מגעיל אותו והוא לא רוצה. אך זה הדרך שלנו ללמד אותו להתמודד עם דברים שקורים לו גם אם לא נעים ונוח... וזה יכול גם לעזור למנוע את הבריחה הבאה. יכול להיות שאם הוא רואה כמה קשה לנקות אח"כ הוא ינסה לשלוט יותר..
אני רק אגיד מהניסיון שלי משהו-רק כדי לענות
אני בתור ילדה הרטבתי עד גיל ממש גדול (12-13 בערך). אחד הדברים שההורים שלי עשו היה להעביר לי את האחריות על טיפול בהרטבות- להחליף בעצמי בגדים, מצעים, בגיל יותר גדול כשכל זה לא עזר הם החליטו שאני אכנס ביד את המצעים באמבטיה וקיוו שזה יהיה מספיק קשה כדי למנוע את ההרטבות.
אני היום חושבת שזה אחד הדברים שההורים שלי הכי טעו בו בגידול שלי (ב"ה הם עשו הרבה דברים טובים אחרים, אני מאוד מעריכה אותם ויש לי קשר טוב איתם, אבל בזה אני חושבת שהם ממש טעו).
אני תמיד הרגשתי שההרטבה היא לגמרי לא בשליטתי. זה לא שהרגשתי שאני צריכה ללכת לשירותים ולא היה לי כוח, באמת עשיתי מתוך שינה ופשוט התעוררתי למיטה רטובה ומגעילה. היחס הזה של 'להעביר אחריות' גרם לי להרגיש שלא מספיק הסבל שלי שאני מתעוררת ככה רטובה, אני עוד צריכה להתמודד עם זה לגמרי לבד (ואחר כך גם לכבס את המצעים ביד כשאפשר במכונה, שזה היה ממש הרגשה לא נעימה).
ובגיל כזה קטן (פחות משלוש) בכלל אין ציפייה שתהיה שליטה על הסוגרים בלילה. יש ילדים שכן, אבל יש ילדים שהיכולת הזו פשוט לא הבשילה עדיין וכל מה שתעשי לא יעזור להם כרגע (את כותבת 'הוא ינסה לשלוט יותר', אבל אם הוא לא יכול הוא באמת לא יכול, איו פה עניין של לנסות...).
לדעתי להחזיר לילד טיטול בלילה (עם הסבר ואולי אפילו לקרוא לטיטול בשם אחר כמו 'תחתוני לילה') זה הרבה יותר מכבד אותו ועוזר לו בשלב הזה. ואם בכל זאת לא רוצים, אז לפחות לעזור לו כשהוא מפספס ולא לתת לו הרגשה שזה באשמתו אז שיתמודד עם התוצאה.
טוב שהארת את עינינו!מאושרת(=
כמו כל תהליך חינוכי אני חושבת שחייבים להיות תמיד עם "יד על הדופק" ולראות איך זה משפיע על הילד. אני חושבת שמה שקרה לך הוא קיצוני ומצער.

אבל אדגיש! אני ממש ממש לא מענישה את הילד שלי כשבורח לו! אני לא כועסת אליו ח"ו!!
כמו שאנחנו מלמדים אותו לסדר אחרי שהוא שיחק, זה לא עונש לסדר, זה חלק מהחיים. אם משחקים צריך לסדר אח"כ כמו שאם בורח צריך להחליף. אני חושבת שלתת לכבס ביד כשאפשר לכבס במכונה זה כבר לא חלק מהחיים ולכן זה בעיני עונש ולא מתאים...

ובעיני להחזיר את הטיטול כן קצת לא מכבד אותו. הוא כ"כ התרגש מזה שהוא כבר גדול והולך לישון עם תחתונים ובגלל שהוא פיספס כמה פעמים הוא חוזר להיות קטן??

לנו בכל-אופן זה מצליח (טפו טפו טפו) וכבר כמה לילות שהוא קם יבש ב"ה!!

ושוב, כמו שכתבתי בהתחלה, כל תהליך משפיע על כל ילד בצורה אחרת. וההורים צריכים תמיד לבדוק אם ואיך מתאים לילד שלהם. לא לקבל כל דעה מבחוץ כתורוה למשה מסיני!

בהצלחה!
תודה על התשובה...רק כדי לענות
כמה דברים בכל זאת-
1. אני מסכימה שיש הבדל גדול בין לתת לכבס ביד כשאפשר במכונה ובין לתת לילד להוריד בגדים לבד. ועדיין גם כשנותנים לילד קטן להוריד את הבגדים הרטובים, אם זה קשה לו ולא נעים לו, וההורים מתעקשים שהוא צריך להוריד למרות שזה לא נעים והם לא יעזרו לו (גם אם זה לא בכעס), זה יכול לתת תחושה שמשאירים אותו להתמודד לבד על משהו שמבחינתו אין לו בכלל שליטה עליו.
אני לא יודעת איך זה אצלכם, יכול להיות שאתם עושים את זה בצורה שלא פוגעת בכלל בילד. אבל בגלל שאני חוויתי משהו דומה בגיל מספיק גדול בשביל לסגור את ההרגשה האישית שלי בסיפור אני חושבת שזה חשוב לדעת איך זה עלול להרגיש וממש לנסות לדמיין את הסיטואציה שקורית מנקודת המבט שלו כדי להיות בטוחה שזה לא מה שהוא חווה.

2. לגבי להחזיר את הטיטול- אם אתם רואים שבאמת יש שיפור, אז זה בהחלט נשמע הגיוני להמשיך ולא להחזיר לו טיטול.
אבל אני לא חושבת שזה נכון לכתוב באופן גורף שאם מורידים את הטיטול- זה לא נכון להחזיר כי זה עלול לגרום לחוסר ביטחון, או שזה לא מכבד את הילד.
אם יש ילד שבאופן פיזיולוגי לא מסוגל בכלל לשלוט על הסוגרים שלו בגיל 3, ויהיה מסוגל לזה רק בגיל 7, האם זה יותר מכבד לתת לו להתעורר רטוב כמעט כל בוקר? במשך 4 שנים? האם זה לא יגרום ליותר חוסר ביטחון? (ותחשבי על הורים שצריכים להחליף ולכבס מצעים כל בוקר מחדש, האם הם באמת יצליחו במשך 4 שנים להגיב תמיד בנחת ובסבלנות בלי לכעוס עליו בכלל? או שמידי פעם זה כל כך מתסכל אותם שהם בכל זאת יכעסו, והוא יחווה כעס על משהו שלגמרי לא בשליטתו וקורה רק בגלל הבחירה של ההורים לא להחזיר לו טיטול כי כבר הורידו לו?).
אז נכון אולי לציין שגם אם יש פספוסים אחרי שמורידים טיטול אפשר לתת לזה עוד צ'אנס ולראות אם תוך כמה זמן יש ירידה בכמות. וכדאי גם לציין שסתם כך להחזיר טיטול לילד שכבר הורידו לו זה יכול להיות פחות מכבד עבורו.
אבל לדעתי אם רואים שילד בכלל לא בשל, יהיה הרבה יותר טוב ונכון גם לו וגם להורים להחזיר לו את הטיטול, וכדאי באמת לחשוב איך לעשות את זה בדרך שהכי לא פוגעת לו בכבוד או בביטחון העצמי (למשל- 'חמוד שלי, איזה כיף שאתה כזה גדול ויודע ללכת לשירותים כל היום! אתה יודע, נכון שכמה פעמים בלילה קצת רטוב והיה לנו לא נעים? אתה יודע שזה בגלל שלפעמים גם בלילה יש לך פיפי שרוצה לצאת ואתה ישן כל כך חזק ולא שם לב? אתה יודע שזה קורה להרבה ילדים בגן, ולאט לאט כשהגוף גדל אז הוא לומד להעיר אותך כשאתה צריך לעשות פיפי גם בלילה? אבל בינתיים, כדי שלא יהיה לך לא נעים להתעורר רטוב, קנינו לך תחתוני לילה מיוחדים, שהם ישמרו על הפיג'מה והמיטה יבשים גם אם בטעות יצא לך פיפי. ואם אתה בכל זאת מתעורר ומרגיש שאתה צריך לשירותים אז בטח שיותר טוב לקום וללכת לשירותים כמו שאתה הולך גם ביום. ואתה תמיד יכול להעיר אותנו גם באמצע הלילה אם אתה צריך עזרה ללכת לשירותים...')
לי זה נשמע הרבה יותר מכבד ותורם לביטחון העצמי...
ככהבת 30
קודם כל- רוגע.
צריך לדעת שגמילה בלילה ממש לא תמיד מגיעה יחד עם גמילה ביום.
יש לי ילדות שרק בגיל 7, 6, 5 הפסיקו להרטיב בלילה.
אחת מהו דווקא גמלתי יום ולילה ביחד, וזה הצליח לזמן קצר מאוד.
אז באמת- לא להילחץ. יש ילדים שנגמלים מהר ויש שלא. אני אישית לא חושבת שכ''כ נורא לנסות להוריד ביטול ואם לא הולך אז להחזיר.
אני מעדיפה ככה מאשר להיות מתוסכלת מכמויות של מצעים לכביסה כל בוקר, או לחילופין לשים טיטול ו להיות מתוסכל ולחוצה ''מתי לא נצטרך יותר טיטול''.
אני אחרי כמה שנים שאני מכנה אותן ''שנות פיפי''...ופשוט הבנתי שצריך לשחרר לגמרי בקטע הזה. עד גיל 7 או קצת.יותר זה נחשב לנורמלי לגמרי שילד לא גמול בלילה.
גמילה = הורדת חיתול נקודה.Orit39
ברגע שאת שמה לו טיטול בלילה בלבלת לו את כל המערכת. ואח"כ תתמודדי עם הרטבות בלילה....
אז יש שבוע שבועיים של כביסות בלי סוף.(אני תמיד אומרת שגומלים כשהאמא מוכנה ולא הילד...) אבל אחר כך נגמר הסיפור. אולי נסיגה קטנה אם נולד אח תינוק אבל גם זה עובר.
אגב שנה וכמה חודשים? אולי הוא עדיין לא בשל לזה?
ברוך ה'!!! ו'רק כדי לענות'מבט קדימה
מעדכנת שהילד כבר גמול בבקרים למעלה משנה... פשוט אמרו לי שיום אחד הוא יקום יבש.
וקצת ביאס אותי העניין שהיום הזה לא הגיע.
מסכימה איתך רק כדי לענות. אני ממש חוששת שהילד ירגיש את מה שירגיש ורק מי שחווה מזדהה. אבל נראה לי שבגדול ההמלצה היא טובה (למרות שקשה לי לומר לו להחליף לעצמו..)
אני אחת שקמה בלילה לשירותים אז כן לוקחת אותו פעמיים לשירותים.
אתמול פספס קצת והיום אני שמה לה שהוא שומר. לא כל רגע שיש מוציא. וזה משמח. בעה נראה בבוקר איך עבר הלילה.

תודה רבה לכולן!!! ממש חיזקתן אותי!
מבינה אותך ממשרק כדי לענות
זה באמת מבאס שזה לא פשוט קורה לבד... (דווקא פה אני לא מדברת מניסיון, אצל שני הילדים שגמלתי בינתיים הורדתי טיטול בבת אחת ביום ובלילה, עם כוונה להחזיר אם נראה שממש לא בשלים בלילה, ובאורח פלא הם מההתחלה היו מתעוררים כל פעם לשירותים, נראה לי שמעולם לא עשו מתוך שינה... כן היו כמה פספוסים כשלא הספקתי לבוא לקחת אותם לשירותים אחרי שהתעוררו, אבל זה היה ממש פעמים בודדות...).
לדעתי אם את זהירה ורגישה לחוויה של הילד אז זה לגמרי בסדר ונכון להמשיך לנסות. וטוב לשמוע שאת רואה שיש קצת שיפור.
עוד פיתרון (לא יודעת אם לגיל הזה או רק להמשך) זה לקחת זמזם מיד שרה. אבל חשוב להשתמש בו בצורה נכונה- להבין שזה נועד לגרום למוח של הילד לקשר בין שלפוחית מלאה להתעוררות. אז בהתחלה זה אחריות ההורים לקום ולעזור לילד לקום וללכת לשירותים (למרות שקצת כבר הספיק לברוח אז אולי צריך ממש להחליף בגדים והכל) ובהמשך המוח כבר אמור ללמוד את זה והילד יתעורר לבד עוד לפני שהוא לו. אבל צריך עם זה סבלנות, לפחות חודש...
גמילה כזאת היא טראומטית.רפואה שלמהאחרונה
עושה המון לחץ סביב נושא בריחת השתן בלילה.
אני השארתי טיטול כל עוד היה צריך. ואם התברר לי שהופסק טיטול וצריך, החזרתי.
לא מבינה מה הבעיה.
שהילד/ה הרגישו שלא צריך את זה הם סרבו לטיטול בעצמם.
בחיים לא נתתי פרס על גמילה מטיטול, לא עשיתי שיחות מוטיבציה בנושא, פשוט שמתי, עד שהינוקא התורן הודיע, שהוא לא צריך את זה.
כולם נגמלו מעצמם באופן טבעי. אם זה קרה לפני גיל שנתיים או אחרי, לא עניין לא אותם ולא אותי.

למזלי- גם החברות שלי באותו ראש ולא עשינו תחרות הישגים על הילדים שלנו.

כנ"ל לגבי מוצצים
חפץ מעבר
וכולי
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך